Kluivert gaat wel denken als Ajax belt

sv, 15-05-2013 om 09:14, 10844 views, The Post Online |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mocht Ajax alsnog Patrick Kluivert aan haar trainersstaf (hetzij in de jeugd, hetzij bij het eerste) willen toevoegen, dan zal Kluivert niet meteen nee zeggen. 'Ik ga er dan zeker overna denken', meldt de huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal tegen The Post Online. Kluivert opende gister samen met Michael van Praag en Michel Platini een voetbalveld in Amsterdam-Oost. De verslaggever vroeg of hij het jammer vond dat Ajax hem nog niet heeft gevraagd. 'Ja, dat vind ik jammer', zegt de oud-spits eerlijk. 'Ajax is toch mijn cluppie he.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAX3STERREN
Lui, wees eens helder bij geest...Waar was ie toen het minder ging? Waar sloot ie zijn carriere af?
Waar is ie trainer geweest?
Hij is een speler geweest van Ajax die maar één belang heeft....eigen belang!Want ik vraag me af hij wel een Ajax hart heeft (ondanks hij bij Ajax gespeeld heeft)
Dit zong Herman al....;-)

https://www.youtube.com/watch?v=SLa0ccac0n0&feature=youtube_gdata_player

0 0
jeffreytjes
ben er niet tegen en ben er niet voor goeie speler maar niet echt een uithangbord als je het mij vraagt maar waar hebben we hem nodig dan in welke vacature
0 0
TikkieTerugJaap
Vind dat Kluivert wel bij Ajax hoort, dit is een open sollicitatie. Gewoon doen Van der Sar!
0 0
De_Meer
Kluivert, 1 van de mooiste voetballers ooit bij Ajax, maar viel net als Edgar Davids op door hun arrogante houding, dat in tegenstelling tot mensen als Frank en Ronald de Boer, Edwin vd Sar, Bergkamp, etc. die nooit te beroerd waren om voor de camera even hun verhaal te doen, ook als het wat tegenzat. En ondanks hun successen als speler en nu ook weer als trainers stevig met hun beide beentjes op de grond zijn blijven staan. Je kan bij Kluivert wel zien dat hij ouder is geworden en tegenwoordig z'n best doet de mensen normaal te woord te staan.
We zijn er allemaal niet bijgeweest en je moet voorzichtig zijn om als buitenstaander gelijk met je oordeeltje klaar te staan, maar feit is dat er altijd vragen zijn gebleven rond de manier hoe er indertijd door hem en zijn omgeving met het auto ongeluk waar hij bij betrokken was is omgegaan. Maar nogmaals, schijn kan bedriegen, maar hij viel daarna tijdens z'n spelerscarriere niet bepaald op door een sympathieke uitstraling. Integendeel!
Wat momenteel bij Ajax opvalt is de houding van de spelers en Technische staf, wat zich kenmerkt door een enigszins bescheiden , respectvolle niet over het paard getilde irritante verwende jongetjes mentaliteit. Dat is wel eens anders geweest. Het is dan ook de vraag of Kluivert nu de man is die daar goed bij past en op dit moment moet moet worden binnen gehaald.
0 0
DOPEBOYsGAME
Open sollicitatie noemen ze dat.. HALEN DUS!!!
0 0
033AFCA
snel halen die man/held!!!! hij is voor een hoop kleine kinderen toch een voorbeeld en met kluivert in de jeugd kijken ze toch allemaal tegen deze grote meneer op
0 0
idefixion
zou patrick graag terug willen zien
0 0
Misc1990
Zou hij niet Gery Vink kunnen opvolgen. Ik ben alleen bang dat hij geen trainer wil worden van de A2. Maar waarom laten ze Trustfull niet nog een jaar bij de B1 waar zn grootste talenten (nouri, walian, cerny, dekker zijn alleen van 1997) volgend jaar ook nog in zitten.

Dan zou Kluivert naar Jong Ajax kunnen gaan en Groenendijk met Perez in de A1 blijven.
Bij het eerste elftal heb je: De Boer, Bergkamp, Stam en Spijkerman. Spijkerman zou je ook af en toe bij Jong Ajax als assistent kunnen laten fungeren. Zo word de overstap van Jong Ajax naar Ajax denk ik nog beter voor talenten.

