'Beleid Overmars verdeelt supporters'

KoenWeijland, 03-09-2014 om 11:41, 13671 views, Ajax Showtime |

Check de casual collectie van Ajax!

Het is bij Ajax-supporters een terugkerende discussie. De één vertrouwt op de ingezette koers van de club, 'we werden immers al vier keer op rij kampioen.' De ander is kritisch op het beleid, 'er is geen ontwikkeling, ze moeten de portemonnee eens durven trekken.'

De transferperiode medio 2014 deed historisch veel stof opwaaien. Ajax Showtime zag een recordaantal bezoekers tegemoet en op de sociale media raakte men niet uitgepraat. De late transfer van Daley Blind en de op zijn zachts gezegd gewaagde overstap van Kenneth Vermeer verdelen supporters in twee kampen. 

Het vertrek van Blind zat er al weken aan te komen en aan een transfer van Vermeer werkte Ajax al op voorhand mee. Nick Viergever werd al vroeg aangetrokken en daarmee speelde de club in op het mogelijke vertrek van de Oranje-international. Viergever kan op meerdere posities uit de voeten en speelde zijn eerste officiële duels telkens op de controlerende positie van Blind. Vermeer verloor na een aantal kapitale blunders zijn basisplaats aan Jasper Cillessen, die een uitmuntend seizoen zag resulteren in een halve finale op het WK. Ajax raakte de afgelopen jaren telkens zijn sterkhouders kwijt. We moeten daarom ook dit seizoen vertrouwen op het technisch hart, vinden sommigen.

Een waardige vervanger kon er voor Blind niet meer worden gehaald. Niki Zimling kwam nog op huurbasis over van FSV Mainz 05, maar een kwalitatieve versterking kan de Deen onmogelijk zijn. Een rol à la Christian Poulsen lijkt meer weggelegd voor de voormalig bankzitter van de Duitse club. Vermeers overstap ligt buitengewoon gevoelig en de concurrentie wordt er niet slechter van, en dat allemaal voor 'een schamel miljoentje'. Het transferbeleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars is voor sommigen daarom juist niet meer te volgen.

De berichtgeving van de pers op woensdagochtend was typerend. Het AD kopte met 'Ajax verdient miljoenen, maar achterban begint te morren'. Maandblad ELFVoetbal schrijft 'Supporters Ajax steunen beleid Overmars'. Treffender kon de verdeeldheid niet in kaart worden gebracht. Er heerst een tweestrijd in de hoofden van veel Ajacieden. De vier titels zorgen voor bijzonder veel verzadiging, dus de directie zal wel weten waar het mee bezig is. Maar Champions League-overwintering is verre van reëel en de selectie lijkt er ook deze zomer niet sterker op geworden, terwijl er genoeg geld in kas is

Het seizoen moet uitwijzen of succescoach Frank de Boer ook van deze jonge selectie weer een elftal kan smeden dat landskampioen wordt. Staat Ajax ergens in mei weer lachend op een groot podium en zijn er weer drie, vier talenten doorgebroken? Of maakten Overmars en consorten dit jaar toch een verkeerde inschatting en moeten de Amsterdammers een pas op de plaats maken? Tot die tijd zal de discussie voortduren. 

Door Koen Weijland | @KoenWeijland twitter.com/koenweijland 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax84
Het gekozen beleid zorgt inderdaad voor tweestrijd. Dat is deels ook de schoonheid van het voetbal, het zorgt voor discussies. Ook ik ben 'momenteel' niet geheel content met dit beleid. Laat ik voorop stellen dat ik het goed vind dat ze investeren in de jeugdopleiding en die jongens ook een eerste kans willen geven. Maar als blijkt dat deze nog niet die 'stabiliteit hebben om er wekelijks te staan dan moet je toch kijken naar eventuele andere opties. helemaal als die mogelijkheden er financieel zijn.

Wat mij nu irriteert is het ogenschijnlijke onvermogen om in te spelen op eventuele verkopen. Iedereen wist dat Blind zou kunnen vertrekken en zoals door vele van ons verwacht gebeurd dit ook 72 uur voor het sluiten van de deadline. De hoop is er dat hierop ingespeeld is en de technische staf lijntjes heeft met mogelijke opvolgers. Helaas blijkt dit opnieuw weer niet te zijn gebeurd.

Ik lees hier veel over eventuele opvolgers en of die een versterking zijn. Dat blijft altijd een lastig aspect maar je mag toch verwachten dat mensen die dagelijks deze taak op zich nemen met iets beters kunnen komen dan 'met alle respect' een wisselspeler van mainz.

Het zou goed zijn als het bestuur openheid van zaken geeft omtrent dit beleid want op deze wijze spelen we straks met een veredeld jong ajax.
0 0
Mokum_32
ik denk dat iedereen wel achter de filosofie staat maar niet hoe die wordt uitgevoerd. Het aankoopbeleid is het enige waar de supporters kritiek op hebben. We hoeven geen astronomische bedragen te zien. Maar wel vervangers die ook echt een versterking zijn
0 0
RuudRuud
Spelers gehaald door Overmars in slechts 2(!) jaar tijd:

Zivkovic
Viergever
Boer
Muric
Milik
Ziemling

Duarte
Van der Hoorn
Hendriks
Höner
El-Ghazi
Leyder
Bay
Karlsson
Lobotka
Bojan

Boccara
Sana
Moisander
Andersen
Hoesen
Babel
Poulsen
Schone
Cuenca

Goed: Poulsen, Schone, Moisander & El-Ghazi.

