'Zie mezelf ooit nog in Ajax-shirt'

JipVR, 31-05-2013 om 00:28, 13245 views, NU Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

John Heitinga is niet van plan om zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, te verlengen bij Everton. De ex-Ajacied geeft tegenover NUsport aan dat hij graag ooit terugkomt naar Amsterdam, maar voor een terugkeer naar Nederland lijkt het nu nog te vroeg. Heitinga verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Everton en is daarom ook niet tevreden over zijn huidige situatie bij de club. 'De situatie is dat ik niet wil verlengen. Want als ik nu ga verlengen dan betekent het dat Everton m’n laatste kunstje in het buitenland is. Ik heb in Spanje gespeeld, in Engeland, misschien is het tijd voor iets anders.'

De ex-Ajacied hoopt later in zijn carrière terug te keren naar Amsterdam. 'Ik ben pas 29, denk dat ik eerst nog ergens anders in het buitenland wil voetballen. Maar ik zie mezelf wel ooit nog in een Ajax-shirt spelen. In Nederland wil ik sowieso niet voor een andere club dan Ajax spelen', aldus Heitinga.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
ik vindt dat hij en Ajax niet nog 1 of 2 jaar moeten wachten. Hij is 29 en wordt er niet sneller op met de jaren. Nu komen of hij wordt te langzaam voor een centrale verdediger. Ik denk niet dat hij ooit nog komt.
0 0
suitie
In een Ooijer-rol zou hij misschien nog van waarde kunnen zijn over een paar jaar. Meer zit er niet in. Hij heeft ook geen internationale carriere waar je 'u' tegen zegt natuurlijk. Rijkaard en Stam bijvoorbeeld kwamen als gelouterde routiniers terug. Hadden internationale faam bij hun clubs vergaard. Heel anders dan Heitinga, die bij clubs net onder de top, al moeite heeft om een basisplaats te veroveren.
0 0
Robinjo1988
Dit roept ie elk half jaar. Kom eens gewoon terug dan!
Maar ik zou niet meer lang wachten als ik hem was want dan voegt hij weinig meer toe.
Misschien als een soort Ooijer maar niet als basisspeler.
0 0
MelleAfca
Nu komt het iedereen goed uit, zijn contract loopt af en Alderweireld vertrekt..
Als je Heitinga en Veltman voor rcv hebt zit je wel goed..
0 0
unexist27
ja gewoon komen man
en dan niet over 2 a 3 jaar
onze johnny
0 0
AFCAMM
Hij is meer dan welkom in een Ajax-shirt... Kan vanuit het publiek vast van nut zijn.

Ik heb een paar jaar lang gehoopt op een eventuele terugkeer van Heitinga, want ik vond (en vind) het echt een baas, maar ik denk niet dat hij op het veld nog veel kan betekenen.
0 0
AjaxD1986
Soms is een oudere speler goed om voor je te hebben spelen als Poulssen bijvoorbeeld maar dat komt omdat hij nog van meerwaarde is en op en top fit is. Daarbij is Poulssen een speler die nooit de aandacht naar zich toetrekt maar er alleen maar staat om ballen te onderscheppen, tegenstanders te intimideren (v.Bommel) en passes te verdelen over het middenveld of een diepe pass te spelen op de aanvallers. Hij is een dienende speler zonder sterallures die een steun is voor de jonge gasten in het veld en waarschijnlijk ook te bescheiden om constant voor de camera te verschijnen (dat zie je in de interviews terug, dus niet als v. Bommel) . Dat beschrijft dus in het "kort" wat er nog voor nodig is om een meerwaarde te zijn voor je team en de club.

Dat is dus ook meteen de reden waarom Ajax Heitinga niet moet willen en andersom waarom hij dat zelf niet moet willen want hij is gewoon niet zo'n speler, niet meer in ieder geval dat blijkt wel over hoe hij denkt over het niveau van Ajax (zwaar onderschat).

We hebben het bij Feyenoord en PSV gezien hoe het uitpakt als Nederlanders het mannetje in het team proberen te zijn (terwijl ze niet over exeptionele kwaliteiten beschikken) en zich heel wat vinden als ze terug komen uit het buitenland en zogenaamd de helpende hand reiken (voor een schandalig hoge "onkostenvergoeding") dus lijkt me dat iets wat niemand wil of moet willen voor het belang van het eerste van Ajax.

Misschien dat hij jong-Ajax kan helpen, die spelen straks ook op TV maar dan op een iets lager niveau.
0 0
Mike24-7
Denk niet dat het goed zou zijn als die terug komt bij Ajax, hoe zeer ik hem ook mag denk niet dat die meer kan brengen wat Ajax nodig heeft.
Ik volg de premier league ook, hij heeft nu niet echt een goeie indruk op mij gemaakt.
Een geval Joris Mathijsen, beste tijd gehad.
Hopen dat Alderweireld een seizoen blijft.
0 0
Randy428
Waarom roepen hier mensen 'nu of nooit'. Hij is nu 29, nog 2 jaar in een mooiere competitie dan de Nederlandse (en dus zijn benodigde centen pakken), om vervolgens nog 2 jaar door te spelen bij Ajax is toch prima?
Hoe oud was Ooijer toen hij stopte bij Ajax? 35 toch?

