Ajax' routes naar CL-overwintering: Winst op Anfield betekent weinig

BadembaBarrie, 01-12-2020 om 15:10, 23430 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na vier speelronden in de Champions League groepsfase van het seizoen 2020/21 beschikt Ajax over een prima uitgangspositie, waarin het zelfs de eerste plaats in Groep D nog in eigen hand heeft. Toch zullen de gedachten van menig Ajacied enigszins angstig teruggaan naar de vorige Europese campagne. Toen verkeerde Ajax na vier Champions League-wedstrijden in een soortgelijke positie, maar vloog het op pijnlijke wijze toch nog uit het miljardenbal.

De situatie dit seizoen kent inderdaad vele gelijkenissen met die van november 2019. Ajax staat na vier wedstrijden op zeven punten, de grootste concurrent wat betreft Champions League-overwintering heeft precies hetzelfde aantal punten en diezelfde ploeg is Ajax’ tegenstander tijdens de laatste speelronde van de groepsfase, thuis in de Johan Cruijff ArenA. Wat daarom meteen opvalt is de simpele conclusie die ook vorig seizoen getrokken kon worden: een overwinning in die laatste speelronde betekent een gegarandeerde plaats bij de beste zestien ploegen van Europa, vanwege een hoger onderling aantal punten.

De stand in groep D van de Champions League, na vier speelronden.

Een kleine reminder hoe bepaald wordt wie doorgaat in het geval van een gelijke stand in punten tussen twee of meer teams. Het eerste leidende criterium is het onderlinge aantal punten. Er wordt alleen gekeken naar het resultaat van de wedstrijden tussen de teams met hetzelfde aantal punten, zoals op dit moment bij Ajax en Atalanta Bergamo het geval is. Overige resultaten uit de poule worden in dat geval geschrapt. Bij een gelijk onderling aantal punten is het onderlinge doelsaldo leidend, daarna het onderlinge aantal gescoorde uitdoelpunten, gevolgd door het algemene doelsaldo, het totale aantal gescoorde uitdoelpunten en tot slot – mochten al deze criteria geen winnaar opleveren –  wordt er gekeken naar de plaats op de UEFA-coëfficiënten lijst, waarbij het hoogste gekwalificeerde team doorgaat. 

Er wordt bij een gelijke stand in punten dus als het ware een nieuwe stand gemaakt, waarin alleen de resultaten uit de onderling gespeelde duels gelden. Die stand is voor Ajax en Atalanta op dit moment als volgt:

Vanwege het gelijke spel tussen Ajax en Atalanta in Bergamo is het onderlinge aantal punten tussen beide ploegen op dit moment gelijk. Het onderlinge doelsaldo, wat in dat geval het volgende leidende criterium zou zijn, is dat vanwege het gelijke spel dus ook, waardoor het derde criterium op de lijst – het onderlinge aantal gescoorde uitdoelpunten – het doorslaggevende criterium wordt. Dat is op dit moment wel in Ajax’ voordeel: twee om nul. Belangrijke nuance daarbij is uiteraard wel dat er pas één duel gespeeld is tussen beide ploegen en Atalanta zodoende de mogelijkheid niet heeft gehad om in Amsterdam te scoren. Dit criterium is vooralsnog echter wel het verschil tussen Ajax en Atalanta in Groep D van de Champions League en zou dat potentieel ook na het laatste groepsduel kunnen zijn.

Ajax, Atalanta en Liverpool weten ieder voor zich één ding zeker: als er in speelronde zes wordt gewonnen, dan is plaatsing voor de achtste finales van Europa’s grootste clubtoernooi een feit. De behaalde resultaten in speelronde vijf staan hier los van. Voor Ajax en Atalanta komt dat omdat geen van beide meer dan drie punten voor kan staan na speelronde vijf en het laatste duel een directe confrontatie is. 

Voor Liverpool geldt dat het met een overwinning op minimaal twaalf punten zou komen. Gezien Atalanta en Ajax beide op zeven punten staan en elkaar in één van de laatste twee wedstrijden nog treffen, kunnen ze niet beide datzelfde puntenaantal halen. Hierdoor zou Liverpool zich met één overwinning dus plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League, ongeacht of het die overwinning tegen Ajax of Midtjylland behaalt.

