'Litmanen tipt Ajax over Finse spits'

Lorenzovgortel, 24-12-2012 om 13:22, 13528 views, Aland | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Omdat Kolbeinn Sightorssón vaker geblesseerd is dan fit en Ryan Babel zijn contract bij Ajax niet wenst te verlengen, is de kans aanwezig dat Ajax zich tijdens de winterperiode zal versterken met een nieuwe spits. Volgens het Finse Aland tipte clubicoon Jari Litmanen over een talentvolle landgenoot. Aland laat weten dat het zou gaan om Tim Väyrynen van FC Honka, de nummer zeven van de Veikkausliiga. Hij scoorde tien keer in de laatste 28 wedstrijden van de Finse club. Ook Genoa, Tottenham Hotspur en Atletico Madrid zouden interesse hebben in de 19 jarige speler.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wayout
Nee joh zo een houten klaas niet halen, vind ik wat ik van Helenius heb gezien wel ffe wat beter. Kan ook liggen aan dat kutfilmpje, maar wat ik zie van hem, echt niet!!!
0 0
Cello
Los van het feit of dit iets zou kunnen zijn voor Ajax, is het wel goed om weer een oud-speler te zien, die ook voor Ajax zijn ogen open houdt....net als we dat eerder meemaakten met Stefan Petterson.
0 0
braboajacied
Vindt hem een beetje houterig ogen en hij lijkt me ook niet al te snel. Kan wel aardig koppen en heeft ook wel een aardig schot. Maar is denk ik geen ajax-voetballer, tenminste aan dit gare filmpje te zien.
0 0
Litmanen87
Hij ziet er technisch vaardig uit, ook gezien zijn zaalvoetbalgoal.
Hij is 1.91 en kan met zijn kop scoren.

Lijkt mij een mooie concurent voor Hoessen en Van Kessel.
Sightorsson maar zo snel mogelijk verkopen als die weer fit is. Hij kan prima voetballen, alleen kan je nooit een heel seizoen op hem rekenen en blijven er vraagtekens bij hem staan over zijn fitheid.

Volgens mij mogen we niet klagen met Hoessen in de spits, nog geen wedstrijd verloren en is een mooi aanspeelpunt.
Die Väyrynen zou ook nog als breekijzer gebruikt kunnen worden met zijn 1.91 lengte
0 0
KevinR34
Liever Helenius! Die oogt in die filmpjes alleen al veel beter en die heeft alles! Lengte, fysiek sterk, pace en techiek erbij. koelbloedige afmaker, schiet ze er erg makkelijk in. Ik ben niet onder de indruk van dit filmpje. Niks bijzonders. Maar zal vast wel een goede speler zijn, alleen ik denk dat Helenius een paar klasse beter is.
0 0
Lazell
Ben benieuwd!
0 0
Daantje Makkes
Mooie achternaam.. Zie ik zo achterop het shirt staan. Verder nooit wat van gehoord dus ben benieuwd
0 0
Jajijdaar
10x in 28 wedstrijden vind ik niet zo geweldig... We hebben echte killers zoals Huntelaar en Suarez nodig. Ik mis een echte afmaker...
0 0
DeKlassieker
Daar gaat het niet meer om, Vooruit, het speelt allemaal wel een rol natuurlijk, maar er wordt vooral gekeken of het een speler is die past in het systeem dat Ajax wil gaan spelen. Uit gebrek aan geld is het ook erg belangrijk of een speler kneedbaar is voor Ajax. Sana en Hoesen zijn daar nu de beste voorbeelden van.

Sana heeft ondanks dat hij inmiddels een heel seizoen in de benen 5 keer gescoord in 18 wedstrijden (waaronder een X aantal als invaller) en dat is meer dan dat hij ooit heeft gedaan. Het is een speler die de club 100.000 euro per jaar kost en het is aan hem en de technische mensen om hem als maar beter te maken. Puur gebaseerd op geld (want daar draait het nu heel erg om bij Ajax) is het heel erg moeilijk om Sana te zien als miskoop. Natuurlijk kun je voor meer geld een betere speler kopen en natuurlijk kan de scouting van Ajax een 16-jarige speler kopen en deze veel beter op te leiden, maar voor het heden is Sana een prima speler om erbij te hebben. Als het lukt om hem nog beter te maken, dan gaan we nog veel plezier van hem beleven en dan maakt het niet uit of dat in de basis zal zijn of als invaller. En als niet lukt dan staat de club niet gelijk in de fik, want Sana zal nooit zwaar op de begroting drukken.

