'Het ging ineens beter'

Het Nederlands elftal oogde dinsdagavond ruim een uur vermoeid tegen Ghana totdat Rafael van der Vaart bij een voorsprong van 1-0 mocht invallen.

De creatieve middenvelder nam Oranje bij de hand en had een groot aandeel in de uiteindelijk ruime zege (4-1).

Hij tekende voor de tweede treffer en veroorzaakte ook nog een strafschop, die Robin van Persie benutte. ''Het ging inderdaad best lekker'', lachte Van der Vaart na afloop.

''Natuurlijk had ik graag willen beginnen. Ik wil altijd starten. Maar ik ben blij dat ik nog iets heb mogen laten zien. Als ik zo speel, dan verdien ik denk ook wel om te beginnen. Ik zal nog harder gaan werken als de bondscoach uiteindelijk een andere beslissing neemt. Want het lijkt me duidelijk dat ik het WK graag als basisspeler begin.''

Rasvoetballer

Het heeft er veel van weg dat Van der Vaart in de aanloop van het WK samen met Dirk Kuijt om een basisplaats vecht. Een fitte Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder lijken zeker van een plaats in de startelf.

Bondscoach Bert van Marwijk weet niet of het verstandig is om nog een rasvoetballer aan het offensieve trio toe te voegen. Met Kuijt is Oranje mogelijk beter in balans.

''Ik denk dat de beste spelers altijd moeten spelen'', zegt Van der Vaart die de afgelopen weken steun kreeg van Robin van Persie en Arjen Robben.

Robben

Bondscoach Van Marwijk was tevreden over de invalbeurt van Van der Vaart, maar liet zich niet in de kaart kijken.

''Ik wilde nog geen risico nemen met Robben. Ik ben niet met Van der Vaart maar met Afellay begonnen omdat ik Ibrahim nog een keer aan het werk wilde zien.''

''Van der Vaart is inderdaad goed ingevallen. Hij heeft laten zien dat hij ook goed op de linkerflank uit de voeten kan. Maar we wisten natuurlijk al dat hij heel goed kan voetballen. Ik moet uitzoeken wat het beste voor de ploeg is.''

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
herman
kuit dat altijd zijn best maar dat doe ik ook en die goal had ik ook gemaakt
maar ex-feyenoord trainer kan met vdv in deze vorm niet om hem heen
het is de keuze van een voetballer of een harde werker
0 0
Steviee
Door Balgobind, woensdag 2 juni 2010 08:42
Als van de Vaart niet speelt, boycotten mijn vrienden en ik het wk

Ik ook ..
0 0
insectenverdelg
Van Marwijk laat die roterdamse fans is links liggen, denk met je verstand ipv je feyenoord hart, en pleur Kuyt eruit. De statistieke voor de balans zijn tegen hem als je de column van van der Velde leest. Robben, wil op rechts, waar hij een super seizoen heeft gespeeld bij Bayern, en van der Vaart liet zowel tegen mexico als gisteren tegen ghana zien dat hij meer toevoegt aan dit elftal dan Kuyt. Kortom waarom twijfel je?
0 0
w86
Precies. Kuyt is leuk om er als soort van pinchhitter bij te hebben, maar voegt echt niks toe aan de aanvallen van Oranje. Vind Afellay misschien nog wel beter / waardevoller, hoewel die gister ook tegenviel na zijn sterke optreden tegen Mexico..
0 0
insectenverdelg
Kuyt is handig om Robben rust te geven in de 60e minuut als we 2-0 voor staan. Hij kan zeker een wedstrijd uitspelen, en Robe hebben we 4 dagen later dan weer hard nodig. We maken echt een kans op de de titel, maar moeten zeker in het begin zo zuinig mogelijk omgaan met Sneijder, Robben en van Perise. Alle rust die deze jongens in de poulefase kunnen pakekn moet je gebruiken. Die jongens staan er namelijk wel als het nodig is. Zie het een beetje als een teniiser die energie moet sparen in de eerste wedstrijden van een grand slam, en moet proberen in 3 sets te winnen.
0 0
kwdtje
Inderdaad, ik ergerde me weer groen en geel aan Kuijt.

Van der Vaast kan prima op links en kan daarnaast volop van positie wisselen met Sneijder en evt. Robben.
0 0
Balgobind
Als van de Vaart niet speelt, boycotten mijn vrienden en ik het wk
0 0
antifcdsb
oehh daar zullen veel mensen van wakker liggen denk ik
0 0
TonkieAFCA
dat wordt nog wat op het WK,

Is niet goed voor de groep, daar in tegen moeten ze zichzelf bewijzen als ze speelminuten krijgen.
0 0