Ajax evalueert toekomst talenten

BvdPloeg, 04-04-2014 om 17:05, 21991 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

KNOPEN DOORHAKKEN - OVERZICHT - Ajax gaat in april met veel jeugdtalenten om de tafel om het afgelopen seizoen te evalueren. Dat is een normale gang van zaken, maar vooral in de hogere elftallen zal er stiekem worden gehoopt op een eerste contract. Ajax Showtime zet alle huidige contracten op een rij. Wie mag er hopen en wie moet er vrezen?

Jong Ajax
Bij de beloften van Alfons Groenendijk wordt er flink gesneden in de selectie, die dit seizoen na een valse start het linkerrijtje van de Jupiler League heeft bereikt. Zo werd reeds duidelijk dat er afscheid wordt genomen van meerdere spelers met een aflopend contract. Maurits Schmitz, Derwin Martina, Branco van den Boomen, Jordi Bitter en Emran Barakzai moeten uitkijken naar een andere club.

Nick de Bondt lijkt ook niet in aanmerking te komen voor verlenging, terwijl er nog geen duidelijkheid is over de opties in de contracten van Abdelhak El Hasnaoui (twee extra jaren) en Stanislav Lobotka (een contract). Jeugdspeler Sheraldo Becker zal worden geëvalueerd en daarna wordt besloten of hij een nieuw contract krijgt. In de rest van de selectie lopen de verbintenissen nog minimaal een jaar door. Hier een overzicht:

Aflopend contract:
Maurits Schmitz
Derwin Martina
Branco van den Boomen
Jordi Bitter
Emran Barakzai (had geen contract)
Abdelhak El Hasnaoui
Stanislav Lobotka
Sheraldo Becker

Contract tot 2015
Norbert Alblas (wordt verlengd)
Peter Leeuwenburgh
Kenny Tete
Fabian Sporkslede
Bas Kuipers
Sinan Keskin
Chengkuai Wang
Marvin Höner
Tobias Sana

Contract 2016 of langer
Jaïro Riedewald
Riechedly Bazoer
Sam Hendriks
Dejan Meleg

Ajax A1
In het hoogste jeugdelftal van Ajax is er voor veel spelers al duidelijkheid. In de afgelopen seizoenen gaven Marc Overmars & co meerdere talenten het vertrouwen met een krabbel. Toch zijn er een paar die rondlopen zonder contract en voor wie de tijd gaat dringen. Voor sommigen is er nog een jaar of zelfs twee jaar de tijd om een contract af te dwingen, maar hoe langer de club wacht, hoe minder tijd er over is. 

Veel spelers uit A1 zullen volgend seizoen de overstap maken naar Jong Ajax, waar zogezegd ruimte wordt vrijgemaakt. Denk aan Queensy Menig, Anwar El-Ghazi, Elton Acolatse en Djavan Anderson. Voor bijvoorbeeld Menig, die een contract heeft tot 2015, wordt volgend seizoen het jaar van de waarheid waarbij Frank de Boer met interesse zal toekijken naar de aanpassing van jonge talenten in de Jupiler League. Hieronder een overzicht van de contracten.

Aflopend contract/geen contract
Xavier Mous
Indy Groothuizen
Terry Lartey-Sanniez
Aschraf El Mahdioui
Zakaria El Azzouzi
Django Warmerdam

Contract tot 2015
Melvin Vissers
Queensy Menig
Djavan Anderson
Elton Acolatse

Contract 2016 of langer
Damian van Bruggen
Damon Mirani
Leeroy Owusu
Nathan Leyder
Jordy Bruijn
Donny van de Beek
Abdelhak Nouri
Anwar El-Ghazi

Ajax A2 en B1
Bij de jongere jeugd lijkt Ajax nog niet veel haast te hebben, maar wordt er wel volop geëvalueerd voor volgend seizoen. Abdelhak Nouri moest bijvoorbeeld lang wachten op een contract en wordt gezien als toptalent. Veel jongens in de A2, waarvan sommigen nog B-junior zijn, moeten dus in veel gevallen nog even geduld hebben. Zij zitten bij Ajax normaal gesproken ook nog wel een jaartje of twee goed, voordat er na twee jaar A-junioren besloten gaat worden of zij blijven of weggaan. Zo liet bijvoorbeeld Serhat Cakmak al weten te vertrekken. 