Aardig: Babel & Hoesen.

Nog het voordeel van de twijfel: Andersen, Bay, Leyder, Zivkovic, Viergever & Muric.

Mislukt: Cuenca, Sana, Boccara, Lobotka, Bojan, Karlsson, Duarte, Van der Hoorn, Hendriks, Höner, Milik en zet voor het gemak Zimling en Boer hier alvast bij.

Volgens mij mag Overmars zich toch ernstig te rade gaan of hij de juiste man op de juiste plaats is.
0 0
Cruyffie
Deze conclusie is veel en veel te makkelijk, ofwel ongenuanceerd. Ten eerste: zie ook reactie RobertoMalone, helemaal mee eens. Twee punten ter aanvulling:

1. Deze spelers hebben nooit veel gekost voor Ajax. In tegenstelling tot vroeger: waar we in de rode cijfers zaten en nog steeds matige voetballers kochten.

2. De spelers hebben nooit in de weg gelopen van jeugd, want gehuurd (omdat er nog geen eigen jeugd beschikbaar was) of gekocht als jeugdspeler (en die voldoen nou eenmaal soms niet). Zie ook de recente berichtgeving over Menno Koch bijvoorbeeld bij PSV: die is zeer ontevreden omdat Isimat-Mirin voor zijn plek is gekomen.
0 0
31xAjax
Nee maar jouw conclusie is weldoordacht!!! Als je alle bedragen bij elkaar optelt en de salarissen in ogenschouw neemt, dan denk ik dat je toch nog aan een bedrag van 30 a 40 miljoen komt.

Nou weet ik toch wel zeker dat ik met dat bedrag, zelfs nu nog, wel degelijk gerichte versterkingen voor Ajax weet aan te trekken.

En dan durf ik te stellen dat Ajax daar een stuk aantrekkelijker door gaat voetballen zonder dat dit ten koste gaat van de resultaten.

In het stukje staat in de 3e alinea dat met het aantrekken van Viergever reeds werd ingespeeld op het vertrek van Blind. In de volgende alinea staat dat er geen waardig opvolger meer kon worden gevonden voor het vertrek van de oranje international.

1 van de 2 zal wel waar zijn, maar dit geeft al aan dat er van beleid geen sprake is anders hoef je in de laatste 48 uur niet wanhopig nog kontakt te zoeken met vertegenwoordigers van van Ginkel-Sinkgraven-Pröpper om uieindelijk met Zimling op de proppen te komen.

Als Viergever niet de opvolger zou moeten worden van Blind dan had men iig pro-aktief kunnen zijn en zorgen dat er een noodscenario klaar lag voor het geval Blind zou vertrekken. Of zouden ze conpleet verrast zijn dat MU Blind op kwam halen.....

Over jouw 2e punt. vwb het in de weg lopen van de jeugd. Alsof dat een criterium zou moeten zijn!!! Ik zie graag eigen jeugd met veel flair en bluf maar het interesseert me geen r..t als goede aakopen, zoals bijvoorbeeld Mokotja-Ziyech-Pröpper en va Ginkel hadden kunnen zijn, de plaats innemen van talenten.

Dat zou alleen maar betekenen dat het nivo van de talenten uit de jeugdopleiding niet goed genoeg is. En dat kunnen we helaas met de eigen jeugd die nu in de basis staat wel zien.

Het Ajax publiek identificeert zich graag met eigen jeugd, maar zeker ook met aankopen die Ajax sterker maken en successen brengen. En die hebben we in het verleden veel gehad, kijk maar eens in het vak met oud spelers op de jaarlijkse bijeenkomst.... Ze worden nu nog op handen gedragen en toegezongen......

Maarja, destijds hadden we een goede scouting en durfden we nog wel eens een gulden of een euro uit te geven....
0 0
robertomalone
Volgens mij moet jij eens nadenken of je niet beter een individuele sport gaat becommentariëren. Wat een kortzichtig, populistisch crap rijtje is dit. "Nog net voordeel van de twijfel" zet je drie spelers bij die nog maar amper hun nieuwe shirt hebben gekregen. Ik weet niet of je Andersen wel eens bekijkt bij Jong Ajax. Dat is een vreselijk goede voetballer. In Ajax 1. heeft hij alleen veel concurrentie nu op de plek waar hij het best tot zijn recht komt (en dat is goed)
Je rijtje "Mislukt" is helemaal om te kosten. Wtf denk jij nou, dat iedere speler die je haalt een basisplaats in het eerste haalt? Als ze er niet in staan zijn het nog geen miskopen (dan heeft iedere topploeg in Europa, blijkbaar een "Overmars" rondlopen. En ja natuurlijk zit je er wel eens aan alle kanten naast. Maar dat zij er geen 14. Waarvan er 2 nog niet eens gespeeld hebben!!

Ga het Nederlandse rodelteam volgen of coachen. Daar past zo'n visie veel beter.
0 0
daniajax1
Vind ik wel ietwat negatief.

Nog het voordeel van de twijfel bij spelers als Andersen, Bay, Leyder, Zivkovic, Viergever en Muric? Viergever doet het gewoon zeer aardig op het middenveld en die anderen zijn stuk voor stuk grote talenten, waarvan sommigen nog maar net bij Ajax.