Ook in het geval van Hoesen draait het allemaal om geld. Die heeft voor 4 jaar getekend en kost de club 85.000 euro per jaar aan transfergeld. In vergelijking met het verleden een absoluut koopje. Ook hier kun je weer zeggen dat ze een 16-jarige hadden kunnen kopen om eerder op te leiden of als ze meer geld hadden gehad dan hadden ze een betere speler kunnen kopen. Maar voor het bedrag en de huidige kwaliteiten van Hoesen is ook dit een koopje. Echter is hier ook van belang dat de speler beter gaat worden.

We moeten Sana en Hoesen ook in een aparte categorie stoppen. Het zijn wat ''oudere'' jongens die weinig geld kosten en waar de technische mensen van verwachten dat ze kneedbaar zijn. Beide spelers zijn ook helemaal niet gehaald als basisspeler, maar door alle problemen hebben zij al meer gespeeld dan waarschijnlijk de bedoeling was of in ieder geval vaker in de basis gestaan dan de bedoeling was.

Ik vind dit persoonlijk een erg goede ontwikkeling en het is ook een grote verandering binnen Ajax. Ik kan me van de laatste jaren geen transfers herinneren waarvan de verantwoordelijke mensen zeiden ''deze speler kost ons erg weinig, maar wij vinden dat we hem beter kunnen maken''. Het is iets heel anders dan 16 jarige talenten naar de Toekomst loodsen of directe versterkingen kopen zoals Moisander. In mijn ogen is het een categorie waar Ajax nooit in durfde te investeren en daar zou deze Finse speler best eens bij kunnen horen en zo hebben we al meer namen voorbij zien komen.

Het is wel uiterst belangrijk dat dit soort jongens op hun positie bij de beste twee, drie spelers zitten. Zo vind ik persoonlijk Sana beter dan Ebecilio, maar minder goed als Fischer. En Hoesen vind ik beter dan Castillion, maar Sightorsson is dan wel weer beter. Dan is het een goede reden om dit soort spelers aan te trekken, maar als ze twee of meer betere spelers voor zich moeten dulden, dan lijkt het mij erg zinloos worden.
0 0
Lorenzovgortel
Suarez scoorde bij Groningen 10 doelpunten in 29 duels. ;)
0 0
Jajijdaar
Suarez speelde toen als rechtsbuiten bij Groningen en was nog nooit spits geweest. Pas na een jaar werd Suarez gebruikt als spits bij Ajax en toen begon hij veel te scoren. want in het eerste jaar had Suarez er ook niet veel inliggen als rechtsbuiten, hij gaf veel assists op Huntelaar die toen dik topscorer werd in de Eredivise.. Ten tweede, is de Eredivisie 5x van een hoger niveau als die van de Finse competitie.
Aangezien deze jongen een pure spits is en al 28 duels heeft gespeeld waarvan hij 10x scoort vind ik het niet zo denderend. Maar wie weet wordt hij beter en beter, maar de statistieken zijn erg matig tot nu toe.

Dus wat je zegt vind ik een beetje krom, snap ook niet dat je 9 duimpjes omhoog heb gekregen.
0 0
Dennis_Gijs12
Suarez is nooit echt als spits gebruikt hoor bij Ajax! Bij Groningen wel. Het was of Huntelaar in de spits of Pantelic.
0 0
MelleAfca
Als Jari hem tipt zal hij toch wel iets kunnen he ;)
0 0
ali_ajax
Jari tipte ook toivomaki volgens mij :p
Maar we hebben wel een spits nodig vind ik, dus misschien wel een interessante optie
0 0
Robinjo1988
Jari nu al part time scout voor Ajax?
0 0
AnitAjax
Geweldig, zo'n netwerk van oudtoppers!
0 0