Dat een overwinning op Atalanta voldoende is voor Ajax om te overwinteren in de Champions League, betekent echter niet dat een overwinning ook vereist is. Er zijn een aantal scenario’s mogelijk waarin Ajax zich zonder overwinning op Atalanta, toch in februari mag melden voor de achtste-finales van het miljardenbal.

Ajax wint niet van Liverpool, Atalanta verslaat Midtjylland

Bij een gelijkspel tussen Liverpool en Ajax zou de stand er als volgt uitzien:

Bij een nederlaag van Ajax op Anfield zou dit de stand zijn:

Dit zijn twee lastige scenario’s voor Ajax, gezien hierin een overwinning op Atalanta een absolute noodzaak wordt. Ajax zou minimaal twee punten achterstand hebben op zowel Liverpool als Atalanta, waardoor niets anders dan de drie punten tellen in het laatste groepsduel. Mocht Atalanta daadwerkelijk winnen in eigen huis van FC Midtjylland, dan maakt een gelijkspel of een nederlaag tegen Liverpool geen verschil voor het resultaat dat vereist is voor Champions League-overwintering.

Wel verliezen de Amsterdammers bij een nederlaag in en tegen Liverpool definitief zicht op de eerste plaats. Bij een gelijkspel tussen Liverpool en Ajax zou laatstgenoemde in dit scenario nog eerste kunnen worden, mits FC Midtjylland voor een stunt weet te zorgen door Liverpool in de laatste speelronde te verslaan. Bij de waarschijnlijkheid hiervan kunnen echter vraagtekens worden geplaatst.

Ajax zegeviert op Anfield, Atalanta wint van Midtjylland

Dit zou in een dergelijk scenario de stand zijn:

Dit scenario is iets gunstiger voor Ajax, gezien het de ploeg meer opties biedt om te overwinteren in de Champions League. Het enige honderd procent waterdichte resultaat tegen Atalanta blijft dan een overwinning, maar de Amsterdammers hebben in dit scenario ook de mogelijkheid om door te gaan na een gelijkspel of zelfs een nederlaag.

Ajax blijft in dit scenario na vijf speelronden boven Atalanta staan. De situatie in de onderlinge competitie tussen Ajax en Atalanta blijft namelijk onveranderd, gezien de ploegen voorafgaand aan speelronde zes nog altijd maar eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben. Ajax heeft dus nog steeds meer onderlinge uitdoelpunten gescoord.

Als Ajax die laatste statistiek – in het geval van een gelijkspel tegen Atalanta in speelronde zes – in haar voordeel weet te houden, blijft het boven de Italianen staan. Atalanta – Ajax eindigde in 2-2 en dat leverde Ajax dus twee uitdoelpunten op. Met andere woorden, als Ajax minder dan twee uitdoelpunten tegen krijgt in een gelijkspel met Atalanta, gaat de Nederlands recordkampioen door. Een 0-0 of 1-1 gelijkspel zou wat dat betreft dus volstaan. 

Mocht Ajax – Atalanta in dezelfde uitslag eindigen als de heenwedstijd in Italië (2-2), dan wordt het iets ingewikkelder en onzekerder. Het totale aantal punten, onderlinge aantal punten, onderlinge doelsaldo en onderlinge aantal gescoorde uitdoelpunten zijn dan namelijk precies in evenwicht, waardoor het algemene doelsaldo de doorslaggevende factor wordt. Dat is na vier speelronden nipt in Ajax’ voordeel: +2 tegenover +1 voor Atalanta.

In dit scenario hebben zowel Ajax als Atalanta hun wedstrijd in speelronde vijf gewonnen, dus verhogen ze beiden hun doelsaldo. Mochten de Italianen echter met ruimere cijfers van FC Midtjylland winnen dan Ajax van Liverpool, dan kunnen ze over de Amsterdammers heen en gezien de 0-4 overwinning van de Italianen in Denemarken eerder dit seizoen, is dat een verre van ondenkbaar scenario.

