Van der Sar: 'We konden Blind niet tegenhouden'

Mr. Ajax, 06-09-2014 om 08:02, 10618 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Edwin van der Sar heeft het opgenomen voor Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax. Laatstgenoemde kreeg veel kritiek te verwerken, mede doordat hij sterkhouder Daley Blind in de slotperiode van de transfermarkt verkocht aan Manchester United. 'Natuurlijk is technisch beleid zijn portefeuille. Maar we nemen bij Ajax met elkaar een beslissing. Wat dat betreft vind ik dat ik, gelukkig, nog steeds een teamsport beoefen. Ook als directielid bij Ajax', vertelt Van der Sar aan De Telegraaf.

'Blind had vijftien maanden geleden nog een aflopend contract bij Ajax. Hij kon toen transfervrij vertrekken. De club heeft hem opnieuw vastgelegd en dan vertrekt hij nu voor een aanzienlijk bedrag naar een van de grootste clubs ter wereld', zegt de directeur marketing over de transfer van Blind, waar een bedrag van ongeveer 17,5 miljoen euro mee gemoeid was.

'Want zo werkt het nu eenmaal', weet de oud-doelman. 'Jongens uit de eigen opleiding zo vroeg mogelijk in het eerste elftal brengen en ze een mooi aantal jaren in Ajax 1 laten spelen. Voor wie zich goed ontwikkelt komt dan eens de keuze om naar een buitenlandse topclub te verhuizen. Dat moment kwam nu voor Daley. Hij heeft hier net als zijn vader prijzen gewonnen en kon opeens bij zo’n grote club gaan spelen. Als Manchester United dan aan alle voorwaarden van Ajax voldoet, kunnen en willen we zo'n speler niet tegenhouden.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Geachte hr. v.d. Sar (Edwin), natuurlijk begrijp ik jouw betoog. Ik begrijp ook dat je achter Marc Overmars staat. Blind had zomaar transfervrij weg kunnen gaan, contract verlengd goed gedaan. Dat Blind na het door hem gespeelde WK is vertrokken, was voor niet één Ajacied een verrassing. Op het aller laatste moment wel.
Maar dit had jij en Marc toch aan zien komen, of.....althans sterk rekening mee gehouden?
Wat ik en velen met mij niet kunnen begrijpen en waar jij in je betoog geen woord over rept is het volgende:
De doelstellingen van Ajax voor komend seizoen zijn:
Overwinteren in de CL
Gaan voor het kampioenschap, 5 op een rij.
Gelet op het vertrek van Siem de Jong en mogelijk Blind en Moisander, heeft Marc Overmars niet geanticipeerd op de gaten die zouden kunnen ontstaan.
IK/wij begrijpen niet dat Ajax met miljoenen euro's op de bank, geen kans heeft gezien een scorende spits binnen te halen die direct inzetbaar zou kunnen zijn. Waarom wordt ene Milik gehuurd die nergens heeft gescoord. Wederom geld over de balk gesmeten. Want Milik is geen Ajaxspits.
Was Milik de best beschikbare kandidaat op deze aardbol?

Blind zou zo maar kunnen vertrekken, Boilesen heeft wel eens een blessure.
Waarom heeft Marc Overmars / Ajax geen speler aangetrokken die op de plek van Blind zou kunnen spelen.
Met een dun bezette bank, qua ervaring en klasse, gaat Ajax NIET overwinteren in de CL en de race om het kampioenschap is ook een lange.
Gestel dat Blind wel weg zou gaan, heb je in ieder geval een speler die zijn plek had kunnen overnemen.
De euro's stromen met miljoenen tegelijk binnen.
Hier wordt weinig tot niets meegedaan.
Beste Edwin, beste Marc, geacht Ajaxbestuur en iedereen die hier voor verantwoordelijk is, dus ook Frank de Boer, Ajax kan niet blijvend zijn beste spelers verkopen, zonder gevolgen voor de toekomst.

Jullie hebben ook verantwoordelijkheid richting de ruim 40.000 seizoenkaarthouders.

Geef ons nu eens antwoord waarom bijv. op het laatste moment Zimling werd aangetrokken.
Als die Zimling volgens de technische staf het ei van Columbus is, waarom werd Zimling dat niet al veel eerder aangetrokken / gecontracteerd, dan ga je met hem toch ook de voorbereiding in, of begrijp ik er helemaal niets van?