Mislukt? Ja een deel wel, maar om Milik, Zimling en Boer bij mislukte spelers te zetten? En Van de Hoorn vind ik nog altijd een talent die het in zich heeft als hij een keer de tijd en vertrouwen krijgt. Speelde tegen AZ bijvoorbeeld een zeer behoorlijke wedstrijd, waar ik Veltman toch wat vindt tegenvallen de laatste tijd.

Niet te snel oordelen over die jonge jongens en nieuwe aankopen.
0 0
DonShining
Jij kan goed voorspellen zeg, Milik, Zimling, Boer mislukt?
Bojan heeft hier maar 1 jaar gespeeld en kwam laat op dreef, vd Hoorn en Duarte hebben pas 1 seizoen meegedaan.

Jij moet naar Holland Casino gaan, daar kun je met voorspellen flink geld verdienen.

Wat een flauwekul verkondig je zeg, allemachtig. Hoe kun je oordelen over spelers die hier pas net zijn?
Zlatan was het eerste jaar ook niks, Blink was ook drama 2-3 jaar lang. Zijn die ook mislukt? Ja in jou ogen wel ja...
0 0
ajaxmening
We kunnen er een boek over schrijven, real life soap, what ever feit is dat we het hier mee moeten doen, veranderen kan en zal niet meer gebeuren en laten we in ieder geval het verwachtingspatroon voor ons zelf dan wel voor me zelf bijstellen dan valt het mischien uiteindelijk nog mee, al schat ik die kans minimaal, ik ben niet boos op wie dan ook ( beetje Vermeer dan wel) maar teleurgesteld omdat met zoveel voetbal kennis er mogelijkheden en eventuele tekortkomingen niet zijn gesignaleerd, wat Overmars zelf bevestigd via zijn aankoop en mededeling over aankopen in winterstop.
0 0
TOOL
Als Ajax straks tegen Heracles speelt dan wilt iedereen hetzelfde!
0 0
MosesD
Zuinigheid, daar hebben de meeste supporters denk ik geen moeite mee. Het heeft Ajax een vette bankrekening opgeleverd. Toch kan je ook doorslaan in je zuinigheid. Met de aankoop van een paar spelers haal je niet plots de 2e ronde van de CL. Maar laten we die CL nou even buiten beschouwing laten. Leuk die deelname premie, Ajax zal er nooit ver in komen.
De meeste supporters die ontevreden zijn, zijn dat over het niveau van de selectie en het spelpeil. Want als je het gewoon eerlijk bekijkt, dan is Ajax elk jaar minder geworden. En is het spel al helemaal niet om aan te zien. Het is iig niet des Ajax.
Ajax is nimmer in staat geweest om echte topspelers te halen. Dus dat wil de supporter ook helemaal niet. Zelfs niet nu er meer dan 125 mio op de bank staat.
Wel wil de supporter een helder beleid. En dat Ajax anticipeert op mogelijk vertrekken van spelers. Blind dat zag iedereen aankomen. Behalve het th blijkbaar. Dat is mijns inziens niet echt professioneel. Viergever werd gehaald als mogelijke vervanger voor Moislander. Nu is het dat plots van Blind. Eto'o werd geprobeerd binnen te halen. Dat is toch wel een staaltje opportunisme en naïviteit die zijn weerga niet kent. Geloofde men werkelijk dat hij zou komen? Slecht inschatten van de situatie en de voetbalwereld is het. Maar waarom haal je Milik én Zivkovic. Alleen de tweede was genoeg geweest. Die had als 2e spits rustig gebracht kunnen worden. Achter een type Pantelic. Waarom is zo'n type niet gehaald? Met alle respect maar Sigthorsson is niet goed genoeg. Verlengen oké, anders loopt ie gratis de deur uit, maar echt heel veel gaat hij niet opbrengen hoor. Maar nu is hij opeens de onbetwiste eerste spits van Ajax. Toch wel wat krom.
Nu wilde men van Ginkel halen. Een meer aanvallende zeer jonge middenvelder. Men kwam weer rijkelijk laat bij hem, hij wilde niet en dan komt men bij een verdedigende middenvelder met ervaring die tweede keus was. Twee totaal verschillende types. Hoe kan je het dan hebben over keuze 1 en 2? Vorige jaar werd ook Duarte gehaald, als vervanger van de Jong toen die een klaplong kreeg. Totaal onvergelijkbare spelers. Sana werd gehaald, omdat Narsingh een ton of 3 te duur was. Onbegrijpelijke korte termijn strategie . Zelfde verhaal voor van Dijk. Vond men te duur, maar even later haalt men van der Hoorn voor bijna een miljoen meer. En van de Hoorn beter? Nee. En ook het heel laat komen voor een speler, Elia, John, etc. Nu ook weer o.a. voor Pröpper. Denkt men die echt om 5 voor 12 te kunnen halen? Zo naïef weer. Vermeer beloven dat ie voor een miljoen weg mag. Prima gebaar, maar wel even een kleine 'behalve' bij de belofte. Behalve als het gaat om een Nederlandse topclub. Nee hoor. Hoe oliedom weer.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ajax supporters willen Ajax zien, maar ook met een doordacht en goed beleid. Nu is het opportunisme en naïviteit dat de boventoon voert. Blind heeft 17.5 opgebracht, ik weet wel een rijtje spelers wat je daarvoor had kunnen halen. Uiteraard ruim daarvoor, maar dat had je wel moeten inzien dat Blind echt wel zou vertrekken. Alert en realistisch, mag het genoemd worden.
0 0
robertomalone
"Als je gewoon eerlijk kijkt" - Dat doe jij niet. Je sluit je gewoon aan bij een beeld dat door een stel kortzichtigen en de pers wordt gecreëerd. Ajax heeft gewoon te maken met een groot aantal steeds slimmer wordende tegenstanders. Die weten dat met de manier van verdedigen die van Gaal weer eens heeft laten zien het verrekte lastig is te scoren. Slechts weinig proeven in Europa kunnen zo'n systeem met attractief, vooruit verdedigend, aanvallend voetbal kapot spelen.

