De Zouaven speeltuin voor Ajax-talenten

JulesP, 18-02-2014 om 21:01, 41769 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

SPEELKWARTIER - Jong Ajax heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen de amateurs van De Zouaven overtuigend gewonnen. Op De Toekomst werd het 5-0 voor de Ajax-talenten.

Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk had de wedstrijd tegen de oude club van Frank en Ronald de Boer georganiseerd om zijn spelers te laten wennen aan het twee keer spelen per week. Bovendien gebruikte de oefenmeester het duel om een aantal spelers terug te laten keren na een blessure. Onder andere Riechedly Bazoer en Marvin Höner konden zodoende weer speelminuten maken.

Jong Ajax begon wervelend aan de wedstrijd. Binnen zeven minuten had de tandem Lucas Andersen en Dejan Meleg elkaar al twee keer gevonden. Eerst was het Meleg die Andersen een niet te missen kans gaf, daarna waren de rollen omgedraaid; 2-0 voor Ajax. Na de eerste twee treffers zakte het tempo van de wedstrijd iets in waardoor ook de Zouaven tot kansen kwam, maar keeper Leeuwenburgh hield zijn doel schoon. Wel was het vlak voor rust De Sa die de 3-0 maakte door laag met links binnen te schieten.

In de tweede helft een heel ander Ajax. Groenendijk wisselde liefst vijf keer in de rust en dat liet zich zien in het spel. Jong Ajax zocht naar zijn ritme en wist minder kansen te creëren. Totdat Groenendijk twintig minuten voor tijd de tegenvallende Tobias Sana wisselde voor Höner gebeurde er vrij weinig. Het was juist de Duitser die met zijn eerste balcontact de score naar 4-0 tilde. Tien minuten later was het Sam Hendriks die voor het slotakkoord zorgde door wederom een uitgespeelde aanval simpel binnen te tikken; 5-0. De aangever bij deze goal was uitblinker Lesley de Sa.

Ook Sinan Keskin wilde nog een duit in het zakje doen, maar zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Zo bleef het bij 5-0 op De Toekomst, mede omdat keeper Norbert Alblas met enkele fraaie reddingen ook zijn doel schoon hield.

Opstellingen:

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburg ('45. Alblas); Ligeon, Kuipers, Tete ('45. Lobotka), De Bondt ('45. Martina); Bazoer ('45. Keskin), El Hasnaoui ('45. Hendriks), Andersen; De Sa, Meleg, Sana ('70. Höner)

Goals:

'3.
1-0 Lucas Andersen
'7.
2-0 Dejan Meleg
'43.
3-0 De Sa
'75.
4-0 Höner
'86.
5-0 Hendriks

Bijzonderheden:

'88. Rood linksback De Zouaven (twee keer geel)

(Foto: Black Bath Towel Photographers)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JorgeW
even een vraagje, Lobotka komt er in voor Tete, wie is toch naar cv gegaan?
0 0
JPA94
Martina speelde als linksback, Lobotka speelde als inschuivende CV, waardoor het meer een 3-4-3 opstelling was
0 0
JornBoilesen
ik denk Martina
0 0
Caracas
Deze wedstrijd is natuurlijk geen graadmeter, maar ik ben van mening dat Jong een stuk sterker is geworden door het vertrek van een aantal zwakke broeders. Nu spelen de grotere talenten meer, plus de instroom van een paar '95 jongens (Becker, vd Boomen, af en toe Acolatse en natuurlijk Kishna). Tete was er al.
Ook de A1 is talentvoller geworden met de doorstoom uit de B1, al gaat dit met vallen en opstaan (logisch).

