Van Rhijn hoopte op meer steun supporters

JaySing, 11-02-2013 om 12:18, 6271 views, NuSport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

GELUK - Ricardo van Rhijn speelde met Ajax zondag 1-1 gelijk tegen Roda JC. Volgens de rechtsback had zijn ploeg ondanks het veldoverwicht geen geluk in het afmaken van de kansen. Na afloop keek Van Rhijn terug op deze wedstrijd, het debuut van Cuenca en blikt hij vooruit op de wedstrijd tegen Steaua Boekarest. 'Het lag vooral aan het niet afmaken van de kansen', zei Van Rhijn na afloop. 'We raakten een keer de paal en lat. We beslisten het niet en zij sloegen toe op de counter.'

'Ons veldspel vond ik redelijk tot goed, maar het zat gewoon niet mee. Hopelijk was het de laatste keer dat we zo’n wedstrijd speelden.'

Na afloop van de wedstrijd was Frank de Boer kritisch over de supporters. Met name de harde kern bleef de gehele wedstrijd opvallend stil. Iets wat ook Van Rhijn was opgevallen. 'Ze hadden ons wel iets meer kunnen steunen, dat hadden we als spelers graag gewild. Ik merkte die stilte wel, al was ik er tijdens de wedstrijd niet echt mee bezig. Was het een protestactie? Dat is hun goed recht.'

'Je wilt natuurlijk het liefst dat de supporters achter je staan. Ze verwachten veel van ons, maar die verwachtingen hebben wij zelf ook. '

De 21-jarige rechtsback was naast het spel van Ajax ook tevreden over het debuut van Isaac Cuenca. Desondanks geeft hij toe dat hij nog wel even moet wennen om met hem samen te spelen. 'Cuenca is een goede speler, met name in de eerste helft had hij een paar goede acties', vond de rechtsback. 'Het is wel even wennen om met hem samen te spelen aan de rechterkant, maar dat komt allemaal vanzelf wel.'

'Hij wil graag de bal hebben en is veel in beweging, zo'n speler is goed voor de ploeg. Hij doet ook veel verdedigend werk, dat is fijn voor mij als rechtsback, aldus van Rhijn.

Aanstaande donderdag staat de wedstrijd tegen Steaua Boekarest op het programma. Een wedstrijd waar Van Rhijn naar uitkijkt. 'Die wedstrijd wordt belangrijk, want we willen zo lang mogelijk meedoen op drie fronten: de competitie, de beker en in Europa. We eisen van onszelf dat we donderdag winnen.'

Tot slot geeft de verdediger aan dat wedstrijden als deze goed zijn voor de ervaring van Ajax. 'Het wordt een mooie wedstrijd voor ons als jonge ploeg. Een avondwedstrijd geeft ook altijd een bijzondere sfeer.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ELPISTOLERO
Het team naar de overwinning schreeuwen lijkt me een kerndoel van 410. Om dan een van deze doelen te verloochenen om te protesteren, vind ik een beetje krom. Protest begrijp ik best, maar of dit nou de manier is? Maar goed, het was beter dan die actie tegen Milan, in ieder geval.
0 0
Jajijdaar
Wij hopen op wat betere uitslagen... Als die kansen gewoon benut worden stonden we nu al dik eerste!
0 0
Ganggino
Nee hoor, dan stonden we nog steeds 1 punt achter PSV.
0 0
OKP-AFCA
Terechte actie, twintig absurde stadion verboden uitgedeeld en ik ga er vanuit dat we de actie gewoon doorvoeren totdat er iets met de SV gedaan wordt. Triestig dat er zoveel naive en gewoonweg domme supporters zijn die denken dat 410 er gewoon een keer geen zin in heeft en de mannen van 410 gaat uitschelden.

Ik denk dat dit ook een goede treffende actie is en Ajax weet dat er iets niet deugd want er stond opvallend meer politie op de omloop bij 424 en 425, maar misschien was dat toeval.

Zonde dat het team hier schijnbaar onder lijdt maar wij supporters moeten gewoon voor ons zelf opkomen want Ajax doet dat niet, ik hoop dat een paar van mij maten gewoon weer wedstrijden mogen bezoeken binnenkort.

