'Boccara buiten beeld wegens uitstapje'

sv, 26-11-2012 om 09:40, 18795 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ilan Boccara is sinds zijn debuut bij Ajax tegen Heerenveen even 'gestraft' omdat hij een uitstapje zou hebben gehad naar Parijs. Dat schrijft Henk Spaan zaterdag in zijn column in Het Parool. 'De aangewezen vervanger van Poulsen is Ilan Boccara, invaller tegen Heerenveen, maar daarna tijdelijk in ongenade gevallen wegens een uitstapje op religieuze gronden naar Parijs. Als hij is hersteld van zijn rugblessure, ligt een terugkeer naar de A-selectie voor de hand', aldus Spaan, die niet te spreken was over Poulsen.

Ajax was volgens Spaan te verdedigend ingesteld op het middenveld. 'Jol koost twee jaar geleden tegen Real Madrid voor een aanvallender ingesteld middenveld (Enoh, De Zeeuw en De Jong) dan Frank de Boer tegen Dortmund.'

Tot slot pest de columnist nog eens Marc Overmars vanwege zijn zuinigheid. 'Als Boccara hersteld is van zijn rugblessure, ligt een terugkeer naar de A-selectie voor de hand. In uiterste nood kan Overmars afreizen naar New York, waar Tainio al 35 wedstrijden in het eerste van Red Bull op zijn naam heeft. Koopje.' (foto: Black Bath Towel Photographers)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RoodWit
Soms vraag ik mij af waarom deze man überhaupt bij Ajax zit...dit zijn geen woorden van een fan of supporter.

Supporten doet deze man al jaren niet, het is louter van zich af trappen op alles wat Ajax is.
0 0
IamLegend
snap ook niet dat deze man nog aand8 krijgt op deze site.
0 0
Hwb
Omdat deze site gewoon berichten die samenhangen met Ajax bundelt. Er wordt vooral informatie doorgegeven. Daarbij wordt (terecht in mijn ogen) niet gekeken naar de opvatting die verkondigd wordt; alle berichten over Ajax hebben een plaats. Aan de lezers is het vervolgens om te bepalen wat wel en niet relevant of waar is.
0 0
AFCA19
Henk heeft blijkbaar een kortingskaart bij de Gall & Gall
0 0
daslogisch
Dan mag grote vriend Spaan er nog wel even bij zeggen dat het bij Jol veel te vaak voorkwam dat ie met zo'n laf middenveld speelde en vaak ook maar 2 aanvallers opstelde. En dat hij Ooijer een paar keer opstelde in plaats van een fitte en toen al (veel) betere Alderweireld, enkel en alleen omdat hij als t erop aankwam laffe Jolletje altijd voor spierkracht en ervaring koos in plaats van pure voetbalkwaliteiten en/of talent.

In de betreffende wedstrijd tegen Madrid speelde het Ajax van laffe Jol ook nog eens met Ooijer achterin en met slechts 2 aanvallers.. Daartussen een middenveld met werker de Zeeuw, zijn oogappeltje Enoh, loper de Jong en op links de voormalig linksback Urby als meest aanvallende middenvelder.. De laffe wissels van de laffe Jol waren die wedstrijd trouwens ook nog aanvaller Sulejmani eruit voor middenvelder Eriksen en werker met diepgang de Zeeuw eruit voor werker zonder diepgang Tainio..

Structureel speelde Jol ontegenzeggelijk aanzienlijk laffer dan de Boer, maar ook slechts naar dat ene incidentje kijkende (wedstrijd onder Jol tegen Real vs wedstrijd onder de Boer tegen Borussia) kun je toch maar moeilijk impliceren dat de laffe opstelling van de Boer nog laffer was dan de opstelling van Jol.. Door de opstellingen op Spaans wijze te vergelijken impliceert ie dat er toentertijd helemaal niet on-Ajax werd gehandeld. Eigenlijk was t toen volgens gekke Henkie zelfs beter :) Nadenken leert echter dat het tegenovergestelde van wat hij impliceert eerder waar is, nl dat Jol tegen Real zelfs eerder nog laffer dan de Boer heeft gecoacht dan minder laf. Zo zonde dat Spaan zijn objectiviteit volledig is kwijt geraakt. Daar hebben wij als voetbalvolgers helaas een goede analyticus door verloren..

