Van der Wiel slikt tweetje in

BvdPloeg, 09-03-2012 om 09:27, 10248 views, Twitter |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Gregory van der Wiel houdt zich zoals gebruikelijke veel bezig met Twitter en dat kwam hem donderdag op wat kritiek te staan. De rechtsback van Ajax nam het namelijk eerst op voor rebellenleider Joseph Kony. Van der Wiel gaf een retweet aan futsal-speler Mohammed Attaibi die de campagne 'Stop Kony' totaal niet begreep. 'So Kony is the new hype news huh? Fuck that. It’s all a big trick to get your mind of the BIG world problems', twitterde Attaibi. Van der Wiel kon dat wel waarderen.

Na enkele reacties van kritische volgers krabbelde de verdediger snel terug. Van der Wiel besefte blijkbaar niet helemaal dat Kony zich de afgelopen 25 jaar schuldig heeft gemaakt aan vele moorden, verminkingen, verkrachtingen, ontvoeringen, seksuele slavernij en het op grote schaal inzetten van kindsoldaten in vier Afrikaanse landen.

'Oke oke ik neem mijn woorden terug… #StopKony', twitterde Van der Wiel uiteindelijk. (foto: Orangepictures.nl)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cobrakai
als sir alex ferguson bij ajax zat, hij zou dit niet goed keuren.
werd eens tijd dat ajax zulke socialmedia verbieden voor spelers.
0 0
Stuyvesant
Die jongen ziet iets op internet, vraagt zich af wat het is en of het geen hype is. Vervolgens wordt hij op het verhaal gewezen en stelt zijn mening bij. Lijkt me niets mis mee.
0 0
Num
Kom op, hij is ook maar een mens. Als hij vind dat #StopKony een opgeblazen campagne is.. Hij heeft ook een mening.

Natuurlijk moet hij wel een voorbeeldfunctie hebben, als speler van Ajax, maar je kan niet zijn meningen beslissen.
Dat zou ik ook niet waarderen.

Wel vind ik dat hun op Twitter geen persoonlijke dingen mogen zetten, ze zetten er zo vaak dingen zonder er bij na te denken.
0 0
Ajax-Hup
Slimmerd
0 0
Daantje Makkes
Opheffen, dat twitter.
0 0
DDDD
Twitter moet verboden worden voor spelers van Ajax1 tenzij het over voetbal gaat! Ik word helemaal gek van die kerel....ipv dat hij werkt naar zijn "herstel" gaat ie domme dingen lopen twitteren. Je draagt de goede naam van Ajax uit en dat moet je beseffen!
0 0
bansie
Tja, komt ervan als je iq op je schoen staat als maat.
0 0
Senne410
Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, hij had bij die eerste tweet nog niet door wat de campagne StopKony inhield. Hierna krijgt hij van volgers te weten wat het is, en neemt hij het terug. kan gebeuren toch?
0 0
AFCAMM
Het is volgens mij geen domheid. Het is onwetendheid. Iets waar heel veel mensen aan lijden m.b.t dit soort onderwerpen. Dat is niemand aan te rekenen. Ik vind het juist prijzenswaardig dat vd Wiel vervolgens wel groot genoeg was om zijn woorden in te slikken.
0 0