AD: 'Contractverlenging Tagliafico een win-win-situatie'

BartVeenstra, 04-12-2020 om 13:40, 2772 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Met de contractverlenging van Nicolás Tagliafico is er sprake van een win-win-situatie, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ajax hoeft haar vraagprijs voor de Argentijnse linksback niet te halveren, terwijl Tagliafico met een verbeterd contract zijn transfer wellicht alsnog kan maken.

In de afgelopen zomer kwam het - mede vanwege de gevolgen van de coronacrisis - niet tot een transfer. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde het contract van Tagliafico in de zomer al verlengen, maar pas na afloop van de transferperiode gingen beide partijen met elkaar in gesprek. Die nieuwe deal kreeg half oktober vorm, zo valt te lezen. 

Met zijn contractverlenging is er nu sprake van een win-win-situatie. 'Onderneemt de club geen actie, dan staat Tagliafico komende zomer nog slechts een jaar onder contract. Geen club die dan nog – pak ‘m beet - twintig miljoen euro over heeft voor een 29-jarige speler die een jaar later uit zijn contract loopt', schrijft de krant, die eraan toevoegt dat Ajax de vraagprijs over een jaar niet hoeft te halveren.

'De directie stelt speler naast een (kleine) financiële compensatie bovendien coulance in het verschiet als de droomclub zich volgend jaar alsnog aandient.' Uiteindelijk tekent Tagliafico een verbeterd contract met de toezegging dat Ajax niet de jackpot zal vragen als er een mooie club uit het buitenland langskomt. 'Oftewel, club blij en speler blij.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Twente? Zet dan in en krijg 7,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Ja leuk. Maar hoe is het met Neres
0 0