Conte en doping; 'Bleef twee minuten stil'

GH, 25-05-2013 om 08:38, 7459 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

BLOEDVERRAAD - Thomas Blom heeft zich lang afgevraagd hoe het kon dat Juventus in 1996 zo lang kon blijven rennen. Ze leken onvermoeibaar. Blom merkte angst op toen hij in Turijn het vermeende dopinggebruik weer oprakelde. Zo ook bij de huidige coach van Juventus Antonio Conte. Het verhaal rond het vermeende dopingverhaal doet al jaren de ronde. De geruchten waren zelfs zo hardnekkig dat het leidde tot een strafzaak. De ten laste legging was 'sportieve fraude' en 'oneigenlijk medicijngebruik'. De zaak heeft jaren geduurd omdat geen enkele speler uit de school klapte. Zes jaar geleden stopte de rechtszaak tegen Juventus. Een oordeel is er nooit gekomen wegens verjaring van het bewijs.

In het tv-programma 'Andere tijden sport' toonde Blom aan dat Juventus in de Champions Leaguefinale van 1996 bloeddoping heeft gebruikt. 'De FIFA heeft altijd ontkend, maar ik kwam er al snel achter dat ze bij Juventus ontzettend huiverig waren toen ik de kwestie opnieuw oprakelde', zegt Blom in de Telegraaf. 'Ik vroeg me af hoe het mogelijk was dat, als er doping werd gebruikt, de spelers nooit zijn betrapt. De complottheorie in optima forma.'

De regisseur van Andere tijden sport sprak ook met de huidige coach en speler van de winnende ploeg in '96, Conte. 'Toen ik hem over het hardnekkige dopinggerucht uit 1996 aansprak, bleef het twee minuten stil. Dat zei mij genoeg', aldus Blom.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IamLegend
doping affaire van de boer heeft hem een hoop centen gekost, er word wel degelijk gecontroleerd.
0 0
ajax-25
Als we ze loten, heeft vak410 een mooie motivatie op flink uit te pakken!
0 0
AFCA127
Wedden dat we Juve loten in de CL volgend seizoen?
0 0
pizzapunt
dat zou pure karma zijn!
Kijken of ze het dan kunnen zónder doping!
0 0
3*stars*3
Wedden dat we (WEER!) Real "loten"...
0 0
AJAX3STERREN
Juve,Real en Chelsea ofzo...lol
0 0
BvZ<3FdB
Zijn maar 4 clubs waartegen we kansloos zijn. Barca, Manchester United, Real Madrid en Bayern. De rest kunnen we pakken.
0 0
BvZ<3FdB
Zijn maar 4 clubs waartegen we kansloos zijn. Barca, Manchester United, Real Madrid en Bayern. De rest kunnen we pakken.
0 0
ajax1981
Dat wordt overwinteren in de CL.
0 0