Jol: 'Danny een lekker voetballertje'

sv, 04-12-2012 om 12:04, 4667 views, AD | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Martin Jol was trainer van Fulham toen de club besloot hem afgelopen zomer te laten vertrekken. In het Algemeen Dagblad licht hij zijn keuze toe. 'Danny was nog te licht voor het eerste. Vandaar dat we hem vorig jaar ervaring lieten opdoen bij Fortuna Sittard. Nederland is voor hem een ideaal land om zich te ontwikkelen', zegt Jol.

Hoesen stond drie jaar onder contract bij Fulham, maar maakte zijn debuut niet. 'In Nederland heb je met minder fysieke gevechten te maken, is het minder overleven. Danny is gewoon een lekker voetballertje. Ik hoop dat hij de kans blijft krijgen bij Ajax.'

Jol zag hem tegen PSV aan het werk. 'Natuurlijk heb ik die wedstrijd tegen PSV gezien. Leuk voor die jongen dat hij scoorde.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Typische Jol-fout om zo'n jonge talentvolle speler er niet bij te halen.
0 0
Randy428
Zoals Ajax spelers niet tot in den treure kansen kan blijven geven en er op een gegeven moment kan worden besloten een speler te laten gaan, zo kan dat bij Fulham ook.
0 0
ajaxbrian
Dit is niet helemaal waar. Wat zou jij doen als je de keuze had tussen Berbatov, Petric, Pobregnyak of Hoesen. Dan is het een hele logische keuze dat Hoesen afvalt.
0 0
RobertoStrife
Dan zou ik toch even je geschiedenis nakijken, Berbatov is gehaald voor 4,4 miljoen dit jaar. Ook Petric (transfervrij) is dit jaar pas gehaald. Een paar gasten van 31 halen voor 4,4 miljoen (en een gigantisch salaris) of een talentvolle jongen van 22 bij de selectie halen en een kans geven.

Ik vind het inderdaad een hele logische keuze. Gelukkig voor Ajax maakt hij de verkeerde.
0 0
ajaxbrian
In Engeland heb je geen tijd om een jong talent een kans te geven en vooral Fulham niet, Fulham speelde voor degradatie vorig jaar en dit seizoen zou het ook zwaar worden dus dan ga je liever met ervaren voetballers spelen, die al tegen een tikkie kunnen dan een jong talent die alles nog moet ervaren. Danny Hoesen blonk uit bij Fortuna Sittard... Daar word Fulham echt niet blij van ofzo. Daarom is Nederland ook zo goed omdat de clubs de jeugd een kans geeft. Jij bekijkt het alleen maar door een Hoesen-bril. Overigens is Hoesen 21 en ik kan mij nog goed herinneren dat iedereen tegen de aankoop Hoesen was en iedereen is nou positief... Beetje jammer dat mensen al meteen conclusies trekken bij een jong talent.
0 0
RobertoStrife
Ik ben nooit tegen de aankoop van Hoesen geweest, heb altijd gezegd: Als het technisch hart in hem gelooft, doe ik dat ook. Zelf ken ik hem niet.

Waarom zou je in de Premier League geen jonge spelers de kans kunnen geven? Volstrekte larie! Er zijn tientallen youngsters te noemen die een kans gekregen hebben en gepakt afgelopen jaren. Ook bij degradatie-kandidaten overigens.
0 0