Als je spreekt over een selectieve en expres beperkte weergave van de werkelijkheid met simpelweg als enige reden argumenten in je straatje willen laten passen, dan is deze uitspraak van Spaan weer een schoolvoorbeeld. Bizar dat Spaan de boel almaar zo draait en voorspiegelt dat t zonder verder nadenken echt even lijkt alsof t onder de stinkende Coronel-kliek en diens laffe trainertje Jol toch eigenlijk best wel heel erg goed was..
0 0
Robinjo1988
Die laatste alinea... Wat een superkneus die spaan
0 0
Gremlinskaffa
Het is me niet helemaal duidelijk waarom een uitstapje naar Parijs een reden is om Boccara te straffen. Als je op zaterdagavond speelt en tot dinsdag geen clubverplichtingen hebt, dan mag je toch best in je vrije tijd even naar je ouders? Parijs is een kleine 6 uur rijden/1,5 uur vliegen. Zolang je voetbal er maar niet onder lijdt.
0 0
Vinc-ajacied
Zou Henkie Penkie in het verleden gepest zijn door Frank dat hij elke week naar hem uithaalt? Hou toch eens op met dat betweterige gedrag over jeugdspelers en straffen.
Kunnen we die vent niet bannen?
0 0
geronimo
Ah Henk Spaan ,irritante oude man.
0 0
Cello
En dat is ie!!.

Het blijft hem maar dwars zitten, dat de Cruijff-revolte nu uiteindelijk toch langzaam aan de goede kant op gaat.
Spaan was en is nu eenmaal voorstander geweest van de oude garde dioe eruit gewerkt is...dus die zal voorlopig wel blijven sputyteren in het Parool...... alleen wordt ie met de week ongeloofwaardiger, tot het belachelijke aan toe....

Begin iig al medelijden met hem te krijgen
0 0
paulat
Overmars lacht hem uit en vindt hem een grappige clown.
0 0
ST
Slechtste columnist ooit.
0 0
Daantje Makkes
Cynische praatjesmaker ten voeten uit. Ten eerste is een middenveld met Enoh, de Zeeuw en de Jong meer controlerend dan aanvallend en ten tweede om Tainio in het verhaal te betrekken bewijst maar weer eens dat er niks speelt in het nutteloze leventje van Spaan
0 0
Raikkonen94
Doei Spaan, wat jij ervan vindt kan niemand wat interesseren geloof ik.
0 0
CrazyDJ
Henk Spaan heeft dus blijkbaar liever dat Ajax het wanbeleid van de jaren geleden door blijft voeren met die belachelijke bedragen en salarissen?
Ik kan haast geen andere conclusie trekken na zijn gezeik keer op keer op de zogenaamde zuinigheid van Overmars...

Buiten dat het ronduit sneu en kinderachtig is om steeds in herhaling te vallen over zoiets, maakt hij zich hiermee gewoon belachelijk en ongeloofwaardig.
Maar goed, daar waren we al eerder achter hè...
0 0
DeKlassieker
De columns van Henk Spaan zijn in en in triest, maar het is wel belangrijk dat hij over Ajax schrijft. Spaan toont namelijk in iedere column weer aan dat er mensen zijn in de ledenraad of op de Toekomst rondlopen die niet achter de huidige gekozen lijn staan. Ik vrees dat hij zijn informatie uit de ledenraad krijgt waar tal van mensen hun medestanders hebben verloren en alleen zij zijn gebaat bij het lekken van (non) informatie. Daarbij speelt de toekomst een uiterst belangrijke rol, want het heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de ledenraad is opgeheven en verworven is met bestuur.

