Transfervrije Nieuwpoort naar Go Ahead

BvdPloeg, 29-05-2014 om 16:12, 5635 views, Go Ahead Eagles |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Sven Nieuwpoort vertrekt transfervrij naar Go Ahead Eagles. De verdediger van Ajax werd afgelopen jaar verhuurd aan FC Almere City, maar speelt komend jaar dus in de Eredivisie. 

Nieuwpoort tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar. Hij gaat daarmee aanvaller Nick de Bondt achterna, die eerder al van Ajax naar Go Ahead ging. Nieuwpoort doorliep vanaf 2003 de jeugdopleiding van Ajax, maar het eerste haalde hij nooit. Na enkele wedstrijden bij Jong Ajax, werd hij twee jaar op rij uitgeleend aan het Almere City van Fred Grim. 

In Almere speelde hij 47 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Go Ahead Eagles is blij met de rechtsback. 'Go Ahead Eagles verbreedt met het talent zijn selectie.' In Amsterdam was al langer duidelijk dat Nieuwpoort geen aanspraak maakte op een verlenging van zijn contract, die bij Ajax komende zomer afliep. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bojansuarez
Kan een goeie stap zijn, kijk naar Schenk
0 0
JoodTotMijnDood
Hij lijkt erg veel op El Ghazi op die foto haha.
0 0
spendah
Succes
0 0
flasher93
Go Ahead en Cambuur zijn zich prima aan het versterken zeg!
0 0
afca patrick
Met alle respect voor De Bondt en Nieuwpoort: die zullen alle moeite hebben om op het niveau van GAE te spelen. Gelukkig zijn beide nog jong en kunnen ze zich nog ontwikkelen.
0 0
OpNaarNummer4
Als je nu in de jeugd van Ajax speelt is de kans dat je prof voetbal gaat spelen heel hoog.

Prachtig vooruitzicht voor die jongens.
0 0
Boer
Zo hoort het ook. Elke speler die uit A1 komt hoort prof te kunnen worden. De laatste jaren bestaat A1 voor ongeveer de helft uit spelers die we van andere profclubs hebben gehaald. Het zou voor ons een regelrechte schande zijn als die terug naar de amateurs moeten.
0 0
MaupCaransaNES
Zeker een lekker team voor hem. Die Marc levert GAE wel genoeg modale spelers af, zeg! Die kunnen ze daar goed gebruiken.
Heb het altijd jammer gevonden dat ze hem geen kans hebben gegeven om Ooijer te vervangen. Maarja, gedane zaken nemen geen keer. Succes daar Sven Nieuwpoort!
0 0
RuudRuud
Aardige club voor hem! Toch nog Eredivisievoetbal voor hem, had ik eerlijk gezegd niet gedacht
0 0