Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Jong vindt Europa League ook mooi

NP, 22-11-2012 om 20:18, 2424 views, Metro | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Siem de Jong had voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund nog hoop op een goed resultaat, mede door Ajax' spel in de uitwedstrijd tegen de Duitsers. Maar na de 4-1 nederlaag besefte de aanvoerder dat Ajax een maatje te klein is voor Dortmund. 'De uitwedstrijd tegen Dortmund ging jammerlijk met 1-0 verloren. We kregen daar echt wel kansen. Het is erg jammer dat je het daar in de slotfase weggeeft. Thuis hoop je dan op meer, maar nu hadden we geen enkele kans', zegt hij op metronieuws.nl. 'Het was moeilijk voetballen. In Dortmund speelden ze ook wel compact, maar lag er achterin meer ruimte. Nu konden ze nét iets meer achterover leunen, waardoor het voor ons heel erg moeilijk was. Wat dat betreft speelden we Dortmund ook in de kaart door ze in de achtste minuut al heel gemakkelijk te laten scoren.'

De Europa League, nu het hoogst haalbare voor Ajax, vindt De Jong geen inferieur toernooi. 'Volgens mij hebben we vorig seizoen toch wel wat leuke potjes gespeeld', refereert hij aan de wedstrijden tegen Manchester United. 'En zeker dit seizoen is het extra speciaal omdat de finale in Amsterdam is. We moeten ook reëel zijn. We zijn nog ver verwijderd van de absolute top en niemand had verwacht dat we in een zware groep met Borussia Dortmund, Real Madrid en Manchester City zo lang mee zouden blijven doen. Overwinteren in de Champions League is momenteel een brug te ver voor ons, maar plaatsing voor de Europa League is zeker mogelijk. We hebben een punt meer dan City dat in de laatste wedstrijd op bezoek moet in Dortmund, wij moeten naar Madrid. Een zware klus, maar we hebben alles in eigen hand.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Europa League is niet mooi. Maar 3e worden in een poule met City, real en Dortmund zou wel knap zijn.
0 0
De Stift
Laat Ajax maar gaan voor die finale! Ook daar is eer genoeg te behalen met clubs als Anji, Atletico, Fenerbahce, Lazio, Inter Milan, Liverpool, Lyon, Totttenham, en dan heb ik het nog niet over de clubs die derde zijn geworden in CL. Bovendien is het een schitterend doel om die finale te bereiken en dan in onze eigen arena in een zinderende pot tegen Liverpool van Suarez, het Inter van Sneijder, of het Tottenham van Vertonghen uiteindelijk die beker omhoog te hijsen. Ook de Europese zegetocht van het Ajax van Van Gaal begon met de UEFA-cup.

0 0
Daantje Makkes
Ik vond als kind de UEFA Cup het mooiste toernooi, ik wist niet beter dat er ook een Champions League was.. Pas toen we met Kluivert de Champions League wonnen zag ik het verschil in de vorm van de beker.

On-topic: Zal mooi zijn als Ajax de Europa League een keer wint
0 0
Jajijdaar
Onthoud mijn woorden, als we Europa Leauge ingaan dan gaan we hem ook winnen!
0 0
Vinc-ajacied
PSV niet, die gooit er met de pet naar. Oh wat zal ik genieten als ze WEER geen kampioen of 2e worden. Ik zal zo erg genieten.
0 0
Wayout
Idd net als de tukkers , samen met de lampen uitgeschakeld! Wat een laffe vertoning.
0 0
Viktor-Fischer3
We zijn nu 2x achter elkaar kampioen geworden dit jaar komt weeën 3de bij en winnen we de Europa league!!!
0 0
robert R.
We pakken die Cup in de ArenA
0 0
AJAX1996
De europa league in amsterdam winnen zal toch wel leuk zijn
0 0