Eriksen: 'Dankbaar voor Ajax-tijd'

JulesP, 16-02-2014 om 11:24, 11953 views, Tottenham Hotspur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

TOT VANMIDDAG - Ajax neemt vanmiddag officieel afscheid van Christian Eriksen. De Deense middenvelder vertrok afgelopen zomer bij Ajax en tekende bij Tottenham Hotspur. 'Ik ben erg dankbaar dat ik de kans gehad heb om bij Ajax te spelen', laat Eriksen weten op de website van Tottenham.

'Het ging erg goed bij Ajax', vervolgt Eriksen. 'Ik heb vijf fantastische jaren gehad bij Ajax. Ik moest veel leren toen ik bij Ajax kwam, het was een nieuwe omgeving, een nieuwe club, maar het ging erg goed. Ik kwam vrij snel bij het eerste team en we werden drie keer op rij kampioen', vertelt Eriksen.

Eriksen was de tweede Ajacied in twee jaar die naar White Hart Lane vertrok. Jan Vertonghen ging de spelmaker voor. 'Ik heb een aantal keer met Jan gesproken voordat ik hier kwam. Hij vertelde mij alleen maar goede verhalen en altijd als ik de Spurs op tv zag was ik erg onder de indruk van het team en de Premier League. Het was een goede keuze denk ik om over te stappen en ik hoop dat jullie nog niet alles hebben gezien', besluit Eriksen.

Wordt het feest in de Arena tegen Heerenveen? Wed hier op winst voor Ajax en ontvang vijftig euro cadeau.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Ik heb respect voor de bijdrage die eriksen heeft geleverd maar hij had beter nog een jaar of 2 kunnen blijven. In zijn laatste wedstrijd tegen heereveen maakte hij teveel fouten en kon je duidelijk zien dat hij nog niet klaar was bij ajax. Eriksen heeft zelf ook gezegt Dat hij alleen voor een sportief betere club weg zou gaan die in de champions league speelt. Dus ik vind het apart dat hij bayer leverkussen afwees , die sportief gezien min of meer gelijk is aan Tottenham en bayer speelt champions league en Tottenham niet en dat was zware vereisten voor eriksen dus ja dat hij weg ging voor een prijsje van 13,5 mil (wat ik alsnog te weinig vond voor iemand van zijn kaliber) was toch wel vreemd. Want hij speelt duidelijk niet de sterren van de hemel bij Tottenham , en is niet zeker van een basis plaats. En daar komt nog bijkijken dat de voormalige coach van Tottenham Villas boas hem niet eens wou. Dusja als Eriksen slim was , had hij bijgetekend jaartje of 2 gebleven en daarna naar de absolute top gegaan voor een top prijs.
0 0
FlyingDutchMan
Jij ook bedankt Eriksen, je bent een geweldige speler. Als ik aan Eriksen denk schiet gelijk die panna door tegen Vitesse, meesterlijke actie!
0 0
Raikkonen94
Hopelijk blijven er genoeg mensen om deze held een waardig afscheid te geven. Echt heel belangrijk voor Ajax geweest en ook behoorlijk onderschat door sommige media.
0 0
020Ajacied020
iemand enige idee wanneer Cruijff zijn prijs in ontvangst neemt? Voor de wedstrijd, rust of na wedstrijd?
0 0
ajaxmening
Persoonlijk vind ik hem in de Top 5 beste spelers van de laatste 5 jaar.
0 0
steefjuhhhh
Wij zijn jou ook dankbaar voor de 3 landstitels Chris!

