Kranten: 'Prestaties Ajax lopen synchroon aan vorm Tadić'

BartVeenstra, 30-11-2020 om 07:20, 9117 views, Nederlandse kranten |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Nederlandse kranten zijn na de zege van Ajax op FC Emmen (0-5) van zaterdagavond louter positief over de Amsterdamse club. Davy Klaassen en Dušan Tadić krijgen bijvoorbeeld lof, maar ook de enorme scoringsdrift van de club wordt geprezen. 

De Telegraaf: 'Klaassen klasse apart, Ajax maakt reclame voor BeNeLiga'

De Telegraaf schrijft maandag in de krant over twee opvallende zaken omtrent Ajax. Zo wordt Davy Klaassen 'een klasse apart' in de Eredivisie genoemd. 'De middenvelder van Ajax scoorde in Emmen zijn 38e competitietreffer voor de Amsterdammers en tekende voor de 17e keer de openingstreffer aan. Met zijn abonnement op de 1-0 legde hij de basis voor de eenvoudige zege (0-5) en dus de ideale aanloop naar Liverpool-uit van dinsdag.'

De krant schrijft ook dat Ajax zichzelf een 'slechte dienst' heeft bewezen. 'De Amsterdamse clubleiding is geen voorstander van de BeNeLiga, maar het elftal van Erik ten Hag maakte met zijn uitstekende en ultrageconcentreerde spel tegen FC Emmen (0-5) wél weer reclame voor een competitie met de bovenste helft van de Belgische Jupiler League en de (sub)topploegen uit Nederland. Het gros van de Eredivisie weet Ajax geen moment in de problemen te brengen.'

Algemeen Dagblad: 'Met dat vermoeden maakte Tadić korte metten'

Het Algemeen Dagblad ziet dat Dušan Tadić weer helemaal 'de oude' is. 'Even leek Dušan Tadić op zijn retour, toen hij deelde in het verval van Ajax voor het coronavirus uitbrak. Met dat vermoeden maakt hij dit seizoen vooralsnog erg korte metten', aldus de krant, die zag dat de Serviër afgelopen zaterdag voor het eerst in acht wedstrijden van het veld ging zonder een doelpunt te hebben gemaakt of een assist te hebben geleverd. 'Tadić werd halverwege vervangen, net als in Venlo toen Ajax de buit al binnen had. Trainer Erik ten Hag is zuinig op zijn Servische captain, te meer daar hij weet dat de prestaties van Ajax synchroon lopen aan diens vorm.'

De vorm van Tadić wordt door het Algemeen Dagblad als uitstekend omschreven. 'Zowel in de eredivisie, waar hij met zeven goals en drie assists weer een van de meest waardevolle spelers is, als in de Champions League. Daar gaf Tadić bij vijf van de zeven goals het laatste of één-na-laatste zetje', aldus de krant, die met nog meer opvallende feitjes komt. 'Sinds zijn debuut in het miljardenbal twee jaar geleden fungeerde alleen Kylian Mbappé vaker als aangever. Tadic bereidde tien goals voor, evenveel als Kevin de Bruyne. Na zijn sterke optreden tegen Midtjylland verkoos de UEFA Tadić, boven sterren als Bruno Fernandes en Jadon Sancho, tot speler van de week.'

de Volkskrant: 'Krachtsverschil tussen Ajax en veel clubs uit rechter rijtje'

In de Volkskrant wordt geschreven over de enorme scoringsdrift van Ajax. De Amsterdammers scoorden in tien duels al 42 keer. 'Dat is een record voor Ajax. Waarbij aangetekend dat de topduels in deze speciale, publieksloze competitie pas vanaf volgend jaar staan gepland, in de hoop dat dan weer toeschouwers zijn toegestaan. Maar het zegt ook iets over het krachtsverschil tussen Ajax en veel clubs uit het zogenoemde rechter rijtje.'

De ochtendkrant ziet een verschil tussen de 'makkelijke wedstrijdjes' in de Eredivisie en de 'gevraagde optredens' in de Champions League. Klaassen vertelt er tegenover de krant meer over: 'Wij moeten onszelf elke week de intensiteit van de Champions League proberen op te leggen. Dan krijg je zulke wedstrijden, waarbij het er makkelijk uitziet. Genoeg teams gaan het lastig krijgen tegen Emmen. Als wij goed beginnen, ziet het er makkelijk uit en lijkt het alsof zij er niets van kunnen en wij fantastisch zijn.'

Denk jij dat Ajax en Liverpool met 1-1 gelijkspelen op Anfield? Zet in en krijg 7,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik heb nooit veel gekund met de inderdaad steeds meer aanzwellende kritiek op Dusan Tadic vorig seizoen.

