Onana: 'Ik ben volledig verantwoordelijk voor de nederlaag'

JesseTH, 01-12-2020 om 23:55, 6698 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

André Onana trekt het boetekleed aan na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Liverpool. De Kameroener was goed voor enkele zeer knappe reddingen, maar het enige doelpunt van de wedstrijd kwam voort uit een inschattingsfout van de keeper. Hij rekent het zichzelf aan en baalt flink.

'Het is moeilijk voor me, maar ik moet het nemen zoals het is', zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV. 'Het is een onderdeel van het leven en voetbal. Soms maak je fouten en soms niet. Vandaag gebeurt het mij en ik ben volledig verantwoordelijk voor de nederlaag van vandaag. Ik moet de realiteit accepteren. Door mij winnen we niet of spelen we niet gelijk.'

De doelman wordt geconfronteerd met het feit dat hij naast zijn fout ook veel knappe reddingen maakte, maar daar kan hij weinig mee. 'Ik ben hier om reddingen te maken, niet om fouten te maken. Ik moet kritisch zijn op mezelf. Ik heb goede dingen gedaan in het verleden, dus ik moet hard zijn. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar het was mijn fout. Het kostte Ajax een gelijkspel. Ik moet mijn hoofd omhoog houden en kijken naar wat er gaat gebeuren.'

Over het spel van Ajax in het algemeen is Onana best tevreden, zo blijkt. 'Ik denk dat we goed speelden. We hadden meer balbezit en veel kansen. Ik genoot van de manier waarop de spelers vochten. We hadden pech dat we niet scoorden vandaag, maar dat is ook voetbal. Soms scoor je en soms niet, dat gebeurt bij elk team.'

Onana houdt vertrouwen in volgende ronde

Volgende week volgt de laatste speelronde in de poulefase van de Champions League en Atalanta Bergamo is daarbij de tegenstander. Bij een zege gaat Ajax door en dus is het doel duidelijk. 'We weten wat ons te doen staat. Ik moet niet weer een fout maken. Als ik dat niet doe en we veel doelpunten scoren, hebben we een grote kans om door te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Onana is verantwoordelijk voor die 1-0 maar niet meteen voor de nederlaag, Ajax had zeker kansen om zelf te scoren en dan had het ook anders afgelopen.
Wel een fout van Onana maar goed dat hij zo eerlijk is.
0 0
Ajax4proud
Leuk, zo te zien is de keeper ook menselijk!
Je hoort niemand dat Huntelaar de goal had mogen maken.
En Antony en Neres ondermaats speelde.
Volgende wedstrijd is er weer een nieuwe kans, Ajax hoeft maar met 1 - 0 te winnen en Ajax is gewoon door.
1 0
Bruno04
Van André kan ik t hebben. Ja het is jammer maar hij is al jaren zo constant en belangrijk voor ons. Echt fouten maakt hij zelden. Doet zoveel echt goed
3 0
DaniAjax
En niemand rept over de minstens net zo grote fout van Huntelaar. Moet gewoon een doelpunt zijn. Lekker makkelijk op een keeper afgeven (al was het natuurlijk ook een fout).
0 -2
Frank1978
Een cliché van hier tot Tokyo, maar voetbal is een teamsport. Je wint met zijn allen, je verliest met zijn allen (of je speelt gelijk met zijn allen). Een slecht resultaat ligt dan ook nooit aan één speler alleen. Het vervelende voor een keeper is dat een fout heel vaak een tegengoal betekent. Dat Klaas die bal mist was ook gewoon heel erg jammer, die kansen moeten raak zijn op dit niveau. We weten wat ons te doen staat over een week, maar eerst SVP een goede wedstrijd tegen Twente.
1 0
voorkennis
een kans mag en kan je missen.
Onana liet die bal in zijn arrogantie expres lopen, niet wetende dat er nog een speler achter liep.
Dat is een wezenlijk verschil beste kerel
0 -3
Ajax4proud
Wat een misselijke opmerking!
Geeft openlijk voor de camera toe dat het zijn fout was. En je ziet dat hij er gewoon erg van baalt. Houd normaal Ajax als enige vaak op de been als Ajax zo slecht speelt.