Het beleid is helder, alleen jullie willen het niet meer, Toen afgerekend werd met de periode voor de revolutie, vond iedereen dat beleid prima. Ajax opleidingsclub, eigen spelers brengen en tot 23 jaar binnen houden en geen aankopen doen waaraan salarissen en andere vergoedingen vasthangen die niet passen in het salarishuis voor de "eigen" spelers salarissen.

Rot helemaal op met je voorbeelden. Het is helemaal niet zo zwart-wit als jij en RuudRuud voorstellen.Voor de Blind/Moisander situatie zijn gewoon meerdere oplossingen in huis voor meerdere mogelijke scenario's. Je moet geen poppetjes vergelijken. Je wil dat het elftal een bepaald voetbal speelt, met het binnenhalen van een iets ander type voetballer en het afstemmen van het spel van de relevante aan die rol gerelateerde spelers kun je hetzelfde spelresultaat halen.

Eto'o is helemaal niet naïef Calimero! en wie ben jij om te praten over de situatie in de ondoorzichtige voetbalwereld. Denk je nou werkelijk dat Overmars te lomp is om te begrijpen dat je niet moet proberen om op het laatste dag aan te laten komen. Ik ken de voetbalwereld niet, maar ik kan me voorstellen dat een aantal van de spelers die jij noemt (veel) te duur zijn, eisen hebben over plaats/spelminuten of dat er andere (zaakwaarnemers) belangen spelen bij het binnenhalen. En dit alles afgezet tegen wat je al in huis hebt aan jonge talentvolle spelers. Weet je nog: De Revolutie?
0 0
MosesD
Hoezo kijk ik niet eerlijk? En ik sluit me aan bij andere kortzichtigen? Verklaar je nader, of blijft het bij deze luchtfietserij?
Slimmer wordende tegenstanders? Jongen, tegenstanders groeven zich altijd al in. Ook in de Meer was dat niet anders. Alleen was het baltempo veel hoger en was er ook een veel aanvallender concept. En we hebben het over de Eredivisie he. Je doet alsof Ajax speelt tegen Italiaanse ploegen die verdedigen tot kunst verheffen. We hebben het hier echter over Cambuur en dergelijke.....
Het beleid is helder, zeg je. Benieuwd wat jij helder vindt. Of dit ook weer luchtfietserij en roepen om het roepen?
Toen de zogenaamde revolutie daar was, toen was het niveau van het elftal veel hoger. Dat is de afgelopen jaren alleen maar afgenomen. Is gewoon een feit.
'Rot op met je voorbeelden'? Zeg, RobertoMalone, ik ken je niet, jij mij niet, maar een beetje fatsoen zou prettig zijn. Zo praat je maar tegen je vriendjes, hier voer je op een normale manier een discussie. Als dat te moeilijk is moet je niet meedoen. De voorbeelden die ik geef zijn allen helemaal helder en zijn zoals het is. 'Rot op' roepen vind je wellicht stoer, het is helemaal sneu als je niet eens in staat bent de voorbeelden te weerleggen.
Eto'o was uitermate naïef. Is ook gebleken, want zit gewoon voor dik salaris bij Everton. Jij dacht echt dat hij naar Ajax zou komen. Dat vind ik bijna aandoenlijk......
De spelers die ik noemde zijn niet te duur. Bij elkaar kosten ze iig niet meer dan 17 mio. En stuk voor stuk stonden ze open voor Ajax. Weet echt niet waar je het over hebt. Jijzelf volgens mij ook niet.
0 0
Andre3000
Afgelopen dagen net als vele liefhebbers en supporters heb ik met lede ogen moeten aanzien wat er allemaal gebeurt. Als ik het zou moeten samenvatten en kijkend en goed lezend naar de vele reakties. Dan past de reaktie van MozesS heel goed wat ik voel. En slaat hij de spijker heel goed op zijn kop. Ik denk dat er vele ook zijn die dit vinden maar misschien toch niet durven om dit toe te geven...komop Ajacieden. Wordt wakker. We moeten niet door de roze TH bril kijken. Wij zijn toch in hart en nieren AJACIED! Hulde voor MosesD.
0 0
MaupCaransaNES
Daarop is wel geanticipeerd, want het technische hart wist best welke twee ze konden gebruiken, maar het probleem is dat de directie en de raad van commissarissen denken dat ze mogen beslissen. En blijkbaar steunt Cruijff te weinig zijn technische hart, en te veel zijn stroman. Het draait niet om de supporters, maar om de commercie. De fluwelen revolutie bestaat niet.
0 0
ajaxmening
Ja daar moet wat wringen daar JC te stil is de laatste tijd.
0 0
MosesD
Waarop is wel geanticipeerd? En in de directie zitten ook oud-voetballers of krijgen die de schuld?
0 0
MaupCaransaNES
Op het vertrek van bijvoorbeeld Daley Blind. Op alle scenario's was het technische hart voorbereid. Echter gaat Frank de Boer opeens bazig zich opstellen, en dat mag nooit gebeuren. Daar waar een 20-jarige droomspeler voor minder dan een half miljoen kon worden gekocht, hebben wij een wisselspeler aangetrokken van Mainz, kortzichtigheid ten top. En het is absoluut niet het geval dat Zimmling beter kan voetballen en leiden dan de gewenste speler in kwestie. Plus dat er twee anderen ook nog bij gehaald zouden worden, aangezien de voorwaartse beweging in het veldspel ook nauwelijks bestaat. Vervolgens waren er nog meer namen beschikbaar, maar allemaal werd het moedwillig geblokkeerd. En als ik hierover iets bekend maak, gebeurt dat in de rechtszaal. Want het binnen Ajax is een kwaadaardige zaak.