Voor de A2 moet je dan alleen nog een nieuwe trainer doorschuiven.
0 0
brullie
ik weet het niet. persoonlijk vindt ik dat hij nu opnieuw loopt te lobbien om naar Ajax te komen. Eerder gaf hij af op Ajax omdat hij niet was benaderd om bij Ajax te komen trainen waarna hij naar FCT vertrok. Heb geen goed gevoel bij hem als trainer. Doet het goed bij FCT maar bij Ajax de A1 trainen is van een heel ander niveau.
0 0
PietBon
Kluivert doet het heel goed met de A1 van FC Twente dus zal bij Ajax niet misstaan. Nu begrijp ik dat Gerry Vink vertrekt en dan is er toch weer plaats voor een nieuwe jeugdtrainer. Van de A1 van FC Twente naar de A2 van je cluppie Lijkt me niet echt een achteruitgang.
0 0
3star
Een van de beste spitsen die Ajax ooit heeft gehad, maar naar mijn idee niet echt geschikt als trainer. Hij komt bij mij niet bijster intelligent over en is in het verleden betrokken geweest bij schimmige zaken, niet echt een goed voorbeeld voor de jeugd. Beetje zoals van Persie, die zou ik ook geen trainer maken.
0 0
jarenfan
Helemaal mee eens
0 0
BigDaddy84
Er komt regelmatig voorbij dat ze bij Twente ook wel twijfels over Kluivert hebben. Hij schijnt naast het trainersvak erg druk te zijn en niet volledig te leven voor het voetbal. Bij Ajax zien ze dat wel graag. Ik geloof ook echt dat hij iets zou kunnen toevoegen, maar het is geen toeval dat Twente niet 100% overtuigd is en dat Ajax hem nog niet heeft gebeld. Daar komt bij dat het al aardig druk is op de toekomst en Kluivert alleen een 'hoge' functie ambieert. De plek als trainer van Jong Ajax is al vergeven en we hebben Bergkamp al als assistent. Aan het TH dus om eventueel iets te verzinnen, maar ik heb het gevoel dat ook bij Ajax de twijfel overheerst.
0 0
mvdk
Wat mij betreft is hij van harte welkom. Haal dan ook gelijk Litmanen en Dani binnen. Ik denk dat zeker Dani wel te porren is, die is de laatste tijd vol over Ajax aan het praten. Litmanen zou denk ik ook wel willen.

Als je ieder jeugdteam zo'n oud topspeler kan geven waar ze tegen opkijken kunnen er leuke dingen gebeuren. Jeugdspelertjes zullen veel sneller dingen aan nemen en beter luisteren naar zo'n Ajax-ster dan naar een gemiddelde jeugdtrainer op de toekomst. Oud topspelers zijn in mijn ogen altijd welkom.

P.s: De staf wordt dan zowat nog sterker dan het eerste:P
0 0
DeKlassieker
De huidige visie van Ajax is heel helder op het gebied van opleiden. De jeugd wordt nu onderverdeeld in Onderbouw (7 -12), Middenbouw(13-16) en Bovenbouw (17-20). De Onderbouw traint 3 keer per week en pas vanaf 12 jaar gaan ze 11 tegen 11 oefenen. Voor de rest ligt de focus op de normale trainingen zoals we die kennen in Nederland, namelijk techniek, passing en afwerking.

De ideale jeugdtrainer in de ogen van het huidige beleid is een ex-speler die aan de top heeft gestaan. De uitzondering hierin is dat ze geen teams onder de 10 jaar trainen en ik verwacht eerlijk gezegd dat dit is doorgetrokken tot de gehele Onderbouw. Dit baseer ik enkel en alleen op de huidige gang van zaken en op basis van uitspraken van Cruijff. Ik verwacht namelijk dat geen enkele oud-speler terecht gaat komen van F1 tot D1.

