Maxwell: 'Ajax beste ervaring'

Heitingademan, 03-02-2011 om 19:55, 2615 views, ELF |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Maxwell excelleerde vier seizoenen langs de zijlijnen van de Amsterdam ArenA. De Braziliaanse linksback werd na zijn vertrek bij Ajax driemaal landskampioen met Internazionale en speelt nu in het beste team ter wereld: FC Barcelona. ELF Voetbal zocht hem op in Spanje en ontfutselde dat zijn beste periode toch echt in Amsterdam was. "Ajax was de beste ervaring in mijn leven. Ik was pas 20 en veranderde van een jongetje in een man, want ik moest van Brazilië naar Europa verhuizen. Contact heb ik soms nog met teammanager David Endt en Danny Blind", vertelt Maxwell. "Ajax is een speciale club voor mij en Amsterdam een bijzondere stad. Ik probeer de club zo goed mogelijk te volgen en zal dat altijd blijven doen."

"Het doet me pijn te zien dat ik in 2004 het laatste kampioenschap tot nu toe meemaakte. Het is de grootste club van Nederland! Ze móeten die titel weer eens winnen voor de supporters", meent de Braziliaan, die nu met Barça prijzen wil winnen. "Maar de mooiste prijs uit mijn carrière was de eerste titel met Ajax (in 2002, red.)."

Voorlopig hoopt Maxwell nog bij Barcelona te blijven, waar zijn contract tot medio 2013 loopt. Een overgang naar de Premier League zou hij daarna wel zien zitten. "Of ik keer terug naar Ajax, kan ik weer goed Nederlands leren", knipoogt hij. "Tja, voetbal... Je weet het nooit."
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robin1992
Het is natuurlijk een zo'n beetje onrealiseerbare droom, maar wat zouden de problemen op linksback toch in 1x weggeblazen zijn als hij terugkomt ^^
0 0
Bramble1988
True!!! Maar, hij en Chivu wilden toch altijd nog terugkomen??
0 0
RafaelvdVaart
Dat durf ik niet te zeggen, hij is in dit interview niet zo stellig van een terugkeer.

Wel zijn ze nog altijd beide heel positief over Ajax en zeggen ze regelmatig Amsterdam te missen.

0 0
ajax4ever01
Maxwell is nooit echt een speler geweest die een grote mond opzette goeie gast.. ik hou wel van dat soort spelers als hem die meer de voeten laten spreken!!
0 0
api86
Wat missen we zon speler achterin. Met blind zit ik niet zo lekker. Maar heb er vertrouwen in dat t goed komt
0 0
SjaakZwart
Mooie woorden van een goede voetballer!
0 0
boris
topper. beste linksback die ik mee heb gemaakt.
0 0
MauritsAFCA2
Mijn held
0 0
030591
Held;d
0 0
MokumExtremist
Wat een topper was dat zeg!
0 0
slenders100
kom maar terug linksback
0 0
Thomavich
geweldige speler
0 0
roytje020
je bent van harte welkom terug over een jaartje :P kan ie jonge jongens als dijks begeleidde :)
0 0
mvdk
Maxwell mag van mij terug komen... Hij is nog steeds de laatste ''echte'' linksback die we hebben gehad. Best een schande eigenlijk voor een club als Ajax.

Als het aan mij ligt, en we in de zomer aankopen gaan doen na het vertrek van onder andere Steek, Vertonghen en v.d Wiel, mag hij van mij de eerste aankoop worden. Bij Barca mag hij weg.
0 0
Postmus
Sommige mensen slaan echt door in het verjongen.. ongelooflijk..
0 0
Urby123
maxwell de beul!
0 0
ajax.championsl
Waarom wilt iedereen hem terug? Ik begrijp wel dat hij enorm goed is, maar Boilesen komt eraan en hij zou zijn ontwikkeling tegenhouden. Volgend seizoen speelt Boilesen denk ik in de basis, en zit Daley weer op de bank.
0 0
JohnDylan
Boilesen is alleen veel meer een centrale verdediger en ik zie hem eigenlijk als een verbeterde versie (verdedigend beter, sneller, wendbaarder) van Vertonghen. Vertonghen is een alibi verdediger die vaak niet goed door heeft wat er om hem heen gebeurd en ik kan dus niet wachten tot Boilesen het van hem over zal nemen.
0 0
albertAFCA
Hou is op joh, Vertonghen is samen met Douglas veruit de beste CV van de eredivisie en ik ben er van overtuigd dat hij na een kleine aanpassing bij elke club ter wereld in de basis kan spelen. Opbouwend meesterlijk, beresterk in duels en in delucht, goeie tackle en ook redelijk snel. Iets meer een killer worden en het is echt een wereldtopper, neem maar van mij aan,
0 0
Daneman
Douglas is een klasse CV. Jan niet. Als er Chivu op de plek van Jan gaat staan zal na een paar maanden veel beter gaan. Jan is geen CV en bij lange na niet de beste CV van Nederland. Dat heeft ie zlf ook in een interview een jaar of wat geleden ook gezegd!
0 0
Stuyvesant
Douglas is een pure mandekker en Vertonghen is een meevoetballende verdediger. Twee totaal verschillende spelers. Als de verdediging van Ajax zo slecht is, hoe kan het dan dat ze zowel vorig seizoen als dit seizoen de minste doelpunten tegen hebben? En ga niet zeggen dat dat alleen door Stekelenburg komt, want met alleen een keeper red je het niet.
0 0
JordyAjax11
Hoe durf je een eventuele plek voor Boilesen op te eisen als je daar Maxwell neer kan zetten? Voordat Boilesen het niveau van Maxwell haalt, is Ajax alweer 3 keer kampioen geworden...
Volmondig en direct JA op zijn terugkomst. Zou wat zijn zeg.
0 0
Robinjo1988
Geweldige speler!
0 0
020Bovenaan
Kom gewoon terug!
0 0
410ULTRAS
Fantastische voetballer, altijd welkom. Als ik eerlijk ben doet Daley Blind me aan hem denken en niet vanwege het kapsel... Blind mist alleen de pure snelheid die Maxwell wel heeft.
0 0
Joodstt
Maxwell is ongeveer 100 klasses beter. Geweldige voetballer, had niet anders verwacht dat ie bij zo'n grote club zou spelen. Blind mag de veters van Maxwell nog niet strikken...
0 0
410ULTRAS
Ik zeg toch ook niet dat Blind net zo goed is? De stijl van Blind doet me aan hem denken. Begrijpend lezen is jou zeker nooit geleerd? Pff, sukkeltje
0 0
Dille5
Kom aub terug!! Al vaker gezegd toppertje kan mooi afbouwen hier!
0 0