Wanneer Ajax van Liverpool wint bestaan er ook scenario’s waarin een kleine nederlaag van Ajax tegen Atalanta zou volstaan voor Champions League-overwintering. Elk van deze scenario’s zou echter puntenverlies van Liverpool tegen FC Midtjylland vereisen. Hoewel dit in theorie mogelijk is, lijkt gokken hierop een uiterst slecht idee, gezien het aantal punten van FC Midtylland op dit moment en het feit dat Liverpool bij een nederlaag tegen Ajax nog niet geplaatst is ten tijde van speelronde zes.

Ajax wint niet op Anfield, Atalanta wint niet van Midtjylland

Als zowel Ajax als Atalanta gelijkspelen, is dit de stand:

Mocht Ajax verliezen en Atalanta gelijkspelen, is de stand als volgt:

Speelt Ajax gelijk, maar verliest Atalanta, dan ziet de ranglijst er als volgt uit: 

Als beide teams verliezen, is dit de ranglijst:

In dit enigszins verrassende scenario hangt het vereiste resultaat in speelronde zes af van de vraag wie er voorafgaand aan speelronde zes de meeste punten heeft. Als Ajax met meer punten aan speelronde zes begint dan Atalanta, dan hebben de Amsterdammers logischerwijs aan zowel een gelijkspel als een overwinning op de Italianen genoeg.

Als Ajax en Atalanta met evenveel punten speelronde zes ingaan, hebben beide ploegen aan winst genoeg om zelf door te gaan. Bij een gelijkspel is de precieze uitslag opnieuw belangrijk. Vanwege eerder beschreven redenen is bij elk gelijkspel kleiner dan 2-2 Ajax door en mag bij elk gelijkspel groter dan 2-2 Atalanta haar geluk gaan beproeven in de knock-outfase van de Champions League. Bij een 2-2 gelijkspel, is het algemene doelsaldo weer beslissend. Wat dat betreft kunnen de uitslagen uit speelronde vijf een belangrijke rol spelen.

Zou Atalanta na vijf speelrondes de ploeg zijn met het hoogste aantal punten, dan rest Ajax maar één ding en dat is winnen van de Italiaanse concurrent.

Ajax wint van Liverpool, Atalanta niet van Midtjylland.

De ranglijst zou er bij een gelijkspel van Atalanta als volgt uitzien:

Verliest Atalanta van Midtjylland, wordt dit de ranglijst:

Dit is Ajax’ beste scenario, met de meeste paden naar Champions League-overwintering. Een gelijkspel en een overwinning tegen Atalanta zouden in dit scenario sowieso volstaan. Bij een nederlaag dient er te worden gekeken naar wat Liverpool doet in Denemarken. Wint Liverpool, dan gaat het door ten koste van Ajax. Verliest het, dan heeft de nederlaag van de Amsterdammers tegen Atalanta 'slechts' tot gevolg dat Ajax als tweede eindigt, in plaats van als eerste. Bij een gelijkspel van Liverpool tegen FC Midtjylland is Ajax' doorgang afhankelijk van de eindstand van Liverpool - Ajax: wie heeft het betere onderlinge doelsaldo? 

Het kan ook zijn dat de drie ploegen na zes duels allemaal hetzelfde aantal punten hebben. In dit scenario wint Ajax van Liverpool. Dat resultaat in combinatie met een nederlaag van Atalanta tegen Midtjylland, een overwinning van Atalanta in de ArenA en een gelijkspel tussen Liverpool en Midtjylland levert een eindstand op waarbij de drie topploegen allemaal op tien punten eindigen. Op dat moment wordt er een nieuwe onderlinge competitie gecreëerd, waarin de resultaten tegen Midtjylland geschrapt worden, hetgeen slecht nieuws zou betekenen voor Ajax. De eindstand in die onderlinge competitie zou er dan namelijk als volgt uit komen te zien:

Alle drie de ploegen zouden in dit scenario op tien punten eindigen, maar in de onderlinge competitie tellen de tegen FC Midtjylland behaalde punten niet mee. Voor Atalanta vallen er in dit scenario drie punten weg, voor Liverpool vier, maar voor Ajax zes. Zo kan het dat - in een weliswaar zeer specifiek scenario - de Amsterdammers verder moeten in de Europa League. 

