Nouri: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste'

BvdPloeg, 20-04-2014 om 09:40, 17329 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

UITBLINKER - Abdelhak Nouri blonk zaterdag tijdens de eerste dag van de Future Cup uit bij Ajax B1. De middenvelder van de A1 sprak voor het toernooi al met AT5 en blikte daar vooruit op het toernooi. 

Zo verheugt Nouri zich het meest op het treffen met Liverpool. 'Dat is toch wel een heel grote bekende club. Engelsen zijn altijd fysiek sterke jongens die tactisch sterk zijn. Wij moeten gewoon van ons eigen spel uitgaan en dan komt het goed', spreekt Nouri, die zo 1, 2, 3 geen concurrent ziet voor de beker. Een beetje lachend: 'Ik zie niemand als concurrent, wij zijn Ajax, wij zijn de beste.'

De kleine dribbelaar is een bekende naam in de jeugdopleiding, maar hij stelt zich toch even voor. 'Ik ben een middenvelder die de bal graag in de voeten wil hebben. Ik kan de aanval voeden, een steekbal en assists en goals maken.' Op de vraag of Ajax 1 niet zo'n speler mist die een beslissende pass in de benen heeft, antwoordt Nouri: 'Dat weet ik niet of het te weinig gebeurt, ze doen het wel heel goed.' 

Coach Saïd Ouaali is blij met Nouri, maar blijft gereserveerd. 'Nouri is een talentvolle speler. Hij is ambitieus en is één van de spelers die is doorgeschoven naar A1 omdat wij de uitdaging voor hem daar beter vinden. Over het algemeen doet hij het dus goed. Tijdens de Future Cup mag hij excelleren, maar hij moet vooral doen wat hij normaal ook doet. Hij laat het zien in de competitie en hopelijk ook hier.'

'Op dit moment is 'Appie' een goede voetballen die zich goed ontwikkelt', vervolgt Ouaali. 'Dat moet hij blijven doen met alle weerstanden om zich heen. De weg naar de ArenA is nog lang, maar als hij dat doet, komt het wel goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kampioen2010
hadden we vandaag wel kunnen gebruiken....
0 0
tijger19
Lijkt mij idd een mooie weg om volgend jaar vanuit de A1 als basis zn wedstrijdjes te mogen maken in de JL. Kijken hoe hij stand houdt tegen 20-30 jarigen vanuit fysiek oogpunt, of hij hier om heen speelt of dat hij finaal naar de grond gemaaid wordt. Vandaar uit een plan maken wat betreft overgang naar het 1e, niets te snel en overhaast. Heb gisteren de samenvattingen gezien en echt alles begon bij Nouri, van der Beek en in iets mindere mate bij Cerny. Potentie van die 3 is hoog en lijken me stuk voor stuk intelligente jongeren die zich niet gek laten maken door buitenlandse clubs en weten dat ze in de beste jeugdopleiding van de wereld spelen.
0 0
Gregorclegane
Die Said Ouaali, die komt erg goed over voor de camera.
0 0
Caracas
Ook goed dat Ajax een team trainers/begeleiders samenstelt met diverse achtergronden, net als de spelers.
0 0
Gregorclegane
Precies.
0 0
afca patrick
Gewoon geduld hebben met Appie. Hij kan zo ontzettend goed ballen, maar we moeten niet denken dat hij volgend seizoen even een basisplaats in het eerste verovert. Zou hem volgend seizoen nog lekker een jaartje in de A1 laten spelen. Daar moet hij, samen met Van den Beek en Cerny, wekelijks tot de betere behoren. Daarna kunnen we gaan denken aan een overstap naar het eerste.
0 0
Caracas
Via een half jaartje Jong Ajax wellicht.
Maar inderdaad eerst een jaartje A1.

