Eredivisie roept Klaassen uit tot Speler van de Maand

JesseTH, 04-12-2020 om 17:05, 1140 views, Eredivisie |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Davy Klaassen is door de Eredivisie verkozen tot Speler van de Maand november. De verkiezing vond plaats op basis van statistieken en op dat gebied stak de Ajacied tijdens de afgelopen maand dus boven de rest uit.

In de Eredivisie speelde Klaassen in de betreffende maand drie duels met Ajax. Thuis werd er met 5-0 gewonnen van zowel Heracles Almelo en FC Emmen, terwijl de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht vrij gemakkelijk met 0-3 werd gewonnen. Tegen FC Emmen en FC Utrecht scoorde de middenvelder de openingstreffer, waarbij hij tegen eerstgenoemde club ook een assist leverde.

De passnauwkeurigheid van Klaassen is tijdens het huidige seizoen bijzonder precies te noemen. Van alle spelers die dit seizoen vijf wedstrijden of meer speelden, had de Ajacied met 91,4 procent het hoogste slagingspercentage van zijn passes.

Met zijn verkiezing als Speler van de Maand staat Klaassen ook direct in het Elftal van de Maand, maar daarin is hij niet de enige Ajacied. Ook Zakaria Labyad neemt daarin plaats op het middenveld, de man die tegen FC Emmen de fabelachtige assist van Klaassen mocht ontvangen én zonder twijfel binnenschoot.

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Twente? Zet dan in en krijg 7,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de_pitbull
Zeker terecht! Terugkeren en het gelijk weer laten zien.
Waar zijn alle mensen die hem niet terug wilden???
0 0
Koscar
Haha, hoewel het natuurlijk niet alles zegt, wordt het bijna lachwekkend wat voor een schot in de roos deze transfer is gebleken.
1 0