*Overigens ben ik niet tegen stadionverboden maar dan enkel voor vuurwerk, agressie, discriminatie etc. maar niet voor het in de hekken klimmen van een voetbalstadion!*
0 0
JJAFCA
Dus iemand heeft naar aanleiding van vvv uit een stadion verbod gekregen? weet precies wie je bedoeld. Was ook beetje onnodig om in het hek te blijven zitten terwijl er 10x gevraagd werd na beneden te komen het 5min lang uit te stellen. neemt niet weg dat ik het ook een slecht excuus vind voor een stadionverbod maar een beetje meer respect voor de stewerds mag wel boys.. zeker als je hem daarna nog in elkaar gaat butsen als hij zn mond er over los trekt..
Kom maar op met die duimpjes na beneden boys!
0 0
3*stars*3
Sorry maar als vak 410 geen geluid maakt, is het echt dooie boel in Arena.
Maar vak 410 is apart in NL want Nederlanders zijn sowieso een volk van 'doe normaal, dan doe je al gek genoeg'.
Dat publiek in 010 word gezien als het legioen maar die maken ook alleen geluid als er word gescoord of als ze niet eens zijn met besslissing van de scheids en voor de rest zingen ze 4x per wedstrijd 'het lied van' en that's it...

Mijn oom is paar jaar geleden naar Napels gegaan (zijn vrouw is Italliaans) en bezocht een wedstrijd van Napoli tegen Juve en had beelden gefilmd, dat is pas gekkenhuis, kippenvel!

Maar nogmaals respect voor vak410 want als die echt meedoen is sfeer echt geweldig en dat merk je in topwedstrijden (vooral 15mei), Europese duels in Arena en ook Europese uitwedstrijden.
0 0
afca1987
ik zat gister in vak410 en had een vraagje , hoe heette dat nummer voordat de spelers opkwamen ? niet het clublied , maar een btje hardstyle/dance nummer? alvast bedankt
0 0
l0l
Dj Norman - Crazy on the Dance floor.
0 0
afca1987
dank je
0 0
Robinjo1988
Hopelijk wordt het donderdag weer een gekkenhuis want ik heb me gisteren ook geirriteerd aan die kutsfeer. Ik ben van mening dat je altijd het team moet steunen. Al snap ik wel dat ze boos zijn over die stadionverboden. Maar ik hoop dat ze volgende keer op een andere manier gaan protesteren.
0 0
ajax19
Sommigen hebben recht van spreke, neppe gasten snappen dat niet.
De meesten blijven in protest. En terecht, lomp klapvee dat weer wil gaan sfeer maken. Terwijl ze dat nog nooit dusdanig hebben gedaan.
0 0
Robinjo1988
Ik weet niet wie jij bedoelt met neppe gasten maar ik vond het ook nep dat ze wel gingen juichen toen Daley scoorde...

Ik vond die actie tegen den haag wel prima toen ze 14 minuten wegbleven en daarna als een gek dat vak in en het team steunen. Daar heb ik toen ook aan meegedaan. Maar om nu de hele wedstrijd (op de goal na) stil te zijn vond ik niks...
0 0
ajax19
Nadrukkelijke consequenties van beleidskeuzes van de clubleiding.

Vonden wij ook niks. Maar er zit niks anders op. Verandering is een eis. Juichen doet iedereen in het stadion. Dus die emotie is doodnormaal.

Als de clubleiding het teambelang onderkent, roepen ze donderdag hun aanpassingen om ter wille van de supporters die totaal niet uit waren op raddraaierij. En spreken ze het dezer dagen uit met AFCASC en ASD.

En neppe gasten zijn mensen die zich nooit in de groepen begeven, hoe dan ook een scherpe mening hebben over hoe de groep zich had moeten gedragen en niet snappen dat er onderling waardering heerst en voor elkaar opgekomen wordt. Nooit eens gedwongen, maar vrijwillig.
0 0
Robinjo1988
Nogmaals, ik vind dat je ook anders kan protesteren maar ik zit niet op vak410 dus ik heb er verder ook niks over te zeggen.

Juichen is doodnormaal maar 410 was in protest dus dat is geen normale situatie...

Als Ajax nu niet terugkomt op hun beslissing blijft deze stilteactie dan doorgaan? Ik mag toch hopen van niet want daar is het team de dupe van..
0 0
ajax19
Ik ga niet daarover, maar het zal best kunnen. Daarop moet je niet 410 aankijken, maar de clubleiding die telkens de woede op de hals haalt, is verantwoordelijk voor de stilte in 410 en bij de trouwe kern. Je moet soms je grond staan, wat enorm vervelend is, maar wat toch aftekent dat je ook basisprincipes hebt die disproportioneel zijn geschonden.