Mijn mening is dat hier sprake is van mismanagement en onvoldoende is ingespeeld op het geen wat komen zou gaan ter bewaking van de doelstellingen van Ajax in komend seizoen.

Een altijd zuinige....

A. Cohen
0 0
de-Ajacied
Het gaat niet om Blind. Het gaat erom wat er al jaren aan de hand is. Uitverkoop van een wereldelftal (Stekelenburg, van der Wiel Vertonghen, Alderweireld, Maxwell, van der Vaart, Sneijder, Eriksen, De Jong, Anita, Suarez, Huntelaar, Ibrahimovic.) Ze worden vrijwel allemaal op het laatste nippertje verkocht zonder een hoofdprijs te vragen. Het buitenland lacht zich rot.
In Portugal, vergeleken met Nederland ook een kleine competitie met 3 topclubs, minder inwoners en een kwart van onze economie, kunnen ze het ook. Daar gaan spelers voor 50 miljoen naar de Premier League.
Niet dat Ajax weer allemaal B-spelers moet aanschaffen en daar topsalarissen voor betalen (Luque, Hamdaoui, Sulimani, etc.) maar als je zelf toppers hebt biedt ze dan op tijd topsalarissen en laat ze niet zo jong gaan. Leg Klaassen, Veltman, Fischer en Nouri voor meer jaren vast, tegen veel hogere salarissen. Dat deed Ajax begin jaren negentig ook. En daardoor kregen we voor Bergkamp en Jonk tenminste 40 miljoen, en niet zoals jaren daarvoor 1,5 miljoen voor van Basten.
0 0
Warrior
Je hebt het als club niet altijd voor het zeggen. Spelers die weg willen, en die willen wel, als er grote namen komen, kun je haast niet vasthouden. En wat voor speler houd je over als ze moeten blijven? Ze kunnen zich sportief en financieel verbeteren, en daar ga je al. Je kunt inderdaad meer vragen, als er geen clausules in hun contract staan, maar weet je nog hoe dat ging met de Boertjes?
0 0
ChristianoRonal
Ik word hier zoooo moe van.

Spelers in Portugal verdienen 2-3 keer zoveel, zijn gedeeltelijk eigendom van investeringsmaatschappijen en de clubs hebben er dus niks over te zeggen. Daarnaast hebben ze contracten tot Sint Juttemis.

3x zoveel salaris + contract tot 2018 --> kom je al snel boven de 40 miljoen.

En dan speelt ook nog mee dat Porto en Benfica nog wel eens wat presteren in Europa, ze winnen zelfs nog wel eens wat. Laatste Nederlandse prijs? Gewonnen door Feyenoord, een eeuwigheid terug.

Een speler van hier voor 50 miljoen verkopen is gewoon onmogelijk en als je dat niet snapt dan hoef ik verder niet meer met jou in discussie.

t.i.: Depay verdiend voor Nedelerlandse begrippen een godsvermogen en ligt lang vast. Die gaat echt niet boven de 30 weg, waarschijnlijk veel minder.

