Verhuurd: Magallán mogelijk alsnog terug naar Ajax

BadembaBarrie, 04-12-2020 om 21:40, 36037 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de rubriek ‘Verhuurd’ richt Ajax Showtime zich op de Ajacieden die dit seizoen elders op huurbasis hun minuten maken. In deel 2 van dit seizoen aandacht voor de voortgang van de Ajax-huurlingen bij hun tijdelijke werkgevers.

Ajax heeft in de afgelopen transferperiode zes spelers verhuurd aan andere clubs. Voor twee van hen, Noa Lang en Razvan Marin, is Ajax een afgesloten hoofdstuk. Club Brugge en Cagliari - de clubs van respectievelijk Lang en Marin - moeten de spelers aan het einde van dit seizoen namelijk verplicht definitief overnemen. De overige verhuurde Ajacieden mogen nog wel hopen op een comeback in de Ajax-hoofdmacht. In Verhuurd daarom aandacht voor Danilo Pereira, Kik Pierie, Carel Eiting en Lisandro Magallán.

Danilo Pereira

Wedstrijden: 11/11
Basisplaatsen: 11/11
Speelminuten: 882
Doelpunten: 9
Assists: 4

Danilo Pereira heeft zijn goede start van het seizoen 2020/21 bij FC Twente tot dusverre door weten te trekken. De huurling van Ajax startte dit seizoen in elke wedstrijd die de Tukkers speelden. Na tien Eredivisie-wedstrijden in de punt van de Twentse aanval heeft de Braziliaan al negenmaal het net weten te vinden, tevens stelde hij al vier keer een ploeggenoot in staat hetzelfde te doen. Met deze statistieken heeft Danilo een groot aandeel in de vijfde plaats die Twente momenteel bezet op de Eredivisie-ranglijst. De aanvaller zelf staat bovendien bovenaan de topscorerslijst, samen met Steven Berghuis van Feyenoord, die eveneens op negen goals uit tien wedstrijden staat.

In het KNVB Beker-toernooi kende Danilo minder succes. In de eerste ronde verloor hij met FC Twente met 1-3 van Eerste Divisionist De Graafschap, waardoor Danilo en Twente meteen al uitgeschakeld werden. Het betreft een klein smetje op wat verder een vrijwel vlekkeloos seizoen is voor de aanvaller. In Amsterdam is men eveneens verheugd met zijn goede vorm. Danilo kreeg onlangs een complimenteus bericht van directeur voetbalzaken Marc Overmars, met daarin de boodschap om vooral zo door te blijven gaan. In de wetenschap dat potentiële concurrenten Lassina Traoré en Brian Brobbey zich dit seizoen tot nu toe ook van hun betere kant laten zien, zal Danilo zijn vorm vast willen houden om volgend jaar de strijd aan te kunnen gaan bij Ajax.

Kik Pierie

Wedstrijden: 5/11
Basisplaatsen: 5/11
Speelminuten: 426

De andere Ajax-huurling bij FC Twente, Kik Pierie, beleeft een wisselvalliger seizoen. De verdediger miste de start van het seizoen door een blessure en raakte kort na zijn rentree weer geblesseerd. Sinds zijn terugkeer eind oktober, wist Pierie gelukkig fit te blijven. Aan een clean sheet heeft hij zijn ploeg echter nog niet weten te helpen, want Twente kreeg in de vijf wedstrijden die Pierie tot dusverre meedeed zeven doelpunten tegen. Met de Ajax-huurling in de gelederen kwam FC Twente tot twee overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Aan die nederlaag zal Pierie ook op persoonlijk gebied slechte herinneringen bewaren. Slordig balverlies van de verdediger leidde tegen RKC Waalwijk de 0-2 in.

De positieve zijde van Pieries huurperiode bij FC Twente is dat hij, mits fit, wel basisspeler lijkt te zijn. Van de zeven wedstrijden waarin Pierie bij de wedstrijdselectie zat, kwam hij er in vijf in actie, allemaal als basisspeler. In de laatste drie wedstrijden die hij speelde, maakte hij zelfs de negentig minuten vol. De twee wedstrijden waarin de verdediger op de bank bleef, waren de duels vlak na het herstel van zijn eerste blessure. Pierie zal nu hopen het vertrouwen van zijn trainer te behouden en terug te betalen in de vorm van sterke optredens. Daarmee zou hij zaterdagavond kunnen beginnen, als hij met Twente in actie komt tegen zijn eigenlijke werkgever Ajax.