Bousbiba en Menig mogen volgend jaar ook aansluiten, en ik ben benieuwd of zij nog de nodige stappen kunnen maken (ik schrijf ze zeker nog niet af).
Ik vraag me wel af wat er er gaat gebeuren met spelers als Van Koesveld, Vissie, Noordhoff, Anderson, Bakker, Warmerdam en Cakmak, want volgens mij is dat groepje vergelijkbaar met die jongens die nu net zijn vertrokken.
0 0
afca patrick
Sluit me volledig aan bij jouw redenatie. Die spelers die jij als laatste noemt hebben allen geen toekomst bij Ajax. Naar mijn mening moet je er dan zo snel mogelijk vanaf. Maar je bent natuurlijk gebonden aan contracten en je zal een minimaal aantal spelers in je selectie moeten hebben.
0 0
mvdk
Jong Ajax lijkt een beetje uit het dal te klimmen. Enkele weken geleden werden ze nog ingemaakt door Ado'20 en Telstar, dus het is een goede ontwikkeling dat we de afgelopen wedstrijden weer winnen.
0 0
Oliveira
Ik denk dat ze eindelijk alle spelers op de juiste positie hebben staan en enkele spelers die niet in het team paste zijn inmiddels weg en dat kan best wel wat schelen.
0 0
mvdk
Dat is zo. 1 of 2 stoorzenders kunnen het hele teamproces verstoren. Kishna deed in deze wedstrijd dan niet mee, maar is bijvoorbeeld een verademing vergeleken met Vermeij. Ook Tele begint lekker zijn draai te vinden.
0 0
Caracas
Zoeven was het nog 4-0, maar de goals zoeven Zouaven om de oren.
0 0
C.Eriksen10
De Sa is Lukoki V2. Tegen zwakke tegenstanders altijd de uitblinker door zijn snelheid maar technisch en tactisch is het niet veel.
0 0
C.Eriksen10
Ik zie dat Jong Ajax echt veel spelers heeft, is het niet een idee om ook nog mee te doen aan de beloften competitie. We hebben veel spelers met talent die nu niet aan de bak komen. Plus 2x keer week spelen is sowieso goed voor de ontwikkeling.
0 0
Mace0107
Aantal spelers er niet bij zoals Van der Hart en Riedewald. En de A-junioren Acolatse, Becker, Van den Boomen, Kishna. Mooi om te zien dat Bazoer weer fit is en dat Keskin ook weer is minuten mag maken. Deze speler gaat denk ik de komende tijd vaker bij de selectie zitten want is net terug van blessureleed. Iemand enig idee wanneer Sporkslede, Honer en Bitter weer fit zijn. En waarom Wang nooit meedoet?
Edit: Honer gaat invallen lees ik, die is dus weer fit!
0 0
Rayno95
En scoort gelijk :p, hoe het met die andere zit weet ik niet, wel raar dat we van Wang niks meer horen of zien.
0 0
SanderAFCA
Ben toch ook wel een beetje fan van El Hasnaoui. Echt genieten wat die jongen soms laat zien. Ben blij dat hij de laatste tijd steeds meer speeltijd krijgt in Jong Ajax.
0 0
Gregorclegane
Jongens het is tegen Zouaven heh. Allemaal relax!
0 0
Rayno95
DIT IS EEN WERELDTEAM, WE KUNNEN HIER DE CL MEE WINNEN EN DE TRIPLE PAKKEN!!!!! :p
0 0
Melvin01
Ben ik niet mee eens. In een combinatie met spelers van het eerste wel. Maar de volgende spelers komen tekort: Kuipers, De Bondt, De Sa, miss Meleg en Sana.

0 0
Rayno95
Ik weet, was eigenlijk ook maar een grap ;), je heb gelijk
0 0
Melvin01
Hahahaha gelukkig ;-)
0 0
Melvin01
Hahahaha gelukkig ;-)
0 0
Melvin01
Ben ik niet mee eens. In een combinatie met spelers van het eerste wel. Maar de volgende spelers komen tekort: Kuipers, De Bondt, De Sa, miss Meleg en Sana.