Voetbal is een teamsport, had Huntelaar de goal gemaakt dat hoorde je niemand meer over Onana.

Onana is een held, kom maar met een betere keeper die het seizoen dat Onana vertrekt het beter gaat doen, succes!
1 0
Frank1978
Ja en hij is ook nog zo "arrogant" dat hij na afloop ruiterlijk toegeeft dat het een fout van hem was. We mogen dolblij zijn dat deze klasbak nog steeds bij ons onder de lat staat.
4 0
DaniAjax
Zo’n kans, op zo’n moment, moet er 100% in. Dan mag er niet gemist worden. Beste kerel.
1 0
Frank1978
Die dingen gebeuren, maakt ook weer een schier onmogelijke redding op die inzet van Firminho. Jammer dat Klaas die bal niet in een hoek weet te knikken, dan pak je gewoon een punt. Op naar Twente en dan een topwedstrijd spelen tegen Atalanta. We love you, Ajax (en Onana)!
1 0
voorkennis
Andre Life is live Onana
0 -1
RiezZ
Wat een gezeik weer hier.. iedereen kan een foutje maken en dus ook Onana... Maar als de keeper het doet komt er vaak een doelpunt uit en dat is het verschil met iemand in het veld die een bal verprutst.
1 0
AFCAMM
Tuurlijk, hij zat daar fout. Maar het werd hem niet bepaald makkelijk gemaakt, met al die foutjes en makkelijk ingeleverde ballen. Ajax zat gewoon niet lekker in de wedstrijd, op vlagen na.
Dat ‘goed gespeeld’ en zo zie ik ook vooral als lieve woordjes, want zo goed was het niet. Er werd constant geschutterd en hun keeper is amper getest.
2 0
Labrador
Onanna is en blijft een baas
0 0
RuffRhythim
Blijft gewoon The Boss, no matter what!

Dat Ajax maar voor hem volgende week mag winnen, voor mij ook trouwens ;-)
1 0
OpaVerteld
Taking it like a man.
Loopt er niet voor weg, respect voor de beste Ajax doelman in de historie van de club.
8 0
donpedroh
Nu winnen we de Europa league
2 0
off
Liever tegen Liverpool dan tegen atalanta.
4 0
Afca85meer
Deze man is zo belangrijk voor ons. Maskeerd heel veel in de verdediging. Buiten zijn reddingen heerst hij ook in de 16. Mocht hij weggaan dan lijken de verdedigers ook opeens een stuk minder. Let maar op.
2 0
Peteronline
Onana, jammer man.....maar weet je, ik neem het je niet kwalijk, kan gebeuren, doorgaans ben je de beste !!
3 0
stopperspil
Onana is soms te veel een nonchalante showkeeper
5 -11
Joodhannus73
Waarom niet gewoon pakken en de bal vlug naar voren gooien? Is nog functioneel ook. Dit is gewoon psychisch. Even laten zien dat je het wel goed hebt ingeschat en de bal wel kan laten lopen. Om op te vallen. Nu val je inderdaad op, maar negatief. Toptransfer is ver weg. Gaat de hele wereld over dit. En zijn balvoorxettingen zijn ondermaats, zeker de laatste tijd. Te laconiek en risicovol. Ook in Nederland. Dan maar verlengen bij ons, want het blijft een topkeeper voor de rest. Geluk bij een ongeluk?
2 -7
MarLuuk76
Van mij mag zijn transfer nog jaren uitblijven. Niet voor Onana hem gun ik een transfer. Maar hebben wij nog jaren 1 van de 5 a 10 beste keepers ter wereld op de goal staan.
1 0
ajaxminimax
Wat een belachelijke reactie... Elke keeper maakt fouten, zelfs Neuer heeft blunders gemaakt. De grote Buitenlandse clubs kijken echt niet naar 1 wedstrijd, die clubs weten gewoon dat Onana een Europese topkeeper is door eerdere wedstrijden die ze gezien hebben.
1 0
ddavidd99021
Overdrijven is ook een vak.
2 0
Schwalbino
Beste Ajax keeper sinds Van Der Sar, die zelf ook wel eens fouten maakte.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Eerste fout van hem in meer dan 2 jaar (Benfica-uit). Ik heb een Ter Stegen in de tussentijd meer blunders zien maken, waaronder laatst nog tegen Atletico.