Carel Eiting

Wedstrijden: 13/14
Basisplaatsen: 9/14
Speelminuten: 875
Doelpunten: 3
Assists: 1

Carel Eiting verliet Ajax tijdelijk in de zoektocht naar speelminuten en heeft deze vooralsnog in Engeland gevonden. De middenvelder wordt verhuurd aan Huddersfield Town en deed daar in elke wedstrijd op één na mee. In het overgrote deel van die wedstrijden was de linkspoot basisspeler. In de afgelopen vijf wedstrijden maakte Eiting bovendien telkens de negentig minuten vol. De resultaten voor Huddersfield zijn tot nu toe wisselvallig. De club trok met Eiting op het veld even vaak aan het langste als aan het kortste eind: vijfmaal. De overige drie wedstrijden waarin hij in actie kwam, eindigden in een gelijkspel. Eiting zelf is bij Huddersfield ook begonnen met scoren. Hij wist in dertien wedstrijden tot nu toe drie keer het net te vinden, waarvan één keer zelfs met het hoofd. Daarnaast bereidde de creatieveling ook eenmaal een doelpunt van een ploeggenoot voor.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carel Eiting (@careleiting)

Het gaat dus goed met Eiting in Engeland. Of het echter genoeg is voor een (succesvolle) terugkeer bij Ajax aan het einde van het seizoen, is nog maar de vraag. Hoe goed Eiting het ook doet, de spelers die hij op Ajax’ middenveld uit de basis zou moeten verdrijven, doen het zo mogelijk nog beter. De terugkeer van Davy Klaassen lijkt tot dusverre een gouden greep te zijn geweest, Ryan Gravenberch ontwikkelt zich in stormachtig tempo en ook Mohamed Kudus gooide hoge ogen voor hij geblesseerd raakte. Zo is er een reële kans dat Eitings goede prestaties hem geen definitieve doorbraak in de Johan Cruijff ArenA op zullen leveren. De tijd zal moeten uitwijzen waar de toekomst van de middenvelder ligt.

Lisandro Magallán

Wedstrijden: 9/10
Basisplaatsen: 9/10
Speelminuten: 778


Lisandro Magallán lijkt bij FC Crotone eindelijk te zijn gesetteld in Europa. De verdediger werd na een moeizaam eerste half jaar bij Ajax, gedurende het seizoen 2019/20 aan Deportivo Álaves verhuurd. Ook in Spanje wist de Argentijn echter niet tot onomstreden basisspeler uit te groeien. Dat lijkt allemaal anders bij Crotone, waar de verdediger in de negende competitiewedstrijd, tegen Bologna, pas voor het eerst niet de volledige wedstrijd speelde. Spelen doet Magallán dus weer, winnen echter nog niet. Crotone verloor zeven van de negen wedstrijden in de Serie A en speelde de overige twee gelijk. Eén van die gelijke spelen was weliswaar een knappe 1-1 tegen Juventus, maar ook die was maar één punt waard. Hierdoor moet Crotone het na negen duels doen met twee schamele puntjes. Daarmee staat de club stijf onderaan.

Er bestaat overigens een kans dat Magallán definitief wordt overgenomen door de Italianen. Crotone heeft namelijk een verplichte optie tot koop, maar alleen als het zich weet te handhaven op het hoogste Italiaanse niveau. Gezien de huidige stand in de Serie A, lijkt dat scenario vooralsnog niet realistisch. Magallán en Crotone zullen in ieder geval minder hinder ondervinden van een druk seizoen, dan de meeste teams. Het enige toernooi waarin de Argentijn extra wedstrijden zou kunnen spelen, was de Coppa Italia. Daar ligt de club echter al na één wedstrijd uit. 

Bademba Barrie (E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com; Twitter: @Bademba_AFCA)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxfanmarcel
Mallagan is vast een goede verdediger en alvarez ook wel maar niet voor ajax. Ajax spel is heel anders wat hun gewend zijn. Net zoals Marin ik volgende hem in België echt een topspeler maar ajax speelt ander en er wordt van hem ook andere dingen verwacht. Net allemaal sneller etc daar hebben ze moeite mee. Maar kwaliteit hebben ze wel en ze komen er vast wel maar gewoon in een ander systeem van voetbal.
0 -1
de-Ajacied
Ja af en toe zitje er naast
Tagliofico Sanchez en Martinez waren voltreffers
1 0
Caparzo
Dat Magallán niet geworden is wat (door de scouts) gehoopt was, is wel evident. Geen discussie. Shit happens, sometimes you win, sometimes you lose, It is what it is. Je kunt niet100% scoren, zolang de basic maar goed is, en dat is het.
1 0
echteajacied
Het zal niet makkelijk worden om Magallan kwijt te raken. Geen flauw idee wat ie Ajax totaal aan transfersom en salariskosten gekost heeft en wat ie aan huursommen heeft binnengebracht. Maar doe hem alsjeblieft weg. Desnoods zorg ik voor verpakking en transport.
0 0
AFCAjax
waar slaat zo'n huurperiode met verplichte koop op? houd dat in dat wij Lang nog over kunnen halen dat contract niet te tekenen zodat hij bij ons blijft?
0 0
Ozymandias
Dat ligt eraan of Lang een voorcontract met Club Brugge heeft getekend. Het zou onverstandig zijn als Club Brugge hem geen voorcontract heeft laten tekenen.
0 0
Ozymandias
Magallán, the gift that keeps on giving.
1 0
Thaschja
Magallan iets voor heerenveen? samen met siem ?
0 0
Restored
Magallan is net een boomerang, komt altijd terug
6 0
Ferd
Hij staat in ieder geval vaak in de basis bij Crotone, dus wellicht pikt een andere laagvlieger hem op volgend seizoen.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Mooi om te zien dat twee van de vier verhuurde spelers het goed doen. Er zijn seizoenen geweest waarin al onze huurlingen op een dood spoor zaten bij hun huurclubs.