In A2 lopen nu al wel de beoogde talenten van de toekomst rond, die vanaf volgend seizoen in de A1 moeten gaan spelen. Ezra Walian, Vince-Gino Dekker en James Efmorfidis liggen bijvoorbeeld al vast tot 2016, een teken van vertrouwen vanuit Ajax. Walian en Dekker maakten begin dit seizoen, al B-junior, al de overstap naar de A-junioren. Die stap was nog niet weggelegd voor Ottar Magnus Karlsson en Markus Bay, die in de huidige B1 als enigen een contract hebben. Hieronder het overzicht:

Aflopend contract/geen contract
Mike Grim
Jantje Vermolen
Milan Vissie
Alen Custovic
Jari Verburg
Shaquill Sno
Samet Bulut
Danny Bakker
Serhat Cakmak
Daoud Bousbiba
Damil Dankerlui
Pelle Clement

Contract tot 2015
Robert van Koesveld
Tom Noordhoff

Contract 2016 of langer
James Efmorfidis
Vince-Gino Dekker
Ezra Walian
Ottar Magnus Karlsson (B1)
Markus Bay (B1)

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

(foto: Black Bath Towel Photographers)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Relativeringsve
Hoe zit het met Vaclav Cerny of speelt hij niet officieel voor de B1?
0 0
RicoChet
Sheraldo Becker
Queensy Menig
Riechedly Bazoer
Anwar El-Ghazi
Peter Leeuwenburgh
Elton Acolatse
Ezra Walian
Kenny Tete

Deze jongens zou ik in ieder geval lang proberen vast te leggen als Ajax zijnde
0 0
tinus113
Van zweeden?
0 0
Sjaakvaak
Zit officieel nog bij de B1 volgens mij.
0 0
wim gb
What about: Darren Rosheuvel, Gino v Kessel (Trenco) en Xandro Schenk (verhuur, Go Ahead)
0 0
afca patrick
El Hasnoui, Lobotka en Becker uit Jong Ajax verlengen/vastleggen, het liefst vandaag nog.

Uit de A1 El Mahdoui sowieso vastleggen, heeft zich stormachtig ontwikkeld dit seizoen. Over Mous en Groothuizen twijfel ik of ze ooit het eerste gaan halen, maar het is altijd handig om een aantal keepers te hebben.

Van de A2 vind ik Dankerlui en Clement wel aardige spelers, die 2 zou ik daaruit vastleggen.
0 0
AjaxfanRuben
Toch wel een situatie met een raar smaakje dat Karlsson al een contract heeft en veel andere Ajax-talenten nog niet. Ik heb veel gelezen dat Karlsson het eigenlijk niet zo goed deed, en kan dus voor scheve gezichten zorgen (alhoewel hij zich natuurlijk aan moet passen aan het heel ander land/omgeving).

Nja, voor de rest laat ik het aan H.Spaan over...
0 0
Relativeringsve
Karlsson heeft inderdaad moeten wennen, ook voornamelijk aan de speelstijl van Ajax was heel wat anders gewend bij zijn vorige club! Die jongen komt er echter wel, ik kan je begrijpen dat je het scheef vindt maar die jongens hebben meest veel kosten denk aan verhuizen, inboedel en af en toe naar huis familie etc.
0 0
JohnDylan
Van de contracten die na dit seizoen aflopen moet Ajax die van El Hasnaoui, Lobotka, Becker, Mous, Groothuizen, Sanniez, El Mahidioui en Bousbiba zeker verlengen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Verlengen (Jong Ajax):
Abdelhak El Hasnaoui
Stanislav Lobotka
Sheraldo Becker
Peter Leeuwenburgh
Kenny Tete
Fabian Sporkslede
Sinan Keskin
0 0