John is geen dikzak en verkeert volgens mij in topconditie. Dus ik snap niet waarom mensen zo huiverig zijn als hij 'pas' over 2 jaar terugkomt.

Het is in ieder geval geweldig dat hij het weer aanhaalt. John was een van de grootste publiekslievelingen van de afgelopen jaren. Hij is wat mij betreft over 2 of misschien zelfs 3 jaar meer dan welkom bij Ons Aller Ajax.

En bekijk het ook eens vanuit zijn perspectief. Juist in dit stadium van zijn carrière is het tijd om je zakken te vullen. Dat zou een ieder ander ook gedaan hebben (lijkt mij). En buiten het 'zakkenvullen' is John topvoetballer en zal hij ook (en misschien wel vooral) kijken naar de sportieve mogelijkheden. Als hij nog 2 jaar in Spanje op het hoogste niveau kan spelen, dan is dat toch een ervaring die je niet wilt laten liggen? Met alle respect, maar spelen tegen Real en Barca is wel wat interessanter dan tegen PSV of Twente.

Wat moet verwachten jullie dan? Nu naar Ajax komen en dan nog 5 jaar in Ajax1?

Mensen van de onderstaande reacties, bekijk nog eens wat je geschreven hebt, en beoordeel dan of John die tekst verdient. Volgens mij zegt hij namelijk helemaal niks verkeerd. Als hij nu 33 zou zijn geweest en deze uitlatingen doet dan kan ik de reacties enigszins begrijpen, maar in dit stadium heb ik er geen begrip voor.
0 0
AFCAMM
Het gaat niet om zijn leeftijd... Maar John is een typische speler die beter gewoon bij Ajax had kunnen blijven. Daarna is het namelijk gewoon bergafwaarts gegaan. Kunnen wel doen alsof het niet zo is, maar met liegen schiet niemand iets op. Het is daarom maar net de vraag of hij van toegevoegde waarde kan zijn. In de laatste seizoenen heeft hij weinig laten zien waaruit dat zou blijken, hoe hard dat ook mag klinken.
0 0
jeffreytjes
volgens mij heb jij nog heitinga van 5 jaar geleden in je hoofd en daarbij was een aardige voetballer maar een top verdediger nou in mijn ogen niet en zou niet weten wat ajax er mee moet nu niet en over twee of drie jaar niet als je nou van de vaart of sneijder zegt dan zeg ik die willen we meteen die voegen op 1 been nog wat toe aan ajax maar na ze loopbaan is ie van harte welkom maar niet nu voor 1 a 2 miljoen per jaar
0 0
TikkieTerugJaap
Lol, leuk verhaal enzo hoor. Maar Heitinga is een matige voetballer, leuk dat het een echte Ajacied is maar als voetballer voegt ie niks meer toe en zal ie talenten in de weg staan. Na ze carriere mag ie wel een rol komen vervullen.
0 0
TUFACADEMY
Klopt hij kan het niveau niet meer aan.
0 0
Nacho van Manen
Inderdaad, nu terugkeren of niet meer als voetballer.. Hij zou prachtig samen met Stam, Veltman kunnen opleiden en zelf ook zijn wedstrijden kunnen meepikken.
0 0
ST
Ik denk niet dat Heitinga naar een beter team kan dan Ajax. Hij wil gewoon eerst nog zijn zakken vullen.
0 0
nightgoat
Ja, op de camping.
0 0
Groengras
Je kan miss een trainerspak krijgen!
0 0
HenryVakH1972
Die bullshit altijd dat spelers bij hun afscheid roepen in de toekomst weer voor Ajax te voetballen nemen we gelukkig allemaal al met een grote korrel zout. Bij Everton op de bank, en nog voelt hij zich te goed voor Ajax. Dan ga je toch lekker in Turkije je zakken vullen jongen!
0 0
071
Die wedstrijden die hij voor Everton heeft gespeeld waren echt dramatisch.. sorry Johnny maar denk niet dat je het niveau Ajax nog aan kan.
0 0
jeffreytjes
nou hij is nu al op ze retour laat staan dat ie over 2 a 3 jaar komt dus lijkt me geen slim plan worden we ajax naar mijn menig niet beter van
0 0
Ajacied055
Bij Lucky Ajax zeker?
0 0
afc_red
Sorry Johny maar je ben niet van het kaliber Rijkaard.
Denk dat je jezelf schromelijk overschat. Tuurlijk is Johny altijd welkom, maar ik denk niet dat Johny nog enige meerwaarde voor ons heeft op z'n 33e. Het zou van veel, heel veel respect getuigen had je nu terug gekomen.
Nu krijg ik toch het gevoel dat één van de mooiste club van Europa, nederlands kampioen, Spelend in de CL, en mogelijk zelfs overwinterd in de CL voor jouw tegenvallende persoontje, waarvan het nog maar twijfelachtig is of een uitverkiezing in oranje nog wel terecht is, te goed is voor dit Ajax.
Sorry Johny, je ben geen Europese top.
0 0
Jornnn
Heitinga = AJAX. Maar de vraag is of zijn niveau na een aantal jaren nog gelijk is aan de AJAX kwaliteit standaard.
0 0
l0l
Waarom nu niet? Straks hebben wij andere spelers daar staan.
0 0
ambtenaar
Met zijn huidige niveau vraag ik me af of hij van meerwaarde is, laat staan over 2 jaar. Maar hij is natuurlijk altijd welkom.
0 0
RobertoStrife
Ooit? Waarom zou Ajax hem over bijvoorbeeld 3 jaar nog willen?