Hierdoor moeten sommige mensen echt vrezen voor hun invloed op Ajax en ik durf wel te stellen dat er nog eens keer een hele grote wijziging zal ontstaan, waarbij de bestuursraad zal worden vervangen. Dit is waarschijnlijk echter alleen mogelijk als Ajax van de beurs zal stappen en weer een vereniging zal worden. Hierdoor is het mogelijk om de supporters meer bij de club te betrekken, waardoor zij kunnen stemmen op bepaalde functies (president, voorzitterschap). De bestuursraad zal dan geen enkele invloed meer hebben zij het dat er ook groepjes gaan ontstaan en deze groepjes bepaalde mensen naar voren willen duwen. Echter zijn het dan wel de supporters die de macht hebben over deze groepjes, dus bestaat er minder gevaar voor een ''vijandelijke'' overname en is er geen gevaar voor mensen die dankzij vriendjes te lang kunnen blijven zitten, aangezien het bestuur eens in de vier jaar kan worden gewijzigd.

Dus ja... een beetje als Barcelona zeg maar en bijkomend voordeel van dit alles is (hoe kan het ook anders) geld. In plaats van aandelen betalen supporters voor hun invloed binnen de club en kun je maar één stem uitbrengen (net zoals in de bestuursraad). Ajax zou hier ontzettend veel geld kunnen verdienen door alleen maar de macht binnen de club naar buiten toe te brengen, in plaats van binnenskamers te houden.

Deze gang van zaken en het opkopen van de Amsterdam Arena (in die volgorde) zullen uiteindelijk in de toekomst gaan plaats vinden. Het is echter wel uiterst lastig om van de beurs af te komen. Ajax zou dit geld zelf moeten opsparen, maar dan moet het eigen vermogen naar 100 miljoen euro gaan (50% gebruiken voor aandelen te kopen). Anders moeten ze geld lenen bij een bank en daar heeft niemand zin in.

Hierna kunnen ze de macht aan de supporters ''geven'' waarmee ze miljoenen ophalen om de Amsterdam Arena te kopen (onvermijdelijk als Ajax wil doorgroeien en dit maakt ze in één klap financieel twee keer zo sterk als alle andere Nederlandse clubs). Dat is dus een beetje mijn gedachte waardoor Spaan aan zoveel inside informatie komt en dit vrijwel altijd negatief is.
0 0
Hwb
Begrijp ik nou goed dat je eigenlijk voorstelt om de betaaldvoetbaltak helemaal los te koppelen van de amateurtak?
Want dat is volgens mij de consequentie als je de betaaldvoetbaltak ombouwt tot een vereniging waarin de supporters (die dan de leden zullen moeten worden van de vereniging) te laten stemmen voor bestuurlijke posities.
Volgens mij krijg je dan twee verenigingen: de amateurclub en 'ons' Ajax. Op die manier kan je ook de bestuursraad van de amateurclub buiten de deur houden.

Of zou je willen dat het amateurdeel en het betaaldvoetbaldeel weer in 1 vereniging komen, waarbij leden/supporters betrokken worden om het bestuur te kiezen?
0 0
DeKlassieker
Dat is niet wat ik voorstel. Door de doodsimpele reden dat ik persoonlijk niet weet in hoeverre de één het ander kan uitsluiten of niet. Als dat één van de consequenties is... Het lijkt mij geen overbrugbaar ''probleem''. Mijn persoonlijke mening is dat Ajax uiteindelijk van de beurs af zal gaan en pogingen gaat ondernemen om de Amsterdam Arena in haar geheel te kopen. Beide gevallen zijn echter zeer moeilijk om te realiseren, maar met een verstandig beleid zal Ajax zelf één van de twee opties kunnen bekostigen.

Ik denk dat van de beurs af gaan de beste oplossing is, alvorens Ajax het stadion wil kopen. Als Ajax het stadion in één keer kan betalen dan verdiend (bespaard) het jaarlijks miljoenen, maar ik denk dat ze niet het risico willen lopen dat ze hierna weer + 10 jaar moeten gaan sparen om Ajax van de beurs af te halen. Het gevolg van het afkopen van de aandelen is dat er een geheel nieuwe situatie ontstaat bij Ajax waar de bestuursraad over kan gaan beslissen. Ik ben er heilig van overtuigd dan Ajax in de toekomst wil gaan werken met betalende supporters die één stem mogen uitbrengen voor het kiezen van een president, voorzitter of algemeen directeur (je hoeft het nu nog geen naam te geven).

