Özbiliz: 'Ik hou nog steeds van Ajax'

SamVR, 31-03-2014 om 08:31, 10981 views, Leidsch dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

TOPPER - Aras Özbiliz heeft het naar zijn zin in Rusland. De 24-jarige vleugelaanvaller maakte begin vorig seizoen voor een miljoen euro de overstap van Ajax naar Kuban Krasnodar en beleefde bij laatstgenoemde club een topseizoen. Afgelopen zomer verkocht Krasnodar hem voor tien miljoen euro aan Spartak Moskou, waar Özbiliz dit seizoen een belangrijke speler is.

'Ja, ik heb hier in Rusland wat tijd ingehaald, denk ik. Bij Ajax duurde het lang voordat ik doorbrak, omdat ik op mijn zeventiende en mijn negentiende een kruisband scheurde', vertelt Özbiliz maandag aan het Leidsch Dagblad. 'Dat heeft me twee, drie jaar gekost. Daardoor maakte ik vrij laat mijn debuut.'

Over zijn vertrek bij Ajax is de aanvaller eerlijk. 'Toen ik een gesprek met Frank de Boer had, zei hij "je doet me denken aan mijn broertje toen die nog jong was. Op de training zie ik wat je kunt, maar in wedstrijden komt het er nog niet uit". Ik mocht daarom verhuurd worden. Maar toen ik hoorde dat Kuban Krasnodar me wilde hebben, koos ik daarvoor. Ze boden een goed contract voor vier jaar. Dat speelde wel mee, zeg ik eerlijk. Na twee kruisbandblessures heb je toch in je achterhoofd dat het misschien nóg eens mis kan gaan', aldus Özbiliz.

'Ik zit hier met een dubbel gevoel. Ik vind het mooi dat ik het hier in Rusland gered heb. Maar ik hou nog steeds van Ajax en vind het jammer dat ik daar niet ben doorgebroken', vertelt de ex-Ajacied verder. 'Tuurlijk, mijn debuut was geweldig, net als het kampioenschap van 2011. Schitterend, die huldiging op het Museumplein. Mijn bijdrage aan de landstitel was niet heel groot, maar elk steentje telt. Dus ik ben blij dat ik het eerste heb gehaald bij Ajax, want dat is wat je als jonge jongen wilt. Maar ik was graag basisspeler geworden. Nu heeft Nederland me niet echt kunnen zien. Misschien heeft Ajax net te weinig geduld met me gehad.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balbović
Spartak Moskou is in Oost-Europa en in Rusland gewoon een topclub. Europees waren ze jarenlang sterk. Herinner me nog in 2010/2011 waar ze Ajax de baas waren in Moskou, hebben veel goeie spelers gehad. Is wel een mooie club voor Aras. Kwalitatief had hij wel iets te weinig maar speelde wel altijd met veel inzet.
0 0
OviMivO
goed ook om te lezen dat ie niet is weggestuurd maar daar zelf voor heeft gekozen ipv verhuur.

jammer voor Ajax, als ie was verhuurd had ie wellicht dezelfde doorbraak gemaakt en hadden we ervan kunnen profiteren.. mja ook begrijpelijk vanuit zijn standpunt.
0 0
Mats
Ook Ebecilio kan hier een voorbeeld aan nemen trouwens. Je zag inderdaad altijd wel dat hij de kwaliteiten had maar kwam er toch niet altijd uit. Had hem toch graag wat langer in Amsterdam gehouden achteraf, zeker als je kijkt naar de problemen die we in de aanval gekend hebben afgelopen jaren.
0 0
AjaxDordt
Hier kan Derk Boerrigter nog wat van leren, klasse reactie!
0 0
FlyingDutchMan
Zo kan het ook!
0 0
MaupCaransaNES
Lekker hoogtepunt had hij op Old Trafford. Keurig dat hij zijn tijd en gevoel bij Ajax koestert.

Mooie stimulans ook van De Boer. Van der Vaart noemde hem in die tijd nog de enige speler met toen ware bijzondere individuele kwaliteiten. Gek dat hij dat al doorzag, terwijl de prestaties er nog niet naar waren. Logisch dat hij eieren voor zijn geld koos. Nu is het lastig om terug te keren, want anderen dienen zich voor.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, tegen Manchester United was Aras weergaloos. Wel was dit eigenlijk de enige wedstrijd waarin hij echt beslissend was, verder vaak onzichtbaar. Toch had hij wel iets speciaals, maar was vaak te voorspelbaar aangezien hij altijd van rechts naar binnen trok en niks met zijn rechterbeen kon. Hopelijk keert hij nog een keer terug ookm het wel te laten zien!
0 0
ibrahendriks
Je kan ook genuanceerd zijn , zoals hij. Ik gun hem zijn succes van harte, gezien zijn kwaliteiten, mentaliteit, niet natrappen en waardering voor Ajax.
0 0