'Vuurwerk harde kern was geen sabotage'

JipVR, 23-04-2014 om 23:24, 30363 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

DUIDELIJKHEID - Een woordvoerder van de fanatieke supportersgroepen binnen Ajax heeft tegenover AT5 aangegeven dat het vuurwerk tijdens de bekerfinale niet in opdracht op het veld is gegooid. Eerder meldde de media dat de supporters doelbewust de wedstrijd wilden stilleggen omdat er enkele vooraanstaande leden van de harde kern nog niet gearriveerd waren in de Kuip.

'Wij zijn met drie bussen aangehouden, daarin zaten de oudere jongens van de harde kern. Waarom weten we eigenlijk nog steeds niet, we zijn op een parkeerplaats allemaal nog een keer gefouilleerd. Dat duurde anderhalf uur, maar er is absoluut niet vanuit de bus de opdracht gegeven om vuurwerk op het veld te gooien', verzekert de woordvoerder.

Ook zou er absoluut geen sprake zijn van een oorlog tussen de F-side en Vak 410.  'Niks van waar, zal er ook niet van komen. We hebben de jongens van 410 wel op de vingers getikt voor het vuurwerk. We hebben ze gezegd dat bepaalde dingen niet kunnen, zeker vuurwerk op de eigen keeper gooien kan niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stefanxxx
Ik blijf me toch wel afvragen wat de échte reden is geweest om het op het veld te gooien.
0 0
mcatarinob
Misschien geen sabotage, maar wel ondoordacht en onverantwoord. Gelet op de mogelijke gevolgen voor de spelers en de club.
0 0
MaupCaransaNES
En daarom is het zonde dat de oude garde er nog niet was, want die hadden bij die eerste actie al bevolen 'hou eens op, straks heeft de club automatisch gedonder'. Zij keuren het nadrukkelijk af.
0 0
AFCA-CBS
Hier blijkt maar weer uit hoeveel leugens de telegraaf in hun krant plaatst. Echte riooljournalistiek.
0 0
MaupCaransaNES
Perfect gezegd van hem. Behalve dat iedereen behalve VAK410 welkom is in Almelo. Overigens, ook vuurwerk op spelers van tegenstander mag niet. Slopen van plees mag ook niet. Stickeren, daar is niks op tegen.
0 0
EindbaasFrank
Ik vind het inderdaad ook apart dat hij de hele tijd zegt "geen vuurwerk op eigen spelers". Gewoon geen vuurwerk op mensen in het algemeen. Niet op spelers van de tegenstander, niet op stewards, niet op fans van de tegenstander. Gewoon op niemand.
0 0
MoosHulsebosch
Wat ik dus niet volledig begrijp is waarom in Engeland en Duitsland en dat soort landen het allemaal wél kan! In Duitsland (Schalke Dort) en Engeland (manc manu, liv everton) zijn er net zulke erge derbys zo niet erger maar daar gebeurd niks. Er zijn minstens net zo veel man in maar hun supporters dagen elkaar veel liever uit mijn zangteksten en ludieke acties, daar kunnen wij hier in NL nog wel een groot voorbeeld aanenemn!
0 0
Aan de kant!
Schalke - Dortmund gebeurt nooit iets inderdaad. De politie word ingezet omdat ze geen vrije dagen meer hebben... http://www.soccernews.nl/news/242375/Bizarre_politiemacht_voor_derby_Borussia_Dortmund_tegen_Schalke_04
0 0
Tifosi
In Duitsland leeft de ultra cultuur ook heel erg hoor... Clubs als Dortmund, Braunschweig, St. Pauli, etc hebben een sterke harde kern. En ook daar zijn geregeld incidenten. Alleen Spanje, Portugal en Engeland zijn wel braaf. Voor de rest zijn het Oostblok, Turkije, Griekenland, Italië voorbeelden van plekken waar het erg(er) is.
0 0
EindbaasFrank
Portugal? Daar zijn toch ook geregeld problemen met de supporters? Ik kan me nog herinneren de wedstrijd Sporting tegen Manchester City, dat balotelli of Touré steeds racistisch worden toegezongen.
0 0
jewie3
als jullie denken dat het in Engeland rustig is heb je het toch mis denken jullie dat Man utd rustig door de straten van Liverpool kunnen wandelen? dacht het niet. en wat denk je als de Engelse clubs naar Wales (Cardiff,Swansea) moeten daar worden ze met open armen ontvangen en dacht je dat Real supporters rustig naar het stadion van Atletico kunnen denk het niet. je kan alles checken op you tube
0 0
ajax2004
Lekkere landen om ons mee te vergelijken, duitsland heeft ook wel die harde kernen maar daar kan iedereen gewoon op eigen gelegenheid naar wedstrijden zonder echt grote problemen. Zelfs bij Schalke Dortmund.
0 0
FrankAFCA020
In Duitsland kan het ook niet hoor. Stonden er ook een paar honderd van Dortmund met Gezichtsbedeking in het uitvak. Dat het in Engeland kan komt door de ongelofelijk strenge voetbalwet en bij alles wat je flikt je een levenslang stadionverbod aan je broek heb.
0 0
laurens24
Ideetje!!!!!!!
0 0
Rotterdammertje
Plak die stickers lekker bij je ouders op de deur en op de wc..die zullen er best wel blij mee zijn.
Stickers plakken..wie is er niet groot mee geworden.
0 0
MaupCaransaNES
Jij ziet ook echt nergens de humor van in. ;) Rotterdomstertje.

