'Alderweireld neemt genoegen met minder'

BvdPloeg, 12-07-2013 om 11:44, 17967 views, VI Radio |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

TRANSFERKANS GROOT - Simon Zwartkruis heeft tegenover VI Radio aangegeven dat Toby Alderweireld serieus zal nadenken over een transfer naar Norwich City. De clubs zijn een transferbedrag van acht miljoen euro overeengekomen en de Belg zelf neemt volgens de Ajax-watcher ook genoegen met een 'mindere club'. 'Alderweireld weet dat hij door de nieuwe regels van Ajax het beste kan vertrekken. Eriksen heeft een afspraak dat hij zijn contract verlengt als er geen mooie club komt, maar Alderweireld heeft die afspraak niet', legt Zwartkruis uit. De verdediger zou bovendien genoegen nemen met minder. 'Alderweireld wilde Ajax alleen verlaten voor een topclub, maar dat heeft hij inmiddels aangepast.' (foto: Black Bath Towel Photographers)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
l0l
Alleen heb niet zoveel vertrouwen in Veltman. Als er eenmaal druk wordt gezet op Ajax gaan ze anders spelen. Kan me de uitwedstrijd tegen Zwolle nog herinneren toen speelde Veltman ook. Toen wonnen we met 4-2 maar het was diep triest die tegen treffers die we zo snel kregen.
0 0
lorenz00
Wat maakt het nou uit dat hij voor het geld gaat. Wij als emotionele supporters vergeten wel eens dat die gasten ook families en kosten hebben. Overigens duurt het leven van een voetballer maar vrij kort, om na het voetballen nog te kunnen genieten moeten ze wel zulke keuzes maken. Ik gun hem het allerbeste, wel jammer dat hij gaat.
0 0
Jaylen
Veel uitgaves hahaha, Ik zou al blij zijn met een voetbalcarierre van 2 jaar, als ik dan al op mijn 22 met pensioen kan.
0 0
lorenz00
Ja maar je begrijpt toch ook wel dat het niet zo werkt in de voetbalwereld. Je begrijpt toch ook wel dat als wanneer je een goed salaris hebt er naar gaat leven.
0 0
RuffRhythim
Dat geldt niet voor voetballers die jarenlang een miljoenensalaris verdienen. Die zijn in de 10 a 15 jaar dat ze geld verdienen met voetbal set for life.

Heb ik verder niks op tegen hoor, maar als je als goedverdienend profvoetballer een normaal leven leidt zonder als een volslagen idioot geld te verbrassen dan hou tot ver na je pensioen meer over dan iemand die zijn leven lang een regulier middeninkomen heeft, laat staan als je daaronder zit.
0 0
lorenz00
Niet alle voetballers hebben een miljoenensalaris, overigens niet in Nederland. Daarnaast hebben voetballers gewoon een andere levenstijl, niet te vergelijken met dat van ons (algemeenheid). Iedereen past zich aan de cultuur waar die zich in bevindt, maar je hebt volledig gelijk dat als je het rustig aan doet het makkelijk moet kunnen. Ik denk alleen niet dat het zo makelijk is. Ik heb er dus wel begrip voor als voetballers gewoon voor het geld kiezen.
0 0
Cello
Norwich. Als je daarheen gaat dan kan je het alleen doen om de euro's.. of beter gezegd, Britse ponden. Daar ga je niet heen omdat je een geweldig team om je krijgt òf een supertrainer.
Daar ga je heen als je tijdelijk genoegen wil scheppen in het feit, dat je tegen het neusje van de zalm kwa spelers wilt spelen. Echter dit laatste wordt al heel snel van minder belang als je bijna wekelijks 'op de kloten krijgt' en je dus veelal verliest en soms zelfs dik verliest.

Dan gaat het romantische gevoel om tegen de beste spelers te spelen wel een beetje af en maakt het echt wel plaats voor een soort frustratie op het sportieve vlak.

Kijk maar naar Anita. Speelt, als ie het al doet, want hij zit ook vaak op de bank heb ik me laten vertellen, bij een team, dat veel meer verloor en gelijk speelde dan dat het wist te winnen. Eindigde met Newacastle zelfs niet bij de eerste 10. Dan gaat de lol er snel vanaf, want als een speler zichzelf respecteert dan zal uiteindelijk het sportieve gemis aan vreugde en succes er voor zorgen dat de frustratie vanzelf komt.

