Advocaat: 'Ajax en Feyenoord kopen ook'

Ajax Showtime, 07-12-2012 om 20:00, 10114 views, Omroep Brabant | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
WEER BOOS - In navolging van directeur Tiny Sanders, heeft ook Dick Advocaat nu zijn onvrede geuit over imago van een koopclub dat PSV momenteel heeft. 'In mijn vorige periode was dat ook al zo. Terwijl iedere andere club meedoet, ook Ajax en Feyenoord', benadrukt de oefenmeester. 'Als ze een speler nodig hebben, kopen ze', vertelt Advocaat in gesprek met Omroep Brabant. 'Hebben ze toevallig een aantal jeugdspelers die er klaar voor zijn, dan komen die door. Dat is bij PSV niet anders, maar het wordt hier anders gebracht.'

Advocaat heeft weinig begrip voor de kritiek van diverse PSV-iconen. 'Als je kritiek hebt, kom naar het stadion en vertel het de beleidsbepalers. Waarom moet die betrokkenheid via de media getoond worden? Mensen die hier al jarenlang gespeeld of een rol hebben gespeeld, moeten dat niet op die manier doen.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinus
Pffff, begint nu wel erg een 'ding' te worden die eigen jeugd. Wat al die PSV-ers roepen over Ajax zal allemaal wel, maar die borstklopperij over eigen jeugd begint me een beetje de keel uit te hangen. Tuurlijk ben ik er ook trots op dat Ajax veel talenten de kans geeft maar hoe PSV het doet is ook niets mis mee.
0 0
Ajaxrevolutie
Calimero Koopclub
0 0
erikje
Calimero is opgedoken in Eindhoven, hahaha
0 0
Van Reenen
Ik mis in dit artikel nog de namen van heel veel spelers die pisvee ooit in het verleden heeft gekocht van Ajax. Maar daarover hult men zich in zwijgen. Zonder deze Ajax-spelers zou pisvee het nooit gered hebben met al die titels.
0 0
suske
Dick Ajax heeft tussen 2005 en 2010 te maken gehad met koop lustige trainers die de eigen jeugd weinig kansen gaven.Nu sinds 2010 werd Cruijff het zat en greep in op de ons inmiddels bekende revolutie.De eigen jeugd heeft weer de boven hand bij Ajax. Zie Ajax-Psv Ajax met 9 jeugdspelers Psv met 0.

Voor 2005 speelde bij Ajax de jeugd ook al een grote rol. En waar Ajax niet kon voorzien met spelers uit eigen jeugd kochten ze daar een of hooguit twee spelers bij maar eigen jeugd had altijd voor rang. Alle europese beker zijn gewonnen met 90% eigen jeugd spelers.

Dus door de jaren heen hebben we altijd sucses gehad met eigen jeugd. Behalve de periode tussen 2005-2010!!.
0 0
Hwb
Overigens hebben in de periode 2005-2010 nog steeds (veel) meer jeugdspelers kansen gekregen (en gegrepen) bij Ajax dan bij PSV.
0 0
RobertoStrife
De feiten spreken voor zich Dikkie, natuurlijk, iedere club koopt wel eens een speler, maar het gaat erom, wat voert de boventoon? Eigen jeugd of aankopen. Bij Ajax en Feyenoord is dat eigen jeugd, bij PSV is dat aankopen.

Ajax was een koopclub, maar nu is dat omgeslagen.
0 0
IamLegend
En daar hoef je als club zijnde niet voor te schamen als je een koop club bent... Geef dat dan gewoon toe.
0 0
Randy428
Lol. Enige verschil is dat ze bij PSV nooit jeugd hebben die er klaar voor is.

En dan gaan roeptoeteren dat Ajax een koopclub is omdat we ooit de grootste miskoop allertijde hebben gehaald, Soelejmani, die dan net zo duur is als de gehele voorhoede van PSV. Waar slaat dat op? Vooral ook die vergelijking. Het gaat over kopen of jeugd een kans geven, en niet over de aanschafprijs van één speler.