0 0
Gregorclegane
Shit, echt waar??
0 0
Rayno95
Nee maar met een paar spelers die zich goed doorontwikkelen misschien wel ;)
0 0
Gregorclegane
Ja joh ik zit je maar wat te zieken :-)

Hoe dan ook, deze partij doet die gasten goed. En inderdaad met Leeuwenburgh Ligeon Tete Bazoer AlHasnaoui Andersen DeSa Meleg staan er toch een paar behoorlijke talenten. Kunnen er een stel van doorbreken.

Maar het blijft "slechts" Zouaven met alle respect.
0 0
Rayno95
Ja precies ;)
0 0
Benji
Tete en Andersen steken er bovenuit, El Hasnaoui en Bazoer doen het ook aardig
0 0
ibrahendriks
Ergens wel vreemd dat Kishna er niet bij is. Wordt hem rust gegund of zit hij toch bij de selectie?
0 0
ibrahendriks
Dat Andersen er aan komt, blijkt toch geen sprookje te zijn.
0 0
RuudRuud
Hij staat nu op de plek waar hij hoort...Hij is geen linksbuiten en daar moet hij ook nóóóóóit meer gebruikt worden.
0 0
3*stars*3
Idd Andersen is eigenlijk een (luie) nr10 en speelde in Denemarken af en toe op de flanken.
Zijn probleem bij Ajax is dat je in 1e meters moet maken en Andersen is een beetje laks daarin.

Hij zou wel de ideale nr10 zijn als we met punt naar voren zouden spelen maar Ajax heeft nog geduld met em.
0 0
SanderAFCA
Andersen heeft zich laatste half jaar goed ontwikkeld. Hij is echt niet meer die ''luie'' nummer 10 als toen hij bij Ajax kwam. Die jongen voert tegenwoordig ze verdedigende taken prima uit en ook in het drukzetten vooruit is hij heel belangrijk. Ben het met je eens dat hij beter zou passen in een systeem met de punt naar voren op het middenveld. Maar hij ontwikkeld zich nu bij Ajax steeds meer tot een completere voetballer. Hier gaat hij in de rest van ze carrière profijt van hebben.
0 0
Intec
Andersen werd toen die gehaald werd bestempeld als groter talent als eriksen.
En ik denk ook als hij zich verder ontwikkelt dat hij completer word als eriksen.
Ik heb een aantal keer zien spelen bij aalborg en hij viel me wel op als 17 jarige jongen.
Een goede passer en hij pikt hier en daar een goaltje mee.
Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug maar gaat iedereen verassen.
Daar ben ik van overtuigd.
0 0
arigold
Ik zat tijdens Ajax-Telstar eerder dit seizoen in de Arena tussen een tiental bobo's die zijn naam niet eens wisten. Een werkelijk geweldig spelende Andersen speelde de tegenstander helemaal zoek. Slalommend langs pionnetjes wat tegenstanders waren. Deze jongen heeft de ideale aanleg qua techniek om heel goed bij ons te worden. Een aantal andere factoren zijn bepalend of dat ook gaat gebeuren.
0 0
Intec
Klopt helemaal die techniek zag ik al bij aalborg.
Maar er spelen meer vazetten mee in het top voetbal.
Maar hij kan echt een hele grote worden.
Groter dan fischer en mischien wel eriksen.

Volgend jaar gaat hij echt doorbreken.
0 0
3*stars*3
Ok mooi om te lezen dat hij ook meters maakt want dan is hij binnenkort een goede voor concurrentiestrijd op middenveld met;Serero, Klaassen, Duarte en Schöne kan ook op middenveld.
Technisch is Andersen nu al de beste middenvelder van Ajax1.

In je andere reactie had je het over EL Hasnaoui en dat vind ik technisch ook een heerlijke speler om te zien.
Onbegrijpelijk dat Lazic, De Bondt en eerder Sana, voorkeur kregen op middenveld/aanval.

