Ajax minder punten dan in kampioensjaren

NP, 29-11-2012 om 21:13, 3660 views, Ajax Showtime | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Ajax doet het dit seizoen in vergelijking met seizoen 2011/2012 en seizoen 2010/2011 minder goed. De ploeg van trainer Frank de Boer heeft op dit moment drie punten minder dan vorig jaar en zeven minder dan twee jaar geleden. Daarbij is gekeken naar het aantal behaalde punten tegen de tegenstanders waar Ajax dit seizoen al tegen gespeeld heeft, met uitzondering van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (beide seizoenen) en de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (seizoen 2010/2011). Ajax heeft dit seizoen tot nog toe in thuiswedstrijden meer punten gehaald dan vorig seizoen. Alleen Vitesse wist in de Arena een beter resultaat te boeken dan in het seizoen 2011/2012, 4-1 winst tegenover 0-2 verlies. Tegen FC Utrecht, FC Twente en NAC behaalde Ajax meer punten dan een jaar geleden.

In uitwedstrijden doet Ajax het een stuk minder goed dan vorig jaar. In vijf uitwedstrijden (PEC Zwolle niet meegerekend) behaalde Ajax drie keer een slechter resultaat, tegen Heracles, ADO Den Haag en Heerenveen, en maar één keer, tegen Feyenoord hield Ajax meer punten over aan een uitwedstrijd dan in het vorige seizoen.

Ten opzichte van 2010/2011 behaalde Ajax zowel in thuis- als in uitwedstrijden minder punten. In de Arena deed Ajax het toen beter tegen Vitesse (4-2 winst) en tegen AZ (2-2 dit seizoen,4-0 winst toen). Alleen tegen FC Utrecht, waar Ajax toen 1-2 van verloor, werd een beter resultaat gehaald (1-1). In de uitwedstrijden behaalde Ajax dit jaar tegen Roda JC en ADO Den Haag meer punten dan twee jaar geleden. Terwijl tegen Feyenoord, Heracles en Heerenveen minder punten behaald werden.

Toch is er een lichtpuntje voor Ajax. Als er wordt gekeken naar de stand in de Eredivisie na veertien wedstrijden staat Ajax er niet slechter voor dan tijdens de twee kampioensjaren. Vorig jaar stond Ajax toen tien punten achter op koploper AZ, dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld had. Twee jaar geleden had Ajax net als nu een achterstand van zes punten, ook toen was de koploper PSV.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxforlife1
wat een onzin statistieken als je morgen wint ben je opeens kampioenskandidaat nummer 1. Vitesse zal naar mijn mening tot speelronde 26 mee blijven doen net als AZ en daarna afhaken. En Twente zie ik het al helemaal niet worden het gaat dit jaar gewoon tussen Ajax en P$V.
0 0
mickey2602
Het eerste en laatste deel van je reactie ben ik het mee eens.Het zal gaan tussen Ajax en PSV en wie er kampioen zal gaan worden,die meningen kunnen per week verschillen.Maar AZ doet nu al nieteens mee(plaats 13 geloof ik)en ik verwacht ook niet dat die nog aan gaan haken.Vitesse zal na de winterstop punten laten liggen omdat ze dan Bony missen,hetzij transfer,hetzij Afrikacup.Zo denk ik erover.
0 0
RobertoStrife
6 punten is niks en verder is het een onzinnige vergelijking.
0 0
afca4eva
Alleen de laatste alinea doet er toe naar mijn mening..
0 0
Pettersson1963
Ach, Cruijff zou zeggen het is een leermoment en over drie tot vijf jaar staat Ajax internationaal weer op de kaart!
0 0