Ajax wil niets aan toeval overlaten: 'Weten hoe belangrijk doelsaldo kan zijn'

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 23:50, 8260 views, Voetbalzone |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Perr Schuurs is een tevreden man na afloop van FC Emmen - Ajax. De verdediger zag hoe vijf van zijn teamgenoten het net vonden en kwam zelf nooit in de problemen, waardoor de nul houden een koud kunstje was. Een goede overwinning dus, zo stelt Schuurs in gesprek met Voetbalzone.

'We zijn scherp begonnen, met een hoog tempo en hebben vroeg een goal gemaakt', verklaart Schuurs de eenvoud van Ajax' overwinning in Emmen. 'Je merkt dat het makkelijk voor ons wordt als we snel scoren.'

De wedstrijd eindigde in 0-5 en wat opviel, was dat Ajax' honger naar goals geen moment gestild leek. Dat is wel vaker zo dit seizoen en op die manier kan het dat Ajax al op 42 eredivisie goals staat na tien wedstrijden. 

Volgens Schuurs komt dat vooral omdat de Amsterdammers een scenario willen voorkomen waarin ze op doelsaldo aan het kortste eind trekken. 'We weten als team hoe belangrijk het doelsaldo kan zijn en daar zetten we nu zeker goede stappen in. We willen aan de anderen laten zien dat we niet verslappen als we al 3-0 voorstaan en dat we gewoon zo veel mogelijk willen scoren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Elayais
Ik erger mij al jaren zo erg aan al die wedstrijden waar ze 2 of 3-0 voor kwamen en dan gewoon stopten met voetballen. De wedstrijd was dan geen zak meer aan, en regelmatig moest je alsnog billenknijpen omdat een 2-1 gemaakt werd. En te vaak werden zelfs nog punten verspild omdat ze na eenmaal verslapt te hebben niet meer konden bijschakelen.

Z'n verademing dat ze nu gewoon blijven voetballen. En dan is 2-0 of 3-0 ook niet erg als de hele wedstrijd wel naar voren toe gericht blijft en het zoeken naar die goal blijft. Dan kijk je nog ergens naar, ook als het niet meer lukt. Tegenstanders krijgen ook geen ideeën en je kunt dan het laatste stuk op 60% uitspelen omdat je blijft combineren, bewegen en druk zetten.

Gaan mensen wel zeiken over de kracht van de competitie, maar (en dat zal nooit gebeuren, want Ajax) misschien moeten mensen ook gewoon eens genieten dat er een NL ploeg eindelijk weer eens een echt hoog niveau haalt en daarmee ook Europees weer iets kan.
0 0
oudzuid2
mooi hoor, die instelling, heb genoten gister, meestal zijn dit soort uitwedstrijden in de kou, op kunstgras, geen moer aan, maar wel speelden mooi en verzorgd. hopelijk gaan we dit de komende twee maanden vasthouden
1 0
Meerkoet
Spelen voor een grote overwinning is in ieder geval leuker om naar te kijken dan dat ze een wedstrijd 'professioneel' killen/uitspelen bij een 2-0 stand.
In het verleden was er een periode dat 1-0, 2-0 en 2-1 potjes schering en inslag waren.
Dan zie ik liever een 4 of 5 nulletje.
Psychologisch is het natuurlijk ook wel lekker, ik vind het echt jammer dat we Feyenoord en PSV nog niet krijgen.
2 0
Superjan
Ik zeg voor elke tien in de plus qua doelsaldo, een punt erbij. Dan is doelsaldo pas echt belangrijk.
3 0
Kingoffdatoilet
5-0 is het nieuwe 3-0 voor dit team
7 0
OdjePils
Haha ja! We moeten killen!!! WZAWZDB!!!
5 0