Zeker als je van een club als Ajax komt, dat iig nationaal ieder jaar om de knikkers speelt, de prijzen.....
0 0
smokum
Prima, lekker laten gaan voor 8 Miljoen. Mooi bedrag en dan gaat hij ook lekker cashen, iedereen blij. Frankie heeft niet voor niets veel vertrouwen in Veldman!
0 0
oscario
Iedereen die roept het gaat om de competitie en meer weerstand, denk dat vooral de euro's hier een grote rol spelen! En een tussenstap maak je niet bij Norwich, hooguit word je daarna verkocht aan een Everton of Portsmouth ofzo, Anita maakt volgens mij ook niet echt stappen bij Newcastle... vanaf plek 111, 12 en lager in Engeland ontwikkel je nou niet echt als voetballer heb ik het idee en val je ook minder op.
Van slechtere voetballers om je heen ga je echt niet beter voetballen...
0 0
pinballmagic
Die gaat ook de vergetelheid in.
Jammer voor zijn ontwikkeling.
En dat alleen voor wat meer geld
Doodzonde voor hem en Ajax en het Belgisch elftal
0 0
waynelove
"Ik hoef ook niet naar een middenmoter in Engeland, dan blijf ik liever bij Ajax."


Sullie
0 0
ajax1309
Geeft niks wij hebben de toekomst laat Toby maar lekker gaan.
En wij spelen CL.
Toby succes in Engeland.
0 0
Discordia
Ik hoor op VI radio dat ie een tussenstap naar een topclub wil. Kan ie lang wachten, hij is gewoon niet goed genoeg voor een topclub.
0 0
Lewis Hamilton
Kan Boilesen niet ook goed centraal spelen?
0 0
Bergkamp10
We hebben met Moisander een linksbenige centrale man. Ik geef toch de voorkeur aan een rechtsbenige op RCV.
0 0
ChrisjeEriksen
dat kan hij zeker. linkscentraal, Daley blind kan daar ook. Alleen hebben we daar al Moisander het beest lopen..
0 0
MokumInMeHart
Dit gaat voor Toby natuurlijk niet over de vraag: Norwich of Ajax?. Wel over: Premier League of Eredivisie? Het is gewoon ongelofelijk jammer dat we in een competitie zitten die niet aantrekkelijk genoeg is om als volwaardig 1e elftal lid een jaar of 4 te blijven.

Laten we heel eerlijk zijn. Het ging Jan Vertonghen wel heel makkelijk af in z'n laatste jaar. Als je dan als voetballer toch iedere week weerstand wil en volle bak wil gaan, dan moet je Nederland gewoon verlaten. Dat is geen diskwalificatie van Ajax. Wij zouden met dit team uitstekend presteren in de Premier League. Laat staan als we een elftal hebben dan 3 of 4 jaar bij elkaar blijft. Maar dat is helaas nou eenmaal niet zo..

Nu vind ik Toby niet van het niveau Vertonghen. Maar dat gaat hij ook niet halen en dat weet hij zelf ook. Ondanks dat kan ook Toby in 60 procent van de eredivisiewedstrijden met de rem erop spelen als hij dat wil. Dan moet je een keuze maken. En dan ga je voor een competitie kiezen, niet meer voor een club.
0 0
RuffRhythim
Denk je dat bijv. een Anita daar ook zo over zal denken nu na een jaar Newcastle?

Spelers kunnen wel zeggen dat ze kiezen voor een mooiere competitie als de PL, maar het blijft nog steeds overeind staan dat je bij clubs als Norwich niet meer om de prijzen speelt. Je speelt in een grijze middenmoot.

Linksom of rechtsom, hoog of laag: het blijft een sportieve achteruitgang.
0 0
MokumInMeHart
Dat vind ik wel wat makkelijk geconcludeerd. Vooraf weet je immers nooit hoe een stap zal uitpakken. Voor Jan is het goed uitgepakt, voor Anita vooralsnog een stuk minder.

Maar dat blijft zo, toch? Als Alderweireld nu een aanbieding kreeg van Barcelona, zou dat op voorhand een sportieve vooruitgang zijn. Maar als hij daar slechts drie bekerwedstrijden in het eerste zou spelen, is dat straks achteraf op sportief gebied een foute keuze geweest.

Bovendien baseer jij het gegeven 'sportieve vooruit-of achteruitgang' nu op basis van 'spelen om de prijzen'. Dat hoeft natuurlijk niet per se. In dat geval zou een overstap van Atletico Madrid naar Molde FK een vooruitgang zijn.
0 0
RuffRhythim
Je maakt twee vreemde vergelijkingen.

Vertonghen ging naar Spurs, die is simpelweg van flink hoger niveau dan Norwich.

En Atletico met Molde vergelijken, dat ga ik niet uitleggen hoor.

Ik baseer mij overigens niet op het pakken van prijzen, ik baseer mij op het niveau van het team waarin hij terechtkomt.

Norwich is gewoon van niveau minder dan Ajax, simpel zat.

