'Denswil volgt graag kickbokslessen'

Lorenzovgortel, 07-10-2013 om 21:32, 29379 views, VI |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

OPMERKELIJK- Stefano Denswil volgt naast zijn voetbaltrainingen ook graag kickbokslessen, zo liet Freek Jansen weten in Voetbal International. De speler heeft naast zijn passie voor voetbal ook interesse in de vechtsport. 'Stefano volgt graag kickbokslessen en bezoekt ook regelmatig trainingen. Dan werkt hij aan zijn conditie en doet mee met wat voetenwerk. Hij snapt natuurlijk ook wel dat hij niet met een blauw oog op de club kan verschijnen', aldus Jansen. 'Daarom doet hij het sinds zijn basisplek in het eerste elftal ook al wat rustiger aan'.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Denswil_Ajax
Wat is ie goed bezig dit seizoen zeg
0 0
Bazinga
Gaat Verbeek toch gelijk krijgen...?
Natuurlijk is dit goed. Bij vechtsporten leer je je balans te vinden, niet voor niets geven ze judo (val)lessen aan kinderen. Om je balans te vinden zijn vooral je been- en rompspieren erg belangrijk, dit komt in de duels bij voetbal alleen maar goed van pas. Dat staat dan nog los van de effecten van de conditietrainingen.
Er schuilt altijd een kans om je ergens te blesseren, Sigthorsson kan daar over meepraten, maar het geeft alleen maar aan dat Denswil zich laat zien als een modelprof. Contract met 5 jaar verlengen.
0 0
Jowen
Vechtsport is heel nuttig. All round training voor je lichaam/mentaliteit.
0 0
Mart42
Ga eens een paar jaar op waterpolo.
0 0
Cello
Heb ooit in het verleden wel eens gehoord o.a. dat een sport als judo wel goed zou zijn als extra training voor voetballers. Je wordt er fysiek sterker van, maar ook belangrijk is dat naast voetenwerk ook je je lichaam beter leert kennen mbt balans en valtechnieken, etc, etc. Alles bij elkaar lijkt het me niet verkeerd voor vooral verdedigers, die veelal heel fysieke strijden moeten leveren met veel trek en duw werk.... en dan is bijv. het heel belangrijk, dast je niet zomaar uit balans gebracht kunt worden.....

Dus ja. Ik vind het wel begrijpelijk.
0 0
CrazyDJ
Met name het voetenwerk is wel zo handig.
Lekker blijven doen, met mate natuurlijk en niet overbelasten maar niks mis mee.
Zal in goed overleg gaan met de club dus ik neem aan dat we geen Feyenoord-de Vrij praktijken krijgen :)
0 0
mvdk
Volgende keer op Toivonen zetten dus.

Of.... Denswil vs Ibrahimovic....
0 0
Rogyros
Ibrahimovic is kong fu specialist. Weet niet of Denswil met zijn kickbokslessen echt partij kan bieden...
0 0
mvdk
Mua, kan wel leuk worden... Ik kijk nog wel eens MMA... Maar voor de duidelijkheid, het was meer met een knipoog en ging mij meer om Toivonen.
0 0
Asociaal
Als dit waar is, juich ik dit wel toe. Een brede, sterke gespierde verdediger kan Ajax goed gebruiken.
0 0
Lewis Hamilton
Heb jarenlang zelf aan vechtsporten gedaan, het helpt je echt.
0 0
RH1900
Maar goed dat hij niet spart. De combinatie van voetbal en taekwondo gedaan voor 9 jaar en natuurlijk helpt het je met beide sporten, echter was ik zelden topfit en had ik altijd kleine pijntjes, kneuzingen, etc. Vooral met voetbal vanwege mijn schema, vrijdagavond nog een extra training taekwondo, volgende dag voetballen.

Met mate, dus zeker goed Stefano.
0 0
Jaylen
Meteen contract verlengen tot 2020!
0 0
idefixion
daarom is deniswil ook een van de betere spelers, van vechtsport krijg je betere mentaliteit en word je fysiek sterker... veel kickboksers die van voetbal af komen zijn meestal ook erg goed.. goede traptechniek en zijn goed in hun voetenwerk.

meeste mensen onderschatten kickboksen maar de meeste voetballers kunnen geen lesje mee draaien hoor, je traint veel spieren die je normaal nooit traint.
0 0
pwie
Ik heb hem wel eens zien trainen, hij kan het wel aardig maar volgens mij spart die niet. Het is wel een goede sport voor een voetballer. Ik train ook regelmatig met een speler maar die zegt zelf ook dat zijn voetenwerk beter is geworden
0 0
020Ajacied020
Denk hij idd niet spart, daarbij is dat je been een blessuren groter is dan tegen dummies of met je voeten tegen een zachten ding schop die ze vasthebben:P
0 0
Superjodeuh
Er werd verteld dat hij altijd met een vriend gaat die op hoog niveau kickboxt.

Misschien ene N. de Jong?
0 0
3*stars*3
Badr
0 0
leazi
Alleen maar goed dit.
0 0
stefanpetterson
Zo heeft Zlatan zwarte band Taekwondo, is toch ergens goed voor dat vechtsporten!
0 0