Dan hou je dus nog maar zes teams over, waarvan 4 in de Middenbouw en 2 + Jong Ajax in de Bovenbouw. Op dit moment zijn alleen Alfons Groenendijk, Orlando Trustfull en Brain Tevreden oud-spelers die verantwoordelijk zijn voor een jeugdteam, waarbij laatstgenoemde vooral bij de Ctjes het ontzettend goed gedaan heeft bij Almere City en teruggehaald is naar Ajax (moest ik ook echt even opzoeken hoor).

Nu weten we één ding 100% zeker en dat is dat resultaten in de jeugdcompetities er niet meer toe doen. Wat wel uiterst belangrijk is zijn de prestaties van de sterkste teams op jeugdtoernooien. Dan lijkt het mij logisch dat de A1, B1 en C1 de belangrijkste jeugdtrainers krijgen toegewezen, aangezien zij op internationale toernooien afgerekend kunnen worden op basis van prestaties.

Met andere woorden: Er blijft niet zo gek veel over voor oud-spelers om te trainen en al helemaal niet doordat de verschuivingen van de trainers nog steeds aan de orde zijn en je kunt nu niet meer zo gemakkelijk een beginnende trainer aan de staf toevoegen mits dit als assistent is. En volgens mij kun je alleen assistent worden bij de hoogste jeugdelftallen. De rollen van individuele trainers worden nu ook steeds meer verdeeld tussen Bovenbouw en Middenbouw en volgens mij heeft de Onderbouw geen individuele trainers al durf ik dat niet met zekerheid te zeggen.

Ik denk dus dat je uiteindelijk deze situatie krijgt:

Jong Ajax: Ervaren trainer
A1: Oud-speler met ervaring
A2: Oud-speler geen ervaring, normale trainer
B1: Oud-speler met ervaring
B2: Oud-speler geen ervaring, normale trainer
C1: Oud-speler met ervaring, normale trainer

Volgens mij gaat Trustfull de A1 doen? En dan zou je Perez misschien de B1 kunnen laten doen en Tevreden de C1. Maar goed we zullen zien, maar het is voor mij wel duidelijk dat er op dit moment geen plek is voor Kluivert om één van de hoogste jeugdelftallen te doen, tenzij hij de B1 krijgt en dat is voor hem een degradatie. Litmanen gaat volgens mij eerst aan de slag in eigen land en die zal waarschijnlijk nooit een jeugdteam trainen bij Ajax.

0 0
mvdk
Opzich zou Kluivert de A1 ook wel aan moeten kunnen. Of desnoods doet het hij samen met Trustfull. Een oud topspeler en icoon als Kluivert heb ik er persoonlijk liever bij dan dat hij ergens anders rond hobbelt. Maar zoals jij het neer zet klopt het inderdaad en daar mogen we best trots op zijn. Het wordt eindelijk weer eens goed geregeld binnen onze club en er is een duidelijke lijn en visie.

Of Litmanen nooit een jeugdteam zal gaan trainen weet ik niet... Ik zie hem er namelijk wel voor aan dat hij ooit terug komt. Hij heeft een hechte band met Ajax en hij wordt hier op handen gedragen.
0 0
kadavertje
Heuh..kluivert dom? De spitsen van het nederlands elftal zijn beter dan kluivert? Willen sommigen hier nou gewoon graag zeiken of ligt t aan mij?

Kluivert is een intelligente ex topvoetballer, die met zijn ervaringen als topvoetballer en behaalde voetbaldiploma's zeker een kans verdient om bij zijn cluppie aan de slag te gaan. En als hij niet functioneert....dan kan hij toch altijd nog vertrekken? Ik zeg; laat maar komen.

Off topic; weet iemand toevallig of het zoontje van kluivert nog in de jeugdopleiding hier zit? En of ie t goed doet?
0 0
Bazinga
Inderdaad erg vreemde opmerkingen over de Nederlandse topscorer aller tijden.

