De stagiaires

gijsvee, 09-12-2006 om 15:10, 1164 views, ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Amsterdam, 08 dec 2006

Met enige regelmaat lopen er jonge voetballers stage bij Ajax, hopend opgenomen te worden in de jeugdopleiding van de club. Het zeskoppig gezelschap dat nu op de velden van de Toekomst rondloopt, droomt ook van een plaats bij Ajax.Charlie Davies (USA), Andreas Laudrup (Denemarken), Fisnik Shala (Zweden), Ivan Èelikovæ (Kroatië), Panagiotis Georgiou (Griekenland) en Stio Lopes Nogueira (Portugal) zijn uit alle windrichtingen naar Amsterdam gekomen om te proberen een plaats te verkrijgen in de wereldwijd bekende jeugdopleiding van Ajax. Vrijdag speelden ze alle zes mee in een onderling trainingspartijtje met de A-junioren en een gedeelte van Jong Ajax.Charlie Davies aan de bal tijdens een trainingspartij op het kunstgrasveld van de Toekomst.

De jeugdopleiding van Ajax spreekt overal ter wereld tot de verbeelding van talentvolle jonge voetballers. Zo ook bij Charlie Davies, de twintigjarige spits van Boston College uit Boston, Massachusetts. De Amerikaan, aanvaller van het jaar in de ACC, een van de afdelingen van de universiteitscompetitie in de Verenigde Staten, werkt een stage van twee weken af bij de Amsterdamse club en Davies geniet van elk moment. De aanvaller speelde woensdag mee met Jong Ajax in een oefenduel tegen FC Lisse. Deze vrijdag scoort hij in het trainingswedstrijdje drie keer en laat zien over een arsenaal aan fraaie bewegingen te beschikken. Davies is met zijn twintig jaar de oudste van het groepje stagiairs en die extra jaren vertalen zich ook in een fysiek voordeel.Davies beschikt over de typerende Amerikaanse sportmentaliteit en koppelt een onvoorwaardelijke wil om te winnen aan een positieve instelling. Zo kent de Amerikaan de namen al van de meeste van zijn trainingsgenoten. ,,Ik leer dat snel en ik vond het belangrijk om dat soort dingen ook snel op te pakken'', zegt Davies. ,,Het is geweldig hier bij Ajax stage te lopen; het is zeer leerzaam en ik hoop van harte dat ik hier een contract ma
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hwb
Het zoontje van Michael heette toch Mads en niet Andreas?
0 0
Renaldo
Die Portugees vind ik wat minder!! Jullie zouden ook eens moeten gaan kijken bij Jong Ajax Trainen!! is echt leuk, die kroaat vond ik niet ZOOO goed slechte pasing maja afwachten, daarnaast is Laudrup, Shala, Davies en die Griek wel goed. Davies en de Portugees trainen daar mee, die 4 jonkies met de jongere garde, van de week deden ze bij SImon Tamahata mee!
0 0
gijsvee
volgens mij is die davies wel goed en Laudrup ook.
0 0