Eriksen: 'Siem is een baas'

sv, 15-08-2011 om 12:41, 3682 views, AjaxLife.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
Christian Eriksen noemt ploeggenoot Siem de Jong op Twitter vaak 'een baas'. Tegenover AjaxLife.nl legt hij het uit: 'Hij is gewoon een beetje de baas. En hij voelt zich ook een beetje baas, Siem. Dat vind ik wel. Een beetje dan'.

'Siem is een speler die natuurlijk al heel lang bij het eerste elftal zit. Ik niet. Siem heeft zich in die tijd ontwikkeld, hij weet hoe alles zit. Daarom kijk ik tegen hem op. Siem is gewoon een heel leuke jongen, die af en toe ook een beetje baas is'. (foto: Orangepictures.nl)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sapp
@Am*@3star3 ik ga er van uit dat Jan voor het einde van de maand vertrokken is..
0 0
Robinjo1988
Ideale 12e man!
0 0
OKP-AFCA
Precies.

Goede jongen maar zit bij lange na (nog) niet op Ajax niveau.

Als hij zo door blijft spelen dan is het snel klaar voor hem, hij zal echt beter moeten. Heb al eerder gezegt dat ik echt benieuw ben of hij nog veel groeit.

Ik baal er altijd van als hij speelt, ik betrap hem nog op zoveel fouten en er komt gewoon nog te weinig goeds uit zijn acties.
0 0
sapp
---------------Kenneth----------
Greg----------Toby----------Daley
--------Vurnon-------Theo-------
Christian------Serero--------Derek
--------Kolbein--------Micky------
0 0
han23
als jan weggaat moet er een andere cv komen, want daley bakt er echt niets van, en moet opzoek naar een andere club. komt zo tekort voor ajax. als je daar de cl in moet, wordt je alle kanten op gespeeld
0 0
AjaciedNB
Hoe kunnen jullie nou dit eigenlijk allemaal zeggen, Misschien word tegen een betere tegenstander een middeveld met serero wel compleet overlopen doordat het bijv te aanvallend is, of met siem helemaal klemgespeeld, omdat hij een wat tragere handelingssnelheid heeft.

De Graafschap en Heereveen thuis is 8-9 van de 10 keer geen probleem. Word er zo moe van dat als Frank de Boer een keer zegt dat hij hem beter vind als dat hij had verwacht, en er een leuk Youtube filmpje online staat. Iedereen meteen Siem helemaal afserveert en Serero opeens de beste speler van de eredivisie is.