Als je de finale hebt bereikt ten koste van in hun stadion, dan mag je best ietswat treiteren. Hadden ze maar beter hun best moeten doen!

Ik zie het verband niet, kan aan mij liggen. Dus jij denkt dat het uitmaakt of je stickert of niet. Was nul probleem geweest als dat het enige was geweest. Lijkt me. Jij wilt roomser dan de paus zijn.
0 0
Rotterdammertje
De humor van een prachtige club naar de sodemieter helpen en een goede naam naar de klote helpen en dat je haast nergens meer welkom ben..die humor bedoel je..nee!! die zie ik niet.
0 0
MaupCaransaNES
Jij reageerde weer uitlokkend op een correct verhaal van Marcel. Hou daar gewoon mee op. Als je dat niet kunt, is SC Heerenveen misschien een club naar jouw hart. Wat doe je hier dan? Hier gebeurt weleens wat, en dan hebben we heus wel het fatsoen om ons te schamen als het over de schreef gaat. Maar nul kans dat het hier een koude kak wordt.
0 0
FrankAFCA020
Ze hadden ook alles naar de gallemiesen kunnen meppen. Wees dan 'blij' dat het bij stickers bleef.
0 0
FrankAFCA020
Eindelijk klaar. Nu op naar nummer 4 op een rij en nummer 33 in totaal.
0 0
Rotterdammertje
Hoppa..op naar het volgende object wat gesloopt kan worden.
0 0
sander1989
Zucht! Wat ben jij toch vreselijk irritant en negatief op ieder bericht... Jij snapt er echt totaal niks van hê.
0 0
Rotterdammertje
Nee..ik snap er niets van..maar heb wel van m,n ouders meegekregen dat als je ergens te gast bent je je eigen moet gedragen..maar dat zal wel ouderwets zijn.
0 0
Joeyvdbt
Ja daar is dat feyenoord publiek ook zo kei in he... Rotterdammers zijn geen haar beter
0 0
heinp
Daarom doen wij het ook ,net kleuters zijn jullie.
0 0
Rotterdammertje
Hoor je mij niet zeggen dat Rotterdammers ideale schoonzonen zijn..
Maar het moet een keertje genoeg zijn met dat kinderachtige gedoe.
0 0
afcklaasf
Eens, maar wat wil je dan? er een jaar lang over door praten? het is wat het is, maar ik begin inmiddels zin te krijgen om zondag de 33e titel te vieren! tis klaar zo!

Op naar de 33e!

afca till i die!

0 0
sander1989
Zo is 3 kwart opgevoed, en ja; ik ook!! Neemt niet weg dat dit gewoon te debiel voor woorden is, dat mensen het voor mij en 10.000 andere verpesten!!!

Maar.. om dan iedere keer meteen weer de negatieve kant in te zien en zo te reageren.. dat hoeft ook weer niet!

Zondag pakken we namelijk die 33ste landstitel!!!!
0 0
Rotterdammertje
Ja zal mooi zijn..en dan een mooi feest zonder incidenten,maar ik houd m,n hart vast.
0 0
MaupCaransaNES
Waarom gedraag jij je dan niet op een Amsterdamse site? Moraalriddertje. Er worden toch geen agressieve dingen gezegd.
0 0
sander1989
Held! Duidelijk en netjes de mensen te woord gestaan, zoals het hoort!

De mensen die naar Almelo gaan, gedraag je aub! En maak er met zijn allen een mooi feest van bij de huldiging. Als we het daar ook nog eens gaan verpesten, dan is het een heel eind over!
0 0
afcklaasf
Klaar! en nu over tot de orde van de dag aub!

AFCA TILL I DIE!
0 0
AFCAvak410
Duidelijk en netjes verwoord...moge a.u.b het hele media circus hiermee genoeg en afgesloten zijn!
0 0