Ook wisten ze een betere naam bij het vertrek van Vermeer, maar allereerst was een buitenlandse verkoop aanbevolen, maar gaat die voor niks naar Rotjeknor, en in de tweede plaats was een binnenlandse inkoop afgeraden. Oftewel is er ook in die kwestie alles niet in de haak geweest met wat het technische hart wilde zien. Enorm schadelijk.

Het is gewoon een mistige situatie, waarin slechts een paar mensen weten hoe het zit. Dus daarop zal gehandeld worden, want supporters zijn weer de Sjaak.
0 0
daniajax1
Over welke droomspeler voor minder dan een half miljoen euro hebben we het hier?
0 0
MaupCaransaNES
Dat is niet zo relevant, als je het verschijnsel maar weet. En die naam gaat eerst van hot naar her (bedoel ik geen media mee), eer het op Ajax Showtime te vinden is. Maar zo werkt het altijd.
0 0
Beelzebart
Totaal niet relevant. Het verschijnsel 'droomspeler', daar gaat het om. Bij Ajax worden constant droomspelers aangeboden, maar omdat Overmars en alle anderen erop gebrand zijn Ajax de afgrond in te helpen doen ze daar verder niks mee. Gelukkig is Maup er om ons op het verschijnsel te attenderen. Namen zijn niet relevant, maar zo'n naam gaat eerst naar Maup en daarna naar de anderen in zijn geheime genootschap. Wij onnozelaars kunnen alleen maar gissen.
0 0
MaupCaransaNES
Zoiets bedoel ik ja. Alleen wel net iets anders, minder extreem. Maar dat zal jij saai vinden, goedgelovige Trien.
0 0
ajaxmening
Daar gaan we weer balletje balletje.
0 0
Beelzebart
Verwacht geen antwoord. Maup behoort tot een zeer select groepje van mensen met strikt geheime informatie. Uiteraard kan hij die informatie niet delen met het plebs hier op AS. En als hij die informatie al ooit zal delen, gebeurt dat in de rechtszaal onder het oog van gretig flitsende camera's.
0 0
MosesD
Voorbereid ja? Waarom dan last minute allerlei pogingen doen? Vind dat als gezegd niet echte professioneel. En over welke 20 jarige droomspeler van een half miljoen heb je het?
Wie werden er geblokkeerd?
Dat het niet lekker gaat binnen Ajax is mij bekend. Jonk op ramkoers met directie bijvoorbeeld. En de Boer is echt aan zijn laatste seizoen bezig. Is mentaal aan het afscheid nemen, zeker na afgelopen transferperiode.
0 0
MaupCaransaNES
Het technische hart is niet bevoegd om het transferbeleid uit te voeren. De uitvoerders willen de bedenkers zijn, klaarblijkelijk mag dat. En daar gaat dus Trias Politica mank.

Over de rest geef ik je nul op het rekest.
0 0
MosesD
Overmars als directielid ook onderdeel van th hoor. Haha, nul op rekest. MaupCaransa bekende van RvC en directie en die lezen hier mee?
0 0
MaupCaransaNES
Ja dat denkt hij, maar dat was niet de bedoeling in het veranderingsrapport. En anders dan heeft een stroman die de aanstellingen doet, enorme blunders begaan. En dat is niet voor de eerste keer. Oftewel: er is nu stilte voor de storm.
0 0
MosesD
Een tweede revolutie? Jonk zal weleens kunnen gaan. Overigens niet rouwig om. De Boer iig zeker einde seizoen. Dan th 'onthoofd'.

