Vink: 'Apathisch tegen F'noord'

Ajax Showtime, 03-12-2012 om 23:06, 3231 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
Gery Vink was na afloop van Jong Ajax - Jong Feyenoord niet blij met de 0-2 nederlaag die zijn ploeg leed. Bij Feyenoord deden veel ervaren krachten mee, maar volgens Vink mag dat geen smoes zijn. 'Daarin schuilt juist de uitdaging', aldus de coach van Jong Ajax. Maar in de eerste helft zag hij die gretigheid niet terug in het spel van zijn ploeg. Vink: 'Ik vond dat we te veel respect voor ze toonden. We lieten Feyenoord te makkelijk voetballen. Ze waren heer en meester. Natuurlijk was het een sterk team, maar wij waren apathisch. Dat viel me tegen.'

'Feyenoord beschikte over meer routine', concludeerde Vink na afloop. 'Dat zag je aan de rustige manier waarop het de wedstrijd uitspeelde. Ze waren beter. We hebben terecht verloren.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax19
Gisteren een koekenbakker. Zoh, pff. Wat kon hij dom coachen.

Maar jullie lieden op AS hebben vast niks bij de wedstrijd bezocht? Diegenen die ik hier lees, hebben het overigens goed doorzien. Er klopte niks van de formatie. Dat Bosman en Schoenaker niks zeiden!?

Bijvoorbeeld: "Fabian, wat loop je nou naar voren, daar staan toch al spelers, blijf daar nou weg", terwijl dus de hele aanval vastzat, omdat de aanvallers stilstaan, omdat diezelfden eigenlijk alleen kwaliteiten voor bij een counter hebben. Uitgerekend, jaja, de verrassende speler, wordt teruggeroepen. Dan hoor je te coachen "Les, Gino, Lo: loop het nou niet dicht, je komt te vroeg, dan moet je van posities wisselen, anders staat het vol". Dat zal een persoon als Cruijff alleen maar beamen. Zo waren er talloze momenten. De echte talenten verpieteren, omdat ze worden doodgeïnstrueerd en niet eigen verstand mogen gebruiken. Wat een schaamrood team.
0 0
Ganggino
Deze overwinning is geen schande als je ziet met wat voor elftal Feyenoord aantrad. De helft van dat elftal hebben al meerdere malen in de competitie minuten gemaakt en zijn al ruim in de twintig.
0 0
ajax19
Deze nederlaag is niet erg. Het hopeloze veldspel absoluut wel.
0 0
AFCA***
Laat me raden, Cruijff zijn schuld ?
0 0
ajax19
Nee, absoluut niet. Hierbij is Cruijff niet betrokken. Wat een rare opmerking, Cruijff is intern evenzo vlijmscherp in zijn commentaren. Gisteren was het echt verschrikkelijk pijnlijk. Ik ben tot in het diepste van mijn ziel een Cruijffiaan. Gisteren was Ajaxonwaardig.

Als je met drie op lijn wilt spelen, dan moet je daar niet je backs voetballend voor opofferen, terwijl je niet met 5 van de 7 spelers daarboven spelen moet die beter kunnen pressen/counteren dan situeren/toeslaan. Iets dat iedere Ajax-hoofdcoach moet snappen.
0 0
CrazyDJ
Naja wat wil je ook met zo'n opstelling...
Zonder pure vleugelspelers (op de sa na) en met 2 verdedigende middenvelders...
Tja, dan kun je wel wachten op wat afwachtend voetbal natuurlijk maar ach, de resultaten maken op zich niet bijzonder veel uit bij jong ajax.
0 0
geronimo
heel andere reactie dan de verliezers uit einhoven , dit is sportiefer
0 0
C.Eriksen10
Hij had de spelers er niet voor. Speelde eerste helft met Busse,Nieuwepoort,plus 2 defensieve middenvelders Boccara,Sporkslede dat kan nooit goed lopen, Ligeon als buitenspeler. Dat kan niet tegen zo''n ervaren ploeg. Jammer, maar hier leren ze veel meer van, dan elke wedstrijd 3 of 4 nul winnen. Gewoon ff op de blaren zitten en focussen op wat beter moet voor de volgende wedstrijd.
0 0