(en joepie, 40 miljoen GULDEN voor Jonk EN Bergkamp. Nou wat een feest.. das minder dan 10 miljoen euro per speler)
0 0
stefan pluim
Blind is in zijn eentje meer dan Bergkamp en Jonk, waren guldens he.
En een stuk moeilijker te vervangen.
Gaat je verhaal een beetje mank.
0 0
TheRiviera
''Kunnen en WILLEN we zo'n speler niet tegenhouden'' Dat zegt al genoeg vind je niet? AJAX kon de transfer makkelijk tegenhouden, het was laat in transferperiode, weinig tijd om een goede vervanger te vinden dus wat je dan doet is wat zoveel clubs doen simpelweg NEE zeggen, Ajax had het geld ook niet nodig.Dan komen we uit bij Daley wou hij persee weg gaan?Zover ik weet niet, als FdB had gevraagt hem te blijven had Blind heus wel gebleven hoor aangezien hij een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt aangaf dat hij zou blijven.Het komt dus neer op kunnen en willen idd, maar Marc netto heeft de ballen niet om toe te geven dat hij het wel KON tegenhouden maar niet WOU tegen houden omdat dagobert duck alleen maar eurotjes zag rollen.
0 0
033AFCA
prima maar haal dan wel een waardig vervanger
0 0
ajaxmening
Winterstop als het al te laat is.
0 0
Warrior
Wanneer is het te laat? Hoe vaak zijn we niet teruggekomen na een grote achterstand? En Europees? Ook dat veranderd voorlopig niet, en ook niet al hadden we Blind behouden.
0 0
ajaxmening
Wel het is pas te laat als het niet meer in te halen valt lijkt me duidelijk, Europees wat ik al aangaf is deelname CL al de jackpot en proberen 2e EL wedstrijden, en Blind maakt daar helemaal niks in uit, je gaat voorbij aan het feit dat Ajax de lat hoger heeft gestelt, gokt op een kern die nu moet door stromen, van Rhijn, Boilesen, Sereo, Veltman, Fischer, zonder een sterke spits, jongen flank talenten en een grote groep daaronder die met veel inspanning een 6 kunnen halen als ze al meedoen, dan vraag ik aan jou kunnen we met deze breedte eventuele opgelopen achterstand wederop terughalen, en Europees verder komen in EL.0 0
Warrior
De lat werd hoger gelegd voordat Blind en De Jong vertrokken. Ik denk dat iedere club elk jaar hogerop wil. Als er niet snel een paar spelers opstaan, zullen ze de lat weer terug moeten leggen waar ze afgelopen seizoen lag. Ik vind het nog te vroeg om te zeggen of we het weer halen. Ik vind het ook geen drama, als we geen kampioen worden. Zoals ik al zei, had ik wel een paar mindere seizoenen verwacht, maar tot nu toe valt dat mee. Ik hoop dat het straks niet tegen valt, als het nieuwe beleid zijn vruchten af moet gaan werpen. Tot die tijd heb ik geduld.
0 0
ajaxmening
Zeker gelijk in het feit dat we verrassend verwend zijn geweest de afgelopen jaren, alleen hierdoor zijn de mogelijkheden ontstaan om het beleid te versterken, toen Frank begon was er geen geld, nu zijn de middelen meer dan aanwezig, let wel ik ben geen voorstander van alles zo maar kopen dan, dus hier zal ik achter blijven staan, maar we hadden

ons in de breedte vooral moeten versterken, dat had ook geholpen om talenten makkelijker door te laten stromen, anyway vandaag kan en zal er niks meer veranderen, persoonlijk een jaartje geen kampioen prima maar was onnodig, plus wat er dan achter komt niet direct de garantie geeft wel weer succes en hier zit mijn bezorgdheid, aantal fantastische talenten, afwachten hoe de nieuwe kern zich gaat ontwikkelen, maar daaronder is het geen Ajax niveau, bepalende spelers zijn inmiddels schaars en in Jong Ajax loopt op Andersen en Denswil geen spelers die er direct kunnen staan.
0 0
Warrior
Je weet het nooit. Litmanen was er ook zo maar opeens.. Die stond op de nominatie om gedumpt te worden, maar het kan raar lopen. Ik ben ook nog niet zo overtuigd van Denswil. We zullen het maar afwachten. PSV begon vorig jaar ook goed, maar als Depay in de winterstop vertrekt, vallen ze ook ver terug in kwaliteit. Je hebt wel gelijk vwb de selectie, maar ik laat me graag verrassen.
0 0
ajaxmening
Ja en wat er ook gebeurd we laten de club nooit zakken.
0 0
Warrior
Wanneer is het te laat? Hoe vaak zijn we niet teruggekomen na een grote achterstand? En Europees? Ook dat veranderd voorlopig niet, en ook niet al hadden we Blind behouden.
0 0
ajaxmening
Terecht punt maar ik kijk naar de selectie vandaag en vergeet ook niet dat Ajax de lat had hoger heeft gelegd persoonlijk is voor mij deelname CL al jackpot, focus is kampioenschap en hierin heeft de transfer periode ons niet versterkt de basis is te mager en daaronder moeten gaan dragen hierover heb ik twijfel, dit keer.
0 0
Warrior
Ik ook, maar eerlijk gezegd deed ik dat de voorgaande jaren ook. We worden er elk jaar niet sterker op, en daarom vind ik het erg goed van Frank de Boer dat hij ons al 4 jaar kampioen maakt. Dit heeft helemaal niks te maken met het nieuwe beleid, want die gevolgen komen pas later. Ik had wel verwacht dat we een paar seizoenen een stap terug zouden moeten doen nav dat nieuwe beleid, maar tot nu toe valt dat vwb de Nederlandse competitie mee. Wat er echt aan de hand is, merk je als we Europa in gaan. Supporters zullen geduld moeten hebben, en dat is voor velen niet weggelegd.
0 0
ChristianoRonal
Die hadden ze al gekocht voordat Blind überhaupt vertrokken was.
0 0
Paullus
Alles wat die overmars haalt is kut