Off; straks natuurlijk afscheid van Eriksen. Hoorde ook iets over een 'Presidents Award' dat JC zou ontvangen van Platini vandaag. Iemand die weet of dat openbaar wordt gedaan, rond de wedstrijd?
0 0
Caracas
Nope.
Men heeft gekozen voor niet omdat de UEFA niet zo populair is bij Ajax supporters.
Wel jammer vind ik. Johan, de ultieme Ajax held, hoort gewoon op het veld geëerd te worden. Met Marco en Dennis er naast.
0 0
steefjuhhhh
Oh balen. Ja precies, jammer!
0 0
ajaxkampioen14
Succes Chris met je carrière! Hopelijk zie ik jouw ooit nog is terug bij de mooiste club ter wereld
0 0
ajaxkampioen14
Fresku-Dankbaar
0 0
noahdepoah
Blijf het verbazend vinden dat ze Tottenham zo een fantastische grote club vinden. Ik ben er van overtuigd dat als ze tien keer tegen Ajax spelen, 7 keer verliezen. Je zal die premier league nooit winnen, je zal nooit een Europese beker winnen, misschien een league cup of finale FA, of zou het ze toch voor het geld te doen zijn?
0 0
ajaxmening
Ja want als je 5x meer kan verdienen en dat 3/5? Jaar dan gaat het om geld en daarbij nieuwe ervaring.
0 0
Rayno95
Anders zou Christian wel naar Rusland gaan voor het geld, denk dat het voor hem een uitdaging was om in een (veel) sterkere competitie te spelen, Totteham is een leuke club, maar geen absolute top, wel de sterkere van de Engelse subtop
0 0
gi0vanni
En als hij bij Totteham ook goed speelt kan hij zo door naar een topclub. Het is jammer dat hij niet nog een jaar is gebleven maar deze jongen is niet dom en we hebben nog geld voor hem gehad ook.
0 0
Caracas
Mooi stadion, fanatieke aanhang, traditioneel aanvallende speelstijl, historie..
Ik snap het wel. Het is een beetje het Ajax van Engeland, maar dan veel minder succesvol inderdaad. Samen met United de mooiste club op dat gekke eiland wat mij betreft. Heel wat mooier dan de poen clubs Chelsea en Manchester City in elk geval. Arsenal is ook wel een mooie club wat betreft de filosofie, maar vóór Bergkamp had ik er niets mee.
0 0
RobT
Meer geld, mooie club, grotere competitie en speeltijd. Drie redenen om voor spurs te kiezen. Eriksen zat tegen zn limiet aan by AJAX en wil zich verbeteren. Je ziet m fysiek al groeien hier op t eiland. By clubs als arse chelski of city had hij veel minder garantie op speeltijd.

Ajax had t natuurlijk wel wat beter kunnen aanpakken wat betreft zn contract . 12.mil was een lachertje
0 0
ajaxmening
Ik weet niet als je het een beetje had gevolgd daar er een afspraak was tussen AJAX en Chris van 15 miljoen, daarover was een hand gegeven en daar heeft AJAX zich keurig aan gehouden.
0 0
RobT
13.5 mil heeftie dus opgeleverd. Ik vraag me af wanneer die deal gemaakt is. K neem aan toen t duidelijk werd dat hij zijn contract niet zou verlengen. Alleen maar lof voor t nieuwe beleid maar onze top talenten mogen nooit meer op 21 jarige leeftijd met een contract voor 1 jaar rondlopen. Of ze blijven langer of we krijgen de hoofdprijs
0 0
ajaxmening
Helemaal mee eens.
0 0
gi0vanni
Je kunt spelers niet dwingen om bij te tekenen en als wij de spelers gaan betalen wat ze in th BPL krijgen dan is het nog niet zeker of ze bijtekenen en ga je kapot aan de te hoge salariskosten. Verder als je meer salaris betaald wil iedereen meer verdienen en dus ook de nieuwe spelers die je koopt/huurt. Dus regel ff een oliegek die de kosten betaald. :d
0 0
Caracas
Er is anders een vrij lange periode geweest dan hij bakken stront over zich heen kreeg op de diverse Ajax fora. Net als Blind en Klaassen. En Fischer nu.
Dat hele volksstammen duidelijk moeite hebben kwaliteit te herkennen en geduld met hen te hebben is één ding, maar ik erger me kapot aan het feit dat men de eigen (piepjonge!) spelers niet steunt als ze even een mindere periode spelen, maar de grond in boort alsof ze er niets van kunnen.
Natuurlijk zijn de schreeuwers totaal geen representatieve aftekening van de hele supporters groep. Hopelijk beseffen de spelers dat ook.

Prachtige speler Eriksen. Mooi dat hij bij het mooie rijtje Ajacieden staat.
0 0
Rayno95
Held! :), kunnen we hem niet ff laten spelen vandaag? :p
0 0
ibrahendriks
Ik ben hem ook dankbaar, voor zijn bijdrage aan het succes/mooie acties.
0 0