'Dubbel gevoel' Veltman na oefeninterland

INTERLAND - Joël Veltman speelde tijdens Nederland – Ecuador de volle 90 minuten. De verdediger van Ajax speelde voor het eerst in een 5-3-2-systeem in plaats van het gebruikelijke 4-3-3-systeem. Bij de openingsgoal van Ecuador ging Veltman niet helemaal vrijuit en daardoor is hij niet geheel tevreden over zijn optreden.

‘Ik sta hier dan ook een beetje met en dubbel gevoel, want ik had schuld bij de tegengoal. Over de tweede helft was ik wel tevreden’, zei Veltman na afloop in de Arena.

De bondscoach was ontevreden over het spel van Nederland en volgens Veltman maakte hij dat ook kenbaar in de rust. ‘Van Gaal vond het zonde hoe het liep en liet dat in de rust ook wel blijken. Hoe? Met stemverheffing. Maar hij had gelijk. We wilden allemaal winnen, maar het tempo was iets te laag.’

‘Dinsdag melden we ons weer en dan gaan we een paar dagen naar Portugal. Ik heb nu dus een paar dagen vrij, maar ik ga vooral heel goed uitrusten’, aldus de Ajacied. ‘Daarna weer vol aan de bak. Ik heb wel vertrouwen in het WK. Iedereen roept wel dat we de volgende ronde sowieso Brazilië tegenkomen, maar dat weet je niet. Ik denk dat wij ook zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mini
Veltman ging niet vrijuit, maar Clasie leed dom balverlies, De Vrij liet zijn man 5 meter vrij waardoor hij makkelijk die bal kon aannemen en passen, en Janmaat hief buitenspel op... Lijkt mij collectieve fout.
0 0
l0l
http://www.youtube.com/watch?v=89T2g23f5U8

Filmpje de hoogte punten van Van der Vaart dit seizoen. Gerucht gaat dat hij naar Besiktas gaat. 3 jarig contract ligt klaar en 2.5 miljoen strijkt per jaar op.

0 0
gwn_rj
Volgende keer Vlaar op plek Veltman en Veltman op plek de Vrij. Kongolo komt echt nog te kort dan zie ik nog liever Blind op die plek. Janmaat geblesseerd dan maar Verhaegh.. Middenveld beter Sneijder / de jong / de guzman (of Fer)
0 0
ne pas maroc
De vrij dekt niet door op de man die de assist geeft, die mocht aannemen, omdraaien en de pass geven. Ongelofelijk!
0 0
TOOL
Klopt en Janmaat ziet dat zijn man bij hem wegloopt en laat Veltman verzuipen! Was slecht verdedigd zeg! Clasie gaf natuurlijk een wonderschone pass maar verder was hij de zwakste van allemaal.
0 0
Mokum_32
de vrij dekt alleen maar lucht
0 0
BigDaddy84
Ik blijf het grappig vinden dat supporters altijd 1 voetballer zoeken om de schuld te geven van een tegendoelpunt, terwijl er vaak meerdere spelers betrokken zijn. Ook bij dit tegendoelpunt was dat het geval.

Vooropgesteld: zeggen dat de speler die de goal maakt gedekt had moeten worden door 1 man is ontzettend dom. Met een 5-mans verdediging heb je altijd te maken met het overgeven van spelers en het dekken van ruimte in plaats van spelers. Hierbij is communicatie van groot belang.