Het word tijd dat de beste man een postzegel op zijn kont krijgt

0 0
ajaxmening
Haha wel je boodschap is glashelder, maar ik begrijp niet dat vele steeds maar blijven denken dat Overmars alles regeld, we praten hier over een bedrijf dus uitgave en hiervoor bestaat een technisch hart deze beslissen gezamelijk , altijd de pijlen op Marc is misschien voor een hoop mensen een doel, maar dan zul je er toch meer mee moeten nemen.
0 0
ajaxmening
Vraagje aan redactie Sjoerd en Sam o.a. hoeveel bezoekers hebben jullie deze week ontvangen daar dit een redelijk beeld geven van de stemming onder de fans, daarnaast ben ik benieuwd als spelers dan wel de technische staf en directie dit volgen immers moeten er deze week zeker een paar honderd duizend zijn geweest, neemt Ajax dit serieus of denkt men allemaal sukkeltjes, hoe is de verhouding met een grote site als deze en de club.
0 0
Warrior
Een grote site als deze, die bevolkt wordt door in verhouding maar een paar supporters. En van die paar supporters is maar een enkeling serieus te nemen. Je denkt toch niet echt dat een bedrijf als Ajax in gaat op een stelletje schreeuwers? Als je hier elke dag/week leest, vooral na een wedstrijd, weet je al genoeg. Zo gaat het al jaren, en zo zal het nog jaren gaan. Mensen spuien hun gal hier, en daar houdt verder mee op. En maar goed ook.
0 0
ChristianoRonal
Na de wedstrijd?

Bij de eerste scheve pass gaan mensen al roepen dat het niks wordt, Frank ontslagen moet worden en niemand bij Ajax deugt.

Het is zo ontzettend triest.
0 0
ajaxmening
Ja dat klopt om maar niet te spreken tijdens de wedstrijd dan doe ik even niet mee, los dat ik dan gewoon kijk, vandaag geen Ajax voelt voor mij als een auto loze Zondag.
0 0
Warrior
Ja, lekker rustig
0 0
RoodWit
Dit, en niet anders.
0 0
ajaxmening
Klopt en als je goed leest verwacht ik ook dat niet was alleen benieuwd hoeveel reacties zo'n week vergroot en als Ajax dat volgt los dat ze daar uiteraard hun beleid op richten zo slim was ik ook nog wel.
0 0
ChristianoRonal
Ik ben niet gelovig, maar de dag dat Ajax naar de supporters gaat luisteren op het gebied van transfers ga ik elke dag bidden of dat ALSJEBLIEFT goed mag gaan.Dan hadden we nu elke week mogen huilen om Bas Dost bijvoorbeeld.
0 0
ajaxmening
Ha klopt alleen benieuwd als men het volgt dat men hier naar luisterd is natuurlijk terecht niet aan de orde, maar ik denk dat de afgelopen week wel duidelijk js geworden dat de achterban moppert.
0 0
paulurs
Met deze houding wordt het dus niks met Ajax..

Is 1 van de voorwaarden niet dat we een sterk team moeten behouden? Of dat er marktconforme prijzen betaald worden voor onze beste spelers?

0 0
Lewis Hamilton
Wat zit VD Sar nou stom te lullen? Dat Daley Blind weg gegaan is, was al een klap voor de fans, maar die zijn we al vergeten.

De vervangers die Overmars brengt, haalt het bloed onder de nagels van de fans vandaan. Met je 100 miljoen op de bank.
0 0
suske
Jij en ieder ander hier die zo negatief zijn over Overmars jullie vergissen je net als toen bij Poulsen.

