Neemt Siem revanche op Luuk?

komdeurtje, 05-05-2011 om 09:54, 1077 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
Het zijn niet alleen de weken van Ajax en FC Twente, maar zeker ook de weken van Siem en Luuk de Jong. De komende twee zondagen is er in huize De Jong in ieder geval twee keer reden voor een voetbalfeest. De grote vraag is: wie van beide broers vormt straks het stralende middelpunt? Nooit eerder was de aandacht voor Siem en Luuk de Jong zo groot als deze weken. Nu de competitie en bekerfinale hun ontknoping naderen, zijn de broers ‘hot’. Zelf blijven Siem en Luuk er ogenschijnlijk koeltjes onder. Zo maakten ze in aanloop naar de bekerfinale promotie voor het WK tafeltennis door een potje pingpong in het Olympisch Stadion te spelen. Onder toeziend oog van de vaderlandse pers leverde het Luuk een overwinning op zijn broer op. Ook schoven ze samen aan bij de talkshow Barend & Barend en speelde Luuk een hoofdrol in het televisieprogramma Heilig Gras. Van een familiestrijd is volgens beiden geen sprake. ,,Het is meer een strijd tussen Ajax en Twente dan een wedstrijd tussen mijn broer en ik”, zei Siem de Jong onlangs al eens op deze website.

De voetbalbroers staan zondag tijdens de bekerfinale in De Kuip voor de derde keer tegenover elkaar. Een week later is deel vier als de competitie in de Amsterdam ArenA wordt beslist. De strijd om de Johan Cruijff Schaal was vorig seizoen de eerste wedstrijd tussen Siem en Luuk. De Twente-helft van de familie De Jong besliste de wedstrijd met de enige goal van de avond. Eind september herhaalde de broederstrijd zich opnieuw in Enschede. Die tweede confrontatie eindigde in 2-2, waardoor de balans na twee ontmoetingen 1-0 in het voordeel van Luuk is.

De levens van Siem (22) en Luuk (20) gingen lange tijd gelijk op. Als zonen van de volleybalinternationals George de Jong en Loekie Raterink werden ze allebei in het Zwitserse Aigle geboren. Toen de familie De Jong zich begin jaren negentig weer in Nederland vestigde, werden beide broers lid van voetbalvereniging DZC ’68 in Doetinchem. Kort na elkaar werden ze vervolgens in de jeugdopleiding van De Graafschap opgenomen.

Onder de rook van hun ouderlijk huis legden ze vervolgens de kiem voor hun latere profcarrière. Siem maakte in 2005 op 16-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, terwijl zijn anderhalf jaar jongere broer Luuk een paar seizoenen later het eerste elftal van De Graafschap haalde. In de zomer van 2009, toen Siem inmiddels al een tijd in Ajax 1 speelde, maakte Luuk de overstap naar FC Twente. Een goede timing zo bleek, want in zijn eerste seizoen sleepte hij direct de landstitel binnen. Broer Siem speelde gelijktijdig een hoofdrol bij Ajax door vier van de zes goals in de dubbele bekerfinale tegen Feyenoord te maken.

Ook dit seizoen lopen de levens van Siem en Luuk weer opvallend parallel. Ajacied De Jong maakte op 1 augustus 2010 zijn debuut Oranje. Een halfjaar later volgde Twente-broer Luuk, waardoor ze inmiddels allebei over een haasje beschikken. Daarnaast bereikten ze allebei de bekerfinale en doen ze met hun club tot de laatste speeldag mee om het landskampioenschap. Het enige verschil zit hem momenteel in de persoonlijke prijzenkasten. Siem loopt iets achter op zijn jongere broer, maar de Ajacied kan die achterstand in zeven dagen tijd ombuigen naar een voorsprong. Het zou de ultieme sportieve wraak zijn voor het verloren tafeltennispotje in het Olympisch Stadion.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Ik hoop dat siem revanche gaat nemen op Luuk. Ajax mag van mij de beker winnen maar ik zou er niet rouwig om zijn als we verliezen. De Kuip ligt ons wel dus wie weet pakken we de beker . De 15de is veel belangrijker ik wil eindelijk weer eens een titel. Het worden moeilijken wedstrijden maar ik denk dat we thuis Twente wel kunnen pakken. De jongens zullen hopelijk alles geven om de schaal te pakken.
0 0
robert R.
Siem gaat geen wraak nemen maar Ajax gaat wraak nemen.
De tijd is gekomen om fc twente op tevreten en kapot te maken.
Hoop dat alle spelers van Ajax de komende 2 wedstrijden met het mes tussen de tanden spelen en desnoods ruiz de bording in schoppen.
0 0
Robertjan
Ajax zou eigenlijk over Twente heen moeten lopen. In alle opzichten zijn ze groter dan Twente. Ik denk daarom dat de druk bij Ajax ligt. In Twente zijn ze nu al trots dat ze deze wedstrijden mogen spelen. Bij verlies kunnen ze terug kijken op een geweldig seizoen. Bekerfinale, strijden om de titel en kwart finale europa league. Daar hadden ze aan het begin van het seizoen zeker niet aan gedacht. Top 5 was de doelstelling.
0 0
Rho1980
Siem moet eens wat brutaler worden. Gast is te netjes en misschien een klassiek voorbeeld van een Ajax voetballer.... met schone broekjes het veld af, meer stylistisch. Luuk is wat rauwer, wat 'stoerder'. Al irriteer ik me wel aan dat nep-neger cq straattaal van hem. Knakker komt uit Doetichem, volgens mij wonen daar amper buitenlanders. Maar goed, dat terzijde.

Ik denk dat Luuk verder is dan Siem. Puur omdat hij zich meer laat gelden, Siem is mij te braaf.
Ik hoop dat Siem ons aangenaam verrast en weer het niveau van afgelopen seizoen haalt. Keep fingers crossed!
0 0
glob
siem is een type Ronald de Boer. Kan geweldig voetballen en zit echt nog niet aan z'n plafond hoor.
0 0