Hoeness: 'Streek van Van Gaal'

sv, 15-03-2013 om 09:08, 4361 views, De Telegraaf | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
TIPS VOOR AJAX - Bayern Munchen-directeur Uli Hoeness laat zich in De Telegraaf erg negatief uit over Louis van Gaal. Volgens Hoeness is hij te arrogant. 'Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al. Als je zoals hij de wereld vanuit dat perspectief beziet, weet je niet hoe de wereld in elkaar steekt.' Hij verwijst ook naar de functie van algemeen directeur die hij bij Ajax accepteerde. 'Zoiets als bij Ajax - je laten benoemen als directeur en vier weken later voor de rechter staan, omdat je weigert terug te treden - overkomt alleen iemand als Van Gaal. Niemand bij Bayern zou zo'n streek in zijn hoofd halen. Van Gaal wel. Omdat hij niet openstaat, nee, zelfs geen beslissingen accepteert, die genomen worden op basis van opinies die niet de zijne zijn.'

De directeur van de grote club uit Beieren heeft nog een tip voor Ajax. 'Ook Ajax moet naar een mix toe van eigen jeugd aangevuld met enkele gerichte versterkingen. En ze moeten proberen hun beste spelers aan zich te binden. Als Ajax daar geen geld voor over heeft, dan zal iedere Europees succes incidenteel zijn in Amsterdam. Ja, het kost geld, maar het levert Ajax ook geld op als het een blijvertje is aan de Europese top.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Meer
Zwak van Hoeness dat hij blijft natrappen naar Van Gaal. In de jaren voor dat Van Gaal trainer bij Bayern werd presteerde ze niet veel, hij werd er kampioen en haalde de Champions League finale met aantrekkelijk aanvallend voetbal. Gewoon een klasse prestatie. En dat Van Gaal het op zijn manier wil en niet naar de pijpen van anderen wil dansen dat siert hem alleen maar. Als ze Van Gaal niet zagen zitten hadden ze hem niet als trainer moeten aanstellen. Maar niet, hem eerst binnenhalen, profiteren van zijn aanpak, hem er dan op een vervelende manier uitwerken en vervolgens natrappen.
Van Gaal kan het misschien wat arrogant stellen, maar het is zonder meer waar dat Bayern met Guardiola een trainer binnenhaalt, die er soortgelijke opvattingen als Van Gaal over voetbal op nahoudt. Net als Cruijff en Michels overigens, die hun teams al met de aanvallende Hollandse school voetbalstijl lieten spelen, voordat Van Gaal nog moest beginnen en waar hij, Sacchi, Guardiola, Del Bosque, Rijkaard, Koeman, De Boer, Van Basten, Wouters, enz. op hun eigen manier weer mee verder zijn gegaan. Klinsman heeft ook al van alles gedaan om de voetbalcultuur bij Bayern te wijzigen, maar behaalde alleen geen sucessen. Voorheen stond Bayern altijd bekend om countervoetbal. Pas onder Van Gaal hebben ze successen behaald met een meer aanvallende voetbalstijl.
Beckenbauer, Hoeness, enz. zijn natuurlijk grootheden en echte Bayern mensen die zich niet graag de les willen laten lezen. Ze hebben ook veel successen behaald, maar altijd met meer behoudende, vanuit de verdediging spelende teams.
0 0
TeddyRuxpin
Hele goede tip van deze ervaren rot. Marc lees je mee? Ajax moet een paar gerichte versterkingen doen, en dan bedoel ik geen koopjes als Sana, Schöne of het huren van Cuenca. Investeer gewoon in een Maher, Douglas of Bony. Ik zeg niet dat ze allemaal moeten komen, maar minstens één zo'n aankoop per seizoen heb je gewoon nodig. Dan doe je echt geen gekke dingen, zolang je maar 2/3 van je selectie blijft aanvullen met jeugdig talent. Anders blijf je elk seizoen op Europees niveau een flater slaan omdat je gewoon te weinig ervaring, klasse en kracht in je selectie hebt.
0 0
ajax19
Als je zoveel budget aanwendt is er geen bal aan.
0 0
Raikkonen94
Misschien wat ongenuanceerd gebracht, maar in de basis heeft hij wel gelijk. Ik snap niet dat iemand zo vol van zichzelf kan zijn. Al het goede wat met het Nederlandse voetbal gebeurt komt dankzij "koning Louis". Wat een misplaatste arrogantie. Als trainer blijft hij ijzersterk, maar als mens heb ik hem totaal niet hoog zitten.
0 0
Ruff Rhythim
Daar moet je eigenlijk wel naartoe ja.