Wat willen jullie nu veel geld uitgeven en dan weer snel in het rood staan?
Real had een omzet van 600,mlj euro maar ze hebben toch nog een schuld van 71,mlj. Ajax is op de goede weg met het huidige beleid zeker weten.
0 0
Lewis Hamilton
Ik ben negatief ja over Overmars, mag het eens? Als iemand gefaald heeft deze transfer window is hij het.
0 0
Davekebrabant
Helemaal mee eens,we hadden best kunnen investeren! Je hoeft je geld niet weg te gooien maar een speler tussen de 4 en 8 mljn had best gekkinnen! Daardoor is de kans ook groter dat er mensen terug komen en zo bouw je aan een elftal!! Of willen we naar de 200 mljn????
0 0
ajaxmening
Nee niks uitgeven en hierdoor uiteindelijk met een bedenkelijke niveau ergens eindigen waar niemand blij van wordt, voor jou info het eigen vermogen is fors, hierbij komt nog de inkomsten vanuit dit seizoen ik schat omzet-kosten, toch wederom een 30 miljoen, pijnlijk zal zijn dat we dan geen CL behalen op zich geen ramp want kosten zijn berekend op EL deelname, maar veel meer zorgelijk is het inleveren van kwaliteit, en nu niet roepen we hebben veel jeugd zeker maar hoeveel geschikt voor A selectie en hoeveel tjjd kost dat, nu al start de trend dat B1 spelers dus makkelijk worden opgehaald voor bijna voor niks, kortom er ontstaat een gat, inzake kwaliteit en in de tijdslijn, daarom had de selectie breder moeten worden versterkt en ja dat kost GELD!!, maar straks njet meedoen nog veel meer bebrijpt u dat, Poulsen ja kon bij vlagen belangrijk zijn omdat de kern eromheen sterk genoeg, nu niet plus dat er niet is ingespeeld op, van der Sar bevestigd met deze onnozele opmerking de beperking, soms zie ik op dit forum meer inhoud dan wat ik in het beleid bespeur op dit moment, opvallend is ook de stilte van kamp Telegraaf/Cruyff stilte voor de storm?.
0 0
Frenk de boer
Dus dat
0 0
Frenk de boer
Niemand zegt dat je in een keer 115miljoen moet uitgeven.. Iedereen die Overmars verdedigt komt met zo'n dom statement.. Vind jij dan niet dat ajax wel het geld heeft om paar nieuwe spelers te halen?? Vind je 5miljoen nog steeds te duur voor een speler terwijl ajax jaarlijks minimaal 20miljoen verdient aan vertrekkende spelers?? Spelers als ziyech en mokotjo zijn per stuk 2 en 3 miljoen ofzo.. Een propper kost ook rond de 5 a 6 miljoen.. Toornstra kostte ook 3 a 4 miljoen.. Dat is toch niet te duur voor ajax?
0 0
Robinjo1988
Tja, ik vraag me af of hij het nou echt niet snapt of gewoon ten koste van alles Overmars wil verdedigen.
0 0
Andre3000
Precies! Haal eens een keer een paar goede spelers naar binnen toe. En niet 10 over 12 met een afgekeurde bankzitter aankomen zetten. Ajax-onwaardig! En ontzettend amateuristisch om dan pas te gaan handelen. Terwijl je allang weet dat Blind weggaat!
0 0
Frenk de boer
Juist! Hij moet zijn huiswerk gewoon op tijd doen en op tijd zijn met nieuwe en goede spelers want die zijn er echt wel
0 0
meerzicht
Afgelopen donderdag is het mij weer duidelijk geworden, wat zijn we verdedigend in nederland toch armoedig.
Ook Daley viel redelijk door de mand hij is in aanvallende opzicht stukken beter dan in verdedigende. Ik heb bij Ajax ook absoluut niets teruggezien van de inbreng van Jaap Stam. Als je ziet hoe Veltman verdedigt, nou daar raak je als aanvaller nou direct van in paniek !
0 0
De_Realist
Voor zo'n bedrag hoefde je hem voor mij ook niet tegen te houden. Vorig jaar stond Blind ook in de basis het hele seizoen en deed het prima maar het team speelde het matigste voetbal van de afgelopen 4 jaar. Nu is Blind weg, Viergever doet het niet minder en we spelen nog steeds heel matig voetbal. Blind is dus niet de bepalende factor geweest in ons team.