Maar goed, laat ze maar lekker spartelen. Dit jaar worden ze hopelijk weer geen kampioen(ik gun het iedere club, behalve PSV), en dan zitten ze nog dieper in de problemen. Een Feyenoordsituatie zou ik ze van harte gunnen.
0 0
IamLegend
misschien iets voor de redactie om het eens goed uit te zoeken hoeveel spelers er gekocht zijn en welke spelers opgeleid zijn? zowel ajax, psv en feyenoord?
0 0
omisom
Beste Dick, ga je nu de slechte resultaten van jouw selectie verbloemen door te gaan wijzen naar Ajax en 010? beetje zielig Dick, misschien is het slimmer om je licht eens op te steken bij die clubs die duidelijk een andere weg zijn ingeslagen in plaats van kopen de jeugd laten doorstromen. Eens zal het koopgedrag van jouw club zich gaan opbreken en zal de val vele malen groter zijn als nu bij Ajax en vorige jaren bij 010.
Alle wijsheid gewenst Dick en vergeet niet: "Met één vinger naar voren wijzen is met drie naar achteren."
0 0
alibabba
Hij is groot en ik is klein en dat is niet eerlijk..
0 0
stanley 123
ajax en feyenoord koop clubs? hun kopen dan wel spelers maar wel rond de 18 of zelfs jonger om ze in de jeugdopleiding zelf nog wat extra bijtedragen alsvolgt om ze in de 1e WEL een kans te geven bij psv halen ze de beste spelers van heerenveen utrecht feyenoord desnoods ado of weet ik veel wat geven ze geen dingen extra uit de opleiding mee waardoor ze vanstart gaan in de 1e dus psv is dergelijk een koop club
0 0
edjeajax
Meneer Advocaat, noem 5 (vijf!) spelers uit de eigen jeugd die het enigszins gemaakt hebben (grote club buitenland, Nederlands Elftal) uit de laatste 'pak-m-beet' 20 jaar!

Ik kom niet verder dan appelvla en (twijfel) zenden... De rest is gekocht!
0 0
IamLegend
zenden, bommel, affelay, cocu, van nistel roy, ronaldo,...
0 0
Bapinho
Wat is dit voor een belachelijke domme reactie
0 0
AjaxAmsterdam81
Cocu had al 137 wedstrijden in het eerste van vitesse gespeeld en nog meer dan een seizoen bij AZ voordat hij naar PSV kwam.
Van Bommel kwam van Fortuna Sittard had daar al 153 wedstrijden in het eerste gespeeld.
Van Nistelrooij had al in het eerste van heerenveen gespeeld, 31 wedstrijden en nog meer in het eerste van FC den Bosch.
Ronaldo speelde al twee seizoenen in het eerste van Cruzeiro voordat hij gekocht werd door PSV.

GEEN eigen jeugd dus.
0 0
langestefan23
willems ook geewn eigen jeugd die hebben ze van sparta
locadia hebben ze in 2010 opgehaald uit jeugdopleiding van willem 2/rkc
ritzmaier hebben ze in 2010 opgehaald uit jeugdopleiding van austria karnten
0 0
IamLegend
labydad hoort dan wel weer thuis in dat rijtje, dan blijft het idd erg beperkt!

Ligt er ook aan wanneer je iemand als jeugdspeler bestempeld,
vind niet echt kunnen dat we de Denen ook eigen jeugd-spelers noemen...Want die hebben ook ergens anders hun opleiding gehad...

Spelers als siem de jong, enoh, van rhijn, lukoki, toby, serero,.. dat noem ik spelers uit eigen jeugd(via satelliet club). verder dan dat kom ik niet binnen de selectie..

De jeugd spelers uit eigen jeugd die al vertrokken zijn anita, gregory van der wiel en jan Vertonghe. Ma of dat nou een grote doorbraak is...

spelers als huntelaar en suarez mag je dan ook niet als jeugd bestempelen...
0 0
Hwb
Waarom de Denen niet en Siem de Jong wel? De Jong is op dezelfde leeftijd (16 jaar) gekomen als de Denen.

Daarnaast gaat er er niet om of je iemand op z'n 14e, 15e of 16e jeugdspeler mag noemen. Niemand ontkent dat Ajax spelers haalt, ook jeugdspelers. Waar het om gaat is dat Ajax jonge spelers die zich nog niet bewezen hebben (ongeacht of ze nou van Fulham komen of uit Denemarken of uit de eigen jeugd) een kans wil geven, terwijl PSV kiest voor spelers die elders al goed gepresteerd hebben.
Van dat laatste is Strootman het beste voorbeeld: PSV durft hem niet voor een ton of 5-7 bij Sparta op te halen, maar betaalt een half jaar later wel 5-7 miljoen aan Utrecht voor hem. Het verschil: hij had bewezen het niveau van de Eredivisie aan te kunnen. Zelfde met Mertens, die halen ze niet van AGOVV, maar van Utrecht.

Ajax haalt mensen op basis van potentie, PSV op basis van prestatie.

En natuurlijk geldt dit niet voor élke transfer van Ajax (Poulsen) en élke transfer van PSV (Willems). Maar dit is wat opvalt als je kijkt naar het totale beeld van transfers bij beide clubs.
0 0
jdvp1987
Waar zijn spelers als Vermeer, Alderweireld en Blind dan opgeleid? Dan noem ik dus alleen de laatste linie. Daarnaast zitten regelmatig bij de selectie Veltman, Kopper en van Dijk, allemaal jongens die spelen en een kans krijgen. Anders gezegd waarvan duidelijk is dat ze nog meer in Ajax 1 gaan spelen, dat zie je bij PSV niet tot nauwelijks.

