Tete was bijna geen Ajax-speler geweest

BvdPloeg, 05-09-2013 om 10:31, 22011 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

VECHTERSBAAS - Kenny Tete is een grote belofte. De rechtsback mocht deze voorbereiding zelfs meedoen met de eerste selectie, maar uit een interview van Ajax Life met de 17-jarige blijkt dat Tete in de jeugd bijna niet goed genoeg was om te mogen blijven. 'Ik heb groeipijnen gehad en herstelde anderhalf jaar lang niet volledig. Iedere stap die ik zette, deed pijn', legt Tete uit. ''Het ziet er niet goed uit voor je', vertelde trainer Edmond Claus. Het was tijd om op te staan en alles te geven. Ik ging met pijn spelen om over het dode punt heen te komen en mocht blijven. Met de hakken over de sloot, weliswaar.'

Het bleek niet de enige tegenslag. In maart 2012 vocht hij met een speler van ADO Den Haag en daarvoor werd hij geschorst. Hij mocht ook niet meer naar het EK -17 en zette pas als laatste zijn krabbel onder een contract. 'De paar streepjes die ik had verdiend, was ik kwijt', zegt Tete daarover. Daarnaast benadrukt de back dat hij inmiddels rustiger is.

Voetballen dan maar, Tete kent zijn eigen kracht. 'Ik denk dat ik verdedigend sterker ben dan aanvallend. Ik schakel mijn man uit, ben verdedigend fel. Daar hou ik wel van. Alleen maar eroverheen gaan, kan niet. Je moet ook de buitenspeler een leuke dag bezorgen. Het hangt ervan af wie er voor je staat, maar je kunt mij qua opkomen beter vergelijken met Daley Blind.' (foto: Black Bath Towel Photographers)Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Hoor vaak goede geluiden over deze man, maar heb hem de laatste wedstrijden nooit goed zien spelen.
0 0
MaupCaransaNES
Godzijdank is Kenny Tete nog Ajaxspeler!
0 0
rodnet
Potentieel heel goede verdediger. Jammer dat hij tegenwoordig links moet spelen in Jong Ajax, want ik vond hem vorig seizoen juist als rechtachter steengoed. Was vroeger een lastig en agressief ventje begreep ik maar dat zag ik gelukkig vorig seizoen niet meer terug. Absoluut een talent.
0 0
3*stars*3
Ja maar er lopen in potentie geen toppers in jong Ajax op links want Boilesen zit nu ook in 1e en niet voor niets dat Kuipers laatst tegen Jong P$V linksback stond.

0 0
Ary036
Onzin. Tete speelde niet omdat ie geblesseerd is. Vele malen beter dan Kuipers
0 0
3*stars*3
Pffff heb je die vraag van rodnet niet gelezen ofzo!?
Er zijn geen goede linksbacks in jong Ajax en daarom moet een (rechtsback) als Tete linksback spelen...

Omdat Tete geblesseerd was, kreeg zelfs middelmaat Kuipers een kans op linksback tegen P$V en dat zegt genoeg...
0 0
MaupCaransaNES
Bas Kuipers is geen middelmaat. Wat een lariekoek.
0 0
Flerenc
Er spelen dan ook 3 linksbacks elders in de Eredivisie komend uit de jeugdopleiding, met ongeveer dezelfde leeftijd; Schenk, Dijks en Koppers
0 0
MankeNelis
Paar keer zien spelen bij jong Ajax maakt een goede indruk. Die gaat het 1ste wel halen.
0 0