Ja ik zie dat Serero goed is. Maar ik ben veel gelukkiger dat er eindelijk na jaren een TEAM staat, dat is veel belangrijker dan een stel goede individualisten, Als Serero op termijn een grotere meerwaarde voor het TEAM is. komt dat vanzelf. Nu heb je met Siem iig wel 'n jaar op 4 Ajax 1 ervaring
0 0
BRAMHOUTEN
Eindelijk iemand die het juist ziet! Siem is een belangrijke schakel in het team! Gelukkig is frank de trainer en hij heeft prima verstand van het spelletje
0 0
Sualex
Let op mijn woorden: Siem staat niet lang meer in de basis. Hij wordt nu doorgeschoven na de rust dadelijk nog 1 helft en dan uit de basis. Ajax heeft niet voor niets 4 aanvallend ingestelde middenvelders gekocht. Meestal versterk je je team waar je het het meest nodig vind.
0 0
Tom
Juist! Die Serero lekker laten wennen aan het spel en de omgeving Amsterdam! As hij echt zo goed is als dat vele zeggen, zien we hem in het verloop van het seizoen vanzelf in de basis!!! Eigenlijk zouden we dit met alle aangekochte jonge talenten moeten doen
0 0
tomphy
Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik heb er ook nog niet echt een mening over, maar ik ben het in ieder geval niet eens et de mensen die hun mening op bijna niks baseren. Ik ben ook heel tevreden als het nu gaat, en heb vertrouwen in wat De Boer doet.
0 0
HeinJan
Ik vind dat de fans toch erg negatief over Siem zijn. Hij is een jongen die ruimtes maakt voor andere spelers. Verder heeft hij bij voorzetten en dode spelsituaties een erg goed gevoel voor positie. Nu Sulejmani steeds beter in teamverband gaat voetballen, zal Siem ook meer te zien zijn. Dat zie je nu ook met Van der Wiel. Siem is voor en achter tegelijk, sterk in het 1 x raken en heeft de body/power om het veld over te steken terwijl er iemand aan z'n shirt hangt. Voor de balans op het middenveld denk ik dat hij erg belangrijk is. Anita is minstens even goed, maar Serero zal te veel verdedigende fouten maken. Als je Serero in de basis laat starten zal je Anita ipv Janssen moeten laten spelen of Serero ipv Eriksen. Als je met Eriksen, Serero en Janssen op het middenveld speelt, zal je worden overlopen door de tegenstander. Siem is echt belangrijker dan de meeste denken.
0 0
Kevin'
Ik ben het eens met je berichtgeving over de kwaliteiten van Siem, maar ik zie niet dat Ajax word overlopen met Serero ipv Siem, Thulani is zo behendig dat hij de bal al van zich af heeft gespeeld, als er een tegenstander druk op hem zet, en Ajax word ook niet overlopen door een Heerenveen, Groningen of een Utrecht. Dus in de eredivisie zou het prima kunnen, in de CL zou Serero alleen als CAM kunnen, met daarachter Janssen en een CVM.
0 0
HeinJan
Ik begrijp je punt, maar ik denk dat als Serero in de basis begint, hij verdedigend te veel gaten laat vallen. Waardoor bij grote druk van de tegenstander, de manier zoals Ajax wordt bespeeld, er in één keer 4 man kunnen komen te staan, tegenover 3 verdedigers. Tegen VVV of RKC geef ik je helemaal gelijk, die zullen zich toch ingraven en dan heb je meer aan de behendigheid van Serero. Want hij heeft wel laten zien met zijn snelheid en behendigheid gaten in de verdediging van de tegenstander te kunnen forceren.
0 0
daslogisch
Het is natuurlijk niet zo dat Ajax als vanzelfsprekend zou worden overlopen met dit geopperde middenveld. Als Serero het op zou kunnen brengen om die twee keer per wedstrijd dat zijn tegenstander op t middenveld diep gaat met hem mee te lopen, hoeft er helemaal niets aan de hand te zijn. Bijna ongeacht de tegenstander! De vraag is neit of ie t zou kunnen, maar of ie het op WIL brengen..

Het is denk ik vooral dat ietwat behoudender voetbalvolgers bijna automatisch allerlei rampscenarios (willen) verwachten zodra er duidelijk voor voetballend vermogen wordt gekozen.. Zo had laffe Jol al een acute paniekaanval bij de gedachte om eens met een voetballend echt goed middenveld te spelen ipv met eigenlijk maar twee aanvallers en daarachter op t middenveld ook nog eens de Zeeuw en Enoh en soms zelfs nog Lindgren erbij ook. Ook al was toen al vaak genoeg elders bewezen dat je je wel degelijk goed staande kunt houden met minder werkers/spierballenvoetballers, lafheid blijkt vaak een koppige, volhardende en verblindende eigenschap..

Ook nu is alweer duidelijk dat een team met Janssen eigenlijk als enige controleur zich in de werkelijkheid prima staande kan houden. Al hadden de behoudender voetbalvolgers dit mssn zelf nooit verwacht.. Maar er zullen blijkbaar toch altijd mensen blijven die de bewijzen dat het wel degelijk kan om zo aanvallend te spelen niet willen zien en imo ietwat lafjes (willen) blijven roepen dat je zeker niet (zo) aanvallend kunt spelen.. Jammer, maar gelukkig denkt de Boer anders. Want Ajax wel op zijn Ajax durven laten spelen leidt uiteindelijk altijd tot beter teamspel en veel betere resultaten..