Als je vervolgens het beeld stilzet op het moment dat de steekpass gegeven wordt kun je heel goed zien wat er allemaal fout gaat. Ten eerste moet De Vrij korter op zijn tegenstander zitten. Een speler met zijn gezicht naar het doel mag nooit zoveel ruimte hebben rondom de 16. Veltman hoort gezien de afstand tussen hem en De Vrij meer naar binnen te staan om eventuele steekballen en schoten eruit te halen. Hij staat dus niet goed genoeg gepositioneerd. Als laatste staat Janmaat natuurlijk ook verkeerd. Hij staat totaal niet op 1 lijn. In dit geval had dat een voordeel moeten zijn, omdat hij makkelijker had kunnen ingrijpen en zijn positie buitenspel niet opheft (zelfs als hij op 1 lijn had gestaan was het een geldig doelpunt geweest). Janmaat heeft het overzicht en positionele voorsprong om de tegenstander tegen te houden. Hij besluit het alleen over te laten aan Veltman en zelf naar de verdedigingslijn te lopen. Dat mag nooit in een dergelijke situatie. Daarnaast is de communicatie tussen Janmaat en Veltman in dit geval van cruciaal belang. Janmaat heeft het overzicht en moet Veltman waarschuwen. Of dat is gebeurd weet ik niet, maar het is wel een belangrijk onderdeel van deze situatie.

Al met al kun je de fout dus schuiven op De Vrij, Veltman en Janmaat. Je kan ook goed zien dat deze jongens een ander niveau gewend zijn dan het niveau wat nu gevraagd wordt. Daar kunnen we lang over discussiëren, maar dat is helaas nou eenmaal zo.
0 0
wt4ajax
Ik zou zeggen schrijf het op in je dagboek want ik denk dat niemand hier de tijd neemt om dit soort lappen teksten te gaan lezen
0 0
BigDaddy84
Over het algemeen krijg ik zeer positieve reacties op 'dit soort lappen tekst' die ik onder nieuwsberichten plaats. Daarnaast is het wel eens nodig om je mening goed te ventileren door gebruik te maken van wat langere stukken tekst. Prima dat jij dergelijke lange stukken niet wilt lezen, maar niet iedereen zal het met je eens zijn.
0 0
IbraJood
Idd, jouw reactie is inhoudelijk nuttig en daar kan je iets mee. Dat hij te lui is om 1 minuut van zijn leven te besteden om het stukje tekst te lezen en zelf een onzin reactie plaatst zegt meer over hem.
0 0
pinballmagic
We hoeven niet bang te zijn dat we brazilie de volgende ronde treffen.
Simpelweg omdat we ne de kwaliteit missen om de volgende ronde te halen
We gaan nu weer een periode tegemoet dat we middelmaat zijn
Maar Nederland komt na een aantal mindere jaren toch weer boven drijven omdat we heel veel talent hebben
Wie weet loopt er nu al ergens in de jeugd een 2e bergkamp of van Basten rond
0 0
Lewis Hamilton
De generatie Nouri is een hele talentvolle en laat daar nou juist ook veel Ajax spelers tussen zitten. Dit hopeloze WK met Feyenoord spelers wordt een lachertje.
0 0
gebruikersnaam
Hoe kunnen mensen het nou geen fout van Veltman noemen? Het is zijn man, hij staat naast hem, kijkt er vervolgens niet meer naar om (en alleen naar de bal) waardoor die speler positie achter hem kan kiezen en vervolgens uit zijn rug kan lopen. Natuurlijk heeft Janmaat hier ook een kwalijke rol maar als Veltman gewoon doet wat ie doen moet dan maakt het niks uit wat Janmaat doet want dan komt die speler niet aan de bal.
0 0
HeinJan
Jij hebt een andere wedstrijd gekeken vermoed ik. Die man stond bij Janmaat, loopt uit de dekking bij Janmaat, in de rug van Veltman. Op het moment dat hij in de rug van Veltman kwam, werd de bal gegeven. Ten opzichte van Veltman stond hij buitenspel, ware het niet dat Janmaat er nog stond. Janmaat kneep niet naar binnen, stapte niet op buitenspel en waarschuwde Veltman op geen enkele manier. Veltman bleef staan om de lopende man op te vangen, die niet door Clasie kon worden gestopt. Je zag ook de boze reactie bij Janmaat direct na het doelpunt, hij wist hartstikke goed dat hij het doelpunt had kunnen voorkomen.
0 0
dennisindoor
omdat de aanvaller van de zijkant naar binnen kwam, waar janmaat hem dus aan het verdedigen was,... en daarna achter veldman kwam te staan, waar veldman hem niet kon zien.... maar janmaat nog wel.. en die moet of die man oppakken (hij liet hem zelf naar binnen lopen) of veldman coachen....
Dat Veldman de steekpass niet onderschept is gewoon ongelukkig.
0 0
AFCABart
ik vind het niet eens zijn fout eerlijk gezegd.
Als hij niet gewaarschuwd wordt, hoe kan hij dan ruiken dat iemand achter hem zijn mannetje laat lopen zodat ie bij Veltman in zijn rug opduikt.
Gewoon slechte communicatie.
0 0
Robertjan
Ik heb weinig vertrouwen in de verdediging helaas. Er zit te weinig rust in. Geeft te weinig vertrouwen naar de rest van het team.
0 0
daanafca92
Hij heeft het wel al over de volgende ronde.......
0 0
LoveForAjax
Een verdediging hoort op 1 lijn te staan. Als je goed kijkt zie je dat Janmaat te laat naar de lijn toe stapt waardoor Ecuador achter Veltman kon komen zonder buitenspel te staan. Dan ben je als elke verdediger te laat.
0 0
Rayno95
En De Vrij stond erbij een keek erna, als hij nou gewoon ingreep, was er misschien wel niks aan de hand
0 0
HeavenlyDivine
Die pass voor de goal werd nog van richting veranderd door de Vrij of Indi.