Wat dat betreft zou Ajax beter af zijn als Atalanta slechts een punt pakt tegen FC Midtjylland. Gebeurt dat en blijven de overige resultaten uit het vorige scenario onveranderd, dan zouden alleen Ajax en Liverpool gelijk in punten eindigen, gezien Atalanta dan met elf punten bovenaan zou komen te staan. Als Ajax en Liverpool gelijk in punten eindigen, is Ajax' doorgang afhankelijk van hoe de overwinning op Anfield zich verhoudt tot de nederlaag in de Johan Cruijff ArenA tegen Liverpool. 

Liverpool won met 0-1 in Amsterdam. De kleinst mogelijke overwinning, met andere woorden. Ajax gaat in dit scenario door als het wint en minimaal twee keer scoort op Anfield. Bij een minimale 0-2 overwinning op Liverpool zou Ajax namelijk het voordeel hebben op basis van het onderlinge doelsaldo. Bij een minimale 1-2 overwinning zou Ajax het voordeel hebben op basis van het onderlinge aantal gescoorde uitdoelpunten. 

Wint Ajax slechts met 0-1 op Anfield, dan gaat Liverpool door. Het onderlinge aantal punten, onderlinge doelsaldo én onderlinge aantal gescoorde uitdoelpunten zijn dan namelijk precies in evenwicht tussen de twee teams. Het zou dan aankomen op het algemene doelsaldo, wat bij een 0-1 overwinning van Ajax op Anfield +3 voor Ajax zou zijn en +5 voor Liverpool. Gezien Ajax in dit scenario niet wint van Atalanta, krijgt het geen mogelijkheid dat doelsaldo verder uit te breiden en eindigt het als derde in Groep D.

Winnen van Liverpool is fijn, winnen van Atalanta is beter

De simpelste en belangrijkste conclusie is dus dezelfde als vorig seizoen: wint Ajax de laatste groepswedstrijd, dan plaatst het zich hoe dan ook voor de achtste finales van de Champions League. Of een overwinning ook vereist is om die plaatsing af te dwingen, is afhankelijk van de resultaten uit speelronde vijf. Heeft Ajax na speelronde vijf meer punten dan Atalanta, dan kan het zich een gelijkspel tegen de Italianen permitteren. Bij een gelijk aantal punten, kan het zich een 0-0, 1-1 en mogelijk zelfs een 2-2 gelijkspel permitteren, maar een 3-3 gelijkspel of groter zou vervelendere gevolgen kunnen hebben. Een nederlaag tegen Atalanta is in veel scenario's dodelijk.

Ajax kan zichzelf in ieder geval wat lucht verschaffen middels een stunt op Anfield. Iets dergelijks zal niet direct beslissend zijn, maar biedt de Amsterdammers wel meer ruimte op speeldag zes. Gezien de onwaarschijnlijkheid van een Deens resultaat tegen Liverpool, moet Ajax vooral een nederlaag af zien te wenden tegen Atalanta. Om die reden is winnen in de Johan Cruijff ArenA op 9 december het devies, ieder resultaat wat daarvoor op 1 december al wordt geboekt, is mooi meegenomen.

Bademba Barrie (E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com; Twitter: @Bademba_AFCA)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ik
Zoals gewoonlijk een artikel met fouten.

Ajax staat nu boven Atalanta niet op basis van de onderlinge uitdoelpunten, maar op basis van alfabetische volgorde.

Dit staat letterlijk op de UEFA website

"If two or more clubs are level on points, alphabetical order is applied based on full club names until teams have played each other twice, at which point the competition regulations are applied."

