Van der Wiel: 'Ajax op papier kansloos'

JipVR, 10-09-2014 om 16:24, 12628 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gregory van der Wiel reist volgende week woensdag met PSG af naar de Amsterdam ArenA voor het eerste Champions League-duel met Ajax. De rechtsback weet dat Ajax momenteel niet lekker draait en ziet het omgekeerde bij zijn huidige club. Zodoende hoort PSG zes punten te halen tegen de Amsterdammers.

'Op papier wel', stelt Van der Wiel in de nieuwe uitgave van Voetbal International. 'Als we tien keer tegen elkaar spelen, zal Ajax waarschijnlijk maar één keer winnen. Zo liggen de verhoudingen. Maar dat betekent tegelijkertijd dat ze wel een kans hebben. Als wij het te makkelijk opvatten, dan kunnen ze ons altijd verassen.'

Van der Wiel houdt zijn vorige club nog altijd nauwlettend in de gaten en ziet plus- en minpunten. 'Ik volg Ajax op de voet en heb ze gezien tegen PSV. Toen vond ik ze goed combineren, maar tegelijkertijd stel je vast dat ze ook kwetsbaar zijn. Daar moeten we met onze kwaliteit en ervaring gebruik van zien te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Starring
Op papier heeft VdW sowieso gelijk maar ook in de praktijk voorzie ik een kansloze exercitie. Wat geheel on-Ajax is en dat hebben wij aan Marc en in mindere mate aan Frank te danken! Indien wij een selectie hadden gehad met meerdere spelers zoals El Ghazi die lef, flair en durf koppelen aan talent + goed positiespel als team, had ik wel eens willen zien en de strijd om winst zowel uit als thuis met koopploeg PSG durven aan te gaan. Ajax onder Koeman met Maxwell, Pienaar, Chivu en Zlatan etc was ook al z'n ploeg die altijd en overal kon stunten. Het maakte simpelweg niet uit wie destijds ons opponent was. Jammer, ik heb nog goede hoop dat deze tijden terug zullen keren, maar dan dient er wel gericht ingekocht te worden op Ajax-dna.
0 0
Frenk de boer
Echt helemaal mee eens.. Ik ben die overmars al zo zat geworden.. Er had nu toch wel een veel betere team moeten staan aangezien je al 4x kampioen bent geworden! Met deze strategie wordt ajax een pure opleidingsschooltje voor de grotere clubs.. Iedere talent die echt goed wordt die heeft gewoon niet eens zin om te blijven door de lage salaris, frank de boer en zijn rare opstellingen soms met spelers die maar krediet blijven krijgen ongeacht hoe slecht zij spelen en het feit dat overmars nooit met versterkingen komt terwijl daar wel de ruimte voor is.. Je kan een team niet blijven uitmelken want op een gegeven moment blijft de niveau maar dalen en het omhoog halen van het niveau is veelste moeilijk in de huidige situatie met een poepcompetitie die ieder jaar kansloos is in de CL en de EL
0 0
mvdk
Gelukkig spelen we niet op papier maar op een voetbalveld.
0 0
wendoo9
Hahahaha lol
0 0
Tyronetjonaloi
LASSE SCHONE EET ZE OP
0 0
vd.Vaart
Wie kent hem niet?! VAN DER WIEL.. VAN DER WIEL is een echte AJACIED!!!