Kortom: sportieve achteruitgang. Zie ook Anita.

Ik hoor het hem nog zeggen: ik verlaat Ajax niet voor een mindere club.
Maar vervolgens staan de clubs totaal niet voor hem in de rij. En besluit hij niet bij te tekenen.
Hij beperkte zijn eigen keuze feitelijk.

Maar ik wens hem uiteraard succes met zijn vervolg...
0 0
MokumInMeHart
Spurs is inderdaad een hoger niveau dan Norwich. Maar ook bij Spurs speel je niet om de prijzen. Volgens mij haalde je dat wel degelijk aan in je eerste reactie.Daarop is dan ook mijn vergelijking tussen A.Madrid en Molde gebaseerd.

Ik ben overigens met je eens dat Norwich een minder team heeft dan Ajax. Daarom schreef ik in m'n eerste reactie al dat Toby niet kiest voor de club, maar voor de competitie. Hoe hoog of laag een team ook eindigt, Toby kiest ervoor om te duelleren met spitsen als Torres en Suarez ipv met Demouge en Matavz. Dat is het punt dat ik wilde maken. Dan is dat voor mij geen sportieve achteruitgang.

Dat neemt niet weg dat ik het persoonlijk geen geweldige stap vind.
0 0
rdhuijsmAFCA
De stereotypering over Belgen krijgt hier bij mij toch weer een gigantische impuls door..
0 0
Fillow
Wat ga je nou bij Norwich lopen kloten Toby ???? Jongen toch , wees een beetje slim en teken gewoon bij als je geen mooie club vind
0 0
Jambalaja
Hoi Toby,

Ik hoop dat je blijft. Ajax voor Norwich ? Ajax speelt CL dit seizoen en we weten wat we aan je hebben.
Al good things will come to those wo'll wait. Ik heb er vertrouwen in dat je volgend jaar naar een topclub
kan gaan. Ik zie je liever in de echte top voetballen. Speelminuten zijn belangrijk maar ik ben ervan overtuigd dat Frank je niet op de bank gaat zetten in de CL.

Niemand gaat het beter doen dan eigen kweek en met jouw ervaring gaan we ver komen in het nieuwe seizoen. Blijf lekker een jaartje, zie het als een investering om je echte ambities te uitten.

NCAWT
0 0
WijZijnAjax
Ik snap hier niets van. Sjaak Swart volgens mij ook niet...
0 0
Jambalaja
Hoi Toby,

Ik hoop dat je blijft. Ajax voor Norwich ? Ajax speelt CL dit seizoen en we weten wat we aan je hebben.
Al good things will come to those wo'll wait. Ik heb er vertrouwen in dat je volgend jaar naar een topclub
kan gaan. Ik zie je liever in de echte top voetballen. Speelminuten zijn belangrijk maar ik ben ervan overtuigd dat Frank je niet op de bank gaat zetten in de CL.

Niemand gaat het beter doen dan eigen kweek en met jouw ervaring gaan we ver komen in het nieuwe seizoen. Blijf lekker een jaartje, zie het als een investering om je echte ambities te uitten.

NCAWT
0 0
DappreStrijder
Zozo, Toby, dat is snel gegaan. Nu nog even uitleggen dat de nummer 11 van de BPL geen middenmoot is en you're good to go.

http://www.at5.nl/artikelen/98795/alderweireld-wil-niet-naar-engelse-middenmoter
0 0
Melvin01
Ik had eigenlijk gehoopt dat hij niet zou vertrekken. Met 8 miljoen is echt veel geld! Ik heb vertrouwen in vd hoorn, Moisander, v. Rhijn en blind (willekeurige volgorde). We leveren denk ik niet veel punten in...hij is/was niet diegene die doelpunten moet maken. Maar goed ondanks dat is alderweireld wel super belangrijk geweest in het centrum. En een ajacied. De vervangers staan klaar. Met deze 8 miljoen kunnen we weer leuke dingen doen!!

Nu eriksen en de jong behouden want zij bepalen wel het spel van ajax afgelopen seizoen!!

Ik hoop dat vermeer een mooie transfer kan maken :-)
0 0
Drisos
Toch zonde dat we spelers niet langer kunnen vast blijven houden.
0 0
JesusZoonVanGod
Teken dan gewoon nog voor een seizoen bij, pak nog een titel en maak dan de overstap naar een wat grotere club. Norwich zal best een leuke club zijn met aardige plannen, maar kom op, Alderweireld moet toch wel wat beters kunnen krijgen?
0 0
Figo
8 miljoen is een topprijs voor een verdediger uit de eredivisie met een 1-jarig contract. Zeker het kaliber van Alderweireld.
0 0