Wormgoor hoopt op echte werk

Ajax Showtime, 28-07-2008 om 03:24, 601 views, www.highlow.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Door de ongelukkige blessure van Jan Arie van der Heijden werd Vito Wormgoor opgeroepen om het eerste elftal te versterken. De centrale verdediger maakte zijn debuut afgelopen week tegen Excelsior ‘31, maar stond ook zijn mannetje als ‘opvolger’ van Jaap Stam, in diens afscheidswedstrijd. Maar Ajax haalde Wormgoor ooit als opvolger van Heitinga. “John vertelt me dat ik goed en sterk ben.”

18 mei 2008. Vito Wormgoor zit op de reservebank bij het eerste. Begin 2006 werd hij door John van den Brom naar Ajax gehaald, als opvolger van John Heitinga, zo werd hem toentertijd voorgehouden. “Bij mijn komst bij Ajax speelde ik net als John rechts op het middenveld. Nu is hij een zekerheid in de achterhoede, iets wat ik ook wil worden,” glimlacht Wormgoor. Hij sprak veel met Heitinga over het verdedigen. “John heeft mij in onze gesprekken verteld, dat ik een goede en sterke verdediger ben. Hij gaf me tips waar ik veel van leer.” Voor de jonge centrumverdediger is de overgang naar het eerste rimpelloos gegaan. Hij werd dinsdag gebeld, maar omdat zijn batterij leeg was, duurde het even voor hij kon reageren. Hij pakte zijn tas en vertrok woensdagochtend naar De Lutte. Donderdagavond speelde hij met Marco’s selectie mee tegen Excelsior ’31. “Het was toch een hele last die van mijn schouders viel,” vertelt Wormgoor tegen highlow.nl, “toen ik hoorde dat ik naar het eerste mocht. Dat ze toch vertrouwen in me hebben. Ze doen het niet zomaar, dus ik vond het wel heel mooi dat ze me meenamen.”

Inmiddels heeft hij anderhalf uur met het eerste meegespeeld. Twee keer een helft tegen Excelsior ’31 en tegen oud-internationals uit binnen- en buitenland, die uitkwamen voor Jaap Stam’s gelegenheidteam. “Ik hoopte op wat speelminuten tijdens het trainingskamp, maar helemaal niet bij stil gestaan, dat ik zoveel zou spelen. Natuurlijk was ik wel op en top geconcentreerd, maar toen zag ik mijn naam staan. Toen kreeg ik wel kippenvel en mijn hart ging wat harder kloppen. Uiteindelijk sta
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
idool
Hij moet inderdaad geduld hebben, maar gaat er zeker komen!!

Topverdediger.
0 0
ili
zeker..
0 0
manjaa
http://www.vi.nl/BesteJohan/AjaxWordtMetTweeVingersInDeNeusKampioen.htm
0 0
Markajaxfan
hij heeft gewoon gelijk!!!
0 0
DHsuarez16
wormgoor meot geduld hebben.. veeel geduld
0 0
patrickw81
Ik heb toch liever dat ze hem een jaartje verhuren... kan ie zich ontwikkelen... lijkt me ook een aardig spelertje
0 0