De Boer: 'Boerrigter was niet zelfkritisch'

BvdPloeg, 18-11-2013 om 15:55, 12160 views, NU Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Frank de Boer heeft in gesprek met NU Sport meer uitleg gegeven bij het vertrek van Derk Boerrigter. De buitenspeler vertrok afgelopen zomer naar Celtic en dat leek een logische samenloop van omstandigheden. 'Ik heb hem veel kansen gegeven, maar het kwam er niet uit. Hij voelde zich niet lekker, omdat Fischer hem voorbij was gestreefd. En Andersen zat erachter. Daar zagen we meer toekomst in. Oké, wat doe je dan met iemand die teleurgesteld is? Hij heeft ook best pech gehad met blessures. En hij was niet heel zelfkritisch', zo legt De Boer de keuze van Ajax uit om Boerrigter te laten gaan. Toch laat De Boer ook weten dat hij veel geïnvesteerd heeft in de aanvaller. 'Daar praat je over. Hoe kan hij het best tot zijn recht komen. Daar moet hij zelf ook mee bezig zijn. Als hij vindt dat de speler die achter hem staat hem niet goed bedient dan moet je daarmee aan de slag. Dat kon beter.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nacho van Manen
Toch jammer dat het niet boterde tussen De Boer en Boerrigter, ik vond Derk erg bruikbaar maar hij zal in dit systeem waarschijnlijk niet bruikbaar zijn.. Hij zal hetzelfde probleem als Sightorsson hebben, de aanvoer is niet meer zoals die is geweest voor dit soort type spelers (lees: Janssen, Eriksen, vd Wiel)
0 0
afcas
Ik lees hier allemaal dingen dat hij nog de enige echte buitenspeler was die we hadden en dat we zulke jongens moeten behouden en dat het een slechte keuze was om hem rechts te zetten, maar even voor de duidelijkheid we spelen niet HET ajax spel he. De boer heeft een eigen tactiek waarbij er meer druk gezet wordt op de tegenstander, er veel rond gepasst wordt tot er ruimtes vallen en waarbij buitenspelers naar binnen komen zodat de backs er overheen kunnen.

Het klopt dat nu niet iedere speler goed rendeert in het systeem, maar daarom wordt het in de jeugd nu ook omgegooid.

En zelfs toen Boerrigter linksbuiten stond (na zijn blessure) speelde hij dramatisch. Hij is een leuke vleugelspeler voor op de counter, maar hij komt te kort voor in de kleine ruimte. Een beetje zoals sigthorsson.


Maar stop allemaal nou maar met zo kritisch te zijn op de Boer, want ondanks dat hij volgens sommige bepaalde mensen teveel krediet geeft is hij wel 3x kampioen geworden in 2,5 jaar en staan we na onze jaarlijkse oktober maand maar 2 punten achter op de nummer 1.
0 0
CL=5
Dat we momenteel twee punten achter staan op de nummer één beschouw ik absoluut niet als een compliment...
0 0
afcas
Ik zeg ook niet dat het een compliment is, maar het is wel een vooruitgang ten opzichte van de jaren ervoor.
0 0
CL=5
Tot stand gebracht door de tegenstand die dit jaar ook niet wint...
0 0
Bobo het Konijn
Maar komt dat door de concurrentie of het goede presteren van Ajax?
0 0
Bobo het Konijn
Vind dat je gelijk hebt, de winnende trainer heeft inderdaad gelijk. Voor sommige spelers lijkt inderdaad geen plaats meer. Maar ik vind het wel jammer dat Ajax zich zo radicaal heeft afgekeerd van het eigen systeem. Ben trouwens van mening dat je flexibel moet kunnen zijn met het spel wat je speelt. En dan te bedenken dat toen de Boer ooit begon (ac milan uit) dat Ajax nog gewoon met een 10 speelde. Helaas is die verboden, dat lijkt me een hele slechte reden.
0 0
Vermeer
Jammer dat er over en weer wordt nagetrapt, maarja, soms loopt het gewoon niet lekker tussen coach en speler.

Derk was een goede linksbuiten, spijtig dat hij dat niet bleef
0 0
CL=5
Frank de Boer: supercoach!
Derk Boerrigter: goede linksbuiten!

Soms komen dingen gewoon niet samen, al wil je het nog zo graag. Kappen dus met moddergooien. Derk, succes bij Celtic en kom kijken wanneer we in april de kampioenswedstrijd spelen!
0 0
MosesD
Wellicht was Boerrigter dat inderdaad niet. Maar enigszins zelfkritisch mag de Boer imo ook zijn. Boerrigter werd eigenlijk alleen nog maar als rechtsbuiten opgesteld of als ie moest invallen dan bijna altijd vanaf rechts. Boerrigter was nou echt een klassieke linksbuiten, waarvan je weet dat die niet echt rendeert vanaf rechts. Toch bleef de Boer daarin maar volharden. Zonde, want Boerrigter begon geweldig bij Ajax als linksbuiten. Daarna heeft zijn rug natuurlijk ook wel het nodige roet in het eten gegooid. Tja, en echte vleugelspelers hebben we nu niet meer....
0 0
MaupCaransaNES
Ik had inderdaad de indruk dat Boerrigter niet ermee aan de slag is gegaan met zijn medespelers. Maar ik weet ook niet of Poulsen, Eriksen en De Jong partij trokken tegen hem. Want hij speelde ook echt als een solist die bedient moest worden, in plaats van als een dienstbare speler die bezig was met de teamprestatie. Hij stond zelf altijd klaar voor de start, maar hij bracht anderen niet in positie om klaar voor de start te staan. Nog los van belabberde staaltjes techniek bij tijd en wijlen.

Toch blijft hij in zijn beste doen een uitermate gevaarlijke vleugelaanvaller. Al was dat vorig seizoen niet te zien. In de voorbereiding trouwens wel, dus ik dacht dat hij voor zijn laatste kansen ging. Maar hij vluchtte naar Celtic, hij was gekrenkt of zoiets. Jammer dat we het beste van tante Derk nooit meer gezien hebben.
0 0
Bobo het Konijn
Toch wel jammer dat hij weg is deze echte linksbuiten, niet zelfkritisch is niet goed maar ik denk dat een linksbuiten op rechts zetten ook niet helpt.
0 0
De_Realist
Boerrigter was niet heel zelfkritisch nee, maar ik vind dat Frank de Boer momenteel ook niet heel zelfkritisch is en dan doel ik vooral op het opstellen van een paar spelers die momenteel al het hele seizoen een vorm dip hebben (sommige die zelfs doorlopen tot vorig seizoen) of dat we een systeem spelen wat niet bij de spelers past.
0 0
Sjaakvaak
Daar ben ik het zeker mee eens. Maar een van die spelers die zo vaak opgesteld bleef worden ondanks een vormdip, was Boerrigter. Daarom vind ik het des te treuriger van Boerrigter dat hij altijd aan het natrappen is.
0 0
Capi86
Wel kritisch...maar niet op zichzelf. Slechte eigenschap wat jammer is want ik vond hem vooral voor zijn blessure een meerwaarde voor Ajax
0 0