Een ding hoop ik trouwens niet, namelijk dat Ajax het geld gebruikt om vd beurs te gaan. Imo kapitaalsvernietiging. Zoveel last hebben we niet vd notering.
0 0
Beelzebart
En jij behoort dus tot die paar ingewijden die weten hoe het allemaal zit. Schei toch uit, Maup. Kom met namen en feiten of hou anders je mond. Die interessantdoenerij weten we nou wel.
0 0
MaupCaransaNES
Ik ben niet geraakt door de HakunaMatata-demagogie, dus ik geef op dit soort vernauwende vragen nimmer antwoord.
0 0
Pinpanter
Zivko zou nog te jong zijn om het hele jaar te spelen, Milik kon ook op de vleugel. Volgens mij is het dan logisch om beide te halen. Frank heeft Zivko nog niet in het eerste gezet en Milik niet op de rechterflank. Dat is voor mij het punt.
Duarte werd gehaald toen Eriksen ging, om een backup te hebben. Sana was gewoon een goedkope kans, maar ook Sana wordt m.i, niet gebruikt zoals hij in Zweden was opgevallen.
Dat Vermeer niks in de weg gelegd wordt dat vind ik niet oliedom maar klasse. Zo ga je om met een held die je veel dank verschuldigd bent maar die je te weinig kans kunt geven. Dat een deel van de supporters mee doet met de haat tegen andere clubs is gewoon kinderlijk en dat mag je beleid niet beïnvloeden.
Van Dijk was te oud volgens het Ajax-beleidsmodel.
Kortom, beste Moses, voor mij heb je het afgesproken beleid niet helemaal in je hoofd zitten en verwacht je van Ajax teveel een PSV-beleid. Al enkele jaren roepen Ajax-fans aan het begin van het seizoen dat PSV beter kocht en verder zal komen. Al enkele jaren maakt Ajax een stroeve start, maar is het aan het einde van het seizoen toch verder gekomen dan de Eindhovense koopclub. In die reeks is er geen enkele reden om te denken dat dat dit jaar anders gaat uitpakken.
0 0
MosesD
Daarom Zivko rustig brengen achter 1e spits en dus Milik overbodig. Kan ook op de vleugel? Heb je gezien hoe langzaam deze jongen is? Uitgesloten dus. Duarte werd last minute gehaald toen de Jong klaplong krijgt. Zo was het, ken de feiten. Voor Eriksen werd geen directe vervanger gehaald. Sana was idd goedkoop en zo blijkt maar weer 'goedkoop is duurkoop'.
Vermeer naar de concurrentie is oliedom. Naar het buitenland voor een miljoen, dat is chique.
Van Dijk te oud? Is 2 jaar ouder dan van de Hoorn. Wat een waanzin.
Kortom, Pinpanter je praat werkelijk onzin. Helemaal als je zegt dat ik Psv-beleid wil......
Al enkele jaren wordt Ajax minder en minder. Zo is de realiteit en niet anders. Dat ziet de Boer ook, maar die denkt ook 'volgend seizoen ben ik hier toch weg'.

En nog even ten overvloede:
Duarte vervanger De Jong’
Van onze speciale verslaggevers
AMSTERDAM -

Lerin Duarte heeft zijn transfer naar Ajax te danken aan de klaplong van Siem de Jong. "Anders hadden we hem niet meer gehaald”, zei directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"We hebben ons heel vroeg in de transferperiode bij Heracles gemeld, omdat we er toen nog van uitgingen dat Christian Eriksen én Siem zouden vertrekken. Van die twee wilden we er één houden en nadat we Siem ’getackeld’ hadden, was Lerin geen optie meer, want hij is geen Eriksen.”

Wat niet wegneemt dat Overmars nu dolblij is met de van Heracles Almelo overgenomen middenvelder. "Hij is een uitstekende voetballer en met hem zitten we weer wat ruimer in de middenvelders. Dat is nodig, omdat we niet weten hoe lang Siem is uitgeschakeld en hoe het een heel seizoen met Christian Poulsen gaat.”0 0
MaupCaransaNES
Mij gaat het niet om wél of niet de portemonnee trekken. Mij gaat het erom dat de selectie niet wordt aangevuld en dat de beste spelers niet spelen. Portemonnee-trek-beleid is absoluut niet nodig, je kan makkelijk met transferbeleid winsten boeken zonder kwaliteitsverlies in de selectie. En dat is ook allang intern bekend.
0 0
trainerdv
Aldus Koen Weijland showtime....
De supporters zijn altijd hetzelfde, die willen altijd meer en beter. Dit jaar zijn de supprters juist gelijkgestemder dan ooit:

Iedereen is inmiddels tevreden met het langjarige beleid van Ajax, maar iedereen vind ook dat de selectie voor dit specifieke seizoen te zwak is.
0 0
TOOL
Denk helemaal niet dat we elk jaar zo vreselijk veel zwakker worden. Natuurlijk worden de beste spelers doorgaans verkocht maar dat is eigenlijk nooit anders geweest. Ook nu heb je talenten die hopelijk doorbreken en die worden op hun beurt weer verkocht. Als je El Ghazi nu ziet spelen, persoonlijk vind ik dat geweldig om naar te kijken. Volgens mij hebben we echt wel een behoorlijk selectie, behalve een goede spits maar zet daar gewoon Zivkovic neer en laat hem zich ontwikkelen. Die Siggy wordt toch niet beter en Milik is een huurling die aan het einde van dit seizoen waarschijnlijk niet meer bij Ajax zal zijn. Straks komt Vischer weer terug, ook een speler waar potentie in zit. Andersen op het middenveld kan echt wel voetballen maar is ook nog erg jong.
0 0
Balgobind
Denk niet dat Vischer terugkomt, volgens mij is die niet eens weggeweest
0 0
TOOL
Bedankt voor je inbreng! Werkelijk waar van onschatbare waarde want, wee je gebeente als we typefouten maken.... Zal het gelijk herstellen.
0 0
Balgobind
thanks bro
0 0
Michael25
Viergever opvolger van Blind, Zimling als vervanger van Poulsen, niks mis mee. Zelfs met Vermeer naar Feyenoord kan ik vrede hebben. Als we maar een spits hadden gehaald. Het slechtste nieuws voor mij was dat Sigthorsson een nieuw contract kreeg.