Denk trouwens niet dat je zo simpel moet zeggen dat als de tegenstander goed is je niet zo aanvallend kunt spelen en wanneer de tegenstander matig is, je juist wel aanvallend moet gaan spelen. Ik denk dat het puur ligt aan het soort middenvelders dat de tegenstander opstelt. Juventus speelt bijv met eigenlijk alleen maar controlerende/werkende middenvelders. Dan ben je wat mij betreft een aardslafaard als je dan niet voor een voetballend middenveld durft te kiezen (wat Jol helaas ook niet eens in de returnwedstrijd tegen Juve durfde). Al is de tegenstander dan relatief gezien erg groot en sterk..
En speel je daarentegen tegen bijv een PSV (met Toivonen en Wijnaldum op 1 middenveld) of tegen een club met een hele goede aanvallende middenvelder die voor Janssen wellicht te moeilijk om te verdedigen zou zijn, dan pas moet je imo overwegen om t middenveld aan te passen door bijv de punt op het middenveld naar voren te schuiven en/of iets van voetballend vermogen inruilen voor werk- en spierkracht.. Maar dan nog kun je zeggen dat als jij t spel en de opstelling niet aanpast, de tegenstander met een trainer die naar alle waarschijnlijkheid laffer dan F de Boer zal zijn dit waarschijnlijk wel zal doen en als reactie op onze aanvallende opstelling zijn team met een defensievere opstelling t veld in zal sturen..
0 0
HeinJan
Hmm. Ik vind Janssen verdedigend gewoon niet sterk genoeg, en we moeten ook niet willen dat hij zich zo veel met verdedigen gaat bezighouden. Ik denk dat hij nog veel aan voetballen toekomt, omdat Siem ook veel duels voor hem uitvecht. Met Serero erbij, die ik zeker weleens 90 minuten wil zien spelen, zie ik het als logisch dat er verdedigend gaten gaan vallen. Maar je hebt gelijk dat dit in de eredivisie niet uit maakt of niet hoeft uit te maken. We zijn aanvallend sterk genoeg om dat te compenseren. Echter, over een heel seizoen, met beker en CL wedstrijden erbij, denk ik dat een constante verdediging dé basis is voor de dubbel en een goede prestatie in Europa.
0 0
Sualex
Waarom denk jij dat??? Serero is denk ik verdedigend nog wel beter dan Siem. Serero denkt veel meer vooruit waardoor je bij balverlies altijd zelf achter de bal staat. En zodat je jezelf kunt herstellen. En je kunt zien dat hij er ook wel invliegt. Ook Heerenveen groef zich gisteren in tegen Ajax. Serero is ook veel sneller in de omschakeling dus verdedigend gewoon sterk.

Voor iedereen die het niet eens is.
Het is heel logisch: Frank de Boer wil met 2 aanvallend ingestelde middenvelders spelen. Dat Eriksen zeer getalenteerd is dat is een feit.
Waar ga je als trainer/club je jezelf versterken? Waar het echt nodig is.
FdB haalt Serero, Rits, Fisher en Janssen allemaal verschillende leeftijdscategorieen maar wel allemaal aanvallend ingestelde middenvelders. Hieruit kun je concluderen dat Siem gewoon vroeg of laat gepasseerd wordt. En wss omdat Serero nog moet wennen en om Siem niet kapot te maken speelt Siem nu nog
0 0
pizzapunt
maar onze baas Siem gaat binnenkort wel Sneuvelen op het middenveld. Sereor komt eraan en ik denk toch dat hij een klasse beter is. Na zijn invalbeurt was hij 2x bij het doelpunt betrokken. de eindpass en het doorzetten voor de laatste. klein maar fijn wie heeft er nou lengte nodig??
0 0
elpresidente
Daar denken heel wat mensen anders over. Ik zie betere en beter geschikte voetballers in deze selectie dan Siem.

Hij is een baas alleen al om de kampioenswedstrijd. Maar goed als dat het ijkpunt is dan is Charisteas ook een baas.
0 0
TOOL
Siem vind ik verre van geweldig spelen, overigens vind ik dat ook van Eriksen. Eriksen moeten ze echt eens leren op goal te schieten en niet steeds over en naast, snap ik niet he...
Siem loopt te veel met de bal en is hem dan ook geregeld kwijt, niet echt dynamisch en alles in 1 tempo. Kan wel lekker koppen..
0 0
Vinc-ajacied
Wat een ontzettend non-verhaal. Komkommertijd?
0 0
Randy428
Als Siem een baas is, wat is Theo dan? En Jantje? Eindbaas?
0 0
pizzapunt
Don Theo :)
0 0