Hoesen: 'Ben pas net begonnen'

Ajax Showtime, 07-12-2012 om 17:08, 3013 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
NUCHTER - Het gaat momenteel hard met Danny Hoesen bij Ajax. De 21-jarige spits kreeg in de afgelopen weken achtereenvolgend een invalbeurt, enkele basisplaatsen in de Eredivisie en zelfs een basisplaats in de Champions League. 'Ik ben pas net begonnen', zegt hij op de clubsite. Over een 'jongensdroom' wil Hoesen dan ook nog niks horen. 'Dat woord heb ik de afgelopen weken nu al zó vaak gehoord. Natuurlijk snap ik het wel een beetje, maar aan de andere kant: ik ben naar Ajax gekomen om te spelen. En dat doe ik nu', vertelt de aanvaller. 'Weliswaar speel ik door omstandigheden al meer dan verwacht, maar dan nog kan je niet echt over een jongensboek praten. Ik ben pas net begonnen. Misschien dat ik het ooit anders zie als ik later op mijn carrière terugkijk, maar ik heb nu niet het idee dat ik de hoofdrol speel in mijn eigen jongensboek.'

De thuiswedstrijd tegen PSV (3-1 winst) behoorde tot nu toe tot één van de mooiste momenten in de prille carrière van Hoesen. 'Die wedstrijd tegen PSV zal ik nooit vergeten. Zeker niet het moment in aanloop naar die wedstrijd toe', vertelt de speler hierover. 'Een paar dagen voor de wedstrijd kwam de trainer naar me toe en vertelde me dat ik waarschijnlijk zou gaan spelen. ‘Bereid je maar goed voor, want de kans is groot dat je zaterdagavond in de basis start’, zei hij tegen me. Het was korte boodschap, maar eerlijk gezegd hoefde hij ook niet meer tegen me te zeggen. Ik wist wat ik moest doen: gewoon scherp trainen, zorgen dat ik fit bleef, goed eten en goed slapen. Dat het uiteindelijk zo mooi uitpakte met een overwinning en een doelpunt is natuurlijk fantastisch. Een moment om nooit te vergeten.'

Niet veel later volgde het debuut van Hoesen in de basis van een Champions League wedstrijd. En wel in Spanje, op bezoek bij Real Madrid. 'Bernabéu is echt een van de mooiste stadions ter wereld. Het was prachtig om daar te mogen spelen. Ik had er vooraf heel veel zin in en was ook niet echt zenuwachtig toen het moment van de aftrap dichterbij kwam. Toch zal de uitslag (4-1-nederlaag) me meer bijblijven dan de hele entourage eromheen. Ik hoor nu immers bij de groep en dan is winnen het enige dat telt. Gelukkig werd de nederlaag iets verzacht doordat we ons die avond wel voor de Europa League hebben geplaatst', aldus Hoesen.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
steefjuhhhh
'' Ik wist wat ik moest doen: gewoon scherp trainen, zorgen dat ik fit bleef, goed eten en goed slapen. Dat het uiteindelijk zo mooi uitpakte met een overwinning en een doelpunt is natuurlijk fantastisch. Een moment om nooit te vergeten. '' Moet je dat niet altijd doen als topsporter? ;D Ik vind het wel een Ajax 1 spits in wording. Maar hij is nog lang niet op het niveau van Siem. Maar het is een heel andere speler.. Daarom kiest de Boer vaak verschillend. dat ligt ook aan de tegenstander, etc.
0 0
vd.Vaart
Danny Hoesen lekker in de basis houden. Ik zou Viktor Fischer en Jody Lukoki op de flanken zetten. Derk Boerrigter aardige goaltje gemaakt in Madrid, maar daar houdt het voor de rest op. Hij loopt als een hark en mist zijn vorm van vorige jaar.
0 0
timhee
als je derk geen vertrouwen geeft dan wordt het helemaal niks natuurlijk. En ik vindt eigenlijk dat hij steeds beter gaat spelen.
0 0