Gewoon een ongelukkig moment voor Veltman.
0 0
Rayno95
Weer een leermomentje... :p
0 0
l0l
Jij moet zoveel lullen en denken. Serieus doe gewoon je ding. Dat deed je ook bij Ajax op het begin van het seizoen. Als jij gaat denken dan gaat het fout. Zie Barcelona thuis, zie andere momenten waar door Ajax of Nederland een tegengoal krijgt.

Ik vind echt die Veltman teveel denkt. Volgens mij moet je gewoon rustig je taken uitvoeren. Ook dat getik van links naar rechts. Wat bereik je er mee, gooi dan die bal maar in de pot bij de spits. Of geef hem is af aan een creatieve middenvelder.
0 0
Nummer12
200% mee eens !GVD ga gewoon voetballen, en al die fouten toegeven worden we gek van. Ga gewoon ballen, denk aub niet zoveel, anders praat je jezelf de grond in !
0 0
geronimo
Was trouwens niet alleen zijn fout,hele elftal was waardeloos met v prestie voorop..
0 0
l0l
Elke week lees je, leer moment Veltman. Ja had ik niet moeten doen. Dit had ik ook anders kunnen uitpakken. Voer gewoon je taken uit. Jij als verdediger hoeft enkel je mannetje uit te schakelen. Zorgen dat bal bij de juiste kleur komt en thats it. Je hoeft niet het spel te maken, want jij bent een verdediger. Serero of Klaassen zijn vele malen creatiever. Die moet je het spel laten maken. Of geef Blind de bal en laat hem naar voren voetballen. Ongelofelijk dit.
0 0
HeinJan
Veltman vindt het zijn fout, maar ik niet. Ten eerste staat de man bij Janmaat, hij is uit het gezichtsveld van Veltman. Die man kruipt achter Veltman, op dat moment had Janmaat moeten knijpen of Veltman waarschuwen dat hij een man in z'n rug heeft. Dat doet hij niet of hij doet het te laat. Vervolgens heft Janmaat ook nog eens de buitenspelval op, dat was ook de reden dat Veltman die jongen niet zag. Hij stond buitenspel, achter hem. Janmaat heft het buitenspel op en die Ecuadoraan heeft voordeel tov Veltman, hij staat immers al achter hem.
Btw; Clasie én Blind op één middenveld is echt teveel van het goede! Op het WK gewoon met Nigel de Jong als centrumverdediger en De Guzman ipv Clasie of Blind starten. Het was gister wel echt 1-7-1-2 af en toe. Niet om aan te zien.
0 0
OKP-AFCA
Inderdaad.. sowieso Janmaat de rechtsback?

Naja, het is niet dat we een goede rechtsback bij eh.. let's say PSG hebben lopen.
0 0
AFCABart
Helemaal mee eens!
0 0