Nu of nooit Heit!
0 0
12ajax
als opa hoeft hij niet meer terug te komen bij AJAX, dan zou hij dit jaar moeten terugkomen,anders niet meer
0 0
meerzicht
Waarschijnlijk dan als pyjama als hij zijn bedje induikt
0 0
DenSim
Ooit, blabla. Zeg gewoon, ik wil voorlopig nog mijn dikke bankrekening nog dikker maken. Daarna ben ik te oud en stop ik anders wordt ik een tweede van Bommel.
0 0
jeffreytjes
ben geen van bommel fan verre van dat maar van bommel is toch iets beter dan heitinga straalt iets meer uit
0 0
marcoo
Als die nog iets voor Ajax wil betekenen moet die nu terugkomen. Anders is die te oud en kan die het niveau niet meer aan. Ik weet trouwens nu al niet meer of die goed genoeg is voor Ajax.

Maar we kunnen hem altijd halen in een soort van Ooijer rol. Iemand voor in de kleedkamer. Daarvoor zou die wel perfect zijn denk ik.
0 0
RoodWit
Goede jongen hoor Heitinga, maar het moet geen gevalletje Mathijssen worden.
0 0
Aias433
of een gevalletje Bouma..
0 0
Jari10Litmanen
Bij Everton is Heitinga bij iedere tegen goal betrokken, als hij een keer speelt. Hij is niet meer goed genoeg voor Ajax.
0 0
AjaxD1986
Alsjeblieft niet en al helemaal niet een paar jaar later! Ik zie nog liever Jaap Stam in de verdediging als Heitinga gezien zijn huidige niveau. Als je al niet eens in de basis bij Everton staat zie ik niet gebeuren dat John de talenten in de weg gaat staan.
0 0
Aeter
Heitinga zou ik nu al niet meer kopen, tenzij die echt goedkoop is, dan heb je er nog iets aan voor in de kleedkamer, net als Ooijer dat in zijn laatste jaren deed.
Verder toch niet echt beter geworden na Ajax. Wel een echte Ajacied, dat wel.
0 0
goblinmaster
Als hij dan denkt aan basis, zou het zijn om Veltman klaar te stomen zou ik zeggen. En moet het dit jaar, anders is it to late i gues.
0 0
TikkieTerugJaap
Hij zou het nu nog net aan kunnen, maar van mij hoeft het niet. Liever Veltman/Van der Hoorn ipv Heitinga. Laat 'm lekker ze zakken vullen, hier hoeft ie niet meer terug te komen (als speler dan),

Zelfde voor Van der Vaart, die zou binnen een jaar ook moeten komen als ie nog voor Ajax wil spelen. Sneijder mag zeker weg blijven.

Maarja, zie eigenlijk alleen Huntelaar en Emanuelson er voor aan om ooit terug te komen.
0 0
Jaxxie
Ik zie niemand meer terug komen.
0 0
Professor
Heitinga onderschat de nederlandse competitie en overschat zichzelf. Bij Everton staat hij bijna altijd reserve en als hij al een keer meedoet maakt hij beslissende fouten. Nee zelfs als hij nu zou komen zou het al geen versterking meer zijn. Ondanks dat hij pas 29 is is het beste er al lang af.
0 0
CrazyDJ
Ik betwijfel of Ajax hem tegen die tijd nog nodig heeft.
Misschien hooguit in een Ooijer rol maar meer ook niet denk ik.
0 0
leazi
Hij wilt gewoon nog ergens cashen.

Wat mij betreft is die trouwens welkom.
0 0
RoodWit
Tja, 2 jaar Veltman....dan 1 jaartje Heitinga....daarna de 19 jaar oude Bazoer met daarnaast Denswil?
0 0
CrazyDJ
Bazoer zal zeer waarschijnlijk als vm gebruikt worden in de toekomst als ik het goed begrepen heb.
0 0