Blind: 'Het is zeker geen gelopen koers'

FinnDekker, 03-12-2020 om 22:20, 7098 views, VoetbalTijd |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Danny Blind wil niets weten van een gelopen koers in de Eredivisie. Het lid van de Raad van Commissarissen denkt dat Ajax lang niet alle wedstrijden met grote cijfers zal gaan winnen. Bovendien is het gat met de bovenste ploegen helemaal niet zo groot. 

'Iedereen zegt dat het al gelopen koers is, terwijl we in januari alleen maar topwedstrijden spelen. Dat Ajax het nu goed afhandelt tegen FC Emmen en VVV-Venlo is prima. Maar of het nou 0-5 of 0-13 wordt, je krijgt er toch maar drie punten voor. Als je die een keer laat liggen, ligt het weer helemaal open. Want het gat met de rest is niet groot', stelt de voormalig verdediger bij VoetbalTijd.

Veel heeft daarnaast meegezeten bij de Amsterdammers. Op Mohammed Kudus na zijn er weinig ernstige blessuregevallen. 'Je ziet nu bij Feyenoord veel blessures, dat kan ook bij AZ, PSV of Ajax gebeuren. Je krijgt dan weer een heel ander beeld. Bij FC Groningen liepen we ook averij op. Zeg niet dat het een gelopen koers is. Nee, zeker niet.'

Vader van Daley

Danny wordt ook nog even gevraagd naar zoon Daley. Hoe het gaat met zijn hart. 'Hij is in goede handen bij de artsen. Het was niet fijn om te zien, maar het gaat goed. In het begin zat het wel eens in zijn hoofd, maar hij is daarin redelijk vrij nu.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
We hebben kwalitatief gezien de beste selectie, de breedste selectie en we staan momenteel voor. Je weet niet hoe het er voor staat na de winterstop want dan zijn alle top wedstrijden in een keer maar we hebben wel de beste papieren. Feyenoord zit nou niet bepaald in een “winning streak” en ook PSV presteert zeer wisselvallig met een voetbalstijl die nauwelijks dominant te noemen valt. Ajax daarentegen gaat als een stoomtrein, de kleine jongens worden opgerold en er kan met een gerust hart jeugdspelers worden opgesteld zodat de bepalende spelers rust krijgen. Met name dat gaat zich terug betalen in de 2e helft van de competitie.
0 -1
Babangida83
Klinkt bekend.
0 0
Amp
Ja, zo ging het vorig seizoen ook. Gingen we tot ongeveer de komende week als een stoomtrein. Toen begon de ellende...
2 0
Kingoffdatoilet
Tot het dubbele rode kaart moment bij Chelsea was Ajax heel goed
0 0
Dubbelvla
ik hoor letterlijk niemand roepen dat het gelopen koers is.
1 0
Babangida83
Dit is Blind die de media terechtwijst. Zeer waarschijnlijk als antwoord op een vraag, gedeponeerd als stelling dat het een gelopen koers is.
1 0
goajaxgo
Ik wel, alleen niet bij Ajax.
1 0
MidMid
Precies dit. Dat Blind dit roept, betekent toch dat er ergens in zijn achterhoofd zit dat Ajax dit jaar wel even kampioen zal worden. En als dat in zijn achterhoofd zit, dan zit dat bij meer mensen in de club in het achterhoofd. Dat is echt dodelijk. Je moet elke wedstrijd weer opnieuw laten zien dat je de beste bent. Nooit denken dat je veel beter bent, zelfs als dat wel zo is. Bovendien, er kan nog zoveel gebeuren in een seizoen. Je krijgt te maken met blessures, rode kaarten. Misschien wel transfers, ook bij de concurrentie. En vergeet niet, de concurrentie gaat ook niet heel veel punten verliezen want de tegenstand vanuit de subtop en daaronder is dit jaar wel erg mager. Laat Ajax eerst maar eens de topwedstrijden in januari winnen. Voor die tijd moet geen seconde denken dat je de betere bent.
0 0
Babangida83
Gast, als je de media een beetje gevolgd hebt de laatste tijd, met Foxsports voorop, roepen die over het algemeen dat t een gelopen koers is. Daar doelt Blind op.
0 0
insectenverdelg
Nog nooit gehoord van voetbaltijd, maar als ik dit zo lees, voegt t ook helemaal niets toe.
1 0
Labrador
Joh
0 0