Een passage uit een tekst die ik er toen over schreef, scheelt me tiepwerk ;)

-----En in het huidige seizoen is de kritiek op Tadic zelfs de lof voor Tadic langzaam gaan overstemmen!
Tadic zou al het hele seizoen niet in vorm zijn. En hoewel ik best beaam dat er sprake is geweest vormverlies mogen mensen zich goed afvragen of er nu wel zoveel over Tadic te klagen valt. Onze 'nepleider' was in 42 wedstrijden bij 37 doelpunten direct betrokken want hij gaf 21 assists en scoorde 16 keer.
Tadic gaat al maanden met een ander team het veld op en moest 3 verschillende posities bekleden.
Inmiddels speelt Tadic week in week uit met een back achter zich die niet weet waar hij moet lopen en wanneer hij moet inspelen. (Aldus Tadic een goede speler en een goede jongen) Zou het niet kunnen dat Tadic eigenlijk nogsteeds bewonderingswaardig goed aan het presteren is?

Om mijn lofzang op lege Ajax-maag in Corona-dagen passend af te sluiten én omdat statistieken geen smaak hebben wil ik mensen tracteren op mijn top 3 Tadic-momenten dit seizoen.

3. 64ste minuut Ajax- Utrecht: Tadic lanceert Martinez door de bal tussen drie verdedigers door te steken van zijn voeten een soort spingveer makend.

https://youtu.be/ZLb0bukG7GE

2. 61ste minuut PSV- Ajax: Tadic bedient Promes door in kansrijke positie het overzicht te behouden. "Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen". (Cruyff)

https://youtu.be/lWSYXCNQSrw

1. 67ste minuut Valencia -Ajax: Tadic tovert Donny uit zijn hoge hoed.

"Met name dan de voorzet van Tadic. Dat was zo ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Wegdraaien, toch op tijd die bal afgeven, eigenlijk op drie vierkante meter met z'n tweeën. Ik vond dat echt super, super interessant. Dat was echt zeer indrukwekkend, mooie goal." (Van Basten)

https://youtu.be/LFwwsufZcs4

---
3 0
Indojood
Lijkt me een apart gevoel als je zo zelfingenomen bent.
2 -3
ETM
Hoe zelf ingenomen precies?

Of kun je dat nou ook weer niet aflezen aan een stukje opinie over een Ajax-gerelateerd topic op een Ajax-forum?
3 0
Schwalbino
Gek dat spelers beter draaien als het team beter draait. Je zou haast denken dat het andersom is.
1 0
Bensco
Ik denk dat de Volkskrant het het meeste bij het juiste einde heeft. Ajax profiteert nu van het gezonde financiële beleid wat het jaren heeft gevoerd en dat zie je nu terug in de dominantie op de Nederlandse speelvelden. Onze selectie is het breedste van Nederland waardoor wij het dubbele programma makkelijker op kunnen vangen dan bijvoorbeeld PSV of Feyenoord die meer moeite hebben met hun dragende spelers rust te geven.
3 0
Kingoffdatoilet
En dan was het niet eens Tadic zijn beste wedstrijd
2 0
ghouleseddik
Men heeft geen idee hoe slecht het gesteld is met het voetbal in België. En dan heb ik het niet over de prestaties op het veld, maar werkelijk alles eromheen. Het is een janboel daar. Corruptie, constante ruzie op bestuurlijk niveau, stadions vallen uit elkaar... Begin er toch niet aan.
6 -1
Ajax27
Ja, liever potjes tegen VVV, RKC, Fortuna en Emmen, dan tegen Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent. Oh nee wacht....

wtf geven wij erom dat de stadions uit elkaar vallen en onrust is bij bepaalde clubs op bestuurlijk niveau? Dan kun je van heel veel clubs/competities zeggen dat je er niet zou willen zitten. Feit is gewoon dat het niveau boven bovenstaande 4 Belgische clubs een heel stuk hoger is dan die 4 clubs uit de eredivisie. En dus maak je daardoor je competitie sterker, dat is gewoon heel simpel.
1 0
vdhaas
Er zijn inderdaad heel veel redenen om er niet aan te beginnen. Ik heb nog nooit een goede reden gehoord om het wel te doen.
0 0
RuffRhythim
Ja mee eens.

Maar als je toch wat wil doen om het niveau nationaal op te krikken zou ik mijn huidige competitie drastisch inperken tot 10 clubs waar je iets van een dubbele competitie mee speelt. Meer heb je hier toch niet nodig, dit land is veel te klein voor 18 profclubs op je hoogste nationale niveau.

Gaat m toch nooit worden hoor dit...leve de 5/6 meerderheid die er nodig is voor dit soort beslissingen (welke doperwten hebben dat ooit bedacht hier???)
2 0
Kingoffdatoilet
Moeten we inderdaad niet willen
0 0
Dubbelvla
Huh? 'Ajax maakt reclame voor BeNeLiga omdat het gros van de eredivisie Ajax niet in problemen kan brengen'? Gelukkig worstelen PSV en Feyenoord zich wel de pleuris tegen Emmen, dus de term 'topclubs' die naar de BeNeLiga kunnen stopt ongeveer onder de nummer 1.
5 0
Oogsten
Trouw schrijft precies hetzelfde in het wedstrijdverslag over Feijenoord:”Beide clubs (Feijenoord en Utrecht) willen zo graag bij de Nederlandse top horen. Die top bestaat dit seizoen voorlopig uit één ploeg. Ajax won zaterdag met veel reserves kinderlijk eenvoudig weer heel riant bij FC Emmen (0-5)”.
2 0