Off: zijn zoon speelt inderdaad nog bij Ajax, als linksbuiten en laat leuke dingen zien. Althans, ik kijk elke dag Ajax tv en ****** kluivert komt dan geregeld voorbij, dat zijn dan maar een paar minuten van een gehele wedstrijd om een eerlijk oordeel te kunnen geven.
0 0
ST
Wat zou ik graag Kluivert met Hoesen zien werken. Als Ajax slim is halen ze Patrick Kluivert voor Jong Ajax. Dan kan hij in 2014/15 Bergkamp opvolgen bij Ajax 1. Die zal dan namelijk naar Arsenal gaan.
0 0
l0l
Wat een kwal die Van der Praag. Ze durven wel Malaga aan te pakken, omdat dat een club is minder aanzien heeft als Real. Daar ligt nou het hele probleem, het is goed dat ze een FFP invoeren. Maar het gaat er om dat je iedereen het zelfde benadeeld en dat is juist wat er niet gebeurd.

Manchester United, Milan, Real, Barcelona, Valencia, Chelsea allemaal in de rode cijfers. Verban hun is van de Champions League deelname, nee dat doen ze niet en daar ligt het hele probleem.

Clubs uit de Jupiler league hebben 4 ton schulden en worden failliet verklaard. In Madrid komt waarschijnlijk Rooney volgend seizoen te spelen en die kost 40 miljoen euro. Real Madrid heeft 400 of 800 miljoen in de schulden, maar wordt niet falliet verklaard.
0 0
j0rdiii
Hahahaha wel blijven opletten hé.

Real Madrid heeft nu nog een schuld van 120 miljoen en daar staat een omzet van zeker 500+ miljoen tegenover.
0 0
Barra
Kluivert was een echte Ajax spits en heeft veel voor Ajax betekend als voetballer, maar lijkt me totaal ongeschikt als trainer, want toen hij jonger was bleek het al niet zon pientere vent te zijn en de naam Kluivert is niet voor niks nog nooit gevallen binnen Ajax. Niet iedere top speler van weleer blijkt een goede trainer te zijn. Bij sommige spelers zie je al van mijlenver aankomen dat ze later trainer/coach worden en bij sommige spelers niet.
0 0
glob
Inderdaad, Kluivert is gewoon een beetje dom en dat past niet zo goed bij de intelligentie van Frank, Dennis, Mark en Wim. Dat matcht gewoon niet.
0 0
l0l
Hoe weet je dit? Heb je naast hun gezeten of zijn het kennissen van jou? I
0 0
AjaxAmsterdam81
Vleminxkz zei dat Kluivert veel met hem bezig was en werd topscorer. Het jaar daarna werd Kluivert kampioen met Jong FC Twente en Van Gaal zal hem ook niet voor niets gevraagd te hebben... Mij lijkt hij een geweldige spitsentrainer voor Ajax!
0 0
RobertoStrife
Volgens mij is er 0,0 vertrouwen in Kluivert bij Ajax, ik vraag me af waarom.
0 0
lorenz00
Als je zo de berichten uit kamp Twente leest kan ik het wel begrijpen. Daar zijn ze ook niet zo tevreden met hem toch?
0 0
RobertoStrife
Probleem is dat hij wil vliegen voordat hij leert lopen. hij heeft laatst in een interview aangegeven dat hij al wel klaar dacht te zijn voor hoofdtrainerschap bij Twente, dan neem je het vak echt niet serieus volgens mij.

Verder zijn ze wel tevreden over hem volgens mij hoor.
0 0
mvdk
Ja, dat was wel erg opportunistisch inderdaad. Kluivert wou misschien iets te snel. Maar aangezien hij de titel en de supercup met Jong Twente heeft gepakt lijkt het mij ook geen koekenbakker... Een eerste elftal moet je hem zeker nog niet laten doen, daar is het nog te vroeger voor. De A1/Jong Ajax of iets dergelijks zie ik wel zitten.
0 0
lorenz00
Aah ok ik dacht hier en daar te lezen dat Kluivert ivm zijn dubbele functie zijn team nog wel eens liet voor wat het is.
0 0
ST
Ik snap het ook niet. Hij maakt geen enorm intelligente indruk, maar lekker belangrijk. Zijn resultaten zijn erg goed.
0 0
driesterren***
Geef Overmars je tel nr dan!
0 0
Tpes
Tja waar wacht je nog op zou ik zeggen. Tis ten slotte wel 1 van de grootste helden in Ajax History en kan andere spitsen veel bijleren!
0 0