KNVB repliceert Advocaat over arbiters

Ajax Showtime, 03-12-2012 om 17:38, 5033 views, VZ | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
De KNVB kan zich niet vinden in de klaagzang van Dick Advocaat. De trainer van PSV merkte na Ajax-PSV op dat hij het raar vond, dat Björn Kuipers de wedstrijd op zich mocht nemen. De scheidsrechter floot recent namelijk ook al de ontmoeting tussen de Amsterdammers en Vitesse. De beste scheidsrechters over wie de KNVB beschikt, krijgen de pittigste wedstrijden. Zo filosofeert de bond al langere tijd. 'Dat is het belangrijkste uitgangspunt, daarnaast hanteert de bond een aantal lichtere uitgangspunten. Bijvoorbeeld dat men niet te snel achter elkaar (thuis)wedstrijden van dezelfde club fluit. Naar ons oordeel is hiervan geen sprake', geeft een woordvoerder te kennen aan Voetbal International.

De Nederlandse bond maakt Advocaat duidelijk dat er meer dan twee weken zaten tussen Ajax-Vitesse en Ajax-PSV: de eerste wedstrijd was op 3 november. 'Vervolgens speelde Ajax drie wedstrijden onder leiding van andere arbiters. Twee keer uit (PEC Zwolle en Roda JC) en tussendoor dus ook nog thuis (tegen VVV)', aldus de bond.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
1eringzuid2
Ik ben het toch wel met Advocaat eens. Gaat Kuipers nu alle toppers fluiten dan? Zo bijzonder vond ik hem niet fluiten. Ik zat me kapot te ergeren dat hij zijn kaarten zo lang op zak hield. Pas na de overtreding van Van Bommel op De Jong, waarin Kuipers toch echt niet anders kon dan geel trekken, ging hij er meer trekken. In elke wedstrijd mekkeren die Van Bommel, Strootman en ook andere p$vers bij bijna elke beslissing, en lopen herhaaldelijk opzichtig om kaarten te vragen voor hun tegenstanders. Ik dacht dat daar regels voor waren? In mijn ogen heeft p$v nog te weinig kaarten gehad. En na zijn gele prent ging Van Bommel 1 minuut later weer over de grens. In Eindhoven had een willekeurige tegenstander van p$v, zijn 2e gele gekregen. Na 5 minuten ging p$v al tijd rekken. Kuipers constateerde het meerdere malen maar trad niet op. Extra tijd van de hele wedstrijd 4 minuten..... Ik kan nog wel even door gaan met het optreden van meneer Kuipers. p$v kan van alles zeggen maar een thuisfluiter was Kuipers zeker niet.
0 0
fayeajax
Klein is ie al Dickie, ik vul mijn zakken in het buitenland weer wel, Advocaat.
Geef hem een eierdop op zijn hoofd, zijn kapsel is al van haarimplantaten voorzien, zet een filmcamera erbij en de nieuwe Calimero serie kan beginnen.
0 0
erikje
Advocaat koekoek wakker worden.
0 0
SoNick
Ik had er niet eens bij stilgestaan dat VVV er ook nog tussen zat. Plus die twee uitwedstrijden...de kritiek van Advocaat is inderdaad grote onze. Ik snap ook wel dat ze liever Vink hadden, want die zit Ajax vaker dwars, maar dit is echt onzin.
0 0
Ganggino
Valt de laatste tijd reuze mee, aantal seizoenen geleden was Vink inderdaad erg dwars richting ons, is inmiddels wel minder.

Over het algemeen is;
- Vink een PSV-er
- Kuipers neutraal
Gözübüyük ook neutraal
- Blom Ajacied
- Nijhuis TukkerGözübüyük ook neutraal.
0 0
1eringzuid2
Blom Ajacied?? Uit welk ei kom jij............
0 0
Caelintroy
hahaha, ja idd. is toch een kakkerlak?
0 0
Andre3000
Dickie! Gedraag je als een echte verliezer! Jullie waren gewoon laf en slecht! Wij waren beter!
0 0