Daarnaast las ik het lijstje met spelers die bij Psv in het eerste speelden. Wanneer de Denen als Eriksen en Fisher geen eigen jeugd zijn dan is ook Boudewijn Zenden dat niet, die is namelijk ontdekt door MVV.
0 0
lorenz00
Was het ook niet zo dat PSV de verkeerde Ronaldo kocht?
0 0
AFCAMM
Van Nistelrooy ging pas op z'n 22e naar PSV. Zelfde geldt voor van Bommel. Ronaldo was volgens mij 18 (speelde er vervolgens 2 jaartjes, maar heeft met de jeugd niets te maken iig). Cocu was zelfs al 25 toen hij naar PSV ging.

Blijven dus toch alleen Zenden en Afellay over.
0 0
afca4eva
Bouma...... haha ;)
0 0
Jowen
hehe hij krijgt het zelfs aan de stok met de eigen aanhang. Dick
0 0
IamLegend
Als meneertje nou gewoon zijn bek had gehouden over de transfer van bazoer dan was er niks aan het handje geweest.

Nu krijg je dit soort verhalen in de media wie is nou wie een opleiding instituut?
0 0
MankeNelis
Leuk man, er komt echt geluid uit meneertje aardappelhoofd!
0 0
laurens24
Dickt heeft wel gelijk dat al die critici naar de media stappen. Maar hij doet nu toch hetzelfde?
0 0
OKP-AFCA
Iemand zei het hier laatst al mooi..

Alles negatief gericht aan psv wordt beantwoord met "Ja maar Ajax..."

0 0
Cello
Dat is nu een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokyo.

En alles maar spiegelen aan Ajax.....bij elke keer dat men in de verdediging schiet......
0 0
BigDaddy84
Het blijft grappig dat de heren bij psv blijven reageren op deze aantijgingen. Maar dat ze nu zo met hun neus op de feiten worden gedrukt heeft natuurlijk te maken met vele verschillende punten. Zo even uit mijn hoofd:

- psv is niet in staat om jeugdspelers een serieuze rol te laten spelen in hun selectie. Naast dat er in de basis geen jeugdspelers rondlopen, krijgen jeugdspelers ook bij blessures en schorsingen geen kansen. De overgang van jeugd (die wel degelijk aardig presteert) naar de a-selectie is dus zeer zwak ondersteund.

- Hoofd jeugdopleiding Jelle Goes vertrekt naar Anzhi. Er is tot op heden nog geen nieuwe hoofd jeugdopleiding aangetrokken.

- psv koopt zodra de deal met de gemeente Eindhoven rond is direct 2 spelers voor 13 miljoen. Daarna wordt er nog voor een kleine 17 miljoen euro aan spelers bij gekocht. Dit alles terwijl de deal met de gemeente ervoor heeft gezorgd dat psv niet failliet is gegaan.

- psv riep 2 jaar geleden zich meer op de jeugd te gaan richten en af te willen van het imago koopclub. Daar is tot op heden niks van te merken.

- psv presteert met een bij elkaar gekochte selectie tot op heden bedroefend. Voor het seizoen zijn ze al enkele jaren de favoriet, maar ze kunnen het keer op keer niet waarmaken.

- Clubs die jeugdspelers goed begeleiden en kansen bieden om door te ontwikkelen zijn van nature meer geliefd dan clubs die zich meer richten op het kopen van spelers. (Barcelona - Real Madrid, Manchester United - Manchester City)

En ik geloof dat er nog wel wat meer punten zijn. Alles bij elkaar opgeteld ga je dan gewoon opmerkingen krijgen, zeker als de prestaties uitblijven.
0 0
3star
Een treffende reactie op voetbalzone:

Ze komen met een antwoord op alle kritieken maar een antwoord dat zo krom is als een hoepel. Laten we even kijken hoe het nu precies zit zullen we?

Wanneer een profclub een speler haalt bij een amateurs club of een andere profclub zal er altijd een vergoeding betaald moeten worden. Zo geniet Foreholte nog steeds van de carriere van VD Sar en Quick boys nog steeds van de carriere van Kuyt. In principe is dus elke speler automatisch gekocht.

