Litmanen kan niet kiezen: 'Gelijkspel zou ideaal zijn'

BartVeenstra, 01-12-2020 om 14:00, 6287 views, Liverpool FC |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jari Litmanen vindt het lastig om zijn favoriet aan te wijzen voor het Champions League-duel tussen Liverpool FC en Ajax en dus hoopt hij op een gelijkspel. De Fin speelde voor beide clubs en hij gunt beide clubs dan ook het beste.

'Ik heb beide clubs in mijn hart zitten om verschillende redenen. Ik ben opgegroeid met Liverpool en had bij Ajax mijn beste jaren. Ik volg beide clubs op de voet en ben blij hoe het ze vergaat', aldus Litmanen in een interview op de website van Liverpool.

De Fin is onder de indruk van het huidige Liverpool. 'Liverpool had altijd al een goed team en goede spelers, maar met Klopp werd de laatste stap gezet. Hij brengt energie in de ploeg en in de spelers. Ik hou van dat soort voetbal, waarin iedereen bezig is en probeert de wedstrijd te controleren. Er gebeurt steeds iets. Dat vind ik mooi.'

Dinsdagavond staat er voor zowel Liverpool als Ajax veel op het spel. Voor Ajax zou alleen een zege betekenis hebben, ervan uitgaande dat Atalanta Bergamo wint van FC Midtjylland. Litmanen: 'Liverpool is bij winst zeker van de volgende ronde. Voor Ajax is deze wedstrijd nog belangrijker omdat ze in punten gelijk staan met Atalanta. Ik denk dat een gelijkspel ideaal zou zijn voor beide clubs met het oog op overwintering. Liverpool noch Ajax wil verliezen.'

Denk jij dat Ajax en Liverpool met 1-1 gelijkspelen op Anfield? Zet in en krijg 7,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Dacht dat Jari van ons was.... beetje teleurstelling haha
0 0
Jariiii
Ja, had ik ook gezworen. Nou ja, blijft een mooie vent. (Moet ik wel zeggen natuurlijk anders moet ik een andere naam nemen hier, allemaal gedoe.)
0 0
MichelBoerebach
Buitengewoon interessant artikel...
0 0
Newbee34
Gelukkig kon hij beter voetballen dan rekenen.
0 0
Web
Gewoon een standaard praatje, iedereen te vriend houden.
0 0
Godenzoon24
Oei dit valt me tegen van mijn idool! Had toch verwacht / gehoopt dat Ajax zijn grootste liefde was.
1 0
Web
Het is niet zijn eigen club he
Zijn club zit ergens in Finland
0 0
ETM
Prima Jari, maar die laatste zin snap ik niet. Hoezo een gelijk spel ideaal met oog op overwintering beiden clubs. Liverpool gaat dat toch gewoon veilig stellen tegen die Denen? En Ajax heeft niets aan een gelijkspel. Alleen bij winst vergroot dat de kans op overwintering in CL omdat dan ook 0-0 en 1-1 nog volstaan tegen Atalanta.
0 0
4xEC1
Elke andere uitslag dat Litmanen genoemd zou hebben behalve een gelijkspel had hij 1 van de 2 voorgetrokken, dat was dus juist niet zijn bedoeling..
0 -1
ETM
Is ook zo :)
0 0
Lazell
Toch raar, heeft véél meer voor Ajax gespeeld, gescoord en mee gewonnen en toch niet kunnen kiezen...
2 0
Schwalbino
'Opgegroeid met Liverpool'. Jari is uit '71. Waarschijnlijk zijn jeugdliefde (in de succesperiode van eind jaren 70/begin jaren 80).
0 0
Tinus
Klopt, staat in zijn boek ook en in meerdere interviews dat Liverpool altijd zijn droomclub is geweest als kleine jongen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Is het bekende voetbal diplomatie, iedereen tevreden houden
0 -2
godlike
Natuurlijk kan hij wel kiezen.. die keuze weten jij en ik ook. Alleen is het soms verstandiger om gewoon respectvol en oppervlakkig te blijven als het om dit soort discussies gaat. Het voegt uiteindelijk namelijk niets toe en voor je het weet worden zaken weer verdraaid.
2 -2
4xEC1
Hoezo weet jij dat zo zeker? Hij heeft een fantastische en succesvolle tijd bij Ajax gehad maar is Liverpool-fan vanaf zijn jeugd en heeft ook nog eens bij zijn jeugdliefde gespeeld. Is dat dan zo raar wat hij zegt? Of is dat te pijnlijk om te horen? Boeiend, Ajax zal ook altijd in z'n hart zitten hoor.
2 -1
godlike
Ik ben Jari.
0 0
Jariiii
Nietes,
0 0
4xEC1
Oké.
0 0
MarLuuk76
Ik hoop omdat hij door door de Liverpool website werd geïnterviewd. En ander so be it.
0 0
AFCAMM
Mwuah.. volgens mij is het al heel lang bekend dat hij fan was van Liverpool en dat het destijds zijn droomclub was. Van Ajax houdt ‘ie omdat ‘ie er gespeeld heeft en prachtige dingen bereikt heeft.
Je mag best twee liefdes hebben, toch?
2 0
Lars0344
Denkt mn vriendin anders over helaas..
5 0
afcsja
Zolang ze er niet achterkomt zie ik het probleem niet
0 0
michelt
Ik zou een transfer overwegen
0 0
4xEC1
Heb jij wél zo'n makkelijke vrouw/vriendin dan? Zal je 1 van de weinigen zijn denk ik hier. Haha
1 0
michelt
gelukkig wel, ik moet er niet aan denken om mn hele leven met 1 vrouw opgescheept te zijn haha
0 0
4xEC1
Zal andersom ook wel zo zijn dan. En anders: arme vrouw.
0 0
4xEC1
Litmanen is vanaf kinds af aan Liverpool-fan. Dus zo raar vind ik dat niet.
1 -1
TheYouthWins
Echt van deze tijd om niet meer openlijk te kunnen zeggen wie je liever ziet winnen omdat altijd wel een supporters groep op hun pik getrapt wordt. Vind het ook helemaal prima dat hij dit zegt, los van het feit of het hem echt niet uitmaakt.
0 0
Habalaski
Interview met liverpool, niet heel gek om beleefd te blijven.
2 0