Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

'Van Rhijn veel volwassener geworden'

sv, 07-12-2012 om 15:15, 3017 views, Ajax TV Exclusive | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Ricardo van Rhijn voelt dat zijn ontwikkeling even stagneert. Volgens Frank de Boer is de verdediger verder dan een jaar geleden. 'Het is een logische reactie dat je niet alleen maar een stijgende lijn hebt. Als ie dat gevoel heeft, dan kan ik dat best begrijpen. Ik denk niet dat stil blijft staan', zei De Boer. 'Hij is een betere speler dan een jaar geleden. Volwassener geworden zoal binnen als buiten het veld.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax19
Als je hem nou eens centraal op het middenveld gaat zetten, zullen we de echte Van Rhijn te zien krijgen.
0 0
N-ajax
Dan nog liever blind, daar maakt zijn traagheid minder uit, terwijl zijn spel met de bal juist nuttiger is.
0 0
ajax19
Beide, plus Andersen. En Eriksen en Siem met Boerrigter voorin. Achterin Dijks en Veltman erbij, die doen het best behoorlijk.

Desalniettemin, hier zien yuppies liever Schöne, Hoesen en Fischer.
0 0
paulusss
Laten we dan ook meteen Vermeer en Moisander omwisselen, en Toby naast Boerrigter op de flank zetten. Of zou het team dan zwakker worden omdat echt iedereen een nieuwe plek heeft?
0 0
ajax19
Kan ik niet voorstellen als nieuwe plekken functioneel beter zijn.

Namelijk krijg je dan vaker Siem en Christ in de zestien, staan Van Rhijn en Blind voor het situeren en toeslaan al dichterbij, krijg je met Boerrigter en Andersen buitenkanten om van te smullen, en heb je achterin twee spelers erbij die kunnen doordrukken.

Daarachter zitten dus functionele redenen. Of je vindt toch dat we verder moeten modderen met het veldspel van tegen Madrid, dat systeem kan ook, hoef je er verder ook weinig van te verwachten.
0 0
leazi
Mischien Verhoeven terug halen en als breekijzer gebruiken?
In de 80e minuut in de spits zetten?

0 0
ajax19
Moeilijk, hé, - functioneel over voetbal praten? Haha.
0 0
paulusss
Je vergelijkt nu een wedstrijd uit in Madrid tegen Ronaldo en Benzema met een wedstrijd thuis tegen Groningen met Michael de Leeuw en Kees Kwakman. Kan je hem dan niet beter vergelijken met psv, toch een prima wedstrijd volgens mij?
0 0
ajax19
Nee, want je moet internationale maatstaven gebruiken, anders kom je nooit ergens. Of wil je niet opleiden voor de top?
0 0
paulusss
Het heeft toch niets te maken met opleiden voor de top? Het feit dat het team in Madrid teveel onder de indruk was en niet zijn niveau haalde, betekent toch niet automatisch dat dat team niet goed is? Ik denk dat Andersen, Veltman en Dijks tegen Real niet ervoor gezorgd hadden dat Ajax wel gewonnen had...
0 0
ajax19
Dan kun je datzelfde over PSV toch zeggen, dat PSV gewoon niet machtig was in Amsterdam. Dat heeft ook zijn redenen, en voor Ajax is het zaak om de redenen te erkennen en wijzigingen te bepalen. Mijn punt is: het maakt wel uit wat er misgaat, moet optimaler.

Ik denk dat de backs en de verdedigende middenvelder tegen Real wel een probleem waren, want Calléjon, Kaka en Ronaldo zorgden voor hun doelpuntenproductie en hun dreiging. En dat deden ze kinderlijk eenvoudig. Jij lijkt wel Brands van PSV, 'aan onze verdediging lag het niet'. Haha, kom op, ontkennen, is dat alles?

Ik weet dat Veltman en Dijks speelgerechtigd waren, Andersen trouwens niet. Ik denk dat Van Rhijn, Boerrigter, Blind, Siem, Christ, Schöne op een andere manier een waardevollere wedstrijd hadden kunnen spelen. Ik had dus een aantal andere keuzes gemaakt, waarmee de tactiek steviger kon zijn en het systeem beter.
0 0
paulusss
Is Gremlin weer skaffa of niet?
0 0