Ik heb altijd al gezegd: waarom je beste spelers verkopen omdat je ze geen hoger salaris wil geven?
Nieuwe spelers aankopen en die dan vervolgens een salaris moeten betalen is veel duurder dan alleen het salaris van je huidige spelers verhogen.

Voorbeeld: stel je had Vertonghen een hoger salaris geboden van bijv 3 miljoen en hij accepteerde dat.
Dat is nog altijd goedkoper dan een Moisander als vervanger halen, plus het salaris wat je daar nog bij moet optellen.
0 0
DeKlassieker
''waarom je beste spelers verkopen omdat je ze geen hoger salaris wil geven?''

Dat geld moet er dan WEL zijn en dat was er op een gegeven moment niet meer. De club was financieel zover afgetakeld dat flinke salarisverhogingen niet mogelijk waren. Dat komt doordat er altijd te veel gekocht is en dat zelfs de niet gerichte aankopen een groot salaris konden verdienen in Amsterdam. Op Sulejmani na zijn ze allemaal weg en inmiddels is het salarishuis flink ingedamd. Dan ben je er nog niet, maar in samenhang met het niet aantrekken van dure spelers kom je al een heel eind. Dat is nou juist wat het technisch hart afgelopen zomer heeft gedaan en het kost tijd om meer dan 20 spelers te zien vertrekken om dan weer een sterke selectie tot stand te brengen. Gelukkig is de Nederlandse competitie zo zwak en onze jeugdopleiding zo productief dat we in staat zijn om nog steeds sportief succes te boeken, ondanks dat we ook wel een rijtje spelers kunnen opnoemen die het niet gaan redden bij Ajax.

Het voorbeeld wat jij opnoemt aangaande Vertonghen is uit een andere tijd en in die tijd was dat onmogelijk. Dat wil echter helemaal niet zeggen dat dit ook onmogelijk zou zijn in de toekomst. Nu is 3 miljoen wel erg veel, maar laten we onze echte sterkhouders nou eerst eens wat langer aan de club binden door ze salarissen tegen zoals El Hamdaoui en Sulejmani.

Verder is Vertonghen ook niet een goed voorbeeld omdat hij meer dan 150 wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld en hij bij Tottenham (volgens geruchten) 75.000 euro per week verdiend. Hij was niet meer te behouden voor Ajax, maar iedereen zou eigenlijk meer dan 150 wedstrijden voor Ajax moeten spelen alvorens hij voor geld of sportief succes de club wil verlaten en daar schort het vaak aan. De jongens die nu 800.000 euro verdienen en nog geen drie seizoenen in de basis hebben gespeeld, maar zich al wel helemaal bewezen hebben die moeten in de toekomst het juist verdienen om de salarissen van Sulejmani te verdienen, waardoor je ze niet drie, maar vijf seizoenen voor Ajax kunt behouden.
0 0
Obnoxious
Eerst zullen we toch nog moeten blijven verkopen.. De nederlandse competitie levert niet genoeg geld op om spelers lang aan je te kunnen verbinden.

Wanneer PSV, Feyenoord en hopelijk Twente en Vitesse ook een hoger niveau gaan halen en de Eredivisie weer een sterke competitie wordt kunnen we naar de Europese top, tot dan moeten we het doen met hooguit kwartfinale/halve finale Europa League.
0 0
sjaakthenler
Zal nooit gebeuren qua achterban en tv gelden.

Goede spelers = ver komen, maar goede spelers zijn binnen een jaar vertrokken, omdat we die salarissen nooit kunnen betalen.
0 0
Rbrt92
Agh van mij mag hij de vader van God zijn hoor... Als hij Nederland wereldkampioen maar maakt! Kijk nu al uit naar zijn overwinnningsspeech: WIJ ZIJN DE BESTE! WIJ ZIJN DE BESTE VAN BRAZILIE! WIJ ZIJN DE BESTE VAN SPANJE! WIJ ZIJN DE BESTE VAN DUITSLAND! Lekker toch! Valt er weer wat te lachen:)
0 0