ps; Zou prachtige zijn als VAK410/F-Side een spandoek maken voor Gregory, Maxwell en(zowel) Zlatan.. zou echt fantastisch zijn!!! om te laten zien dat ze nog steeds niet vergeten zijn bij ons aller Ajax!
0 0
jeugdgaatvoor
Ga er 1 zelf maken dan.
0 0
mvdk
Ik zie m al staan met een A4tje boven z'n hoofd...
0 0
MaupCaransaNES
Ligt aan hoe Ajax zich op papier zet. Normaliter is Ajax te pakken natuurlijk. Frank de Boer moet zich nog als internationaal trainer bewijzen. En dus komt er meer bij kijken dan wat gokjes.
0 0
RasAjacied
Beter dat je je verdiept in de geschiedenis van Ajax en zijn wedstrijden voor je reageert want wat je zegt klopt niet en anders zijn er nog genoeg andere fora waar je dit kan zeggen. Frank de Boer hoeft zich niet te bewijzen(hij heeft de CL al een keer gewonnen zelfs en ik was er getuige van) dat moeten de spelers die hij coacht, dat ten eerste en ten tweede als je goed hebt opgelet en ook nog eens Ajax supporter bent, wat een must is als je hier reageert dan is niet gokken maar keihard knokken. Hij gokt niet maar hij zorgt dat zijn team hard werkt om het hoogst haalbare te bereiken. Net zo hard werken als Frank zelf deed toen hij nog voetbalde en als je goed opgelet hebt dan doet hij zelfs nog mee met de trainingen terwijl andere coaches alleen maar toekijken. Ik heb het vermoedde, door je uitspraken, dat je een (buitenlandse) trol bent.
0 0
MaupCaransaNES
Als keihard knokken het enige is wat is blijven hangen, dan zijn er heel veel afwegingen verloren gegaan sinds hij de Champions League won. Het is niet alleen werklust, het gaat ook om redenatie. En die redenatie is voor een hoofdtrainer het allerbelangrijkste om te hebben. Kan je niet goed redeneren, dan delf je het onderspit.
0 0
RasAjacied
Ibrahimovic rode kaart wegens agressief gedrag uit frustratie omdat ze achter staan :)
0 0
mvdk
Ik denk dat hij evengoed zou klappen. Ibrahimovic heeft nog steeds een zwak voor Ajax. Ik denk zelfs dat Suarez het nog knap lastig zal vinden om tegen Ajax te spelen. Die gasten hebben hier veel meegemaakt en hebben meer respect in hun donder dan een Wesley Sneijder.
0 0
RasAjacied
PSG was niks voor de kapitaal injectie, zelfs bijna gedegradeerd. Makkelijk praten als je dan ineens 100 miljoen te besteden hebt. Van der Wiel is nu onderdeel van het zielloze kapitalisme.
0 0
gi0vanni
Was wel wat. In de tijd dat Nicolas Anelka daar speelde was het een Franse topclub. Zeg maar begin jaren 90 speelde het voor zo'n 10 jaar mee om de de prijzen.
0 0
RasAjacied
Ja dat is zo. Ik dik het aan. Ze deden het jaren goed en jaren minder. Die Qatar investeringsmaatschappij had niet hoeven investeren dus eigenlijk. Overal waar er veel geld word geïnvesteerd corrumpeerd het en zorgt het voor een ongezonde concurrentie/ eenrichtingsverkeer dat men verwacht dat vanwege het geld en de goede spelers dat het daarmee aantrekt ze altijd winnen. Ik ben het met die gedachtegang niet eens en dat zal zo blijven.
0 0
gi0vanni
je kunt idd niet alles winnen want er zijn een stuk of 6 clubs die de CL moeten winnen maar er is maar 1 eerste plaats dus kunnen ze nooit allemaal winnen.

0 0
Feessie!
Off topic; verassen of verrassen?

On topic; een beetje sneu stukje
0 0
Rinus M.
Wat ik een beetje mis, is het moraal. Wij zijn Ajax, geen zielige Fransen die zij opgekocht door oliebaronnen. Wij hebben een filosofie, zij hebben veel geld. Wij hebben een filosofie, zij krijgen steeds minder geld. Maar ja, dat duurt nog wel even...
0 0
MosesD
Zij krijgen minder geld? Ik geloof dat ze steeds meer krijgen. Een filosofie is mooi, maar daarnaast moet je ook investeren in kwaliteit.
0 0
MosesD
Dikke nederlaag. Ik vind dat de Europa League financieel een stuk interessanter gemaakt moet worden. CL is voor ons kansloos verhaal.
0 0
pizzapunt
Op papier zijn we al 4 edities kansoos, maar ik lach me helemaal rot als Zimling de Winnende scoort tegen PSG!
0 0
flyingsoccer
Het zijn allemaal wedstrijden op zich maar ik denk dat we blij mogen zijn met 3 of 4 punten zelfs Apoel schat ik hoger in.
0 0
nuff-said
Ajax Gaat 1 keer top presteren tegen barca of psg. 1 wedstrijd tegen apoel word verpest en dan eindigen we met of 6 of 7 punten gwn 3de plaats. Zo gaat et elke jaar
0 0
babeldeman
Op papier zeker maar dat zegt eigenlijk niks, dit zijn wedstrijden op zich...
Wij kunnen boven onszelf uitstijgen, want vorig jaar konden we op papier ook niet van Barca winnen ;)
0 0
Robinjo1988
Hij heeft gewoon gelijk. Al hoop ik natuurlijk dat we nu net die ene keer winnen.
0 0
411
ja Greg... op papier maar we spelen op gras dit keer
0 0
Misc1990
Als je reëel kijkt dan kunnen we blij zijn als we in de onderlinge confrontaties niet meer dan 4-0 verliezen van barca en PSG. Vanaf 4-0 word het wel erg pijnlijk
0 0
nightgoat
Laat uw hoop eens varen...
0 0
SNTR
psg is ook zwak begonnen aan de competitie
0 0
ErwinAJAX
Ik blij dat we niet op papier, maar op gras spelen
0 0
De_Realist
Wat ons team op gras laat zien ben ik ook niet blij mee.
0 0
Danishdynamite
Op papier wel maar we spelen op gras - fifa 05 commentaar
0 0
gi0vanni
LOL!!!
0 0
De_Realist
Klopt, zijn op papier ook gewoon kansloos. Zlatan hat-trick.
0 0
flasher93
Wordt mooi om al onze ex-Ajacieden weer eens te zien. Maar Ibra en Suarez ben ik echt bang voor haha. Wat een geweldige spelers. Hopelijk hebben ze een beetje respect en hebben ze een matige dag tegen ons ^^
0 0