Bovenstaande even in achting genomen bestaat er verschil tussen kopen en kopen. Ajax en Feyenoord kopen talenten tussen de 13 en 18 jaar en geven deze vervolgens nog minimaal 1 en soms wel 6 jaar een opleiding bij Ajax. Om vervolgens te kunnen laten debuteren in het eerste elftal. En wanneer ze goed presteren zullen ze ook daadwerkelijk naar een profcompetitie getransfereerd worden. Voorbeelden hiervan zijn Eriksen, Siem de Jong etc. Aangezien Ajax ze minimaal een jaar in de opleiding heeft gehad is het zowiezo (deels) een jeugd speler. En Ajax heeft hem dus ook (deels) opgeleid. En Ajax heeft dus met een (deels) opgeleide jeugd speler een mooie transfer gemaakt. Oftewel: Ajax is een opleidingsclub.

PSV koopt spelers die nooit in de jeugd voetballen maar gelijk in het eerste elftal doorstromen. Deze spelers hebben (vrijwel) allemaal al ervaring in de eredivisie en zijn dus geen jeugdspelers meer. Hierdoor bestaat het eerste team uit aangekochte spelers omdat ze nooit een stap in de jeugdopleiding hebben gezet. Oftewel: PSV is een koopclub

En dat is niet perse negatief, PSV heeft zich jaren goed kunnen redden met het aan en verkopen van spelers. Dus als je daar financieel mee vooruit komt is er niets aan de hand.

Maar dan moet je natuurlijk niet roepen dat je met de jeugd wil gaan werken om vervolgens 30 miljoen te gaan investeren. En wanneer je 30 miljoen investeert in 1ste elftal spelers moet je niet gaan lopen piepen als mensen weer met het stempel koopclub komen. Tenslotte heb je voor 30 miljoen aan basispelers gekocht.

Zo liggen de feiten, dan kunnen Advocaat, Sander en Brands wel vinden dat PSV geen koopclub is. Dan hebben ze een groter bord voor hun kop dan menig PSV supporter.

PS: Het is trouwens wel zielig om te zien het management blijkbaar zo aangetast is door de benamingen van supporters van andere clubs. Dat ze uberhaupt zichzelf al te proberen te verdedigen geeft al aan dat ze zichzelf aangetast voelen.
0 0
lorenz00
Heerlijk dat gejank van Advocaat, Brands en Sanders! Ajax is groot ikkuh ben klein maar wijn zijn net zo goed als Ajax hoor huil huil huil want Ajax doet het ook, Ajax is niet lief wij wel huil huil huil.
0 0
Bapinho
Verschil is alleen dat wij spelers kopen als we geen jeugdspelers ervoor hebben en zij laten jeugdspelers spelen als ze niemand kunnen kopen. En die opmerking van dat er "toevallig" wat jeugdspelertjes rondlopen is natuurlijk helemaal onzin want dat is net zon toeval als dat ik morgen de loterij niet win
0 0
Gabri411
misschien moeten we dick een contractvoorstel doen.... hij heeft het alleen maar over ons:-)
0 0
mickey2602
Welke rol had je voor Dickie in gedachten?Assistent van Frank?;-)
0 0
aj10ax
Wat een domme reacties van Sanders en Advocaat.Ajax en in mindere mate Feijenoord hebben altijd al een goede jeugdopleiding gehad en ze bieden echte kansen aan de jeugd en dat kun je van psv niet zeggen.Het imago van psv als koopclub is volledig terecht..Sla daar de voetbalannalen maar op na.
0 0
Tifosi
Whahahahahahahaha, wat een trieste schandelijke club dat pi$vee! Alleen maar vingertje wijzen en janken.
0 0
Robinjo1988
No shit sherlock! Iedere club koopt spelers! Maar jullie leiden zelf niks op. Kopen alleen maar!! Ajax koopt veel minder spelers en geeft jeugd veel meer kansen.. Snappen ze dat in aidshoven nog steeds niet? Fucking zwakzinnig lachwekkend zooitje is het..
0 0
Jowen
Aidshoven?! Wat een smakeloze woordkeuze.
0 0
Danishdynamite
Zij zijn groot en ik ben klein, niet eerlijk
0 0
Rogyros
Wat zijn ze daar bij psv toch aan het janken, zeg. Kijk naar de basiself van traditionele top drie en je weet genoeg. Bij Ajax staan wekelijks negen tot tien spelers in de basis die ook op de toekomst hebben gezeten. Bij feyenoord zijn er inmiddels ook een stuk acht die uit de eigen jeugd komen. En psv? Soms een.

Dat een journalist zo'n opmerking niet gewoon even plaatst na dergelijk gelul.
0 0
robert R.
Egt triest volk! Ze verliezen 2 keer en gelijk dit calimero gadrag
0 0
Melvin01
Hé kalimero! Ga janken!
Houdt je bezig met je eigen club!
Jullie zijn gewoon een koopclub, deal whit it!
0 0