De Jong heeft de spitspositie de laatste jaren goed ingevuld, maar je wist al zeker dat hij zou vertrekken. Bojan deed het ook aardig afgelopen seizoen, maar die weigerde Ajax te contracteren, ook al kon dit transfervrij. Hoesen vulde de spitspositie ook goed in, was als aanspeelpunt een goede spits met een vrij goede techniek.

Deze spelers vulden de spitspositie allen beter in dan Sigthorsson. En daar zijn we dan, de transferdeadline met als eerste spits: Sigthorsson. Hij mocht vertrekken en wilde zelf ook weg, maar toch is hij nog steeds spits nummer 1. Milik kreeg net zoveel kansen als Hoesen: zeer weinig. Sigthorsson moest het weer worden. Zivkovic, het grootste spitsentalent van Nederland in jaren, verpietert bij Jong Ajax, want Sigthorsson moet weer in de spits staan. En zoals gebruikelijk springt elke bal weer van zijn voet, helpt hij de grootste kansen om zeep en voegt hij totaal niets toe.

De club waar Cruijff, Van Basten en Kluivert groot werden en recenter Ibrahimovic, Huntelaar en Suarez. De club waar de spitspositie van nature de belangrijkste positie is. Daar loopt nu een manke, IJslandse houthakker met twee protheses.
0 0
Marcao
We spelen structureel CL en er is nu geld genoeg. Dus waarom niet de portemonnee trekken en de sterkhouders een beter salaris geven en 1 of 2 echte toppers halen? Een Huntelaar of een Luuk de Jong? Werkelijk elke transferperiode eindigen de Ajax-supporters als grote verliezers. Ik ben het beleid kotsbeu.
0 0
Feessie!
Nee Luuk de Jong is een aanwinst?!

Dat wil niet zeggen dat Ajax MOET investeren in de kwaliteit van de huidige selectie wil men de gestelde doelstellingen behalen.

Overwinteren in de CL, dominant en attractief voetballen en zoveel mogelijk prijzen pakken. Met de huidige selectie gaat dat moeilijk worden en mag (denk ik) niet verwacht worden jongens als Kishna en El Gashi.

Het niet behalen van de doelstellingen zal ook het vertrek van FdB betekenen.
0 0
Jari Litmanen
Ik denk eerlijk gezegd dat Frank de Boer zich ook echt achter de oren aan het krabben is.. Ik neem aan dat hij ook structurele groei van de club en het elftal wil zien.. Ik begrijp ook dat Milik niet op zijn voorspraak gehaald is.. Vertrek van Vermeer waar hij echt zuur van is.. De eerste barstjes ontstaan, daarbij opgeteld de opmerking dat hij wel naar Spurs had gewild.. Ik zie het einde tijdperk de Boer snel naderen helaas..
0 0
Jari Litmanen
Ik denk eerlijk gezegd dat Frank de Boer zich ook echt achter de oren aan het krabben is.. Ik neem aan dat hij ook structurele groei van de club en het elftal wil zien.. Ik begrijp ook dat Milik niet op zijn voorspraak gehaald is.. Vertrek van Vermeer waar hij echt zuur van is.. De eerste barstjes ontstaan, daarbij opgeteld de opmerking dat hij wel naar Spurs had gewild.. Ik zie het einde tijdperk de Boer snel naderen helaas..
0 0
Jari Litmanen
Feit is dat het elftal eigenlijk 4 jaar lang steeds minder is geworden kwalitatief, misschien maakt het de prestatie van de Boer de te knapper..
Om echt structureel te groeien had de selectie aangevuld moeten worden met betere spelers (Mokotjo, Ziyech, Tadic, als vb), dan die we nu hebben, we willen allemaal tweede ronde CL, Kampioen worden én de beker winnen.
Het was fijn geweest als we zeker wisten dat we om al deze 3 doelstellingen gingen strijden, afgelopen transfer periode is eigenlijk het omgekeerde gebeurd, het is maar de vraag of we 1 van de doelstellingen gaan halen. Wij zien dan de goed gevulde bankrekening, dan is het gewoon doodzonde en ik denk zoals we allemaal denken niet nodig om met zo'n selectie een seizoen te beginnen. Wellicht staan er nu andere jongens op, alleen ben ik bang dat ze allemaal wat te jong en onervaren zijn. We zullen zien waar het schip strandt. Volgend jaar, Emanuelson, Huntelaar en van der Vaart transfer vrij, wat zou dat mooi zijn!
0 0
Anton afca
Of gewoon je sterk houders n hoger salaris geven . Denk als je ziet wie er de afgelopen 4 jaar zijn vertrokken en je had die ploeg bij elkaar kunnen houden , nou dan had je echt n goeie ploeg gehad waarmee je in Europa leuk mee had kunnen doen en ik dacht dat dat ook het beleid zou wezen . Ze moeten maar eens met het eerlijke verhaal komen wat ze nu van plan zijn want ik ben het n beetje kwijt
0 0
now-or-never
Het elftal dat er nu staat is ver onder de maat. Hebben ze wel evaluatie momenten bij Ajax? Ik kan me niet voorstellen da t ze het uitstekend vinden gaan. Ja Het Banksaldo. Maar op het veld vind ik het armoe troef verbloemd Door de 4 kampioenschappen.
0 0
0164Snickel
Een Ziyech, Mokotjo, Tadic, Pröpper, Gudelj had je ook kunnen gebruiken
0 0
Jornnn
Hier wordt ik altijd zo moe van. Alhoewel ik achter Cruijff sta, ben ik wel voor eerlijkheid. Viergever werd gehaald als opvolger van Moisander die zou vertrekken. Hij was eventueel ook inzetbaar op linksback.Nu zou met zijn komst ineens geanticipeerd zijn op het vertrek van Blind?Zo kan je alles recht praten wat krom is.
0 0
Leprechaun
Inderdaad. Ik heb altijd veel waardering gehad voor De Boer, mede vanwege zijn eerlijkheid en openhartigheid. Momenteel lijkt alles rondom Ajax echter in nevelen gehuld. Met voornaamste vraag: Wat wil Ajax toch met al dat geld gaan doen? Nee, de tijd dat alles kraakhelder was, lijkt dit seizoen plots voorbij.
0 0
daniajax1
Het kan zijn dat ze van de beurs af willen (wat ik geen logische beslissing zou vinden en een verspilling van meer dan 60 miljoen euro) maar dan ga je dat natuurlijk niet uitspreken. Aandelen zullen dan stijgen en zou Ajax nog meer geld kosten.
0 0
Lewis Hamilton
Dat we worden altijd kampioen argument vind ik erg zwak. Totdat je je selectie zo kwalitatief afroomt dat je geen kampioen meer wordt en dat kan dit jaar wel eens het geval zijn.
0 0
DonShining
Huntelaar - Suarez - Sulejmani
Bij elkaar geloof ik 34 miljoen gekost.
Hebben die ons kampioen gemaakt dat jaar?
Nee!