Maar koop dan gvd een goede speler en niet een bankzitter als Zimling.
0 0
Robinjo1988
Volgens mij is het niet alleen om het verkopen van Daley Blind, dat hij zoveel kritiek krijgt. Hebben ze dat niet eens door? Dan zijn ze niet al te slim...

Vermeer naar 010 voor een fooi, elk jaar de beste speler verkopen in de laatste week van de transferperiode. Geen enkele leuke speler gehaald in de laatste 3 jaar die direct een versterking was. Zoals vroeger Maxwell, Ibra, Trabelsi etc. Schone is een aanwinst maar die kon iedereen 'scouten'.

Soms heb ik het idee dat Overmars denkt dat hij nog steeds bij Eagles werkt. Ik ben wel toe aan iemand die een keer een risicotje durft te nemen. We hebben gvd meer dan 100 miljoen in kas!
0 0
afc_red
Hadden ze ook open kaart moeten spelen.
Op 1 Augustus kost je 18m Dailey, op 31 Augustus kost je 40m Dailey.
En je hoort gewoon je scouting op orde te hebben.
De vervanger hoort al gepolst te zijn. Voordat je je Ja woord geeft aan Man utd heb je al contact gehad met die vervanger. Geen vervanger dan geen verkoop.

We kijken al jaren naar een mank Ajax, zonder vleugels en met spelers die niet voldoen. We gaan niet kopen want er komt een jeugdspeler aan.
Weet je wat, zullen we dan stoppen met seizoens kaarten te kopen? Dan kom ik wel terug als Ajax weer zijn zaakjes op orde heeft.
Je kan wel 4 x op rij kampioen worden, maar het voetbal is niet om aan te zien.
Kampioen van de armoe.

Heb het er helemaal mee gehad
0 0
elpresidente
Er zijn 2 opties,

1 Van de Sar is onnozel.
2 Van de Sar denkt dat de supporters onnozel zijn.

Iedereen die de voetballerij ook maar een beetje volgt , weet dat de transfer van Blind niet tegen te houden is en dus ook niet de reden is waarom er zoveel kritiek is op Overmars.
0 0
geronimo
Jammer Edwin.
0 0
gebruikersnaam
Ik zit nog steeds te wachten op een bericht dat de transfersom eigenlijk 12,5 miljoen was en dat de rest afhankelijk is van bonussen. Ik hoop het niet maar het zou me totaal niet verbazen
0 0
ChristianoRonal
NOS riep destijds dat het 17,5 + bonussen was. Vind het erg jammer dat deze dingen niet openbaar zijn
0 0
gebruikersnaam
Ik ook, maar in dat geval zijn er prima zaken gedaan
0 0
ambtenaar
Hij doet net alsof het verlengen van het contract van Daley een topprestatie is.
Leuk dat het moment voor Daley daar was maar voor Ajax was dat absoluut niet zo.
Lees in dit stuk meer dingen die ik eigenlijk niet wil horen maar blijkbaar is dat de realiteit.
0 0
MankeNelis
Spelers die een substantiële marktwaarde vertegenwoordigen komen niet naar de ED. Zo simpel is het. Moet je dan net als van Geel de lamme en de blinde kopen voor veel teveel geld?
0 0
Davekebrabant
Edwin vergeet ook dat wij met 40.000 man een seizoenskaart kopen!!

Dat ons belooft werd binnen enkele jaren met de Europese top mee te kunnen..???

Op welk front word er bij Ajax aan de supporters gedacht??
0 0
MarcoWatcher
Dat zijn hele andere (terechte) vragen maar het verhaal mbt Blind is volledig terecht. En dat gejammer over die seizoenkaarthouders is ook flauw, als je een kaart koopt weet je dat het zo werkt en dat Blind zou kunnen gaan was ook belend. Ik vraag me af hoeveel mensen die nu een kaart hebben hem niet zouden hebben gekocht als ze wisten dat Blind zou gaan.
0 0
Davekebrabant
Dat ben ik met jouw eens,en ik zal altijd blijven gaan.maar frustrerend is het wel! Zeker als ze beloftes maken en juist er helemaal niks aan doen! Ben ajacied en blijf dat ook! Maar zie mijn club lieverd iets sterker.
0 0
MarcoWatcher
Ik ook vrees alleen dat als de UEFA niet verder gaat met FairPlay wij steeds verder achterop raken, het is allemaal puur marktmechanisme.
0 0
AjaxD1986
Je vergeet er alleen even bij te zeggen Edwin dat wij de allergrootste club ter wereld zijn! Dat had ik fijn gevonden als je niet had gedaan alsof wij 1 of ander clubje als Excelsior zijn vergeleken met ManU. Blijkbaar vind je ons geen topclub en dat blijkt niet alleen uit jou woorden. Met zo'n instelling zal je altijd middenmoot blijven.