PS 'Na afloop van de wedstrijd was Frank de Boer..' Waar dan?
0 0
Professor
Natuurlijk ligt het ook aan het niet afmaken van kansen maar ik vind toch ook dat de achterhoede wat geconcentreerder moet zijn. Je weet dat je tegen dit soort tegenstanders vaak maar 2 of 3 tegenaanvallen krijgt. En dan als je zoals ajax terug naar de top (subtop) wil zal je meedogenlozer moeten zijn. Het was toch een drama hoe ajax verdedigde bij die 2 (let wel 2!!!!!!) aanvallen van roda.
Is toch een probleem voor ajax 100% geconcentreerd zijn de gehele wedstrijd.
0 0
Robinjo1988
Ik vond ook wel dat Kenneth die bal mocht hebben.
0 0
RoodWit
Was zeker houdbaar.
0 0
l0l
Eens we krijgen tegen de meest simpele Eredivisie ploeg, de meeste kinderachtige goals tegen. Volgens mij denken we dat veel beter zijn dan we denken. Als je ziet wat voor tegengoals wij elke wedstrijd krijgen, dat is gewoon om te janken. We hebben niet voor niks zoveel tegen goals.

Ik weet wel waar het denk aan ligt, pure kwaliteit. Hoe Veltman zich zo kinderachtig liet weg zetten tegen Janssen bij Vitesse zegt genoeg. Je verliest hierdoor veel punten en dat komt gewoon heel duur te staan.
0 0
IamLegend
wij supporters hopen dat jullie meer punten pakken! En de wedstrijd weet te winnen!
0 0
3*stars*3
'Ze hadden ons wel iets meer kunnen steunen, dat hadden we als spelers graag gewild'.

Maar ja als Ajax in 010 speelt , dan is er ook geen support.
En die carnavalspubliek van Oranje maakt alleen geluid bij een doelpunt van Oranje of een leuke aktie.
Was 1malig en ik hoop dat zo'n wedstrijd van gister ook 1malig was!
0 0
l0l
Precies.
0 0
balkenende
Wat ik storend vind aan het supportersprotest is dat diezelfde harde kern graag een sfeervol stadion wil en een Arena waarbij de grachten kunnen worden opgevuld. Dat valt alleen maar te bereiken als clubs en de Knvb hard gaan optreden bij achterlijk gedrag zoals op hekken gaan zitten.
Je protesteert daardoor indirect tegen meer sfeer in stadions en doet daar zelf alvast een schep bovenop door dit Ajax amper steun te bieden in een wedstrijd die ze anders misschien wel hadden gewonnen.

Je hoort altijd achter je team te staan, het draait om voetbal en niet om een uitlaatklep voor opgekropte frustaties van dertigers.
0 0
ajax19
Achterlijk gedrag? Jouw gedrag. Wie zaten ze daar in de weg dan?

Vrij weinig voetbalcultuur. Zoals Van Rhijn zegt: 'hun goed recht'.
0 0
MelleAfca
Denk dat van Rhijn nog heel veel profijt gaat hebben van Cuenca, dat zag je gister ook al goed, met name in de 1ste helft..

Dat het hem zelf ook al opviel dat het opvallend stil was geeft wel aan dat ze gewend zijn om geweldige support te krijgen, alleen maar positief dus..
Weet iemand of dit een eenmalige actie is of houdt 410 hetzelfde protest tegen Boekarest als het niet verholpen is?
0 0
l0l
Van Rhijn weet niet eens wat er speelt bij de supporters, overigens was het schandalig wat jullie op het veld lieten zien.
0 0
Koenniiee
Supporters laten het de spelers weten als ze kritiek op hun spel hebben. De spelers hebben ook hun volledige recht om te laten weten wanneer ze kritiek hebben op de supporters. Volkomen terecht!
0 0
l0l
Waarom? Moeten supporters dan altijd mee joelen of wat dan ook. Is toch nergens verplicht dat ze dat moeten doen. De spelers zijn wel verplicht om hun plicht te doen.
0 0
Koenniiee
Gaat om het principe. Ik hoor het publiek in de ArenA vaak fluiten, wat bovendien volstrekt belachelijk is, met als blijk te laten weten dat de supporters (een deel van) niet tevreden is over hoe de wedstrijd verloopt.

Mogen de spelers het dan niet zeggen als ze vinden dat ze niet gesteund worden? Tuurlijk wel!
0 0
l0l
Ze mogen zeggen en denken wat ze willen. Maar supporters mogen kritisch zijn. Supporters zijn van de club, niet de spelers. Ik betaal voor mijn seizoenskaart, als ik zie dat het team kut speelt. Mag ik toch wel het uiten of niet dan? Het is gewoon super triest dat dit Ajax thuis van Roda gelijkspeelt. Ik dat die Van Rhijn daar is zorgen moet over maken. Het is elke keer dat Ajax zo makkelijk een tegen doelpunt krijgt. Aan wat zal het liggen, de verdedigende kwaliteiten van de ploeg of aan de tegenstander?
0 0
Daantje Makkes
Niet aan de supporters in ieder geval
0 0