Hij doet mij trouwens erg denken aan Raffie, maar dat komt ook door de interviewtjes. Hoewel Appie nog wel net iets frivoler is in het veld.
Fijne gozer. Lijkt mij de goede balans hebben van zelfvertrouwen en bescheidenheid. Ook erg sociaal volgens mij, en de vreugde spat er ook af.
Een contrast met Kishna.
0 0
Caracas
12:00 Ajax Liverpool! Ik zit er klaar voor.
Volgens mij zijn Liverpool en Anderlecht de sterkste tegenstanders.
0 0
3*stars*3
Marrokaanse spelers hebben vaak een heel apart techniek waarbij ze een bal zo onder hun voeten doorhalen.
Ik zag et hem gister ook paar x doen.
We moeten wel rustig aan doen met hem en dan komt het goed.

Ligt het aan mij of is hij toch paar cm gegroeid want vorig jaar vond ik hem echt erg klein.
0 0
020Ajacied020
Zo hem ook niet vertrekken zo snel voor het grote geld, lijkt me totaal ook geen moeilijke jongen. Als je Bakkali ziet van PSV, zie je hem gelijk heel arrogant kijken en doen.
0 0
l0l
Een bescheiden jongetje. Hoe oud is hij 17? Hij mag wel wat meer groeien in de breedte. Maar bij Nouri heb ik zoiets, die kan gewoon voetballen als Iniesta en Ozil. Die heeft niet veel body nodig.
0 0
Gregorclegane
Bovendien, over een jaar of vier zal zijn fysiek heus verder zijn ontwikkeld.
Nouri zal nooit een beul worden, maar is ook niet nodig.

Hij moet sterker worden, maar zodra hij is uitgegroeid in de lengte, komt de breedte vanzelf. Hij is nu nog in de groei en dan moet je altijd oppassen met (te) zware fysieke belasting.
0 0
HeinJan
Het gaat vooral om felheid. Het is natuurlijk belangrijk dat iemand de kracht heeft om niet in elk duel omver te worden gelopen, maar felheid speelt in duels een veel grotere rol. Als een speler een duel fel ingaat en hij wordt omver gekegeld is de kans groot dat hij een vrije trap meekrijgt. Als hij het duel niet fel ingaat wordt er over het algemeen niet gefloten, omdat het dan lijkt alsof hij zich laat aftroeven in het duel. Goede voorbeelden hiervan bij Ajax zijn Serero en Anita, zij zijn altijd fel in de duels, waardoor zij hun mannetje staan. Iemand die dit bijvoorbeeld totaal niet heeft is Andersen, die moet daar enorm aan werken. Hij lijkt elk duel uit de weg te gaan en als hij aan de bal is heeft hij niet het fysiek om op de been te blijven, noch de felheid/duelslimheid om er een vrije trap uit te slepen.
0 0
AFCABart
Hij is vrij goed in het ontwijken van fysieke duels.
Fysiek heeft die dus ook niet echt nodig
0 0
Rayno95
Hij is nog 16 (of net 17), Klopt en iniesta etc zijn fysiek ook niet de sterkste idd, voor de body hebben we Donny Vd Beek ;) is fysiek wel sterk, net 17, wordt ook een goeie denk ik, in deze lichting A en B jeugd lopen er wel aardig veel jongens met potentie rond :)
0 0
Vava
Snel. Heel erg snel naar 1.

Voetbalt als een echte Ajacied.

En praat ook nog eens zo!0 0
RuffRhythim
Heel snel naar Ajax 1?

En hem dan opblazen, the Bakkalli way??

Het slechtste wat je kan doen met een speler die nog geen maand 17 jaar is.
0 0
Vava
Heb je gelijk in hoor, alles idd op zn tijd.

Maar deze jongen heeft een baltechniek die niemand heeft op dit moment in Ajax1.

Kan ook vanuit stilstaan een man passeren.

Tuurlijk heb je meer facetten nodig in het hedendaagse voetbal maar dit is een nou echt een speler waarvoor je, naar het stadion komt.

Heeft het in zich om uit te groeien tot de absolute publiekslieveling.
0 0