Jammer voor een directeur die de club dient te promoten.
0 0
mkouwenhoven
Beste Edwin,

Het gaat ons niet om Blind. Dat hing al maanden in de lucht. Echter de namen en vervangers en de uiteindelijke handtekening van verdedigende middenvelder Zimling, tweede keus na aanvullende middenvelder van Ginkel, zinnen ons niet. Het doet voorkomen alsof jullie weinig voorwerk doen en slechts matig anticiperen.
0 0
Lucky69
Ik heb die van ginkel zien voetballen afgelopen donderdag en dat is ook geen verbetering voor Ajax dus dan maar plan B scheelt geld en Schöne is gelukkiger. Hij voelt al goed en nu gaat hij nog beter worden. Ik zeg top gedaan Ajax. Ik geef het een kans maar als we in de winterstop 12 punten achter staan eis ik dat de supporters de tweede seizoenshelft een half jaar gratis mogen kijken.
0 0
Daneman
Het gaat ook om Blind. PSV verkoopt veel slimmer. Strootman, Mertens, die ex Groninger allemaal ruim op tijd verkocht. Feyenoord ook slim verkocht. Waarom ajax al jaar en dag zo dom met de verkoop van spelers?
0 0
ChristianoRonal
Je kan em moeilijk verkopen als er geen bod is
0 0
gebruikersnaam
Je kan wel tegen zijn zakenwaarnemer zeggen dat je 2 weken voor het einde van de transferperiode niet meer verkoopt. Dan kan hij de geïnteresseerde clubs, die zich nog niet officieel gemeld hebben, op de hoogte brengen.
0 0
ChristianoRonal
Dat werkt alleen in theorie. In praktijk is echter gebleken dat Blind wl weg wilde, en dan werken zulke dingen gewoon niet.En zeg nou zelf, zou jij ManU afwijzen omdat ze vlak voor de deadline komen?
0 0
gebruikersnaam
Nee, als speler zou ik het inderdaad niet afwijzen. Als club vind ik dat je de vraagprijs (vanaf pakweg een dag of 10 voor de deadline) iedere dag moet verhogen
0 0
Frenk de boer
Ja maar dat zijn dus dingen die overmars niet kan.. Hij is te dom daarvoor.. Hij had allaang blind zijn contract moeten verlengen en toen hij zei dat blind alleen voor de hoofdprijs weg mocht en 20miljoen te weinig vond dan moet hij zich ook daaraan houden.. Want in feite is het zo: hij wilde wél blind verkopen en het hoeft niét de hoofdprijs te zijn.. Als je zo denkt over een speler dan gaat vertrekken dan had hij daar veel beter op kunnen spelen door miss mokotjo, ziyech, een propper of een toornstra die allem 4 a 5 miljoen ongeveer kunnen kosten.. Maarja eerst krijg je te horen er moet eerst ieman weg en niemand gaat meer weg en vervolgens laat hij blind gaan op de laatste dag..

Dusja ik neem het overmars wél kwalijk, het feit dat ajax kwaliteit inlevert is wél zijn schuld en als we weer niks voorstellen europees dan is dat ook zijn schul
0 0
DannyK
1 ding moeten we ook niet vergeten: het is en blijven broodvoetballers.

Het doet pijn maja als ik ergens anders kan werken voor het dubbele dan ga ik ook naar die andere werkgever.