En bij een gelijk aantal punten na zes wedstrijden is het
- doelsaldo
- gescoorde doelpunten
- gescoorde uitdoelpunten
0 0
DiAngelo
Winst op Anfield betekent natuurlijk alles..., dergelijke wedstrijden worden 1 x in de tig jaar gespeeld en winst betekent veel voor Ajax...
0 0
Engeltje
Met 11 punten uitgeschakeld worden, om gek van te worden
0 0
A'dam Oud-West
Het grootste voordeel is dat we dit jaar geen Veltman achterin hebben staan. Ik kan het nog steeds amper geloven hoeveel lucht die stond te dekken, buitenspel ophefte en amper een bal vooruit kon spelen tegen Valencia.
0 -4
ETM
Ajax trad tegen Valencia aan met Alvarez om weer het blok te vormen, en met Noa Lang en Ziyech als logische vervangers op de vleugels.
Wat volgde was een Ajax dat een klasse minder was qua voetballend ingespeeld geheel en boven alles een duel dat afgestompt werd door gierende zenuwen.
Valencia deed wat alle ploegen in een dergelijke situatie doen; verdedigen en loeren op de counter. Nadat de eerste de beste kans voor Valencia raak was speelde Ajax volledig verkrampt de wedstrijd uit. Het spook van Rocchi waarde door de Johan Cruijff Arena. Alsof betrof het een sadistisch script was dat de wedstrijd dat Blind naar de grond ging met hartproblemen. Ajax had 61% balbezit, 2x zoveel aangekomen passes als Valencia, 18 doelpogingen tegenover 7 van Valencia, 13 hoekschoppen tegenover 2 van Valencia. En waar Ajax de bal slechts 4 keer hoefde weg te werken moest Valencia dat 32 keer doen. Maar Ajax sneuvelde op het oog betrekkelijk kansloos.

