Lerby: 'Komt wel goed met Fischer'

NP, 24-12-2012 om 22:03, 7717 views, VI Vandaag | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Volgens Ajax-watcher van Voetbal International Simon Zwartkruis zal Viktor Fischer binnenkort zijn contract verlengen. De journalist sprak met Søren Lerby, zaakwaarnemer van Fischer. 'Ik vroeg aan Lerby hoe het nou zat met Fischer. Een paar maanden geleden wilde Ajax ook verlengen met Fischer. Maar toen waren zijn perspectieven anders dan nu, toen was hij net teruggezet naar de A-junioren. Toen wist hij eigenlijk niet wat zijn status was, inmiddels is Fischer basisspeler. Om Lerby te citeren: 'Komt allemaal wel op z'n pootjes terecht.' Waarvan akte', aldus Zwartkruis in VI Vandaag.

De Ajax-watcher had ook nieuws over de andere Deen die door Lerby begeleid wordt. 'Christian Eriksen zal waarschijnlijk tot het eind van het seizoen blijven, maar niet bijtekenen.'

Zwartkruis verwacht niet dat Ajax komende winterstop heel actief zal zijn op de transfermarkt. 'Drang is minder groot voor Ajax om spelers te kopen dan bij PSV en FC Twente. Frank de Boer is ook geen trainer die er veel om vraagt. Hij doet het met de spelers die hij heeft en vindt het ook leuk en ziet het als een uitdaging om jonge jongens door te laten stoten. Ze gaan zich misschien op één plek versterken. Dan moet je denken aan een spits of een linksback. Maar niet tegen grote bedragen.'

Bekijk de uitzending hier.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hupajax
In de zomer verkopen voor 15 miljoen (1-jarig contract).
Dan maher halen: 8 miljoen + Rits (waarde: 2/2.5 miljoen).
Maher is in mijn ogen iets verder dan Christian en is 2 jaar jonger.
Dan kunnen de komende 3 jaar van maher genieten.
0 0
AnitAjax
Jongens, jongens, maher is echt niet te halen hoor. Tenzij je er ongeveer 10 mil voor neerlegd, en dat moet je niet willen als je prima vervangers in eigen huis hebt.
0 0
Jajijdaar
Maher is een echte Ajax speler en gaat het zeker maken, geloof me, die Maher gaat een wereld topper worden. Ik sta er zeker voor open als hij voor 6/7/8 miljoen naar Amsterdam komt. 3 jaar later verkoop je hem voor 25+ mill.
0 0
3*stars*3
Of 5mil betalen voor Maher en klaassen en rits een jaar verhuren aan AZ en misschien willen ze Ebecilio ook erbij hebben...
0 0
Robinjo1988
Als Eriksen niet bijtekent vind ik het maar een ondankbare hond! Hij heeft bij Ajax de kans gekregen om zich te ontwikkelen en nu niet bijtekenen omdat hij dan makkelijker naar een grote club kan, terwijl hij daar nog niet klaar voor is. Ik dacht eigenlijk dat hij niet zo was als de meeste voetballers....

Als hij slim is blijft hij na dit seizoen, nog 1 seizoen en tekent in de tussentijd bij tot 2016. Dan kan Ajax tenminste nog een mooi bedrag vangen waar ze ook recht op hebben!
0 0
DevilOfExciteme
Hoor erg veel mensen Maher roepen deze dagen, maar die gaat veel te veel kosten en gaat dus tegen het beleid in. Ik ben erg benieuwd hoe Ajax zich houd zonder Eriksen. Ik hoop dat we er weinig van merken, maar ik ben bang dat je pas weet wat je kwijt raakt wanneer diegene er niet meer is.
0 0
omisom
Dus spelen we na de winterstop sowieso met een ander op de positie van Eriksen want de regel is "niet bijtekenen, niet spelen" of geldt dat nu niet?

Als ik heel erg eerlijk ben hoop ik dat Maher komt die heeft zich, op dit moment, verder ontwikkeld als Eriksen, welke het meer van momenten moet hebben in plaats van constante wedstrijden.

Dat Fischer langer blijft is alleen maar toe te juichen, die begint zich steeds nadrukkelijker te ontwikkelen en kan zeker van belang zijn in de toekomst.
0 0
Pettersson1963
BigDaddy84, Djuricic is goedkoper en heeft hetzelfde niveau als Maher! Bekijk de wedstrijd Heerenveen tegen Vitesse van afgelopen weekend nog een keer. FDBTFW, Eriksen vergelijken met Serero slaat nergens op, Eriksen beschikt over voetbalintelligentie en Serero kan nog geen drie seconden vooruit denken...
0 0
BigDaddy84
Maher is vele malen constanter en meer hetzelfde type als Eriksen. Hem zie ik het spel wel verdelen bij Ajax. Dat zie ik Djuricic niet doen. Die zie ik dan meer op de positie van De Jong spelen (soort van 10). Dicht bij de spitsen, met een actie in huis en diepgang. Maar die spelers hebben wel al (Serrero en Klaassen). Het maakt Djuricic overigens geen slechte speler, maar binnen het systeem van Ajax een ander type als dat Eriksen en Maher zijn.
0 0
BigDaddy84
Toch stiekem heel erg balen als Eriksen vertrekt. Ik hoop dat Ajax echt alleen koopt als het nodig is. Ik ben een groot voorstander om gewoon Andersen in het diepe te gooien, maar dit moet wel verantwoord zijn. Een keer de titel mislopen is geen ramp, maar je moet je team niet teveel devalueren. Mocht er intern geen oplossing zijn, dan is er extern in mijn ogen maar één echte oplossing. Maher is dan het absolute nummer 1 doelwit. Hij is net als Eriksen in staat het spel te verleggen, steekpasses te geven, diepte te zoeken en ook doelpunten mee te pakken. Djuricic is een goede speler, maar meer een type voor de actie en niet voor het verdelen van het spel.
0 0
Flerenc
Als je een talent als Maher of een Van Ginkel kan halen qua financiën denk ik dat je het gewoon moet doen bij een vertrek van een Eriksen en/of de Jong

Intern zou je moeten denken aan spelers als Schöne, Serero, Klaasen en Fisher. Mats Rits zien ik niet meer aanhaken!
0 0
Jurres
Wat verwacht dat Ajax doet als eriksen vertrekt?
0 0
FDBFTW
Ik zat vanochtend een herhaling te kijken van onze openingswedstrijd dit seizoen tegen AZ (2-2), zonder Eriksen was dat. Mijn god, wat was dat een onsamehangend matig elftal, we hebben echt behoefte aan een creatieve middenvelder als Chris weggaat.
0 0
Jeffrey15031
Thulani, in mijn ogen een geweldige voetballer!!
En ik ben nooit zo weggeweest van Eriksen,die mag van mij vertrekken. Als je kijkt naar Maher, dan is die al veel verder en heeft zich beter ontwikkelt
0 0
FDBFTW
Ik ben ook helemaal weg van Thulani, alleen het grote verschil met Eriksen is dat hij constant in beweging is en steeds diepte creeert, maar niet de goede steekbal en geniale passing heeft.
0 0
Jurres
Ik denk dat ze maher proberen of Fischer naar het middenveld en naar Andersen naar linksbuiten. Of Serero op het middenveld Als de jong ook weg gaat Ajax denk ik wel wat halen
0 0
Jurres
Eriksen zit niet bij soren lerby. Maar bij martin Schoots
Dit had iedereen toch verwacht dat eriksen niet verlengt
0 0
FDBFTW
Denk je dat hij intern vervangen gaat worden of dat er iemand wordt aangetrokken?
0 0