Dani: 'Ajax hanteert de juiste volgorde'

JaySing, 12-05-2013 om 10:26, 12676 views, Helden Magazine | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
De Portugese Daniel Da Cruz Carvalho, voetbalnaam Dani, werd gezien als een groot talent maar wist niet definitief door te breken. De oud-Ajacied kende in Amsterdam goede tijden, maar tot een grote transfer naar het buitenland kwam het niet. De inmiddels 36-jarige Dani is momenteel in Nederland voor de presentatie van nummer 18 van Helden Magazine. Daarin wordt hij geïnterviewd door Barbara Barend. Nadat hij werd verhuurd aan West Ham United kwam de Portugees terecht bij Ajax. Zijn periode in Amsterdam heeft veel indruk gemaakt op het voormalig talent. 'Ik heb veel bewondering voor de werkwijze van Frank (de Boer). Ajax heeft mij daarnaast gevormd in mijn denkwijze over voetbal. Het is ook de club die mij het meest aan het hart gaat. Dat komt door mijn ervaringen als voetballer en mens tijdens mijn periode in Nederland. Veel zaken die mijn trainers Louis van Gaal, Morten Olsen en Jan Wouters mij verteld hebben zijn mij bijgebleven', aldus Dani.

De voormalig aanvaller werd binnengehaald als een ruwe diamant maar bleef, door de manier waarop hij omging met zijn kwaliteiten, het eeuwige talent. 'Voetbal was voor mij niet het belangrijkste in het leven. Ik heb niet alles uit de kast gehaald zoals Cristiano Ronaldo dat nu doet. Ronaldo wil in alles de beste zijn en iedereen overtreffen. Van de beste voetballer zijn tot het grootste horloge dragen; die jongen heeft een geweldige drive. Ik was niet zo ambitieus en dan bereik je niet de absolute top', geeft Dani toe.

Momenteel gaat het goed met de Portugees en is hij werkzaam als voetbalanalist bij de Portugese televisie. 'Ik ben tevreden met mijn leven. Ik heb een prachtige vrouw en dochter. Daarnaast heb ik veel plezier in mijn werk als voetbalanalist voor de Portugese televisie. Ik had meer met mijn talent kunnen doen als voetballer, maar het was door mijn ogen een wereld die niet helemaal de mijne was. Ik kon niet tegen de valse beloftes die gemaakt werden door met name bestuursleden. En dat waren er nogal wat, vooral in mijn periodes bij Benfica en Atlético Madrid. Daarnaast vind ik het een doodzonde dat talentvolle kinderen zich niet eerst optimaal ontwikkelen als mens binnen de meeste jeugdopleidingen van voetbalclubs. Dat geldt namelijk als basis voor iedere voetballer. Alles staat meteen in het teken van presteren. Bij Ajax hanteren ze wél de juiste volgorde: die club weet hoe er moet worden omgegaan met talentvolle kinderen.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Geweldig talent en volgens mij een goeie en intelligente gozer. Jammer dat hij inderdaad nooit heel groot is geworden, maar ergens kan ik me wel vinden in zijn woorden.
Vind het ook altijd mooi om te lezen hoe warm zijn gevoel voor Ajax nog steeds is, zoals dat bij bijv. Litmanen ook zo is. Eens te meer het bewijs dat Ajax niet zo kil is en vooral was als wordt beweerd.
0 0
Wayout
Idd maar mss was hij wel te intelligent om alles op voetbal te zetten in zijn leven. Hij zag wrs genoeg andere zaken
0 0
gusanito
Kocht m'n eerste ajaxshirt ooit met zijn naam erop. Geweldige gast die altijd tijd had voor een babbeltje op de toekomst.
0 0
ST
Een absolute held en een van de weinige sympathieke Portugezen die ik 'ken'.
0 0
flyingsoccer
Inderdaad een van de weinig sympathieken die Portugal kent had een grote speler kunnen worden.
0 0