Ulderink richt vizier op maandag na deceptie

KoenWeijland, 22-08-2014 om 23:41, 5453 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Andries Ulderink zag zijn ploeg Jong Ajax de koppositie verspelen. Op sportpar De Toekomst kreeg het belofteteam van de Amsterdamse club een oorwassing van provinciegenoot FC Volendam: 0-5. Ulderink wil de blamage snel wegspoelen. 

De wedstrijd werd al vroeg beslist door een moment in de eerste helft. Doelman Peter Leeuwenburgh kreeg rood en FC Volendam een penalty. Ulderink vindt dat zwaar gestraft. 'Vanuit mijn positie leek het of de bal van Robert Mühren, als Leeuwenburgh hem niet had aangeraakt, over de achterlijn gegaan zou zijn. Hij ontnam hem dus geen directe scoringskans. Een penalty en een gele kaart had vanuit mijn optiek volstaan', aldus de oefenmeester. 

'In een paar minuten van tegenslag verloren we de hele wedstrijd', vervolgt Ulderink. 'Dat is de les van vandaag. We kwamen met tien man te staan en op 0-1 achter, maar er was nog tijd genoeg om het recht te zetten. We stonden echter binnen een paar minuten op 0-3. We hadden het beter moeten invullen na de 0-1. Misschien was die andere invulling iets minder Ajax-voetbal geweest, maar de verdedigers hadden het moeten opbrengen duels te winnen, meer meters te maken en we hadden meer op de counter moeten spelen. Dat hebben we nagelaten.'

Over de rode kaart van Richairo Zivkovic was Ulderink overigens minder ontstemd. 'Geen twijfel over mogelijk. Dit was echt een rode kaart.' De uitslag kunnen Ulderink en zijn mannen snel wegspoelen, want over drie dagen wacht alweer het volgende duel. 'Gelukkig mogen we maandag alweer tegen Achilles '29. Dat is wel zo fijn want dan kunnen we proberen dit verlies goed te maken. We zullen morgen nog op deze wedstrijd terugkomen, er misschien wat beelden bij pakken en het afsluiten. Want dan gaat het vizier op Achilles', besluit de coach. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BRR59
Als ik het stukje van Ulderink lees zegt dat ook weer iets over Denswil. Natuurlijk kun je het niet alleen doen in de verdediging, maar...........!
0 0
Mace0107
offday. Tegen achilles maandag gewoon weer lekker voetballen zoals de eerste 2 wedstrijde
0 0
ibrahendriks
Goed dat Stam er dus is, als die de verdedigingsfouten er niet uit krijgt, wie dan wel...
0 0
redfella
het lijkt er weer heel erg op net als vorig jaar dat de arbitrage niet blij is met jong Ajax
0 0
Jajijdaar
Of de jonge jongens maken gewoon teveel domme overtredingen en fouten.
0 0
FlyingDutchMan
Denk ik eerder, met nadruk op Zivko
0 0
ST
Ik hou t daar op
0 0