Iedereen moet eens ophouden met dat gezever over dit beleid, moeten we dan weer dure spelers kopen (want iedereen vraagt nou eenmaal aan Ajax de hoofdprijs)?
Ik zie Zimling een lekkere beul worden. Wellicht gaat ie beter voetballen met goede spelers om zich heen, weet jij 't?
Poulsen was ook altijd de man die het spel vertraagde bij het positiespel.
Nu hij weg is wordt alles geromantiseerd. 'Ow, wat was ie goed hé?!'
Hij was erg goed voor de jeugd idd en om de beuk erin te doen maar voetballend was hij niet de beste.
Kijk naar de flankspelers, meer creativiteit dan afgelopen jaren. Beter dan de Sa, Lukoki, Ebecilio, Ozbiliz.
Wat heeft het voor zin om een nummer 6 voor 5-8 miljoen te kopen als Bazoer volgend jaar op de deur klopt?
0 0
ST
Zo makkelijk... Nee met Suarez - Huntelaar - Sulejmani werden we geen kampioen nee. Kun je nagaan hoe slecht het middenveld en de verdediging toen was. Dat is net zo makkelijk...
0 0
ajaxmening
Bazoer kan wel willen kloppen, vandaag krijgt hij de deur niet eens open, hou op zeg als je daaraan gaat vasthouden dan wens ik je veel succes.
0 0
TikkieTerugJaap
Ik stoor me er veel meer aan dat Ajax al een paar jaar roept dat ze Europees mee willen doen. Nu hebben ze 115 miljoen door de goede resultaten en dan moet je juist doorpakken lijkt me, maar dit was juist de slechtste transfperiode onder het nieuwe beleid. Daar snap ik echt helemaal niks van. Het moet wel zo zijn dat ze het stadion willen kopen/van de beurs af gaan, want anders is dit niet goed te praten. De selectie is gemiddeld 21, ongelooflijk.
0 0
ajaxmening
Beurs af wat voor voordeel moet dat opbrengen? Stadion kopen wel dat kunnen ze al jaren, Ajax had een enorm gat moeten slaan met de andere teams doordat er niet goed is gehandeld is men die mogelijkheid kwijt, overwinteren CL slaat nergens op leuk streven maar in realiteit bijna niet haalbaar, wel meer rondjes EL, focus moet zijn kampioenschap deze selectie gaat dat niet brengen directie heeft gefaald, nog een snelle nederlaag tegen bijvoorbeeld Feyenoord en ik vrees dat voor een aantal hun positie onhoudbaar wordt, succes in het verleden is geen garantie op succes vandaag.
0 0
TikkieTerugJaap
Anastasiou wil Sigthorsson in de winter kopen. Had ie dat niet eerder kunnen bedenken.
0 0
ajaxajaxajax
v Gaal wilde op het laatst Vermeer hebben. Had hij dat niet eerder kunnen bedenken.
0 0
ajaxmening
Nee dat deed hij om te stoken, misschien is het je niet duidelijk maar de familie van Gaal en van Geel kunnen het zeer goed vinden evenals Blind senior, vooral de beiden dames zitten zwaar onder de anti Ajax valium omdat hun heertje deze door de stress een tijdje niet omhoog konden krijgen, van Geel wordt geïnformeerd door Truus en Louis doet alsof hij ook een bod doet.
0 0