Zonde dat het nu gebeurt, maar shit happens.
13 0
Tinus
Als ik de posts hier lees, dan ben ik toch echt een stuk kritischer. Onana kan geweldig keepen en maakt fenomenale reddingen. Maar hij is tegelijk laconiek en doet een vaak nogal overmoedige dingen, zoals ver uitkomen op onnodige momenten. Daarnaast zit hij er in de lucht toch ook regelmatig naast. Het is niet voor niets dat het rustig rond hem is op de transfermarkt. We mogen blij met hem zijn, maar ik hoop dat hij behalve de verantwoordelijkheid ook kritisch naar zichzelf kijkt.
2 -13
AFCA127
De titel is letterlijk 'Ik ben volledig verantwoordelijk voor de nederlaag' en dan trek jij zijn zelfreflectie in twijfel?
Daarnaast is het lijntje tussen laconiek en zelfverzekerd erg dun. Ik zie het juist als een keeper die vol zelfvertrouwen in het doel staat en precies weet wat hij doet.
Onana maakt zijn eerste grote fout in wat?... drie jaar? (Groningen uit destijds... en doelpunt wat met een VAR zou zijn afgekeurd trouwens)
3 0
cantharel
Inderdaad met dank aan Naaihuis.
1 0
Matzet
Ik hoop dat Onana de kans krijgt om revanche te nemen. Het mooiste scenario zou zijn dat we de finale halen en opnieuw Liverpool treffen. Na 120 minuten wordt Onana de held in de penaltyserie.

Ja het is een blunder, maar er is nog niks verloren. Onana is en blijft een baas!
1 0
ETM
Ja ik vind dit idd misplaatst kritisch. Onana die verkeerd uitkomt komt ook niet vaak voor. Er is een moment geweest dat het mis ging maar is bepaald niet structureel. Hij zit er in de lucht niet regelmatig naast, is juist een rustpunt daarin.
Gisteren maakt hij weer een redding (inzet Firminho) die maar heel weinig keepers uberhaubt maken.
Onana is een jonge topkeeper. Behoort tot de grootste talenten van de wereld. Dat hij kritisch naar zichzelf kijkt kun je donder op zeggen anders was hij nooit zo goed geworden.
5 0
3sterrenAjax1
zelfs topkeepers maken weleens een fout. vandaag is t vervelend maar geen ramp. volgende week moet hij er staan.
9 0
Turbo
Shit happens. Topspeler.
8 0
Lane 8
Deze held heeft ons zovaak gered, vandaag ook weer twee wereld wereld reddingen. Gelukkig gebeurt het vandaag en is hij hopelijk volgende week 90 minuten bij de les
10 0
markk
Eerlijk is eerlijk, Onana had met zijn geweldige safe op de bal van Firmino zijn fout bijna goed gemaakt. Maar natuurlijk krijg je een andere wedstrijd als je 1-0 achter staat.
4 0
ajax1981
Beter in deze wedstrijd. Aan 0-0 had je ook niets gehad.
2 -2
afcsja
Natuurlijk wel, dan had je gelijk kunnen spelen volgende week..
1 0
NatureTwo
Beter zo, moeten winnen, kunnen ze iig niet op 2 gedachten hinken volgende week ;)
2 0
Ajacied33
Het is je vergeven man. Als er iemand fouten mag maken, is Onana het wel. Bovendien kun je die fout beter nu maken dan wanneer het echt ergens om gaat
7 0
svg
Kan gebeuren Onana, je hebt ons meer dan 10.000000x gered. Zeldzaam foutje. Gebeurt bij alle keepers wel eens. Volgende week echt winnen van Atalanta, let's go!
18 0