Hierdoor is Ajax verzekerd van miljoenen aan extra inkomen en de vraag is hoeveel dit kan gaan opbrengen. Met 4 miljoen supporters zal de interesse in inspraak grote vormen gaan aannemen en dat zal de kassa laten rinkelen. Deze extra inkomsten in samenhang met een gezond beleid en waarschijnlijk moeten ze dan toch even bij een bank aankloppen (of langer wachten) zal ervoor gaan zorgen dat Ajax pogingen gaat ondernemen om voor 100% eigenaar te worden van de Amsterdam Arena.

Voor Ajax is dit de laatste manier om hun omzet te laten groeien en ze kunnen hiermee financieel gezien PSV ruim achter zich laten, want die gaan de eerstkomende 40 jaar geen nieuw stadion bouwen. Als Feyenoord in een nieuw stadion mag spelen, dan zal de omzet waarschijnlijk tot boven die van PSV uitkomen en misschien angstvallig dicht in de buurt van Ajax. Daarbij heb je Vitesse (die gaan echt wel dat Gelredome voor een lullig bedragje overnemen) en Twente nog ronddwalen met budgetten waarmee ze leuk mee kunnen doen in Nederland.

Dat moet Ajax echt zien te voorkomen en het stomste van allemaal is dat ze dit gelijktijdig moeten doen met Feyenoord. Feyenoord gaat een partij inkomsten tegemoet zien, maar zal absoluut geen eigenaar zijn van het nieuwe stadion. Als Ajax deze concurrent voor zich wil houden, dan moet het de Arena gaan kopen en dat moet jaarlijks toch zeker tussen de 10% / 30% aan extra inkomsten opleveren (grotendeels besparingen).

Maar nogmaals: Echt totaal geen idee wat de gevolgen zullen zijn voor de amateurtak. Ik heb echt geen idee wat de uiteindelijk gevolgen kunnen zijn, dus als jij mij hier iets meer over kan uitleggen dan hoor ik het graag van je.
0 0
AnitAjax
Arena kopen,. en gelijk omdopen tot het Johan Cruijf stadion! Dat verdient die held!
0 0
DHsuarez16
Ik kan niet spreken voor iedereen, maar ik zou als ik jou was de volgende keren één paar keer één enter plaatsen in je tekst. Iets teveel om zo te lezen op maandag.
0 0
Hwb
Ik denk eerder een familiebezoekje (zijn familie woont in Parijs) dan op religieuze gronden. Wat ik van TurboUrby begrijp is dat hij dacht dat Allerheiligen een feestdag was, wat in Frankrijk (waar hij is opgegroeid) ook het geval is. Misverstandje dus. Boccara wilde op een vrije dag zijn familie opzoeken, alleen bleek het geen vrije dag te zijn. Beetje slordig, maar niet meer dan dat.
0 0
Linaatje04
Helemaal mee eens, wat slordig als dit echt zo is gegaan, verder niet. Heel ander verhaal dan bewust skippen. Ik hoop dat deze jongen snel weer bij de selectie zit, want hoewel ik de eerste wedstrijden hoopvol was wat betreft Poulsen vind ik hem de laatste wedstrijden steeds minder.
0 0
vinesao
Spaan die neemt niemand meer serieus,pannekoek
0 0
BigDaddy84
Het niveau van de columnisten schiet omhoog. Vooral Spaan en Muller maken er een kunst van om Ajax door het slijk te halen met opmerkingen die nergens op slaan. Prima dat je Ajax een verschrikkelijk vind en al het slechte toewenst, maar als je een opmerking maakt moet je het wel kunnen onderbouwen. Anders zakt je column als pudding in elkaar.
0 0
12ajax
dat de stukjes van deze gek nog worden gepubliceerd op deze site !!
0 0
Rudolph J
Ja, natuurlijk: censuur. Kom je uit voormalig Oost-Duitsland? Of de middeleeuwen? Heeft iemand jou verplicht om dit te lezen?

Net als met teevee: gewoon zappen naar een ander kanaal.
0 0