Of ik nou wel of niet naar me zin heb bij die ene baas waar k al 10 jaar werk.
0 0
Ardoe
Nou het gaat mij er meer om dat Blind ook eerder verkocht had kunnen worden, maar vooral, dat ze Mokotjo hadden moeten halen bij voorbaat. Liever een jaar een dubbele bezetting, dan dat je weer op het laatst een slag in de rondte zoekt. Viergever is een prima aankoop, maar niet als vervanger van Blind.
0 0
ajaxmening
Klopt alleen kon je op je klompen aanvoelen dat Blind nadat die blaaskaak naar United ging zou verkassen, hierop had Propper moeten binnen gehaald.
0 0
geronimo
Juist en anticiperen heet dat geloof ik Edwin.
0 0
ibrahendriks
Geef Zimling desondanks voordeel van de twijfel, had er wel graag een ervaren spits bijgehad, die veelzijdiger is dan Siggy. De laatstgenoemde speelt dan wel, dan niet. Dan weer linksbuiten. Hij functioneert alleen als hij de ballen van de zijkanten perfect krijgt.
0 0
Rayno95
Het gaat niet om het tegenhouden van Daley, maar om dit hele transferbeleid dat 10x niks is, elk jaar je beste spelers weg miljoenen op de bank en je haalt goedkope middelmaat of jong talent ervoor terug ....
0 0
Intec
Weet je naar langer over nagedacht. Heel veel mensen hebben een punt en wat je zegt we halen middelmaat terug dat is ook gewoon zo. Maar we hebben elk jaar het beste team waardoor we kampioen worden zeg ook wel iets. Elk jaar is het team prima uitgebalanceerd dat wat bij de andere clubs vaak ontbreekt. Misschien is zimling wel de man die alles aan het draaien brengt wie zegt het ik oorddeel liever in de winterstop. Psv heeft altijd het beste team qua namen maar het neemt ook zoveel druk met zich mee waardoor er garantie is voor fouten.
0 0
ajaxmening
Duimpje van de technische staf denk ik.
0 0
Rayno95
Daar heb je zeker gelijk in, we geven het maar nog de tijd ;)
0 0
Sazzz
Ik zie het probleem wbt Blind ook niet zo. Goed gecasht en je wist dat ie zou gaan. Daarom is Viergever toch gehaald? Je houdt dit als Ajax toch. Al krijg ik wel het idee dat De Boer zich iets minder een teamspeler voelt.
0 0
Jornnn
Nee, viergever is een cv en is gehaald voor het geval dat moisander ooit weg gaat. Dat was een prima oplossing en vooruitstrevend gehandeld.Hem nu noemen als opvolger van Blind is gewoon onzinnig omdat A hij geen middenvelder is en B als ze een vervanger hadden kunnen vinden voor blind het nooit geopperd zou zijn.
0 0
gi0vanni
En daarom zetten Frank hem in de voorbereiding op CVM omdat hij geen middenvelder was maar wel moest worden.
Anita, Blind en Janssen stonden eerst ook niet op CVM maar werden daar wel opgesteld.

Bij Anita, Blind en Viergever ging dat best goed alleen bij Janssen niet.
0 0
gi0vanni
En daarom zetten Frank hem in de voorbereiding op CVM omdat hij geen middenvelder was maar wel moest worden.
Anita, Blind en Janssen stonden eerst ook niet op CVM maar werden daar wel opgesteld.

Bij Anita, Blind en Viergever ging dat best goed alleen bij Janssen niet.
0 0
Frenk de boer
Blind was vroeger ook al cvm.. Hij werd op linksgezet omdat alleen daar plaats was voor daley.. Hetzelfde geldt voor anita
0 0
flavente
Vd sar, wat maak je jezelf belachelijk. Het transferbeleid was deze periode en de periodes ervoor dusdanig slecht. Los van de verkoop van blind worden er zoveel slechte voetballers gehuurd of gekocht dat je rustig mag spreken van wanbeleid van overmars. Om over vermeer maar te zwijgen. Wij de fans, moeten het maar slikken.
0 0
Robeerke
Leuk laatste stuk. Maar ondertussen zijn Dilrosun, Fosu-Mensah en Peeters (bijna) weg. Dat strijkt er dan weer een beetje tegen in. Doe daar eens wat mee.
0 0
gi0vanni
Je kan spelers van die leeftijd gewoon bij een club ophalen als je de opleidingskosten betaald. Maar dan zo'n speler wel willen komen.
En in deze tijd kiezen ze niet alleen voor Ajax dus zolang er namen als Man. United langs komen kun je daar niet veel tegen doen.
0 0