0 0
Rinus Michels
Waar staat hij nu? Op het middenveld? Rechts buitenw as hij namelijk niet zon succes.
0 0
RuudRuud
Hij staat nu al een tijd op 8 bij Jong en daar moet hij blijven ook
0 0
waynelove
zou het feit dat Kishna niet in de basis staat (en ik weet overigens ook niet of hij op de bank zit) een voorbode kunnen zijn van een bankplaats tegen Red Bull?

ik zag op de bank in ieder geval Hendriks en Martina zitten.
0 0
afca patrick
Verwacht van niet, maar laten we het hopen!!
0 0
waynelove
Als hij nou eens zijn debuut maakt kan ik hem opstellen in Fifa14! ;)
0 0
CHRISSSSZ
Dus dit! Haha
0 0
JPA94
Ik neem toch aan dat ze het contract van El Hasnaoui willen verlengen. Loopt deze zomer af en zou toch jammer zijn als deze jongen gratis de deur uit loopt.
0 0
rodriquez7
hoevaak moet lucas magic Andersen zich nog bewijzen?
0 0
afca patrick
Het is tegen De Zouaven hè.
Gaat echt wel zijn kansen krijgen binnenkort, speelt goed vanaf het middenveld maar mist nog wat power.
0 0
dongenfrank
hoo excuus dat ik vijf keer hetzelfde stuur.
ik doe hier iets niet goed denk ik haha
0 0
dongenfrank
weet iemand wie er op de bank zitten?
0 0
Oliveira
Wordt deze wedstrijd uitgezonden?
0 0
waynelove
ajax exclusive (www.ajax.tv)
0 0
Oliveira
Hmmm bedankt voor jou reactie. Helaas heb ik geen Ajax exclusive dus moet ik deze wedstrijd aan me voorbij laten gaan.
0 0
waynelove
is iets van een tientje oid voor een jaar. valt best mee. je kan op vakantie de oefenwedstrijden zien etc.. is wel leuk.

maar vaak wel poepkwaliteit. ookal is het vandaag toch best goed te doen!
0 0
dongenfrank
weet iemand wie er op de bank zitten?
0 0
dongenfrank
weet iemand wie er op de bank zitten?
0 0
dongenfrank
weet iemand wie er op de bank zitten?
0 0
Superjodeuh
Alfons Groenendijk
0 0
FlyingDutchMan
Ik vind hem leuk xD
0 0
Gregorclegane
Ik heb respect voor je dat je dat zomaar op een voetbalforum durft te verklaren.
Hulde!
0 0
FlyingDutchMan
Dit is een zwaar misverstand, verwijzing was op teveel manieren te interpreteren :P
0 0
Gregorclegane
Hahahahahahahaaa weet ik maar ik kon het niet laten toen ik het las
0 0
FlyingDutchMan
Mooie save van Leeuwenburg
0 0
FlyingDutchMan
De Zouaven maken een goede indruk, die kunnen er echt geen kloot van zou Gijp zeggen :D
0 0
Rayno95
Geen Kishna?!!! .... Wel op de bank?
0 0
Caracas
Niet cynisch bedoeld, maar moet Kishna na 1 (bijna) hele wedstrijd nu al weer rust krijgen?

Lekker scorings-tempo trouwens. :)
0 0
Benji
Gewoon, om 2 wedstrijden in de week te spelen, alvast wennen aan het ritme wat ze later veelvuldig gaan meemaken.

De Zouaven is overigens de amateurclub waar de broertjes De Boer hun carriere zijn begonnen!
0 0
..::Rootje::..
Waarvoor is deze oefenpartij? En Zouaven(?) nooit van gehoord. Tot vandaag dan....
0 0
afca patrick
Club uit Grootebroek (NH), hier zijn Frank en Ronald ooit begonnen dus dat zal er wel iets mee te maken hebben. Spelen hoofdklasse als ik het goed heb.

Deze wedstrijd is goed voor jongens die amper spelen in Jong Ajax of terug komen na een blessure. Zoals Bazoer, Keskin, Hendriks, Honer(mits fit?).

Edit: goede opstelling nog voor een nietszeggend oefenpotje. Geen De Sa en Andersen blijkbaar, of ze moeten voortijdig naar de kant gaan.
0 0