Veltman speelde gewoon een uitstekend seizoen. Idd geen speler zonder gebreken, maar zeer verdienstelijk. En vaak juist beter in topwedstrijden. Sterkste punt van Veltman is dat hij veel gevaar in de kiem wist te smoren.
Vergelijk je Schuurs en Veltman dan denk ik dat het fair is om te zeggen dat Veltman 'nog' beter is in verdedigend opzicht, maar dat Schuurs idd de opbouw sterker maakt. De trap van Schuurs is stukken beter.
0 0
DaNaRWaL
Jij vat het heel gedetailleerd samen ETM, maar perfect. Ik was de helft al weer vergeten gelukkig. Ondanks het beste spel een zeer tegenvallende en zenuwslopende pot. Wat een kutzooi was dat zeg! Om over het vervolg in de EL maar te zwijgen, Ik hoop nog steeds dat Getafe degradeerd of failliet gaat. Dit seizoen of in de komende jaren, die club gun ik helemaal niks. Noem mij een calimero of wat dan ook, zeg maar dat we naar ons zelf hadden moeten kijken. Is nog terecht ook, maar wat een afkeer heb ik van die club gekregen in 2 wedstrijden. Ongekend wat een ruk club, bahhhhh. Dus, conclusie voor Ajax: Blijf in de CL!!! Zo ik ben het weer kwijt, fijne dag en wedstrijd allen! :-)
1 0
Raoul14
2x winst = door en groepswinst, daar gaan wij voor!
0 0
tMuurtje
Had iets uitgebreider gemogen van mij, maar op deze manier wel heel duidelijk.
3 0
Raoul14
Er is een maximum aan tekens die je mag gebruiken he :-)
1 0
JanBiesbos
Winnen van Liverpool en atalanta verliezen van midjiland klaar ✔️
0 -1
ajax1981
Nope, als Ajax verliest en Liverpool wint, dan is Liverpool met 12 nr1 en staan wij in punten gelijk met slechter onderling resultaat...
0 0
Aspers73
Ja maar, dan kun je er alsnog uitvliegen in de laatste wedstrijd. Dus nog niet 'klaar'.
2 0
JanBiesbos
☑️
0 0
Ajaxxxisdebeste
Winst op Anfield betekend altijd wat, ongeacht wat de vervolg is! Winnen winnen winnen
5 0
DaNaRWaL
Dat is waar, maar dé wedstrijd wordt tegen Atalanta. Ik snap je gevoel, maar liever door in CL.
0 0
Ajax27
Heeeeeeeeeeeeellll lang overcomplex artikel.
1 zin was ook genoeg geweest: als Ajax wint van Atalanta en niet met te grote cijfers verliest van Liverpool, is het door.
1 -3
Saanchez
Zou het artikel toch maar lezen als ik jou was...
1 0
vdhaas
Als Ajax wint van Atalanta is het door, al verliezen ze met 13-0 van liverpool
8 0
Ajax27
Ok check... dan was jouw zin goed geweest in plaats van een veeeeeeeel te uitgebreid artikel.
0 0
trainerdv
Lille in de pan hakken en dan Valencia.... Die kutzooi zou zo weer kunnen. Toch voel ik dat het deze keer de goede kant op gaat; we hebben er nu ervaring mee.
1 -1
Amp
We hadden ook ervaring met het verspelen van voorsprongen met 2 doelpunten verschil. En toen kwam atalanta weer (na eerder spurs en chelsea)
2 0
DaNaRWaL
Eng hè, zo'n terugkerend scenario. Ik heb ook dit seizoen meer dan de vorige jaren dat het door Ajax zelf komt dat ze weer in deze situatie terecht zijn gekomen (wat op zich ook weer groei is). Als ze die eerste wedstrijden nou gewoon gewonnen hadden, dan was het verdiend en makkelijker geweest op dit moment. Maar ach, leerprocessen.
0 0
Ajacied33
Morgen gewoon lekker winnen, en tegen Atalanta ook. Beter wanneer Ajax 1e wordt, dan ontloop je eventueel Bayern. Die wil je gewoon niet tegenkomen
3 -1
Jariiii
Bedankt voor de uitleg, maar zo'n enorme lap tekst plus een rits kolommen over een toch relatief eenvoudig gegeven is wel hilarisch.
2 -1
vdhaas
Vond ik ook. Toch zijn er mensen in de comments die het niet begrijpen.
0 0
Sluk
Inderdaad, als je de regels van onderling duel kent, dan is het allemaal geen hogere wiskunde. Maar met dit artikel willen ze blijkbaar iedere mogelijkheid beschrijven.
1 -1
markk
Als je tegen Liverpool wint dan is gelijkspel waarschijnlijk genoeg tegen Atalanta en daarnaast hou je nog uitzicht op de 1e plaats. Als Ajax gelijk speelt tegen Liverpool en Atalanta speelt gelijk tegen Midtjylland dan heeft het thuis ook genoeg aan een gelijkspel (mits het 3-3 of hoger wordt). Het is dus niet geheel onbelangrijk.
2 -1
WZAWZDB14
Winnen van Liverpool is misschien qua overwintering niet heel belangrijk als je ervan uitgaat dat Atalanta van Midgetland wint. Maar het geeft natuurlijk een enorme boost aan zelfvertrouwen als je bij anfield winnend van het veld stapt.
1 -1
vdhaas
Best een leuke situatie. De wedstrijd van morgen is relatief onbelangrijk, je hebt alles in eigen hand, maar je kunt je op zn vroegst pas op de laatste speeldag plaatsen.
0 0
Superjan
Wel een hoop tekst om uit te leggen dat je van Atalanta moet winnen tenzij je alvast wint op Anfield. Dan is 0-0 of 1-1 tegen Atalanta ook genoeg.

Zo goed samengevat of mis ik iets?
5 -1
vdhaas
Ipv 'winnen op Anfield' zou je kunnen zeggen 'tenminste evenveel punten halen als Atalanta op dinsdag'
0 0
Superjan
Right, ik ging er inderdaad van uit dat Midtjylland op 0 punten eindigt.
0 0
Newbee34
Bij Liverpool staat Milner op scherp? Voor de rest niemand zoals ik het zie.
0 0
markk
Milner is afgelopen weekend geblesseerd geraakt.
3 0
De Stift
Twee keer winnen. Als eerste door in de poule. In de winterstop een of twee versterkingen (Eriksen + snelle, fysieke rcv) kopen en de CL winnen.
1 0
RuffRhythim
Snap dat geroep om Eriksen niet helemaal.
Waar moet hij dan staan en wie gaat er dan uit?
4 0
Sterspeler
Ik ook niet. Is nog steeds een geweldige voetballer maar veel luier dan voorheen. Daarbij een duur salaris.