Als Danilo en Eiting deze vorm en de verkregen speeltijd blijven volhouden in de rest van het seizoen, hoop ik dat Ajax beide een kans geeft in de voorbereiding op het seizoen 2021/22.
2 0
Bounce77
Tis een soort Zuid Amerikaanse boemerang, hoe harder je hem weggooit, hoe harder die terugkomt. Er breekt alleen elke keer een stukje af dus op een gegeven moment krijg je hem niet meer weg.
1 0
OpaVerteld
Kunnen we hem niet "schenken" aan een (bepaalde) club..?
3 0
MK77
In een surprise met een leuk gedichtje?
2 0
AjaxDordt
De Sint schenkt jullie veel ongemak, veel plezier met dit Argentijnse wrak
2 0
Gooseman
Beste Rotterdamse vrienden,

Veel Ajacieden hadden het reeds gezien, dit kan nooit veel zijn, zeker voor een miljoen of tien. Gelukkig zijn we dit niveau al jaren voorbij, maar toch zei Overmars "die is voor mij". Na enkele minuten was het duidelijk genoeg, dit is meer iets voor een B-ploeg. In jullie Kuip zit nog steeds iedereen te balen, dat jullie hem niet konden betalen. Maar als Ajax zijnde draag je alle lasten, zelfs bij het uitvallen van jullie lichtmasten. Vandaar dat we niet zo moeilijk doen, en krijgen jullie van ons iets gratis in de schoen. En voor een ieder die zijn naam niet uitspreken kan, veel plezier met Magazjan.
6 0
Kingoffdatoilet
Het probleem is dat Magallan bij Feyenoord gewoon een wereldspeler is. Net zo als Jan Arie en Botteghin volgens de kakkies
0 0
DeWijsneus
Haha prima.
1 0
Simon1
Hoeveel zullen we moeten bijleggen om van hem af te komen?
0 0
AjaxDordt
Hoe hebben we die ooit kunnen halen? Gewoon een fucking jaar mee bezig geweest ook nog....
4 0
Blazehaze
Dat heb ik nou met alvarez, meerdere malen gaan daar mensen naar kijken. Wel niet wel niet nog een keer om tafel en dan uiteindelijk bepalen ja dat is hem.. 15mil
1 -2
Stamhoofd
Mwa. Alvarez heeft wel kwaliteiten, maar die komen er op de een of andere manier niet goed uit bij Ajax. Magallan ziet iedereen van dat die echt niet kan verdedigen..
1 0
DeWijsneus
Inderdaad, hoop mensen zien dat niet. Ik vind het ook raar dat hij niet slaagt als middenvelder. Heeft alles. Dynamiek, snelheid, inzicht en uitzonderlijk technisch & comfortabel aan de bal. Zet daarnaast regelmatig mensen vrij met hoog niveau passing.
0 -4
appiehappie
Verkeersregelaar voor de JC Arena tijdens Black Fryday.
1x per jaar ergernis voor het publiek, lijkt mij meer dan genoeg.
1 -2
ST
Magallan is de beste RCV die wij ooit hebben gehad. Beter dan De Ligt, Rijkaard, Blind, Sanchez, Stam, noem het maar op. Qua impact op ons voetbal misschien ook wel groter dan Cruijff.
3 -7
Rockpotje
Volgens mij heeft hij bij ons alleen maar links in het centrum gestaan.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Jeetje wat een humor
8 -1
Lane 8
Hilarisch
3 -1
DeWijsneus
Dromen van een dubbele zes met Magallan en Alvarez. Genieten.
2 -1
MK77
Das iig meer creativiteit dan Sagange en Rosario
8 0