Gillette Speler van de Week: Luis Suarez

Anchorman, 12-08-2009 om 12:41, 1004 views, vi.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Gillette Speler van de Week. Tijdens de tweede speelronde was dat Luis Suarez, die drie keer scoorde tegen RKC Waalwijk. Een portret van de 22-jarige Uruguayaan.Het leek wel een schriftelijke vorm van Opsporing Verzocht. \'Martin Jol mist leider bij Ajax\' stond er in de voorbereiding op de cover van Voetbal International. Grote, haast smekende letters. Gevonden!, zou je nu, na de tweede competitieronde, kunnen concluderen. Het was zaterdagavond, RKC kwam langs en Amsterdam vierde zijn tweede parade binnen een week. Die van Luis Suarez die drie keer doeltrof. Ofwel: Saterday Night Fever met Suarez.Vorig seizoen al, zijn tweede in Amsterdam, bleek dat Luis Suarez met 22 goals en veertien assists eigenlijk te goed was geworden voor Ajax. Of het elftal te slecht voor hem, dat kan natuurlijk ook. Begin juni ervoer Martin Jol andermaal hoe bijzonder het is dat de 22-jarige Uruguyaan nog steeds zijn kunsten in Nederland opvoert. De trainer zag tijdens de interland Uruguay-Brazilië hoe meervoudig Europees topscorer Diego Forlán bergen werk verzette voor Suarez.\'Toen dacht ik: Tjonge, het is toch wel héél mooi dat deze jongen nog bij Ajax speelt\', verklaarde Jol recent in Voetbal International. \'Luis Suarez heeft het in zich om een internationale topper te worden. Tot die tijden moeten we optimaal gebruik maken van zijn kwaliteiten. Ik kreeg al vrij snel signalen dat hij het mooi zou vinden aanvoerder van Ajax te worden. Hij voelt zich goed in deze groep en wil belangrijk zijn voor het elftal.\'
Het lijkt wel of er met de aanvoerdersband meer focus bij Luis Suarez is gekomen. Meer ijs en minder koorts in het hoofd. Leiderschap verplicht blijkbaar. Wat ook opvalt: het opgewonden standje heeft in de jonge competitie nog geen gele kaart gekregen. Vorig seizoen werd Suarez in Nederlandse en Europese wedstrijden liefst twaalf keer gewaarschuwd. Meestal voor opzichtige duikelingen of frustratieovertredingen.Zaterdag tegen RKC vervulde Luis Suarez zijn voortrekkersrol in het nieuwe Ajax met volle overgave. Ouderwets gierend over het veld alsof hij thuis in Montevideo een weeshuis vol hongerige kids moet voeden, nieuwerwets leidend. In de eerste helft teisterde Suarez nog de paal en testte hij de reflexen van doelman Jurgen Wevers, in de tweede helft was het bal. Raak vanaf elf meter met een zelf gecreëerde strafschop, raak vanaf twintig meter met een vurige knal. En raak vanaf vijf meter na een prachtige loopactie. Liefst 25 goals beloofde Luis Suarez op de Open Dag aan de Ajax-fans, het aftellen is gestaag begonnen en de afscheidstournee van Suarez over de Nederlandse velden ook. Op weg naar de Primera División of de Serie A doet hij zondag Eindhoven aan, oog in oog met PSV-keeper Andreas Isaksson. Wie diens grabbelwerk in Enschede en Suarez hattrick in Amsterdam aanschouwde, weet wie van de twee deze week het meest rustig slaapt.


  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Poert
Mooi geschreven, op naar zondag!
0 0
BvdPloeg
Trouwens... waren die witte netten voor 1x of spelen we definitief niet meer met rood-witte netten...On: Supertopper! Iemand die over 50 jaar nog door velen genoemd zal worden als een groots ajacied en mens!
0 0
bamster01
als hij dit seizoen maar blijft

0 0
RobertoStrife
Lijkt me logisch XD, hopelijk wint hij ook de speler vh jaar prijs en de topscorer-titel.En daarmee ook de landstitel voor ons!
0 0
ajaxajaxajax
Luis,\"ik heb heb\".
0 0
MokumExtremist
Terecht!Off: mooi trouwens dat gezang uit het uitvak in het filmpje rechts!
0 0
LUISxSUAREZ
Je moet die prijs wel onder de loep leggen

2 bij 4 cm ofso
0 0