Hij zou bij ons vast wel basis staan, maar gezien we zowel Kudus als Gravenberch hebben die in een spurt zitten zou ik hem gewoon laten.
2 0
oudzuid2
yes please
0 0
mallerd
Ajax wint gewoon van Liverpool met meer dan 1 doelpunt verschil. Vervolgens wint Ajax ook van Atalanta en gaat het door als 1e uit de poule.
2 0
markk
Doelsaldo doet er niet toe als Ajax beide wedstrijden wint.
1 0
ajax_janneman
ja of gewoon 2x winnen voldoet om als eerste door te gaan, dan sta je ook nog 1 punt voor op Liverpool
0 0
Thaschja
Dat barca moet eens van ajax spelers afblijven, vreselijk club vind ik het worden. geen geld , en toch kopen.
1 0
Ruudje74
Toch helder, wat je morgen doet boeit werkelijk niks, als je je uitsluitend ten doel stelt te overwinteren in de CL. Wil je echter eerste worden in de poule....dan moet je morgen winnen. En als er een kans, dan is het nu, Liverpool geeft een zwaar gehavend team door blessures, een pittig programma in de competitie. Ajax heeft een fitte selectie en veel spelers konden rust krijgen zaterdag. Dan voldoet volgende week een 0-0 of 1-1. Ik verwacht alleen dat Ajax sowieso volgende week gaat winnen.
0 0
SvenGeurtsen
Je kan toch gewoon eerste in de poule worden?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ik zie dit niet in ons voordeel uitpakken, dat mazzel Atalanta vorig seizoen ook al met 3 verliespartijen alsnog doorgaan
0 0
voorkennis
Samengevat : dat atalanta vorige week uitgerekend uit bij Liverpool won, was t grootste doem scenario
2 0
MK77
Geen enkele reden dus om niet te proberen om die pot te winnen.
1 0
Amp
Win toch maar gewoon. Voor t geval de pleuris uitbreekt in liverpool en ze ineens de laatste pot gelijk spelen of verliezen met nog meer blessures of corona gevallen. Zou toch klote zijn als je hier punten verliest, en tegen atalanta ook, en liverpool haalt maar een punt bij midtjylland
1 0
ossenaar
Kortom, winnen van Atalanta en je bent door..
0 0
Adam24
Grootste voordeel is dat je bij een gelijkspel tot en met 2-2 door bent of verlengend, dat is bij een verlies niet het geval (ervan uitgaande dat Atalanta wint van ML).
0 0
Mikenick
Scenario dat het op UEFA ranking gaat is mogelijk als Ajax met 1-2 wint morgen en Atalanta met 2-0 en je thuis tegen Atalanta 2-2 speelt en Liverpool wint van Midtjylland. In dat geval ben je namelijk in alles in evenwicht en gaat de laatste plek naar Ajax op basis van UEFA ranking.
0 0
MitsjollAjax
Er staat dat gescoorde uitdoelpunten voor de UEFA ranking gaat. Atalanta heeft er nu 6 en bij een 2-2 in Amsterdam worden dat er 8. Ajax heeft er nu 4 dus die moeten er dan 4 maken op Anfield. Plus dat Atalanta dan nog altijd 1 goal meer moet maken in de 5de speelronde. Ik voorspel Liverpool-Ajax, 2-4 Atalanta-Mietjesland 3-1, Ajax-Atalanta 2-2 ;p
0 0
Mikenick
Je gaat niet verlengen. Bij een 2-2 stand ga je daarna kijken naar algemeen doelsaldo, totaal gescoorde uitdoelpunten en als laatste optie de stand op de UEFA ranglijst. Gelukkig staan we daar hoger, maar de kans dat het hier op aan gaat komen lijkt me niet heel groot.
0 0